Skocz do zawartości

Zdjęcie

House M.D.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
386 odpowiedzi w tym temacie

#241 Dżakas

Dżakas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 451 postów
  • MiastoSprzed monitora.

Napisano 11.12.2008 - |11:28|

5x11

Genialny! (Jak zwykle zresztą).

Przypadek, House, Wilson wszystko na swoim miejscu.

Znowu klinika (przypadek tego małżeństwa wymiata :)).

No i mamy kolejne Love Story - ciekawe jak to się potoczy. Ciekawe zresztą jak potoczy się dalej wątek House'a i Cuddy (czyżby miało się skończyć tylko na docinkach?)
  • 0

#242 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 11.12.2008 - |13:59|

5x11

Genialny! (Jak zwykle zresztą).

Przypadek, House, Wilson wszystko na swoim miejscu.

Znowu klinika (przypadek tego małżeństwa wymiata :)).

No i mamy kolejne Love Story - ciekawe jak to się potoczy. Ciekawe zresztą jak potoczy się dalej wątek House'a i Cuddy (czyżby miało się skończyć tylko na docinkach?)

mnie osobiście inhalator zniszczył :lol:
  • 0

#243 Kira Nerys

Kira Nerys

Plutonowy

• VIP
  • 353 postów
  • MiastoKraków

Napisano 11.12.2008 - |14:33|

Odcinek 5x11 zdecydowanie lepszy od poprzedniego.
Motywy świąteczne rodem z Seksmisji po prostu powalające :)
Co do 13 i Foremana to od przynajmniej dwóch poprzednich odcinków czułam, że tak to się skończy - a może zacznie.... jeśli nie House i Cuddy, to może inna para nam się szykuje...
W przypadku Cuddy, to myślę, że teraz straci zainteresowanie Housem, w końcu dostała to czego chciała najbardziej.
No i jeśli o mnie chodzi, to poproszę o więcej Chase'a w kolejnych odcinkach, jego wystąpienia i teksty a'la House rozbrajają mnie :) - o ile Foreman ma problem z tym, że staje się podobny do House'a, to Chase wybitnie robi to celowo - więcej praktyki a może kiedyś dogoni mistrza ;)
  • 0

#244 Jara71

Jara71

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów
  • Miasto71

Napisano 12.12.2008 - |23:05|

Mnie odcinek jakoś nie podpasywał. Sam przypadek był ykmm.. taki naciągany. Dziewczyna zaczyna rodzić na stołówce, ucieka do opuszczonego domu, rodzi i co? Nikt jej nie pozszywał? Wróciła do domu umazano krwią, bez sił i nikt nie widział. No takie cuda na kiju.

Akcja udawania, że Greg jest miły była mistrzowska. Inhalator zmiażdżył.

Więcej Chase'! Więcej Chase'a!

Teraz tylko Kutner i Taub powinni zostać parą, a już każdy byłby z każdym. 13stka i Forman nie pasują mi do siebie.

House: Gdzie umiejscowiony jest ból?
Pacjentka: Z tyłu głowy.
House: Napięciowy ból głowy. Ustąpi po drugim trymestrze.
Pacjentka: Ja nie studiuję.
House: Twój płód też nie.

Pacjentka: A nie można inaczej zajść w ciążę?Na przykład...siadając na desce sedesowej?
House: Oczywiście.Pomiędzy tobą a deską musiałby siedzieć jakiś facet, ale to możliwe.
  • 0

#245 blinkkin

blinkkin

Starszy szeregowy

• Email
  • 82 postów
  • MiastoBiałystok

Napisano 20.01.2009 - |09:51|

5x12 - możliwe spojlery

Przyszło trochę czekać na 12 epizod. Odcinek zaczyna się dosyć leniwie. Przypadek jakoś specjalnie mnie nie zainteresował. W całym odcinku Wilson pojawił się tylko raz i to na kilkadziesiąt sekund. Dalej jest kontynuowany wątek 13 i Formana. Na uwagę zasługuje za to sama końcówka, która ratuje odcinek. Może wreszcie sezon rozkręci się na dobre ze względu na nowy wątek.

btw. Po obejrzeniu 4 serii myślałem, że House M.D. się nie znudzi. Jednak serial już tak mnie nie bawi.
  • 0

#246 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 20.01.2009 - |18:57|

Po obejrzeniu 4 serii myślałem, że House M.D. się nie znudzi. Jednak serial już tak mnie nie bawi.

Zgadzam sie z toba w 100%, problemem wydaje mi sie zbyt mocny nacisk na relacje miedzy bohaterami ktore w poprzednich seriach byly conajwyzej drugoplanowe (oprucz pojedynczych odcinkow). Do tego jeszcze zagadki medyczne nie sa tak fascynuje jak kiedys.
  • 0

#247 sot

sot

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 492 postów
  • MiastoNibylandia

Napisano 20.01.2009 - |19:06|

Kurcze muszę się zgodzić z przedmówcami. House nie jest już tak wciągający jak kiedyś, jest inny dobrze że próbują coś zmieniać, ale niestety obrany kierunek mi przynajmniej jakoś za bardzo nie odpowiada.

Chyba sobie odpuszczę kolejny odcinek lub kilka i zobaczę czy mi będzie brakować tego serialu czy oglądam go tylko z przyzwyczajenia.
  • 0
To miejsce na twoją reklamę.

#248 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 20.01.2009 - |19:09|

Odcinek z 19.01 jakoś mnie nie zachwycił. Przypadek medyczny mało czytelny i wydumany. Także wątki poboczne - zmagania Cuddy w byciu matką i House z rura kanalizacyjną reczej mało przekonuwyjące. Szukuje sie jednak znaczne przesunięcie akcentow Cam ma zastąpić Cuddy, która planuje udać się na macieżyński. To może byc nowy powiew świerzości.

Użytkownik Jonasz edytował ten post 22.01.2009 - |14:46|

• 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#249 Jara71

Jara71

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów
  • Miasto71

Napisano 22.01.2009 - |14:28|

Jeszcze nie oglądałam 12 odcinka, bo okropnie wolno się ściąga, ale po tak długiej przerwie nie mogę się doczekać.

edit//
12 odcinek jak dla mnie porażka. Przypadek nudny, Cuddy chce oddać posadę Cameron, jakaś lipa się robi.

edit2//

Wilsona i Chase znów bardzo mało.

Użytkownik Jara71 edytował ten post 23.01.2009 - |23:48|

• 0

#250 LunatiK

LunatiK

Sierżant

• Użytkownik
  • 764 postów

Napisano 27.01.2009 - |13:20|

Cameron w roli cuddy - nieźle.
Przypadek taki sobie.
Zachowanie Foremana świetne. :) Podjął decyzje, nie jest jej pewny i histerycznie szuka kogoś kto by sie z nim zgodził.
A Cuddy i dziecko - ta historia to taki mały potworek. Krzyczenie na dziecko pomaga WTF ??
Wilson wprowadzany jakby na siłe, statystyki pewnie pokazują że ludzi go lubią.
  • 0
Kapitan Bomba - Idealny SF :P

Dołączona grafika

#251 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 27.01.2009 - |21:39|

Jak dla mnie to jeden z lepszych odcinków 5 serii :D. Powrót Cameron genialny, szkoda że już odchodzi, liczyłem na te gierki i może jakiś Houseron ewentualnie :D, a tu lipa...

Cuddy wygląda strasznie staro ostatnio :/.
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#252 Jara71

Jara71

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów
  • Miasto71

Napisano 31.01.2009 - |12:53|

Cuddy wygląda strasznie staro ostatnio :/.

To przez grzywkę :]

Odcinek nudny. Wygląda na to, że teraz bardziej stawiają na wątki poboczne, osobiste niż na pacjentów. Wilson naciągany, Chase znów przez minutę na ekranie i na szczęście tylko chwilowy powrót Cameron. 13stka i Forman - nuda i ogólnie jestem na nie.

Sam przypadek nudny i odrobinę naciągany, bo taką wadę wykrywa się parę godzin po urodzeniu dziecka przy dzisiejszej aparaturze.
  • 0

#253 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 31.01.2009 - |14:45|

Mam dziwne przeczucie, że finał sezonu będzie związany z trzynastką. Mam jednak nadzieje, że moje przypuszczenia są błędne.

a tak btw jaka jest oglądalność House ?

Użytkownik Lowrey23 edytował ten post 31.01.2009 - |14:45|

• 0

#254 sot

sot

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 492 postów
  • MiastoNibylandia

Napisano 31.01.2009 - |14:59|

a tak btw jaka jest oglądalność House ?

12-15 mln co jest dużym spadkiem w stosunku do poprzedniego sezonu.
  • 0

#255 Jara71

Jara71

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów
  • Miasto71

Napisano 31.01.2009 - |21:28|

12-15 mln co jest dużym spadkiem w stosunku do poprzedniego sezonu.

Nie dziwie się, ten sezon nie dorównuje poprzednim.
  • 0

#256 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 01.02.2009 - |00:22|

Nie dziwie się, ten sezon nie dorównuje poprzednim.

To raczej nie kwestia jakości, lecz po prostu spadek ilości widzów ogólnie. Każdy serial traci na oglądalności, jedne mniej lub bardziej, ale w większosci traca jednak... Po prostu internet robi swoje.
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#257 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 01.02.2009 - |00:37|

Każdy serial traci na oglądalności, jedne mniej lub bardziej, ale w większosci traca jednak... Po prostu internet robi swoje.

Oczywiście "traci" w tej oficjalnej policzalnej oglądalności bo to nie tylko internet ale są jeszcze DVR i cała nowoczesna technologia którą wspomaga właśnie internet jak komórki, mp4.
Tak więc prędzej lub później stacje będą musiały pójść po rozum do głowy i przestać patrzeć na te durne nie mające nic wspólnego z rzeczywistością wyliczanie oglądalności z samego seansu w tv.
Poza tym normą jest , że mimo wszystko House jaki by nie był nie jest już ekscytującą nowością tylko kolejnym sezonem dobrego serialu.
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#258 sot

sot

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 492 postów
  • MiastoNibylandia

Napisano 01.02.2009 - |08:54|

Właśnie nie każdy i tu jest problem część się trzyma dość dobrze (CSI, NCSI i The Mentalist) mają nadal oglądalność w okolicach 20 mln.

Ale generalnie masz racje ludzie wybierają inne opcje oglądanie i niektóre seriale z DVR mają po prawie 5 mln, amerykanie mają dodatkowo Hulu i strony stacji gdzie w niektórych wypadkach mogą obejrzeć serial, dodatkowo iTunes i Amazon gdzie sobie mogą kupić.

Zgadzam się z tobą w tym, że amerykanie muszą szybko poprawić system wyliczania oglądalności bo obecny nie za bardzo współpracuje z rzeczywistością.
  • 0

#259 Jara71

Jara71

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów
  • Miasto71

Napisano 01.02.2009 - |16:25|

The Mentalist

Póki co dopiero pierwszy sezon. Jeśli stworzą 5 to pogadamy czy ogladalnosc dalej taka wysoka ;)
  • 0

#260 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 01.02.2009 - |16:32|

I na tym KONIEC na temat wyliczeń oglądalności i innych postów nie dotyczących Housa.
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych