Skocz do zawartości

Zdjęcie

Prison Break

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1005 odpowiedzi w tym temacie

#241 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 23.08.2006 - |09:04|

Episod dobry. Napięcie i tempo jak w pierwszym sezonie. Kilka drobnych niespójności. Np. w finale grupa z lotniska ucieka nocą. W premiera zaczyna się w środku dnia. Ginie nam gdzieś kilka krytycznych godzin.

A czy w finale było mówione czy jest to np. środek nocy (już nie pamiętam)? Bo jeśli nie było mówione to możemy przyjąć że w finale 1 sezonu mieliśmy już ranek ale jeszcze było ciemno a tutaj zaczełą się akcja np. 30 minut później kiedy zrobiło się już jasno. Trochę to naciągane no ale można by to tak wytłumaczyć.

Co do odcinka. Byłem sceptyczny co do 2 sezonu i dalej jestem. Owszem 1 odcinek jest naprawdę świetny ale nie wiem czy kolejne 21 odcinków zdoła utrzymać ten poziom.

Widzę że po tym jak skasowano Invasion William Fichtner szybko dostał nową rolę w serialu. Postać którą gra będzie chyba jedną z najciekawszych w 2 sezonie.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#242 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 23.08.2006 - |09:31|

To już zaczyna siędrugi sezon? Kurcze zaspałem :blink: . Idę więc poszukaćgo w necie.
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#243 KaruzeL

KaruzeL

Szeregowy

• Email
  • 49 postów

Napisano 23.08.2006 - |10:12|

Sorka wie ktoś z was skąd FBI, ma takie dokładne zdjęcia tatuażu Micheala ?
  • 0

#244 maciej666

maciej666

Szeregowy

• Email
  • 8 postów

Napisano 23.08.2006 - |10:17|

od tatuazystki zapewne :)
  • 0

#245 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 23.08.2006 - |10:33|

Jednak zawiedli nas tym przeskoczeniem z wieczora do rana, ale ciągle policja jest krok za nimi. Ale reszta rekompensuje wszystko! Napięcie, nieprzewidywalność i wszystko to co było w pierwszy sezonie! Pełny sukces :D

PS. Ja tez byłem negatywnie nastawiony do drugiego sezonu, ale jest genialnie, bo Micheal nadal ma plan :D

Użytkownik garus edytował ten post 23.08.2006 - |10:35|

• 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#246 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 23.08.2006 - |10:33|

Co tu mówić świetny serial, świetny początek sezonu. I nie narzekać mi tu na serial, bo jest naprawdę rewelacyjny, jak tak będziemy narzekać to nam wszystkie seriale skasują i będziemy oglądać Klan na jedynce. :angry:

Od sg-1 już zaczęli. RIP

Użytkownik waski edytował ten post 23.08.2006 - |10:34|

• 0

#247 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 23.08.2006 - |11:31|

Co tu mówić świetny serial, świetny początek sezonu. I nie narzekać mi tu na serial, bo jest naprawdę rewelacyjny, jak tak będziemy narzekać to nam wszystkie seriale skasują i będziemy oglądać Klan na jedynce. :angry:

Od sg-1 już zaczęli. RIP

USA to nie Polska i tam gdy kasują jakiś serial to w nowym sezonie na jego miejsce pojawia się coś nowego, więc do oglądania zawsze coś będzie :D.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#248 KaruzeL

KaruzeL

Szeregowy

• Email
  • 49 postów

Napisano 23.08.2006 - |13:25|

od tatuazystki zapewne smile.gif

No już to widze jak Micheal coś zostawił lub pozwolił pstrykać zdjęcia swojego tatuażu tej babce co mu go robiła, koleś dbał o wszystkie szczegóły, a pozostawił by cały tatuaż na fotkach u pierwszej lepszej babki.

Użytkownik KaruzeL edytował ten post 23.08.2006 - |13:26|

• 0

#249 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 23.08.2006 - |13:44|

No już to widze jak Micheal coś zostawił lub pozwolił pstrykać zdjęcia swojego tatuażu tej babce co mu go robiła, koleś dbał o wszystkie szczegóły, a pozostawił by cały tatuaż na fotkach u pierwszej lepszej babki.

Chyba nieuważnie oglądasz! :P Ścigający już miał te zdjęcia, zanim dotarli do tej babki :D Co oznacza, że zostały zrobione prawdopodobnie w więzieniu, gdzie nie miał nic do gadania. Nie wiem, czy są takie praktyki w USA, ale w końcu tatuaż to cecha charakterystyczna do rozpoznania więźnia, więc możliwe, że tak robią. Możliwe, że zdjęcia te były zrobione na prośbę lekarki, bo w końcu była zaciekawiona nimi. (możliwe, że wtedy gdy został poparzony, chyba był wtedy nieprzytomny jakiś czas, to może nawet nie wiedzieć o tych zdjęciach)

PS Zdjęcia na pewno są z wiezięnia, bo jedno z nich przedstawia go w koszulce wiezięnnej z podpisem!.

Użytkownik VeeDee edytował ten post 23.08.2006 - |13:48|

• 0
VeeDee

#250 ZimoN

ZimoN

Kapral

• Email
  • 165 postów

Napisano 23.08.2006 - |13:58|

hej a co sadzicie o wiadomosci ktora zostawil michael zostawil sarze ja znalazlem cos takiego na stronie Dołączona grafika
http://www.justjared...-dot-theory.jpg

czyzby numer telefonu ?

Użytkownik ZimoN edytował ten post 23.08.2006 - |16:11|

• 0
Nastepne odcinki Losta
» Click to show Spoiler - click again to hide... «

#251 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 23.08.2006 - |15:24|

Tez byłem pełen obaw co do 2 sezonu...
ale narazie jest bardzo dobrze :)..akcja,emocje,nieprzewidywalnosc
Szkoda ze Veronica nie zyje :angry: ..nie spodziewalem sie tego zupełnie :/
Zobaczymy co nam przyniosa kolejne odcinki
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#252 matlas

matlas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 402 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 23.08.2006 - |17:40|

no to po odcinku rozpoczynajacym 2 sezon , widac serial trzymaa poizom nadal zobaczymy co bedzie dalej bylo bardzo fajnych momentow trzymajacych w napieciu:: przyszywanie reki TiBagowi na zywca :D , Zabicie Veroniki (myslalem ze zabija tego brata) , plan pomocy dla Sary w labedziu itd. Jest jeden motyw ktory mnie zaciekawil, moze ktos zna odpowiedz:

Co to za tabletka,ktora polknal agent? (wyjal ja z skowki dlugopisa) na cmentarzu? moze nasz agent cierpi na podobna chorobe co Micheal ?

napewno ten motyw z tabletka nie jest bez znaczenia :D
  • 0
O serialach i nie tylko: matlas blog
--- > Mój ranking seriali < ---

#253 małpka

małpka

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów

Napisano 23.08.2006 - |17:42|

Serial kapitalny, zjadający Lost na śniadanie. Jedynie 24 może się równać. Mam nadzieję że kolejne odcinki będą równie dobre. I tak jak pisałem wcześniej że pierwsza seria to byli Skazani Na Shawshank do kwadratu, tak druga seria będzie Scigany do potęgi trzeciej. Ciekawe co wymyślą z wątkiem L.J.?
  • 0

#254 maciej666

maciej666

Szeregowy

• Email
  • 8 postów

Napisano 23.08.2006 - |17:42|

Wie ktoś moze jak czesto sa emitowane odcinki prison break w usa, i w jaki dzień tygodnia ?
  • 0

#255 Seth

Seth

Plutonowy

• VIP
  • 495 postów
  • MiastoWarszawa, Bielany

Napisano 23.08.2006 - |17:59|

Tak jak na razie wyglada ramówka

23. 2-1 21 Aug 06 Manhunt
24. 2-2 28 Aug 06 Otis
25. 2-3 4 Sep 06 Scan
26. 2-4 11 Sep 06 First Down
27. 2-5 18 Sep 06 Map 1213

Pewnie po odcinku 11 zrobią duza przerwe i wróca ok marca.

Użytkownik Seth edytował ten post 23.08.2006 - |18:00|

• 0
6.0 Babylon5, BSG, Friends, Heroes, That 70's Show
5.5 Prison Break, Veronica Mars, House, Day Break, Lost, Smallville
5.0 Dexter, Firefly, How I Met Your Mother, Supernatural
4.5 SG-1, Atlantis, Farscape, KyleXY1, Sleeper Cell, O.C., Office
4.0 Rome, 4400, Joey, What I Like About You
3.5 SAAB, Eureka1, Dark Angel

#256 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 23.08.2006 - |19:45|

Wreszcie zobaczyłem pierwszy odcinek drugiego sezonu i jestem zachwycony :D Jak pisałem wcześniej, należałem do nniejszości z was, bowiem patrzyłem optymistycznie na 2 sezon, wierząc w ekipę twórców Prison Break iż dalsze losy naszych bohaterow PB będą równie ciekawe, jak w wiezieniu. I jak pokazał obecny odcinek - wszystko zmierza w dobrym kierunku, nie zawiodłem się i czekam z niecierpliwoscią na drugi epizod.

PLUSY:

+ nadal zachowano tę samą dobrą i trzymającą w napięciu muzykę
+ fantastyczna nowa postać, czyli niezwykle inteligentny i bystry agent FBI, który będzie tropił Michaela. A robił to będzie nie tylko dlatego, iż powinien to robić, ale głównie dlatego, iż sama postać Scofielda i jego plan ucieczki wydała mu sie na tyle interesujaca, by zbadać tę sprawę dokłądniej. Widać wyraźnie, że pojedynek tych postaci będzie kluczowy w 2 sezonie.
+ całe szczęście moja śliczna pani doktor wyszła cało po przedawkowaniu lekow. Zaskoczyło mnnie, ze stało się to już w 1 odcinku, ale moze to i dobrze. Liścik zostawiony jej przez Scofielda, na pewno otworzy nowe drogi dla panny Tancredi, zapowiada się na spotkanie tych dwojga w najbliższych odcinkach
+ fajnie, ze nie zapomnieli o T-Bagu, to w końcu kedna z najciekawszych postaci tego serialu. Jak widać, jego priorytetem było przyszycie palca, no niby rozwiąza to jakoś, ale trochę śmiesznie było, jak sie okazało, ze to klinika dla zwierząt. :)
+ totalne zaskoczenie związane ze smiercią Veroniki :blink: Tego się nie spodzieałem, zby już w pierwszym odcinku ktoś z głównych postaci zginął, a na pewno nie ona. Brawa za odwagę.

MINUSY:

- nie znam się na prawie obowiązującym w USA, ale wydaje mi sie dosyć dziwne, aby kilkunastu stażników wieziennych zamiast wykonywać swoją pracę (czyli pilnować więźniów w zakładzie karnym) jeździ po całym stanie i szuka kilku uciekinierów. Zawsze byłem przekonany, że po ucieczce wieźniow ich odszukaniem zajmuje sie miejscowa policja, a po przekroczeniu stanu - FBI. Jak już, to stażnicy więzienni mogliby działać w obrębie danego hrabstwa, a tutaj wydaje się, ze akcja wykroczyła poza dane hrabstwo. Widocznie dla scenarzystów byo to mniej ważne, gdyż ważniejsze było pokazanie nam wkurzonego na maxa kapitana Bellicka, ktoy powinien strzec więzienia.
- motyw ze znalezieniem grobu przez tego nowego agenta FBI był dosyć naciągany, wydaje mi się, ze zdecydowanie zbyt szybko znalazł ten grób w Oswego. Chyba, ze mial cholerne szczęście i w calym hrabstwie Kendall żył tylko jeden człowiek o imieniu Chance Woods :P
  • 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

#257 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 23.08.2006 - |20:05|

- nie znam się na prawie obowiązującym w USA, ale wydaje mi sie dosyć dziwne, aby kilkunastu stażników wieziennych zamiast wykonywać swoją pracę (czyli pilnować więźniów w zakładzie karnym) jeździ po całym stanie i szuka kilku uciekinierów. Zawsze byłem przekonany, że po ucieczce wieźniow ich odszukaniem zajmuje sie miejscowa policja, a po przekroczeniu stanu - FBI. Jak już, to stażnicy więzienni mogliby działać w obrębie danego hrabstwa, a tutaj wydaje się, ze akcja wykroczyła poza dane hrabstwo. Widocznie dla scenarzystów byo to mniej ważne, gdyż ważniejsze było pokazanie nam wkurzonego na maxa kapitana Bellicka, ktoy powinien strzec więzienia.

Sprawa jest jeszcze bardziej złożona. W akcji poszukiwawczej biora także, a w zasadzie przede wsystkim US Marshals[/i]. Słuzba której zadaniem jest ekortowanie więźniów i ich ściganie w razie ucieczki. Kto wie. Być może więzienia o strym rygorze są zarządzane przez ta słuzbę. Wikipedii:

The Marshals Service is responsible for providing protection for the federal judiciary, transporting federal prisoners (see JPATS), protecting endangered federal witnesses and managing assets seized from criminal enterprises. The men and women of the Marshals Service are responsible for 55.2 percent of arrests of federal fugitives. In 2003, U.S. marshals captured over 34,000 federal fugitives and assisted in the capture of over 27,000 state or local fugitives.

Użytkownik Jonasz edytował ten post 23.08.2006 - |20:09|

• 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#258 logic

logic

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoŁomża

Napisano 23.08.2006 - |20:46|

Jest jeden motyw ktory mnie zaciekawil, moze ktos zna odpowiedz:
Co to za tabletka,ktora polknal agent? (wyjal ja z skowki dlugopisa) na cmentarzu? moze nasz agent cierpi na podobna chorobe co Micheal ?

Musi być to coś ważniejszego, bo najpierw w jakiejś scenie zrobili takie zbliżenie na długopis, no a druga scena to wyjęcie tabletki... Micheal widział jak Mahone połyka tą tabletkę - może coś mu przyjdzie do głowy :D
  • 0
The memory remains.

#259 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 23.08.2006 - |21:44|

Sprawa jest jeszcze bardziej złożona. W akcji poszukiwawczej biora także, a w zasadzie przede wsystkim US Marshals[/i]. Słuzba której zadaniem jest ekortowanie więźniów i ich ściganie w razie ucieczki. Kto wie. Być może więzienia o strym rygorze są zarządzane przez ta słuzbę. Wikipedii:

The Marshals Service is responsible for providing protection for the federal judiciary, transporting federal prisoners (see JPATS), protecting endangered federal witnesses and managing assets seized from criminal enterprises. The men and women of the Marshals Service are responsible for 55.2 percent of arrests of federal fugitives. In 2003, U.S. marshals captured over 34,000 federal fugitives and assisted in the capture of over 27,000 state or local fugitives.

Niezrozumieliśmy sie, ja pisałem o służbie więziennej ktorej członkiem jest m.in. kapitan Bellick.
To, że brali tam udział członkowie US Marshals to widać wyraźnie, i jest to jak najbardziej normalne w zaistniałej sytuacji; oni ścigając wieżniów wykonują swoja robotę.
Marshals a klawisze to dwa odzielne organy administracji.

A tak w ogóle, to zarówno FBI jak i Marshals nie mogę się mieszać w tą sprawę, bo jak na razie obowiązuje jurysdykcja stanowa. Wydaje mi się, że wszyscy wiezniowie zostali skazani przez stanowy sąd według stanowego kodeksu karnego i osądzenie w stanowym więzieniu, wiec dopóki nie opuszczą go, obowiązuje jurysdykcja stanowa i federalni (Marshals jak i FBI) mogą służyć tylko jako doradcy. Całość operacji poszukiwawczej powinna spoczywać na barkach władz stanowych.

Wiem, trochę to pokręcone, ale własnie w USA jest chyba najmocniej na świecie rozwinięty tzw. federalizm dualistyczny.

Wdaje mi się, ze jeszcze przez kilka odcinków akcja będzie działa się nadal w stanie Illinois, a potem Scofield i spółka ruszą w kierunku Utah po skarb Westmorlanda. Wtedy dopiero nasz nowy agent FBI przejmie dowodzenie akcją poszukiwawczą.
  • 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

#260 borderline

borderline

Starszy kapral

• Email
  • 250 postów

Napisano 24.08.2006 - |08:42|

widze tutaj rzeke pochwal, do ktorej chetnie sie podepne :D Ale, mam kilka zastrzezen...

Pierwszy seson PB caly czas lawirowal na granicy zdrowego rozsadku i dobrego smaku. Niestety, drugi sezon, przynajmniej na razie ta granice niezdrowo przekroczyl. O ile jeszcze mozliwe bylo przezycie T-Baga po takim niehumanitarnym odcieciu reki, to juz sam pomysl na jej przyszycie jest mocno naciagany (taka operacja wymaga ekipy kilku chirurgow i dobrych paru godzin ostrej pracy), a jeszcze gdyby mial to z sukcesem dokonac weterynarz, to bedzie to przegiecie ciezka do przelkniecia.

Sprawa druga, niesamowite zbiegi okolicznosci. Starszy Scolfield dzwoni do Veronici akurat wtedy, gdy... No super wyczucie czasu, tylko prawdopodobne rownie mocno, jak wspomniane juz przyszycie reki przez weterynarza. Nie mniej naciagane jest, jak juz ktos wspomnial, to olsnienie detektywa z FBI, ktory od razu skumal co i jak i sie szybciutko na cmentarzu pojawil.

I w reszcie po trzecie, niedobrze sie dzieje, gdy tworcy probuja isc na skroty, i serwuja nam jakies genialne olsnienia, czy zwyczajnie, jak na samym poczatku, kpia sobie z logiki zdarzen. Bo skoro ucieczka udala sie okolo 20, poscig mogl trwac gora dwie godziny (do momentu na lotnisku), to jakim cudem nasi zbiedzy skutecznie uciekali przez 5-6 godzin do switu, gdzie rozpoczyna sie akcja drugiego sezonu? Tak samo Veronica, chyba musiala sie zdrzemnac w domu bylego prezydenta, by takze akcje podjac nad ranem ;) Jak cos tak wykrecili, to teraz, starym zwyczajem, powinni to sensownie odkrecic, a nie zaserwowac nam rozwiazanie rodem z telenowelii :/

PS tworcom tak lekko przychodzi zabijanie glownych bohaterow, ze powoli przestaje to na mnie robic jakiekolwiek wrazenie. A chyba nie o to chodzi ?;-)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych