Skocz do zawartości

Zdjęcie

The Unit

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
288 odpowiedzi w tym temacie

#241 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 14.05.2008 - |19:29|

No i wreszcie oczekiwanie się zakonczyło:) To wspaniała informacja:) Byłoby wielką szkodą gdyby Jednostka nie powróciła z nowym sezonem, a tak pozostaje nam czekanie "tylko" do jesieni :P
  • 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

#242 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 14.05.2008 - |20:19|

Czemu Jarekk wprowadzasz dezorientację, wklejając nie wiadomo skąd cytat. Nie wiem jak z innymi bo jeszcze nie patrzyłem, ale moonlight dostał cancell. A u ciebie coś odwrotnego jest.

Użytkownik waski edytował ten post 14.05.2008 - |20:21|

• 0

#243 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 14.05.2008 - |20:28|

Unit dostal zielone światło...

#244 -=Dirt Diver=-

-=Dirt Diver=-

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 16.05.2008 - |12:00|

Super ciesze sie ze beda kolejne odcinki ale powiem szczerze ze po smieri Hektora to juz zaczeli troche przynudzac mam nadzieje ze znowu rusza z kopyta jak nalezy.
  • 0
Lepiej jest umrzeć stojąc, niż żyć na kolanach.
- Dolores Ibarruri Gomez

Jest zgoda tylko na jednego userbara .
Regulamin --> Profil użytkownika:
punkt b.
*dozwolone jest umieszczenie 1 user bannera o wielkości 350x19 pix i rozmiarze 15KB (.jpg .gif .png itp.)

#245 -=Dirt Diver=-

-=Dirt Diver=-

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 14.09.2008 - |14:18|

Ktoś coś wie??
  • 0
- Dolores Ibarruri Gomez

punkt b.
*dozwolone jest umieszczenie 1 user bannera o wielkości 350x19 pix i rozmiarze 15KB (.jpg .gif .png itp.)

#246 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 14.09.2008 - |14:55|

Według http://www.pogdesign.co.uk/cat/9-2008 pierwszy odcinek będzie 29 września.
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#247 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 29.09.2008 - |09:50|

no i jednostka wraca wreszcie do akcji, dostają nowego członka oraz są obecnie jedyną sprawną jednostką - hmm po tym wszystkim co przeszli...

Serial nadal trzyma swój poziom, żony jak zwykle wkurzające, za to do akcji nie ma się co przyczepić :) Za to zastanawia mnie, kto ich nagrał, w poprzednich sezonach, wydawało mi się że to CIA się bawiło, ale chyba coś się zmieniło, sądząc po tym co teraz zrobili... a do tego postępowanie z dziećmi Brown, dlaczego je roździelili?

edit: byłbym zapomniał, Koniec romansu (a raczej główny zainteresowany się dowiedział) i do tego zasady jednostki - egzekucja, oj bedzie ciekawie.

Użytkownik Toudi edytował ten post 29.09.2008 - |09:57|

#248 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 29.09.2008 - |17:04|

Jeżeli cały sezon będzie taki jak ten pierwszy odcinek to mniam mniam, paluszki lizać..

::. GRUPA TARDIS .::

#249 Myszaqu

Myszaqu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 300 postów

Napisano 29.09.2008 - |20:32|

Mniamuśnie jak na razie. Bardzo sprytne wprowadzenie piątego członka składu. A sceny z żonami i tak przewijam :P
  • 0

#250 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 30.09.2008 - |10:32|

w ogóle to ciekawa sprawa; ok, dziewczyna może jest poza podejrzeniami, ale żeby pułkownik mógł tak według swojego widzimisię wprowadzić nową osobę do jednostki(nawet w sytuacji kryzysu); tak trochę absurdalnie to wyglądało;
  • 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#251 -=Dirt Diver=-

-=Dirt Diver=-

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 30.09.2008 - |19:48|

No jak dla mnie odcinek super. Tylko że wg mnie ta nowa laska psuje mi tu trochę "koncepcje". Ona mi tam po prostu nie pasuje. Nie mogę się doczekać "egzekucji". Ciekawe co wymyślą żeby sie nie odbyła?
  • 0
- Dolores Ibarruri Gomez

punkt b.

#252 KAYRON

KAYRON

Plutonowy

• Użytkownik
  • 352 postów
  • MiastoCzarnków

Napisano 07.10.2008 - |15:00|

Jestem po 4x01 i powiem,że dowalili z grubej rurki :lol: :lol: :lol:
Pierwszy odcinek sezonu jak u Hickocka,najpierw trzęsienie ziemi a potem napięcie rośnie.
Zabicie wiceprezydenta,zamach na prezydenta-elekta,śledzenie żon Jednostki i zmiana tożsamości tychże,
nowy członek(powiedzmy,że członek ;) )drużyny......
No się będzie działo!
Jak dla mnie 9,5/10 z czystym sumieniem.
  • 0
1164 rok snu Pożogi
-Dowiedz się żołnierzu,że wróg którego nam zostawiliście był kruchy.
-Ich siła jest płytka wojowniku a wiara nie zna czci.Czy pójdziecie ze mną?
-U waszego boku żołnierze.W waszym cieniu leży honor
''Malazańska Księga Poległych''

#253 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 09.10.2008 - |18:45|

Świetny odcinek bardzo dobrego serialu i niestety jedynego militarnego.

Serial zaczynał jako zapychacz by poprawiać się z sezonu na sezon i być światełkiem w tunelu niezmierzonej miernoty dużych stacji
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#254 Bodoo

Bodoo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 15.10.2008 - |19:27|

Obejrzałem już trzeci odcinek. Jest baaaardzo dobry. Pokazują wnim między innymi jak mężczyzna, który z zimną krwią potrafi zabić drugiego człowieka jest jednocześnie wrażliwy na krzywdę wyrządzanym słabszym. Niezły początek historii żon. Zobaczymy co będzie dalej. Czekam z niecierpliwością.
  • 0

#255 -=Dirt Diver=-

-=Dirt Diver=-

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 26.10.2008 - |07:36|

Jakos tak patrze na Unit-a i musze powiedziec ze calkiem sie zmienil od 1 odcinka. Nie sadzicie ze zrobil sie jakis taki bardziej dynamiczny? Nie mowie ze wczesniejsze sezony byly dziadowskie bo nie byly ale ten sezon wydaje mi sie o niebo lepszy.
  • 0
- Dolores Ibarruri Gomez

punkt b.

#256 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 12.11.2008 - |19:29|

Obecny sezon jest bardzo dobry choć wciąganie żon w akcję wywiadowczą co prawda na swoim terenie uważam za naciągane na czym cierpi realizm, choć zrobione zostało to delikatnie i nie może być mowy o przegięciu pały.

Na szczęście scenarzyści nie robią z bohaterów super agentów w stylu zabili go i uciekł więc fabuła jest dość składna.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox

#257 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 23.11.2008 - |09:07|

Jakos tak patrze na Unit-a i musze powiedziec ze calkiem sie zmienil od 1 odcinka. Nie sadzicie ze zrobil sie jakis taki bardziej dynamiczny? Nie mowie ze wczesniejsze sezony byly dziadowskie bo nie byly ale ten sezon wydaje mi sie o niebo lepszy.

Serial z zapychacza wakacyjnego (w 1 sezonie) wszedł zdecydowanie na czołówki serialowe.
Dwa ostatnie odcinki były prawdziwie PIEKELNE ;)
Kodeks Jednostki został w sumie złamany...
Pewnie teraz emocje trochę opadną ale liczę na równie dobra druga połowę sezonu.

PS
A żony, jak to żony - ich "rozgarnięcie" dobija mnie od początku serialu.

::. GRUPA TARDIS .::

#258 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 12.01.2009 - |14:04|

4x13

bardzo ciekawy odcinek z serii X-Unit ;); w każdym razie dobrze im to wyszło, przypadło mi do gustu, a motyw ćpuna też niczego sobie; IMHO jeden z najlepszych odcinków w serialu;
  • 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#259 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 15.01.2009 - |21:34|

Chyba jeden z gorszych.

O ile władowanie do akcji żon można jeszcze jakoś strawić to robienie sobie z tego X-Files jest dużym nieporozumieniem.

Nie ma serialu militarnego i Unit nie musi nikogo udawać bo i tak nie ma konkurencji.

Scenarzyści miejcie umiar i proszę o więcej sensu
  • 0

#260 -=Dirt Diver=-

-=Dirt Diver=-

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 09.02.2009 - |20:54|

ma ktos jakies info co sie dzieje z kolejnymi odcinkami ?? jakas przerwa jest?
  • 0
- Dolores Ibarruri Gomez

punkt b.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych