Skocz do zawartości

Zdjęcie

Serial wart polecenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
409 odpowiedzi w tym temacie

#241 lahim

lahim

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 06.03.2008 - |17:51|

Czesiek dzięki wielkie o to chodziło
  • 0

#242 aragonis

aragonis

Szeregowy

• Użytkownik
  • 45 postów

Napisano 24.03.2008 - |12:06|

Nikt tu nie wymienia BSG??? Chyba żyjemy w innym świecie skoro nikt takiego świetnego serialu nie wymienił...
  • 0

#243 Klima

Klima

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 110 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 24.03.2008 - |13:09|

Zachęcam gorąco do sprawdzenia takich tytułów jak:
- Jim Profit
- Dirt
- Alias
- Seaquest (Jak dla mnie absolutny klasyk!)

A z polskich seriali polecam:
- Pitbull
- Odwróceni

Użytkownik Klima edytował ten post 24.03.2008 - |13:09|

• 0

#244 sneak127

sneak127

Szeregowy

• Użytkownik
  • 45 postów
  • MiastoSzprotawa

Napisano 28.04.2008 - |17:35|

Battlestar Gallactica i wszystko jasne świetnie nakręcony serial gra aktorska rewelacja a Edward James Olmos wręcz IDEALNIE gra tą rolę prawdziwy majstersztyk , on chyba urodził się żeby grac te rolę naprawdę fenomenalna gra w tym serialu. Jeszcze chyba nigdy w żadnym serialu nie widziałem żeby ktoś grał tak kapitalnie jak on :P :P .

So Say We All

A co do Andromedy faktycznie nie porywa pierwsze 3 sezony jeszcze znośne ale kolejny w których Sorbo wziął się za reżyserie to już naprawdę mizernie wyglądało.Tyr Anasazi jeszcze trzymał jakoś ten serialik ale po jego odejściu to już tez nie było to samo Ale jakoś przebolałem i obejrzałem wszystkie sezony hehehe :blink: :blink: .

Farscape - Oj tutaj większosc osób co napisała ma rację dobry serial , choćby ze względu a jego humorystykę czasami naprawdę potrafiłem sie uśmiać i to porządnie hehehe naprawdę dobry godny polecenia serial.:):)

Teraz jestem w trakcie oglądanie

New Amsterdam ( Dobry serial szkoda że tylko 8 odcinków ale naprawdę fajnie zrobiony i ciekawy :)

Klasyczek taki końcówka lat 90

Ziemia Ostatnie Starcie - zacząłem ogląda 4 sezon zostaje później jeszcze 5 .

The Sara Connor Chronicles - Chyba każdy kojarzy też fajny serialik opowiadający Losy Johna i Sary między 2 a 3 terminatorkiem . Jak na razie było 9 odcinków i koniec 1 sezonu

;) ;) ;)

Użytkownik sneak127 edytował ten post 28.04.2008 - |17:43|

• 0

#245 Sagat

Sagat

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 79 postów

Napisano 29.04.2008 - |10:09|

Mi ostatnio przypadły do gustu dwa dla odmiany nie amerykańskie ale angielskie seriale. Dr Who i Życie na Marsie. Realizacyjnie nie dorównują amerykańskim, ale po kilogodzinach SG, ST, BS i innych odmiana zrobiła mi dobrze :-P
  • 0

#246 matador

matador

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 02.06.2008 - |22:06|

ja, oprócz tych popularnych:) polecam Dextera, bardzo okej serial, 1 i 2 sezon. do tego polcam przeczytanie książki, różni się od serialu ale miło jest właśnie te różnice śledzić.
  • 0

#247 Garfield

Garfield

Szeregowy

• Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 03.06.2008 - |19:57|

Po pierwsze:
Czy nikt już nie pamięta serialu Earth 2? Świetny pomysł, świetne postacie (zwłaszcza Morgan Martin). Serial, który ze względu na zakończenie, można w dowolnym momencie kontynuować. Albo zrobić remake.

Po drugie:
Jeżeli serial ma być godny polecenia, to musi to być M*A*S*H. Własnie leci na TVP2. Serial opowiada o wojskowym szpitalu polowym w czasie wojny koreańskiej. Film mimo wieku (kręcono go w latach 1972-83) wcale się nie zastarzał. Niesamowita galeria postaci. To koniecznie trzeba zobaczyć.

Po trzecie:
Przejrzałem cały wątek i stwierdziłem, że poza dwoma wyjątkami wszystkie proponowane przez Was filmy są amerykańskie. No to ja zaproponuję cos innego. Serial rosyjski "Mistrz i Małgorzata". Wprawdzie serial w TVP1 już się kończy - wczoraj puścili przedostatni odcinek, ale można go tanio kupić.
Kto czytał książkę, wie, że jej ekranizacja musiała być bardzo trudna. Rosjanom się udała.
Jest to historia miłości, głupoty, szlachetności, podłości i jeszcze paru innych cech z Szatanem w roli głównej.
Uwaga: historia jest osadzona w Moskwie przełomu lat dwudziestych i trzydziestych XX wieku, co moze powodować trudności w odbiorze. Ale historia jest tego warta. I jest to fantastyka - przynajmniej w pewnym sensie :)
  • 0

#248 Dellirium

Dellirium

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 12.06.2008 - |13:07|

Pierwszy raz do tego threada zajrzalem i musze jedna rzecz stanowczo stwierdzic...wiele osob totalnie nie zna sie tutaj na serialach albo posiada dziwne smaki :o
Jak mozna ogladac takie shity jak :

-Kyle XY (obejrzalem caly 1 sezon ledwo wytrwalem taka slaba gra aktorska i fabula , 2 sezon to juz masakra na maxa)
-Andromeda (boze...nie mozna tutaj juz komentowac :D , cos jak Hercules do kwadratu)
-The Unit (Wlasnie ogladam i jakos mnie nie chwycil takie se)

-Sarah Connor Chronicles(Wmiare dobry serial pomimo naprawde niedobranych aktorow , powinni grac w takich shitach jak KYLE XY :), np ten niby kuzyn czy wujek chloptasia co przybyl z przyszlosci a raczej powiedzialbym z beverly hills 90210 , jedyna aktorka ktora mi sie podoba to ta dziewczyna terminator , wmiare pasuje.

Nie widzialem zeby ktos do tej pory wymienil moje ulubione seriale :

-Nip/Tuck poprostu genialny serial dorownujacy House M.D 10/10
-Boston Legal jak wyzej...poprostu nigdy dosc tego serialu (podobno to jest spin off , ktos moglby napisac nazwe serialu ? :)) 10/10
-The Office Ogladam od poczatku na bierzaco doskonale.... 10/10
-Entourage Jak wyzej 10/10
-Two and a Half Men 9/10 (bardzo fajna komedia ale nie ma zbytniej fabuly cos jak How i met ur mother)
-CSI'e wszyskie dobre kazdy ma inny smaczek w kategori aktorow. 10/10
-Bones dopiero mi sie spodobal jak zaczalem ogladac na polsacie , aktaulnie co bylo do obejrzenia w tym temacie zostalo obejrzane.8/10

Oprocz tego wymiane w kolko seriale typu :

-Lost
-Battle star Galactica

etc

Użytkownik Dellirium edytował ten post 12.06.2008 - |13:11|

• 0

#249 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 12.06.2008 - |16:46|

Pierwszy raz do tego threada zajrzalem i musze jedna rzecz stanowczo stwierdzic...wiele osob totalnie nie zna sie tutaj na serialach albo posiada dziwne smaki :o
Jak mozna ogladac takie shity jak

To, że ktoś ma inny gust to nie znaczy ,że jego jest do doopy a może to właśnie Twój jest taki. :P
Ale to nie temat na takie pierdoły bo tu się poleca "swoje" seriale.

-Nip/Tuck poprostu genialny serial dorownujacy House M.D 10/10
-Boston Legal jak wyzej...poprostu nigdy dosc tego serialu (podobno to jest spin off , ktos moglby napisac nazwe serialu ? :)) 10/10

N/T serial bomba.
A odpowiedź na pytanie: "Boston Legal" jest spin offem serialu "The Practice".

Użytkownik biku1 edytował ten post 12.06.2008 - |16:47|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#250 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 12.06.2008 - |16:46|

Pierwszy raz do tego threada zajrzalem i musze jedna rzecz stanowczo stwierdzic...wiele osob totalnie nie zna sie tutaj na serialach albo posiada dziwne smaki

Są gusta i gusta .

-Andromeda

Raczej nie widziałem żeby ktoś ją polecał .

Oprocz tego wymiane w kolko seriale typu :

-Lost
-Battle star Galactica

Battlestar jeżeli już . A dlaczego w kółko seriale tego typu - może dlatego że to forum poświęcone głownie serialom SF ( a w szczególności SG1 i SGA ).

Nie widzialem zeby ktos do tej pory wymienil moje ulubione seriale :

Bo to forum poświęcone głównie serialom SF ( a w szczególności SG1 i SGA )

Dellirium

A pro po gustów , to ja bym nigdy nie wziął takiego nicka .

Czy nikt już nie pamięta serialu Earth 2? Świetny pomysł, świetne postacie (zwłaszcza Morgan Martin). Serial, który ze względu na zakończenie, można w dowolnym momencie kontynuować. Albo zrobić remake.

Earth 2 - niezły pomysł , ale jednak skopany . I to tak , że producenci nigdy nie zgodzili sie na pokazanie gdziekolwiek kilku epizodów z sezonu drugiego ( które powstały ) poza jednym czy dwoma konwentami .
Remake - może lepiej nie .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#251 Dellirium

Dellirium

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 12.06.2008 - |17:42|

Są gusta i gusta .
Raczej nie widziałem żeby ktoś ją polecał .
Battlestar jeżeli już . A dlaczego w kółko seriale tego typu - może dlatego że to forum poświęcone głownie serialom SF ( a w szczególności SG1 i SGA ).
Bo to forum poświęcone głównie serialom SF ( a w szczególności SG1 i SGA )
A pro po gustów , to ja bym nigdy nie wziął takiego nicka .
Earth 2 - niezły pomysł , ale jednak skopany . I to tak , że producenci nigdy nie zgodzili sie na pokazanie gdziekolwiek kilku epizodów z sezonu drugiego ( które powstały ) poza jednym czy dwoma konwentami .

1) Nie wiem jak mozna miec az tak spaczone gusta...mysle ze poprostu ludzie nie widzieli lepszych seriali , takie jak wymienilem.

2)Nick jest fajny ;)
  • 0

#252 baku

baku

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 552 postów

Napisano 12.06.2008 - |19:37|

Sorry, wiem, że offtop, ale tak mnie zaciekawiło to co napisałeś, że muszę spytać. Skąd takie info? Czy to pewna informacja? Te odcinki istnieją na jakiś taśmach czy tylko na papierze? Jeśli można prosiłbym o linki potwierdzające te, jak dla mnie, rewelacje.
  • 0

#253 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 12.06.2008 - |23:00|

Starczyło przejrzeć topic poświęcony Earth 2 . Zajrzyj pod ten link sezon2 .

Albo masz cała notkę
NB czytalam gdzies, jak usilowali sprzedac pomysl drugiego sezonu -
wprowadzili genialne dzieci, ten polamany pilot (ogladalam w sumie moze
ze trzy odcinki, wiec nie pamietam, jak sie nazywal) zystal nadludzkie
moce, ktoras z kobiet odkrywala na nowo swa stlamszona tozsamosc
seksualna... jak to pokazali na jakims konwencie w Stanach, to publika
wyla ze smiechu.

Dołączona grafika
Dołączona grafika

#254 baku

baku

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 552 postów

Napisano 12.06.2008 - |23:44|

Nie wiem jak wywnioskowałeś stąd, że powstały jakieś odcinki. Producenci przedstawili jedynie pomysł. Zresztą to mogą być tylko plotki.
  • 0

#255 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 13.06.2008 - |07:36|

Na internecie jest opis tych odcinków Earth 2 drugiego sezonu, które twórcy stworzyli, wraz z historią dlaczego pomysł upadł. Oglądałem ten serial niedawno drugi raz i powiem tyle: ze dwa, trzy odcinki były dobre, reszta to naprawdę naiwna słabizna. W drugim sezonie mieli wyciąć najlepsze rzeczy (np. Terran) i wprowadzić totalne idiotyzmy - o ile to prawda, bo Wikipedia tego nie potwierdza, a strony, która te rewelacje wprowadzała nie widzę.
Te odcinki nigdy nie powstały, były tylko scenariusze albo ich zarysy.
  • 0
http://magory.net - moja strona

#256 Uszy

Uszy

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów
  • MiastoOkolice Olsztyna

Napisano 12.07.2008 - |12:27|

Chuck i Reaper zdecydowanie polecam :)
  • 0

#257 skorpios

skorpios

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów
  • MiastoDziałdowo/Londyn

Napisano 07.09.2008 - |10:20|

ja wiem, ze nie sci-fi, ale polecam "24", w Polsce pod tytulem "Przez 24 godziny" :) Poza tym polecam "Akta Dresdena" oraz "Pierwsza fala".
  • 0

#258 mrozmar

mrozmar

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 26.11.2008 - |14:57|

A ja chciałbym polecić KINGDOM OF THE WINDS. Jest inny niż zachodnie produkcje, ale wart jest obejrzenia.
Jestem po piątym odcinku (dwa z napisami angielskimi i nie wszystko dobrze rrozumiem) i zaczyna się tam dziać dużo ciekawych rzeczy.
  • 0

#259 kkriss

kkriss

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 05.01.2009 - |21:40|

Jak można polecać The Office? Serial głupi jak i tytuł - porażka - chyba tylko po paru większych kuflach można się pośmiać.

Co do seriali to ja polecam - nie wymienię stanardowych Jak SGx BSG itp - bo to po prostu klasyki

Polecam

House MD
Chuck
How.I.Met.Your.Mother
Rome
Eureka
the_shield
Gossip Girl
Merlin
Californication
Burn Notice
Knight Rider (nowy)

Kolejność przypadkowa
Polecam jak ktoś szuka ciekawych seriali, która całkiem przyjemnie się ogląda - ja ciągle takich szukam :-)
  • 0

#260 czarekcyran

czarekcyran

Szeregowy

• Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 08.01.2009 - |18:04|

Ja przychylę tylko do dwóch:
Knight Rider
Rome
ponieważ reszty prawie nie znam. Postaram się je obejrzeć i doda do tej skromnej listy.
B)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych