House M.D.
Napisano 11.12.2008 - |11:28|
Genialny! (Jak zwykle zresztą).
Przypadek, House, Wilson wszystko na swoim miejscu.
Znowu klinika (przypadek tego małżeństwa wymiata ).
No i mamy kolejne Love Story - ciekawe jak to się potoczy. Ciekawe zresztą jak potoczy się dalej wątek House'a i Cuddy (czyżby miało się skończyć tylko na docinkach?)
Napisano 11.12.2008 - |13:59|
mnie osobiście inhalator zniszczył5x11
Genialny! (Jak zwykle zresztą).
Przypadek, House, Wilson wszystko na swoim miejscu.
Znowu klinika (przypadek tego małżeństwa wymiata ).
No i mamy kolejne Love Story - ciekawe jak to się potoczy. Ciekawe zresztą jak potoczy się dalej wątek House'a i Cuddy (czyżby miało się skończyć tylko na docinkach?)
Napisano 11.12.2008 - |14:33|
Motywy świąteczne rodem z Seksmisji po prostu powalające
Co do 13 i Foremana to od przynajmniej dwóch poprzednich odcinków czułam, że tak to się skończy - a może zacznie.... jeśli nie House i Cuddy, to może inna para nam się szykuje...
W przypadku Cuddy, to myślę, że teraz straci zainteresowanie Housem, w końcu dostała to czego chciała najbardziej.
No i jeśli o mnie chodzi, to poproszę o więcej Chase'a w kolejnych odcinkach, jego wystąpienia i teksty a'la House rozbrajają mnie - o ile Foreman ma problem z tym, że staje się podobny do House'a, to Chase wybitnie robi to celowo - więcej praktyki a może kiedyś dogoni mistrza
Napisano 12.12.2008 - |23:05|
Akcja udawania, że Greg jest miły była mistrzowska. Inhalator zmiażdżył.
Więcej Chase'! Więcej Chase'a!
Teraz tylko Kutner i Taub powinni zostać parą, a już każdy byłby z każdym. 13stka i Forman nie pasują mi do siebie.
House: Gdzie umiejscowiony jest ból?
Pacjentka: Z tyłu głowy.
House: Napięciowy ból głowy. Ustąpi po drugim trymestrze.
Pacjentka: Ja nie studiuję.
House: Twój płód też nie.
Pacjentka: A nie można inaczej zajść w ciążę?Na przykład...siadając na desce sedesowej?
House: Oczywiście.Pomiędzy tobą a deską musiałby siedzieć jakiś facet, ale to możliwe.
Napisano 20.01.2009 - |09:51|
Przyszło trochę czekać na 12 epizod. Odcinek zaczyna się dosyć leniwie. Przypadek jakoś specjalnie mnie nie zainteresował. W całym odcinku Wilson pojawił się tylko raz i to na kilkadziesiąt sekund. Dalej jest kontynuowany wątek 13 i Formana. Na uwagę zasługuje za to sama końcówka, która ratuje odcinek. Może wreszcie sezon rozkręci się na dobre ze względu na nowy wątek.
btw. Po obejrzeniu 4 serii myślałem, że House M.D. się nie znudzi. Jednak serial już tak mnie nie bawi.
Napisano 20.01.2009 - |18:57|
Zgadzam sie z toba w 100%, problemem wydaje mi sie zbyt mocny nacisk na relacje miedzy bohaterami ktore w poprzednich seriach byly conajwyzej drugoplanowe (oprucz pojedynczych odcinkow). Do tego jeszcze zagadki medyczne nie sa tak fascynuje jak kiedys.Po obejrzeniu 4 serii myślałem, że House M.D. się nie znudzi. Jednak serial już tak mnie nie bawi.
Napisano 20.01.2009 - |19:06|
Chyba sobie odpuszczę kolejny odcinek lub kilka i zobaczę czy mi będzie brakować tego serialu czy oglądam go tylko z przyzwyczajenia.
Napisano 20.01.2009 - |19:09|
Użytkownik Jonasz edytował ten post 22.01.2009 - |14:46|
Genesis
Napisano 22.01.2009 - |14:28|
edit//
12 odcinek jak dla mnie porażka. Przypadek nudny, Cuddy chce oddać posadę Cameron, jakaś lipa się robi.
edit2//
Wilsona i Chase znów bardzo mało.
Użytkownik Jara71 edytował ten post 23.01.2009 - |23:48|
Napisano 27.01.2009 - |13:20|
Przypadek taki sobie.
Zachowanie Foremana świetne. Podjął decyzje, nie jest jej pewny i histerycznie szuka kogoś kto by sie z nim zgodził.
A Cuddy i dziecko - ta historia to taki mały potworek. Krzyczenie na dziecko pomaga WTF ??
Wilson wprowadzany jakby na siłe, statystyki pewnie pokazują że ludzi go lubią.
Napisano 27.01.2009 - |21:39|
Cuddy wygląda strasznie staro ostatnio :/.
Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...
Napisano 31.01.2009 - |12:53|
To przez grzywkę :]Cuddy wygląda strasznie staro ostatnio :/.
Odcinek nudny. Wygląda na to, że teraz bardziej stawiają na wątki poboczne, osobiste niż na pacjentów. Wilson naciągany, Chase znów przez minutę na ekranie i na szczęście tylko chwilowy powrót Cameron. 13stka i Forman - nuda i ogólnie jestem na nie.
Sam przypadek nudny i odrobinę naciągany, bo taką wadę wykrywa się parę godzin po urodzeniu dziecka przy dzisiejszej aparaturze.
#253 Gość_Lowrey23_*
Napisano 31.01.2009 - |14:45|
a tak btw jaka jest oglądalność House ?
Użytkownik Lowrey23 edytował ten post 31.01.2009 - |14:45|
Napisano 31.01.2009 - |14:59|
12-15 mln co jest dużym spadkiem w stosunku do poprzedniego sezonu.a tak btw jaka jest oglądalność House ?
Napisano 31.01.2009 - |21:28|
12-15 mln co jest dużym spadkiem w stosunku do poprzedniego sezonu.
Nie dziwie się, ten sezon nie dorównuje poprzednim.
Napisano 01.02.2009 - |00:22|
To raczej nie kwestia jakości, lecz po prostu spadek ilości widzów ogólnie. Każdy serial traci na oglądalności, jedne mniej lub bardziej, ale w większosci traca jednak... Po prostu internet robi swoje.Nie dziwie się, ten sezon nie dorównuje poprzednim.
Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...
Napisano 01.02.2009 - |00:37|
Oczywiście "traci" w tej oficjalnej policzalnej oglądalności bo to nie tylko internet ale są jeszcze DVR i cała nowoczesna technologia którą wspomaga właśnie internet jak komórki, mp4.Każdy serial traci na oglądalności, jedne mniej lub bardziej, ale w większosci traca jednak... Po prostu internet robi swoje.
Tak więc prędzej lub później stacje będą musiały pójść po rozum do głowy i przestać patrzeć na te durne nie mające nic wspólnego z rzeczywistością wyliczanie oglądalności z samego seansu w tv.
Poza tym normą jest , że mimo wszystko House jaki by nie był nie jest już ekscytującą nowością tylko kolejnym sezonem dobrego serialu.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 01.02.2009 - |08:54|
Ale generalnie masz racje ludzie wybierają inne opcje oglądanie i niektóre seriale z DVR mają po prawie 5 mln, amerykanie mają dodatkowo Hulu i strony stacji gdzie w niektórych wypadkach mogą obejrzeć serial, dodatkowo iTunes i Amazon gdzie sobie mogą kupić.
Zgadzam się z tobą w tym, że amerykanie muszą szybko poprawić system wyliczania oglądalności bo obecny nie za bardzo współpracuje z rzeczywistością.
Napisano 01.02.2009 - |16:25|
The Mentalist
Póki co dopiero pierwszy sezon. Jeśli stworzą 5 to pogadamy czy ogladalnosc dalej taka wysoka
Napisano 01.02.2009 - |16:32|
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych