Skocz do zawartości

Zdjęcie

O trzecim sezonie ogólnie.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
308 odpowiedzi w tym temacie

#241 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 09.11.2006 - |03:30|

Jak zwykle temat episodu zamknięty. Tak wię pierwsze wrazenia po obejżeniu I Do tutaj.

Ludzie. Co za episod. Zasługuje na najwyższą ocenę. Retrospekcje Kathy, choć rzucają nowe światło na tą postać, praktycznie bez znaczenia. Także, choć to ona jest postacią kluczową, to prawdziwym bohaterem odcinka jest Jack.

Odcinek zrobiony jest według klasycznych, dziś już zarzuconych wzorców filmu senscyjnego. Zaczyna się powoli, budując napięcie, az do kulminacyjnej sceny zamykającej film. Po pierwszej pół godzinie zaczołem się niepokoić, lecz każda następna minuta zagęszczała akcję i ponosiła napięcie. Nie będę spoilerował, powiem tylko, ż Jack rozdał karty i kontroluje grę, nie on jednak będzie zwycięzcą. Gra dla kogoś innego.

Nadchodzące trzy miesiące będą dla nas koszmarem oczekiwania. Czeka nas lostowe piekło domysłów i niepewności.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#242 kulas

kulas

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów
  • Miastoz pclaba...

Napisano 12.11.2006 - |16:35|

Zastanawia mnie czy nie przydało by się połączyć tego wątku z wątkiem "Spoiler Zone" ;)
  • 0

#243 Surin

Surin

Starszy kapral

• Zbanowany
  • 346 postów
  • Miastoz pokładu Slave - I

Napisano 12.11.2006 - |16:49|

Zastanawia mnie czy nie przydało by się połączyć tego wątku z wątkiem "Spoiler Zone" ;)

Juź dawno o tym napominałem , ale chyba żaden " moderation guy " tutaj nie zagląda .
Może TRZEBA NAPISAĆ TO Z DUŻEJ LITERY , A WIEC PROSILIBYŚMY POLACZYC TEN DZIAL Z TEMATEM : SPOILER ZONE :)

amen .
  • 0
" 4400 " --> poziom serii wprost proporcjonalny do ilości postów osób nią zainteresowanych

= Teoria Prawdy Telewizyjnej =

#244 Yona

Yona

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów

Napisano 13.11.2006 - |11:47|

Ale tutaj jest rozmowa o 3 sezonie, a nie ma spoilerów więc po co łączyć działy ? Jak ktoś nie oglądał odcinków to niech się nie włącza do rozmowy o trzecim sezonie. Proste. W spoiler zone rozmawia się o spoilerach, odcinkach, których jeszcze nie było. Te działy są zupełnie różne więc to bez sensu je połączyć. Zastanówcie się.
  • 0

#245 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 13.11.2006 - |13:53|

Werdykt jest taki. Yona ma rację. Jak ktoś jest powiedzmy na pierwszym odcinku trzeciego sezonu to niech się wypowiada w temacie o pierwszym odcinku ot co. Wszelkie spoilery będę przenosił i jeśli będą się nastręczać, to nie będą one traktowane po macoszemu, więc od razu przyzwyczajcie się do tego, że sami będziecie musieli zacząć używać odpowiednich tematów w zależności od potrzeb. Koniec offtopicu.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#246 FilipKD

FilipKD

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 86 postów
  • MiastoSzczecin-Jamajka

Napisano 11.12.2006 - |19:31|

Witam!
Sciagnalem juz z sieci pierwsze osiem odcinkow + jedensty, lecz obawiam sie,ze bede musial poczekac z obejrzeniem 3x07 i 3x08 bo nigdzie nie ma napisow (w sumie nic dziwnego bo przeciez jeszcze tyle do premiery), ale jakby ktos mial jakos szybciej to niech da znac :) Pozdrawiam!

a oglądałeś je chociaż? z tego co wiem to są fake'i tzna. dcinki z s02 , tylko ktoś zmienił nazwy plików, jesli się mylę to chylę czoła (ale wątpie0
  • 0

#247 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 11.01.2007 - |17:06|

Widze dalej wszystkim brakuje jednego tytułu, pozwolicie, że pomogę.
Lost - S03E07 - Not In Portland - 07-Feb-2007
Lost - S03E08 - Flashes Before Your Eyes - 14-Feb-2007
Lost - S03E09 - Stranger In A Strange Land - 21-Feb-2007
Lost - S03E10 - Tricia Tanaka is Dead - 28-Feb-2007
Lost - S03E11 - Enter 77 - 07-Mar-2007

Teraz pewnie pytanie skąd tytuł S03E09, otóż Sky One w UK nadaje Losta tylko 5 dni po ABC w USA, a stacja z bardzo dużym wyprzedzeniem podaje informacje o ramówce więc mamy tytuł ostatniego odcinka, który na wyspach będzie leciał w lutym.
  • 0
Master of possimpible ;)

#248 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 11.01.2007 - |17:52|

Stranger in a Strange Land

to tytuł klasyka SF autorstwa Roberta A. Heinleina. To historia człowieka wychowanego na Marsie, przez Marsian. Powraca on na Ziemię zmagając się z różnicami kuturowymi.

Dodatkowo jest to tytuł trzech róznych piosenek - Iron Maiden, Leona Russella i U2.

Sama fraza pochodzi z Bibli z księgi Wyjścia

2:21 Mojżesz zgodził się zamieszkać u tego człowieka, a ten dał mu Seforę, córkę swą, za żonę.
2:22 I urodziła mu syna, a on dał mu imię Gerszom, bo mówił: Jestem cudzoziemcem w obcej ziemi;.

Użytkownik Jonasz edytował ten post 11.01.2007 - |17:53|

• 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#249 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 11.01.2007 - |19:01|

Dzisiaj mam dzień przeglądania wszystkich znanych mi źródeł, w których mogę znaleźć informacje odnośnie oglądanych przeze mnie seriali i na tej fali kolejne info o Loscie.

7 lutego na ABC, godzinę przed emisją S03E07 rozpocznie się kolejny "przypominacz", czyli Clip Show.
Jakby nie patrzyć czasem warto sobie przypomnieć to i owo zwłaszcza w Loscie i to po tak długiej przerwie.

PS
Wcześniej podałem informację o tytule odcinka S03E09 "Stranger In A Strange Land", uzupełniając, będzie to odcinek o Jack'u, ale to już pewnie wszyscy wiedzą.

Użytkownik kwiatek edytował ten post 11.01.2007 - |19:05|

• 0
Master of possimpible ;)

#250 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 12.01.2007 - |12:27|

7 lutego na ABC, godzinę przed emisją S03E07 rozpocznie się kolejny "przypominacz", czyli Clip Show.
Jakby nie patrzyć czasem warto sobie przypomnieć to i owo zwłaszcza w Loscie i to po tak długiej przerwie.

Że będzie taki przypominacz po 13 tygodniach przerwy to mówiło się już w listopadzie, ale faktycznie tutaj chyba nikt o tym nie wspomniał.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#251 McFly

McFly

Szeregowy

• Email
  • 10 postów

Napisano 16.01.2007 - |20:49|

nom, ja postanowiłem obejrzeć wszystko jeszcze raz i przyznam, ze kilku szczegółów nie pamiętałem :) , ale też zauważyłem, że bardziej wciągnął mnie klimat pierwszego sezonu. oczywiście wg mnie lost jest super i nadal trzyma świetny poziom, ale jakoś tak bardziej zainteresowały mnie pierwsze dni rozbitków na wyspie
  • 0

#252 lead

lead

Kapral

• Użytkownik
  • 205 postów

Napisano 14.02.2007 - |01:06|

za wp.pl

Taśma, na której zarejestrowano zdjęcia do jednego z nowych odcinków serialu "Zagubieni", uległa zniszczeniu na lotnisku w Honolulu.

Pojemniki z filmem wymieszano omyłkowo z bagażami podróżnych. Pomimo ostrzeżeń na opakowaniu, funkcjonariusze ochrony prześwietlili je promieniem rentgena. Ekipa popularnego serialu zmuszona była do powtórzenia ujęć. Wypadek kosztował około 200 tysięcy dolarów.

Producenci serialu zapewniają, że podjęto już kroki, by w przyszłości uniknąć podobnego incydentu, a zniszczenie taśmy nie wpłynie na harmonogram emisji obecnej, trzeciej serii "Zagubionych".

Miejmy nadzieje ze na serio nie wplynie na emisje -_- druga przerwa by byla calkowita klapa sposobu pokazywania 3 serii...
  • 0

Dołączona grafika

#253 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 04.03.2007 - |11:49|

Sezon 3 będzie miał 22 odcinki, niewiedzieć czemu pisane jest w różnych miejscach, że będzie ich 24.
Może się okazać, że ostatni odcinek będzie podwójny, wtedy byłyby 23, ale na razie nic nie ma na ten temat.
Lost - S03E11 - Enter 77 - 07-Mar-2007 (Sayid)
Lost - S03E12 - Par Avion - 14-Mar-2007 (Claire)
Lost - S03E13 - The Man From Tallahassee - 21-Mar-2007 (Locke)
Lost - S03E14 - Expos - 28-Mar-2007 (Nikki + Paulo)
Lost - S03E15 - Left Behind - 04-Apr-2007 (Kate)
Lost - S03E16 - One Of Us - 11-Apr-2007 (Juliet)
Lost - S03E17 - Catch-22 - 18-Apr-2007 (Desmond)
Lost - S03E18 - D.O.C. - 25-Apr-2007 (Jin)
Lost - S03E19 - ??? - 02-May-2007
Lost - S03E20 - ??? - 09-May-2007
Lost - S03E21 - ??? - 16-May-2007
Lost - S03E22 - ??? - 23-May-2007
  • 0
Master of possimpible ;)

#254 ZdL

ZdL

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 118 postów
  • MiastoOpole

Napisano 04.04.2007 - |19:56|

Ja teraz tak trochę z innej beczki... nie chciałem dodawać tego w temacie o jakimś odcinku, a tu jest dobre miejsce... chciałem się podzielić swoją refleksją jaka mnie ostatnio naszła na temat LOST... można się nie zgadzać oczywiście, no ale...
Aha... no i na wstępie, żeby potem nie było... jestem fanem LOST i dalej nim pozostanę, bo ten serial zmienił mój sposób postrzegania telewizji...

Otóż ostatnimi czasy LOST zaczyna coraz bardziej przypominać, w moim odczuciu, The 4400... inny amerykański serial, który mogliśmy niedawno oglądać w TVP1. Przypadł mi do gustu, ale już nie w takim stopniu co Prison Break i LOST... Co ma zatem historia ludzi porwanych przez innych z przyszłości do losów rozbitków na tajemniczej wyspie... z pozoru nic... i dalej by nie miało gdyby 3 sezon wyglądał tak jak 1 i 2, ale nie wygląda i stąd podobieństwo.

Obie historie są przedstawiane w bardzo podobny sposób... Jest główna nić fabularna i dookoła niej inne zdarzenia... w każdym odcinku nacisk jest położony na coś innego, ale też w każdym epizodzie są elementy głównego plota... Przekłada się to na znaczne przyśpieszenie akcji serialu i ułatwia jego odbiór... ale powstaje pytanie... Czy do tego przez 2 sezony przyzwyczaili nas Zagubieni ?
Odpowiedź jest jednoznaczna... NIE !

3 sezon jest chaotyczny, a elementy sensacyjne ( The Flame, Bakunin, Ogrodzenie ) są wprowadzane na chwilę i tylko po to, aby w danym momencie podgrzać atmosferę i zaraz po tym są porzucane. Wprowadza to chaos do serialu, który do tej pory był uporządkowaną całością... ofc... zdarzały się niedociągnięte wątki, ale nigdy na tak masową skalę... LOST stał się nieskładny i można sobie zrobić przerwę na 1, 2 epizody, a i tak nie wypadnie się z głównego wątku... co najwyżej przeżyje się mniej skoków ciśnienia...

Czy to dobrze ? Nie wiem... sprawa indywidualna... mi osobiście to przeszkadza, bo każdy epizod to odrębna, zamknięta całości, w której znajdują się 'popychacze' głównej osi fabuły... LOST skręcił w złą stronę i chyba... obym się mylił... nie ma z niej powrotu...

--------

No to tyle :D Przepraszam, że zanudziłem :D
  • 0
LOST
Prison Break
24
Jericho
CSI: Miami
House
Knight Rider

#255 margoq

margoq

Kapral

• Użytkownik
  • 156 postów
  • Miastosie wzial dymek?

Napisano 04.04.2007 - |21:10|

coz... zgadzam sie, LST staje sie chaotyczny, pomijajac nagly nawal tego i tamtego - czyli wszystkiego i niczego, dodaja rowniez nowe osoby, nowe flashe, poznajemy wszystko od nowa, od poaczatku, ale jak zykle nie do konca.
Odnosze wrazenie, ze tworcy za bardzo zamotali sie, maja za duzo pomyslow, za duzo juz zdazyli wprowadzic w zycie i nie za bardzo wiedza jak sie z tego wplatac czyli jeszcze bardziej zapetlaja serial i samych siebie, dodajac coraz wiecej fikcji i mistyfikacji, odbiegajac od tlumaczen racjonalnych, ktore da sie wylumaczyc, aby zakonczyc jakas prosta magiczna sztuczka... Moim zdaniem nie tak powinno byc - ogladamy, bo jestesmy pewni, ze kryje sie za tym cos waznego, moze bardzo skomplikowanego, ale realnego i dotykajacego wielu z nas. Pominmy dymek, ktoremu mozna wszystko wybaczyc, ale teraz zaczyna sie podrozowanie w czasie... Wyglada, jakby tworcy chcieli to wszystko zakonczyc jakims czarnoksieznikiem z Oz i pasi.
Ale to sa moje odczucia, jestem ciekawa innych...
Jak dla mnie LOST popada w dwie skrajnosci - albo zanudza flashbackami Locke'a, albo w jednym odcinku wrzuca ogromna ilosc nowosci, ktore po prostu robia caly obraz zbyt pstrokaty...
  • 0

#256 ZdL

ZdL

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 118 postów
  • MiastoOpole

Napisano 05.04.2007 - |06:54|

zapomniałem wspomnieć o flashbackach... które w tym sezonie bardzo często przewijam, bo one KOMPLETNIE nic nie wnoszą do fabuły... nie dowiadujemy się niczego nowego o postaciach... pomijam te które coś wyjaśniały jak z 3x08, 3x09 czy 3x13... ale reszta to jest dramat... żandej spójności w nich nie ma... równie dobrze mogłyby nie istnieć... moim zdaniem szczytem bezsensowności Flashy były te w 3x06... po co się pytam...
  • 0
LOST
Prison Break
24
Jericho
CSI: Miami
House
Knight Rider

#257 Bojden

Bojden

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 101 postów

Napisano 05.04.2007 - |09:12|

3.09 cos wyjasnily? Chyba nie. A z Kate to wiadomo, każda jej retrospekcja jest nudna i prawie nic nie wnosząca. Mnie jakoś w ogóle jej rozterki miłosne nie interesują.
  • 0

#258 margoq

margoq

Kapral

• Użytkownik
  • 156 postów
  • Miastosie wzial dymek?

Napisano 05.04.2007 - |09:49|

flashbacki... coz, pierwsze miejsce w najbardziejl dolowych flashbackach mial i miec bedzie imc John Locke, choc jego "pozycja" zostala niezle zagrozona, kiedy do akcji wkroczyly flashbacki odcinka 3x14 (czyli Paulo i Nikki...)... tworcy mieszaja za bardzo.
  • 0

#259 PeaceMaker

PeaceMaker

Kapral

• Użytkownik
  • 218 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 06.04.2007 - |22:16|

Wybaczcie drodzy przedmówcy, ale moim skromnym zdaniem nie macie kompletnie racji :)

Każdy odcinek to integralna część serialu. Każdy odcinek zawiera w sobie garść bardziej lub mniej ukrytych szczegółów/sugestii/informacji mających za zadanie naprowadzić fanów (oczywiscie w odpowiednim tempie stopniowanym przed producentów) na ostateczne rozwiązanie tajemnicy scenariusza. Jeżeli ktoś tego nie dostrzega to pewnie dlatego, że traktuje ten serial jak zwykłą "soap-operę" i nie ogląda zbyt wnikliwie.

LOST to klasyczny przykład nowej fali kina/serialu, która - po długich latach 90-tych czyli miernej i przyjemnej papki - zmusza widza do myślenia.

Pozdrawiam :)

Użytkownik PeaceMaker edytował ten post 06.04.2007 - |22:18|

• 0
"Two players: one is black one is light" -------> John Locke

#260 margoq

margoq

Kapral

• Użytkownik
  • 156 postów
  • Miastosie wzial dymek?

Napisano 06.04.2007 - |22:44|

przepraszam bardzo, ale nie wydaje mi sie, aby odcinki takie jak Expose zmuszlay nas do myslenia... Przeslanie, zeby nie klocic sie o kradzione diamenty?
Do tego teraz dochodzi "Left Behind" - jedyne co moze zaciekawic i dac do myslenia w retro Kate jest to, ze ma powiazania z Cassidy. Cala reszta to JEST soap-opera i nic mojego zdania nie zmieni.
Plus Locke i jego historia znana nam jak dobrze, ale nadal drazona. Mozna sie rzeczywiscie zastanawiac czy w tym cos jest, ale moim zdaniem tworcy chcieli tylko przygotowac podloze na pojawienie sie ojca Johna - i udalo im sie - widzowie juz go nie cierpia - i to z powodu nudnawych flashbackow synalka..
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych