Skocz do zawartości

Zdjęcie

Mapa na drzwiach w bunkrze

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
388 odpowiedzi w tym temacie

#241 SunFireX

SunFireX

Szeregowy

• Użytkownik
  • 65 postów

Napisano 17.04.2006 - |14:19|

Oczywiscie ze ten właz mozna otworzyc dynamitem- mogliby to zrobic juz dawno (oczywiscie Lostowiczów mniej ciekawi co tam jest niz nas :P ).
Mysle ze został on zabetonowany po wypadku i uznany za "nieaktywny". I nie chodzi mi o otworzenie tego czegos co jest za włazem-magnetyczna sciana czy jak to kto woli nazwac, ale raczej interesuje mnie jak to kiedys działało nim stało sie nieaktywne i czemu wydaje takie odgłosy jesli nie wpisze sie cyfr do komputera :blink: Dlatego moj wniosek ze moze sie na nowo aktywuje.

Uwazam, ze ta tamto pomieszczenie zabetonowali kolesie z 'pseudo dharmy'//inni naukowcy//koles z broda itd. Po to by pacholki (czyt. desmond i jego kolega [s.p.?]) przyciskali dla nich ten przycisk i nie interesowali sie/dostali sie do tego pomieszczenia.
  • 0

#242 ZielonoMi

ZielonoMi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 17.04.2006 - |15:00|

Uwazam, ze ta tamto pomieszczenie zabetonowali kolesie z 'pseudo dharmy'//inni naukowcy//koles z broda itd. Po to by pacholki (czyt. desmond i jego kolega [s.p.?]) przyciskali dla nich ten przycisk i nie interesowali sie/dostali sie do tego pomieszczenia.

Lub poprostu ludzie ktorzy po wypadku zabezpieczyli teren,odcieli inne bunkry od miejsca z duzym ? zabetonowali to co jest nieaktywne czy uszkodzone badz moze ponownie doprowadzic do wypadku. Ale to co napisałes też moze byc ok.

Użytkownik ZielonoMi edytował ten post 17.04.2006 - |15:11|

• 0

#243 SunFireX

SunFireX

Szeregowy

• Użytkownik
  • 65 postów

Napisano 17.04.2006 - |15:14|

A teraz powiedz mi jak "ludzie z wypadku" mogliby by cokolwiek zabenetowac? :huh:

Użytkownik SunFireX edytował ten post 17.04.2006 - |15:14|

• 0

#244 ZielonoMi

ZielonoMi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 17.04.2006 - |15:43|

a skad wiesz jakiego rodzaju był to wypadek? musiały sie pojawic fajerwerki i bomby ktore ciabas zakatrupiły naukowcow Dharmy? :wacko: nie widac sladów po jakims specjalnym wybuchu.
Ale nie to jest odp na zadane pytanie :) Bo ja wiem zrobili to naukowcy,którzy byli na wyspie po wypadku i dostali rozkaz zabezpieczenia terenu, badz jakas grupa wysłana z wewnatrz,majaca takowe zadanie.
:)
  • 0

#245 Daria

Daria

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 97 postów

Napisano 19.04.2006 - |20:37|

To mogło już być.
P.RD: co 6-8 miesięcy
Po prostu dostawa jedzenia.
Aż 5 zgonów? To ilu ich tam było i co sie stało :blink: ?
  • 0

#246 SunFireX

SunFireX

Szeregowy

• Użytkownik
  • 65 postów

Napisano 20.04.2006 - |08:09|

a skad wiesz jakiego rodzaju był to wypadek? musiały sie pojawic fajerwerki i bomby ktore ciabas zakatrupiły naukowcow Dharmy? :wacko: nie widac sladów po jakims specjalnym wybuchu.
Ale nie to jest odp na zadane pytanie :) Bo ja wiem zrobili to naukowcy,którzy byli na wyspie po wypadku i dostali rozkaz zabezpieczenia terenu, badz jakas grupa wysłana z wewnatrz,majaca takowe zadanie.
:)

Mhm frajerwerki, na pewno... a moze to byly zimne ognie? <_<
Nie sadze, zeby byly tam jakies wybuchy i tym podobne rzeczy. Mysle, ze ze to to zamykanie bunkrow i zaznaczanie jako kwarantanna mialo na celu uchronienie ludzi od ludzi.
  • 0

#247 Jinn

Jinn

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 319 postów

Napisano 20.04.2006 - |09:04|

Aż 5 zgonów? To ilu ich tam było i co sie stało blink.gif ?

Róznież Danielle zabiła 5 członków swojej załogi.
  • 0

#248 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 22.04.2006 - |13:07|

Wrócę do wzoru ze strony 5 zamieszczonego przez Stardusta. Przemyślałem, to co o nim napisałem i zedytowałem posta by usunąć moje głupoty. Przepływający prąd oraz zmienne pole elektryczne wytwarzają wirowe pole magnetyczne. Przy czym nablaxH to rotacja wektora natężenia pola, j to gęstość prądu a różniczka d/dt z D to zmiana pola alektrycznego. Nazywamy to prawem Ampere'a.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#249 Soviet

Soviet

Szeregowy

• Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 23.04.2006 - |14:57|

Do ludzi podniecających się krzyżykami. Powiem wam jasno i wyraźnie co to IMO jest: wejścia.
  • 0

#250 PaWs

PaWs

Kapral

• Użytkownik
  • 163 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 23.04.2006 - |15:58|

Do ludzi podniecających się krzyżykami. Powiem wam jasno i wyraźnie co to IMO jest: wejścia.

No zgadza sie to sa wejscia, ale sa one zablokowane, moze jeszcze dowiemy sie co jest za jednymi z tych zamknietych drzwi? :>
  • 0

#251 Ginger

Ginger

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 28.04.2006 - |15:47|

Jak dla mnie mapa trochę bez sensu. Jeśli ktoś chciał ją ukryć - super, namalował niewidocznym w świetle dziennym markerem - to by nie starczyło? Nie mógł jej trzasnąć na podłodze? A jeśli coś mu się przypomni będzie czekał z pisakiem na lockdown? Albo twórcza frustracja "ach, szlag by to, chciałem coś dopisać ale się drzwi podnoszą!" Mnie by coś trafiło w takiej sytuacji. Może barierę można opuszczać kiedy się ma ochotę?

Poza tym - czemu po łacinie? Normalny człowiek pisałby sobie łopatologicznie i we własnym języku - tak jak "tu jestem", bez metafor i chrzanienia w obcych językach. Jakiś poeta-filozof widocznie ją stworzył ;) Do Desmonda mi to jakoś nie pasuje. Względnie twórca mógł mieć delikatne odbicia spowodowane samotnym przesiadywaniem w bunkrze, aż zaczął "pisać językami"...

Przypomina mi to Dana Browna - kupa sentencji, które nie sprowadzają się do żadnego epokowego odkrycia i równie dobrze można by je zapisać po angielsku :/

Pomarudziłam, już kończę ;)
  • 0

#252 Zake

Zake

Szeregowy

• Email
  • 3 postów

Napisano 02.05.2006 - |20:39|

hej tutaj jest polskie tłumaczenie mapy:
http://www.drut.friko.pl\mapa.JPG
adres dość dziwny ale gdy go tworzyłem miał służyć do czegoś innego.
Zapraszam

Użytkownik Zake edytował ten post 03.05.2006 - |12:38|

• 0

#253 sis_detoola

sis_detoola

Szeregowy

• Email
  • 37 postów
  • MiastoBunkier

Napisano 03.05.2006 - |07:14|

A nie interesuje Was ten hmm... zamazany bunkier u góry? Może to i głupota, bo twórca/twórczyni a nawet twórcy mapy pomylili się co do miejsca w którym jest dany bunkier, a może specjalnie narysowana pisakiem znacznie lżej od pozostałych stacji, takich jak c4? Może to i tylko pomyłka w mapie, ale jakby ten szczegół zostałby bardziej jakoś hmm... rozwinięty, to może i coś by z tego wynikło.
  • 0

#254 Zake

Zake

Szeregowy

• Email
  • 3 postów

Napisano 03.05.2006 - |12:40|

może to jakiś bunkier w budowie?? :>
  • 0

#255 sis_detoola

sis_detoola

Szeregowy

• Email
  • 37 postów
  • MiastoBunkier

Napisano 03.05.2006 - |13:13|

Może i tak, a może to i stacja odizolowana od reszty bunkrów:>? Siedziba tych obojgu z Dharmy i reszty? Nie mam zielonego pojęcia. Ale myślę, że to coś istnieje:P.
P.S: Kasilas, o co Ci chodzi:>? :D

Użytkownik sis_detoola edytował ten post 03.05.2006 - |13:14|

• 0

#256 Zake

Zake

Szeregowy

• Email
  • 3 postów

Napisano 03.05.2006 - |15:36|

Ci "inni" to są gostki z dharmy. Przykładem tego może być 2x15 (tak mi sie bynajmiej wydaje) :D
  • 0

#257 Soy

Soy

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 04.05.2006 - |12:53|

myslę że wszystkiego dowiemy sie za Dłuuugi (jak dla nas fanów loST) czas jak powróci Desmond niewiadomo z kąd :) wiadome jest 1 Henry Gale wie cos o czym nie wie reszta i to nie jest jedyny taki bunkier bo gdy rozmawiał z Lockiem to powiedział że ten bunkier (łabędz) to KPINA ;|

Wie ktoś może co oznaczają te Egipskie "Coś" ?? gdy skonczył się czas !?

Użytkownik Soy edytował ten post 04.05.2006 - |12:55|

• 0

#258 Maniu

Maniu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 58 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 05.05.2006 - |23:26|

jak sadzicie , kiedy znowu zacznie sie watek mapy bunkrow?
kiedy lock cos znajdzie?
co powie desmond?

odpowiedz na ta i inne pytania juz wkrotce ;P ale wezcie cos tez napiszcie ;P
ej co do tych stalowych kurtyn... to jak lock je ogladal to od dolu bylo widac ich strukture... w sesie czy sa cale w srodku czy sa jakies wolne przestrzenie... nwm.. dopatrzylem sie tego co widzialem na kurtynach brzeciw wybuchowych u kuzyna w pracy ^^

Użytkownik Maniu edytował ten post 06.05.2006 - |12:06|

• 0

#259 sis_detoola

sis_detoola

Szeregowy

• Email
  • 37 postów
  • MiastoBunkier

Napisano 06.05.2006 - |10:58|

To egipskie "coś" z One Of Them [2x14] to znaczy "powoduje śmierć" czy coś takiego.
Wiem, że na 100% coś w tym guście.
  • 0

#260 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 06.05.2006 - |15:37|

może to jakiś bunkier w budowie??

gdyby byl w budowie to by nie zostal zmazany/pokreslony :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych