Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 045 - S02E21 - ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
279 odpowiedzi w tym temacie

#241 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 14.05.2006 - |17:39|

Całkiem możliwe ale nie wiem czy byłoby to dobre rozwiązanie :mellow: Z tego wychodzi ze nasz "ekipa" nie jest jakoś szczególnie wybrana :mellow: straszna masówka by to była

Po prostu więcej statystów by sią błąkało po planie :hyhy: :D

Nie pamiętam dobrze, ale w pewnym odcinku obiło mi się o uszy, że wydarzyło się na wyspie około 40 "awaryjnych lądowań" innych samolotów. Nie wiem, kto to mówił itp.

Użytkownik garus edytował ten post 14.05.2006 - |17:40|

• 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#242 aDi1906

aDi1906

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 14.05.2006 - |19:29|

Kolejną katastrofę lotniczą?

Taka sytuacja na 99% procent nie będzie miała miejsca, gdyż byłoby to bezsensowne.
Lostowicze mając teraz trochę więcej sprzętu mogli byc zrobić tratwę lepsza niż Micheal albo poszukać ucieczki z wyspy.. nie wiem połazić po niej :) Przecież wiadomo, że to eksperyment a nie przypadek?
  • 0

#243 EKOlocke

EKOlocke

Szeregowy

• Użytkownik
  • 65 postów

Napisano 14.05.2006 - |19:29|

zastanawia mnie jedna rzecz: znakiem zapytania środek wyspy oznaczyla osoba ktora narysowala mape w bunkrze. My ogladajac serial nazwalismy tak ten bunkier bo nie znalismy jego nazwy... Tak naprawde jest to perla i ten kto zaznaczal ze bunkier jest w tym miejscu na pewno o tym wiedzial... wiec czego oznaczyl go znakiem zapytania?? istnieje jeszcze opcja ze tym znakiem oznaczyla go ta sama osoba ktora rysowala mapke ale to jest przeciez bez sensu skoro mogla sobie do srodka po prostu wejsc... czy jest to zwykly błąd twórców czy moze ma to podwójne dno??

Dziwi mnie tez ze osoby podgladające Swan co 8 godzin udaja sie na przystan i do kwater... cos mi sie kojarzy ze doktorek mowil ze maja tam siedziec 3 tyg ale nie pamietam dokladnie... wiec codziennie plyneli promem i wracali?? nie lepiej juz zostawic ich tam na te 3 tyg??

Jeszcze jedna kwestia - ciekawe co dzieje sie z ludzmi ktorzy oddaja bunkier zmiennikom? przeciez musza gdzies trafic a wyspy nie mozena opuscic... moze trafiaja do innych bunkrow w okraslonej kolejnosci??
  • 0

#244 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 14.05.2006 - |19:33|

Dziwi mnie tez ze osoby podgladające Swan co 8 godzin udaja sie na przystan i do kwater... cos mi sie kojarzy ze doktorek mowil ze maja tam siedziec 3 tyg ale nie pamietam dokladnie... wiec codziennie plyneli promem i wracali?? nie lepiej juz zostawic ich tam na te 3 tyg??

Według mnie w tym eksperymencie sprawdzają reakcje ludzi mieszkających w bunkrze(Swan) i tych "dojeżdzających" do pracy(Pearl) :P
  • 0

#245 logic

logic

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoŁomża

Napisano 14.05.2006 - |20:01|

Obserwatorzy mają zapisywać wszystko co robią ludzie w Swanie - najważniejsze to wpisanie kodu... Więc kto odwala za nich robotę, gdy idą po 8 godzinach?? Przecież kod jest wpisywany co 108 minut... Nie rozumiem jaki ma sens skrupulatne zapisywanie wszystkiego, jesli dharma ma dane tylko z 1/3 doby...
  • 0
The memory remains.

#246 Silver

Silver

Kapral

• Użytkownik
  • 231 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 14.05.2006 - |20:21|

Obserwatorzy mają zapisywać wszystko co robią ludzie w Swanie - najważniejsze to wpisanie kodu... Więc kto odwala za nich robotę, gdy idą po 8 godzinach?? Przecież kod jest wpisywany co 108 minut... Nie rozumiem jaki ma sens skrupulatne zapisywanie wszystkiego, jesli dharma ma dane tylko z 1/3 doby...

No, rzeczywiście, to by było bez sensu, ale kto mówił, że tu cokolwiek musi mieć sens? :P Tak więc wydaje mi się że jest tu jakieś nieporozumienie, może informacje z kasety Orientation dla Perły są gdzieś sprostowane?, albo wyjaśnione dokładniej? Ablo myśmy coś pokręcili :D
  • 0
Milcz - albo powiedz coś, co lepsze jest niż milczenie.
E. J. Walten

#247 vollt

vollt

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 14.05.2006 - |21:46|

Jeszcze jedna kwestia - ciekawe co dzieje sie z ludzmi ktorzy oddaja bunkier zmiennikom? przeciez musza gdzies trafic a wyspy nie mozena opuscic... moze trafiaja do innych bunkrow w okraslonej kolejnosci??

Tak i z wiedzą, że są królikami doświadczalnymi, zostaja nimi dalej... (paranoja!!)

Jak dla mnie ten rodzaj eksperymentów jaki został zaprezentowany w poprzednim odcinku jest najgorszym z wyjść jakie mogły powstać... powoli ten film sie stacza, do świata realistycznego... powinien być trochę bardziej SF lostowicze, powinni badać otaczającą ich nową rzeczywistoś... to 4 bunkier którego znaleźli i poza tym że siedzą w jednym dość luksusowym to nic z tym nie robią...

Irytuje mnie to bardzo, że nie próbują zrobić coś z tymi starymi komputerami, które tam są, mogli by je chociaż popsuć, przynajmniej by nie pracowały bezużytecznie, bo ludzie przebywający z nimi pod jedym dachem, mają je gdzieś...

Już zrezygnowali z takich inspirujących rzeczy jak czarny dym, czym on jest?? Inne anomalie takie jak polarny niedźwiedź w tropikach, też odeszły w zapomnienie. W zamian rzeczy typu SF dostajemy przyziemną rzeczywistość, trochę już mnie to nudzi... Ze screanów z następnego odcinka wynika że się w nim będzie działo, ale wszystko przy ziemi nic SF, to smutne...

Choć nie ukrywam, że dalej losy lostowiczów wywierają na mnie duży wpływ, a to że tej czarnej żmiji Michaelowi, nic się nie stało, że Hugo nie roztrzaskał mu głowy swoim ciężarem to nie wybaczę Jackowi, który musiał przerwać Libi, kiedy mówiła o Michaelu, no nie wybaczę...
  • 0

#248 GIZIU

GIZIU

Szeregowy

• Użytkownik
  • 53 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 15.05.2006 - |11:38|

Obejrzyj jeszcze raz Orientation. Zmienników było 2-óch, których "umowa" była na 3 tygodnie. Ich etat trwał 8 godzin. Mieszkali w kwaterach niedaleko wyspy, na wyspię zabierał ich prom. Po 8-godzinnej "obserwacji" zabierał ich prom do kwater, a na ich miejsce przybywała inna para. I tak w kółko. W ciągu jednego dnia były 3 pary.

Użytkownik GIZIU edytował ten post 15.05.2006 - |11:39|

• 0

#249 Pula

Pula

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 15.05.2006 - |14:41|

W ciągu jednego dnia były 3 pary.

Albo tylko dwie. Nikt nie powiedział że oni tam przestrzegają wszelkich norm BHP, prawa pracy etc ;)
  • 0

#250 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 15.05.2006 - |16:22|

Albo prom krążył wokół wyspy i przenosił obserwatorów z jednego bunkru(Perła) do drugiego(tam gdzie spali), tak żeby zmienicy sie nie widzieli. :look:
  • 0

#251 boone

boone

Sierżant

• Email
  • 686 postów
  • MiastoPodgorica

Napisano 15.05.2006 - |17:31|

Dołączona grafika

The writers ARE providing us with CLUES but we keep MISSING them!!
With the EXCEPTION of me and maybe Agatha Christal's Miss Mappel I think I have uncovered one of these clues!! It looks LIKE walts demise MIGHT be real!! In memory of WALT it says and is it just A coincidence THAT the name MICHAEL appears on the screen AT the same time!! I think NOT!!

Dołączona grafika

With my KEEN eye for details AND ability to DETECTIVE things that others WOULD miss I think I have FOUND out another MAJOR clue!! Look at THIS crazy SKELETON from the undertaker!!Looks at the ARMS, HANDS, face and RIB cage!!THEY are clearly NOT human and I suspect this wAS some HYRID clone/APE!!

Dołączona grafika
I have FOUND another clue which points us in the direction OF Stanley
KUBRICKS masterpiece '2001 - a space odyssey'!! The number on THE house IS just far rto big NOT to be a clue!! Now obvious CONNECTION is the extra-terrestrial LINK!! However if you REMOVE all the spaceships, astronuts and RAVING mad computers, the central theme of 2001 was THE artificially enhanced evolution OF mankind's intellect. Who's long-term GOAL does that remind YOU of?

źródło: http://themisfitishere.blogspot.com/ - strona zawiera spoilery

Użytkownik boone edytował ten post 15.05.2006 - |17:32|

• 0
Cause you never think the last time is the last time, you think there'll be more.

#252 GIZIU

GIZIU

Szeregowy

• Użytkownik
  • 53 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 15.05.2006 - |19:39|

Albo tylko dwie. Nikt nie powiedział że oni tam przestrzegają wszelkich norm BHP, prawa pracy etc ;)

Albo albo. Przycisk trzeba wcisnąć co 108 minut więc tak naprawdę nie ma "odpoczynku" w nocy. Musieli być obserwowani 24h na dobę co by wymagało 3 zmian.

Bardzo bym Was prosiła żebyście nie pisali o trailerach kolejnych odcinków bo niektórzy ich NIE oglądają.

Rozumiem że ludzie nie tolerują spojlerów (sam ich nie czytam i unikam ich jak ognia) ale trailer to reklama następnego odcinka, mająca za zadanie zachęcić do jego obejrzenia i w najmniejszym stopniu nie ma nic wspołnego ze spojlerem. Reklam w telewizji też nie oglądasz ? Nie patrzysz na billboardy reklamujące produkty ? Studiuję reklamę więc wiem coś na ten temat. Zabronienie pisania o trailerach to według mnie głupota i przegięcie.

Kysiu12- sp*eprzaj z tymi g*wnianymi linkami do bitefight. Raport poszedł :censored:

Użytkownik GIZIU edytował ten post 15.05.2006 - |19:41|

• 0

#253 Mixer

Mixer

Szeregowy

• Użytkownik
  • 48 postów

Napisano 15.05.2006 - |21:22|

Albo prom krążył wokół wyspy i przenosił obserwatorów z jednego bunkru(Perła) do drugiego(tam gdzie spali), tak żeby zmienicy sie nie widzieli. :look:

Jaki prom??? jakie bunkry??? co wy ludzie nie widzicie ze to wszystko to niezla ściema!?!?!? :afro:
Pan z Orientation nagral sie ot tak na kamerke...i z tego wielkie rzeczy zaraz widzicie:P jak dla mnie...to Whitman ma sporo kasy i nie ma co z nia zrobic...pamiętacie park jurajski???heheh B)
  • 0

#254 Obcy

Obcy

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 16.05.2006 - |12:58|

Z tego odcinka ciekawi mnie ta rura do wysyłania listów. Ja na miejscu lostowiczów od razu bym sprawdzał do kąad prowadzi ta rura, chociaz to duzo roboty, mozna by zorghanizowac troche ludzi i probowac jakos to zrobic. Albo powysylac przez ta rure jakies grozby :P albo nawiązać z Innymi kontakt :D

No ale coż okaze sie w następnym odcinku ;), w końcu Lock wysłał im ta swoja mapke ;)
Zapewne ktoś już przedstawiał taki motyw, ale od tego jest inny dział- "tajemnice wyspy" i tam należaloby tego posta zamiescic a nie robic OT :]

Hue hue, oni nawet nie sprawdzili dokąd faktycznie biegnie kabel z plaży co go znalazł Sayd.
Za dużo od nich wymagasz :D
  • 0

#255 Mixer

Mixer

Szeregowy

• Użytkownik
  • 48 postów

Napisano 16.05.2006 - |13:07|

Hue hue, oni nawet nie sprawdzili dokąd faktycznie biegnie kabel z plaży co go znalazł Sayd.
Za dużo od nich wymagasz :D

Fakt!!! oni nic nie sprawdzaja poza zamyslami na temat innych... :afro: czemu nikt sie nie zainteresowal tym kablem na plazy nie wiem...ale to ze Lock wrzucil akurat!!! ta kartke z mapka do rurki to moim zdaniem lekko przegial...czyzby wiedzial do czego to sluzy? nie sadze...wiec po co sie jej pozbyl??? B)
  • 0

#256 Surin

Surin

Starszy kapral

• Zbanowany
  • 346 postów
  • Miastoz pokładu Slave - I

Napisano 16.05.2006 - |14:42|

Fakt!!! oni nic nie sprawdzaja poza zamyslami na temat innych... :afro: czemu nikt sie nie zainteresowal tym kablem na plazy nie wiem...ale to ze Lock wrzucil akurat!!! ta kartke z mapka do rurki to moim zdaniem lekko przegial...czyzby wiedzial do czego to sluzy? nie sadze...wiec po co sie jej pozbyl??? B)

A po co ta mapka by mu była potrzebna ? Przecież Locke zrezygnował z szukania bunkrów , zresztą z takich zapisków nic nie wynikało........ to że wrzucił do cisnieniowej rurki to zwykła ciekawość .......
  • 0
" 4400 " --> poziom serii wprost proporcjonalny do ilości postów osób nią zainteresowanych

= Teoria Prawdy Telewizyjnej =

#257 logic

logic

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoŁomża

Napisano 16.05.2006 - |17:09|

A po co ta mapka by mu była potrzebna ? Przecież Locke zrezygnował z szukania bunkrów , zresztą z takich zapisków nic nie wynikało........ to że wrzucił do cisnieniowej rurki to zwykła ciekawość .......

Heh tylko jeśli to co mówi gości w filmie ( w końcu nie wiemy jak się naprawde nazywa :D) jest prawdą, to ta mapka trafiła do Innych... I wiedzą, że Lock wie mniej więcej jak są rozmieszczone bunkry... Możę to im zaszkodzi??
  • 0
The memory remains.

#258 Sebciio

Sebciio

Szeregowy

• Email
  • 15 postów

Napisano 16.05.2006 - |18:54|

Co do mapki.

Mi się wydaje, że w 3 sezonie po odkryciu kolejnego (najprawdopodobniej opuszczonego) bunkra Locke ją tam znajdzie ;) Tylko ciekawi mnie jedno. Na filmie koles kaze wkładać zeszyty w te puszki w których maja zapisywać notatki. I dopiero one maja być interpretowane przez naukowców. Troche bez sensu. To nie lepiej, żeby naukowcy oglądali filmy ?? A nie czyjeś spostrzezenia. Skoro ci w perle nie wiedzieli co robia w łabędziu, to mogli nie wypłapać najważniejszych chwil (np rozterka nad wcisnieciem przycisku, a notować co kto ile zjadł...). Według mnie perła to ściema, a w łabędziu coś się dzieje (np ten magnes...)

Co do kabla.

A co maja szukac?? Kabel wychodzi z wody i wchodzi w ziemie. Rozkopywac?? A może trzeba pół wyspy przekopać. W jakim celu ?? Co to da?? Mi napewno by sie nie chciało a przynajmniej po odkryciu bunkra. Raczejbym zainteresował sie tym nadajnikiem w środku wyspy. Skoro Daniell mówiła, ze on znajduje się niedaleko Black Rock i w tej chwili jest kontrolowany przez Othersów.....
  • 0

#259 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 16.05.2006 - |19:02|

Prosze o wybaczenie, rzeczywiście miejsce niewłaściwe.

Wybaczone ^_^

A co do tego co napisał Sebciio to faktycznie lepiej jakby się zajęli zbadaniem tej anteny(ale na 100% nie w tym sezonie -_- )

Użytkownik garus edytował ten post 16.05.2006 - |19:02|

• 0

#260 Panicz Rafal

Panicz Rafal

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 16.05.2006 - |19:09|

Odnośnie bytności na wyspie lostowiczów dziwi mnie fakt, że nie podjeli proby przejscia sie brzegiem do okola, moze trafili by na jakis luskusowy osrodek wypoczynkowy??.., dodatkowo kabel tez powinien doczekac sie jakiejs eksploracji. Uważam też że Lock powinien powiedziec o rysunku na grodzi w bunkrze i wydaje mi sie ze powinni ją jakoś opuscic i obejrzec dokładnie co jest na niej narysowane. Szkoda tez ze nie powlaczali wszystkich TV w Perle...
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych