Skocz do zawartości

Zdjęcie

Sezon ósmy - podsumowanie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
265 odpowiedzi w tym temacie

#241 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 24.11.2004 - |18:04|

Wszyscy chyba zdążyli się zaznajomić z kolejnością premier odcinków. Musże przyznać że końcówka sezonu wydaje się zabójcza!

W nawiasach kwadratowych są WIELKIE SPOILERY!

16&17 to dwucześciowiec Reckoning w którym poruszone zostaną kluczowe tematy - [walka z Goauldami, rebelia Jaffa replikatorzy, Baal rozmawia z Tauri!]
18 - Threads - [Powrót Anubisa, powrót Omy! Broń masowej zagłady w skali galaktyki! Czy Daniel by ratować świat ascenduje znowu? Powrót Jacoba! Może i Tok'Ra?! ]Ostatnio jeden z producentów przyznał że mają na ten odcinek tyle materiału że proszą scf-fi o półtoragodzinny odcinek specjalny! [(obawy co do tego odcinka odnośnie shipu... czy prawdopodobne rozterki Sam i Jacka w którą układankę wchodzi nowa dziewczyna generała nie skopią pierwszego wątku, oby sposób był wiarygodny i był happyend (np. Pete ginie z rąk Anubisa!). ]
19&20 - Moebius - odcinek tajemniczy, ale zapewne bardzo pomysłowy! [Podróż w czasie? Powrót Ra, Kowalskiego, Apofisa, Hammonda, Davisa....! Można alternatywna rzeczywistość]! I co z tytułową wstęgą która ma jedną stronę!
Log65: Happy camper

#242 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 24.11.2004 - |18:24|

Wszyscy chyba zdążyli się zaznajomić z kolejnością premier odcinków. Musże przyznać że końcówka sezonu wydaje się zabójcza!

Tak jak pierwszy raz zobczyłem ramówkę, to odrazu wiedziałem, że S08E16-20 to będzie coś pięknego, napierw Reckoning, 2 częsci, potem Threads, który jest silnie powiązany z tym poprzednim podwójnym, a potem Moebius, po prostu bombowa piątka :D
  • 0
Master of possimpible ;)

#243 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 24.11.2004 - |20:50|

Zapowiada siię nieżle :) .

Ostatnio jeden z producentów przyznał że mają na ten odcinek tyle materiału że proszą scf-fi o półtoragodzinny odcinek specjalny!

Tylko czy go dostaną ?
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#244 Walekmst

Walekmst

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 84 postów
  • MiastoTauri

Napisano 27.11.2004 - |14:58|

i dużo wskazuje na to, że wyproszą :D
  • 0
Dołączona grafika

#245 Amon_Ra

Amon_Ra

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 106 postów
  • MiastoRadom

Napisano 05.12.2004 - |23:05|

Nikt tutaj dawno nie zagladal wiec postanowilem napisac ze w odcinku Moebius najprawdopodobniej zobaczymy Goa'ulda RA tego samego ktorego Jacek (Kurt Russel) zalatwil wysylajac mu bombke:))
  • 0

#246 Indeed

Indeed

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 06.12.2004 - |23:44|

what?????????????????????
to jest mam adzieje nieoficjalna wersja
  • 0

#247 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 07.12.2004 - |09:25|

Nikt tutaj dawno nie zagladal wiec postanowilem napisac ze w odcinku Moebius najprawdopodobniej zobaczymy Goa'ulda RA tego samego ktorego Jacek (Kurt Russel) zalatwil wysylajac mu bombke:))

SGTokar podał tą informację i nie tylko 24.11.2004 w tym temacie, tylko użył do tego koloru od spoiler'ów, bo to dużo spoiler jest przecież.

@Indeed
To i wszystko co podał SGTokar to pewne informacje. W tym tygodniu potworzę tematy do reszy SG-1 S8 w dziale odcinki (podobnie będzie z resztą Atlantis S1) i popiszę spoiler'y będą też zdjęcia, więc sporo stanie się jasne, no chyba, że ktoś nie czyta spoilerów.
  • 0
Master of possimpible ;)

#248 Indeed

Indeed

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 08.12.2004 - |00:50|

Indeed nielubic spoiler's very very bardzo nielubic.
  • 0

#249 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 15.05.2005 - |10:46|

No to jestem już po caaałym sezonie 8 :) Jakaż to ulga w mym sercu się gości,gdy to po sezonie 7 straciłem nadzieję,że StarGate SG-1 kiedykolwiek jeszcze odżyje :) I odżył !!!! 10 odcinków sezonu była po porstu rewelacyjna !!! Ogólniej mówiąc 3/4 sezonu była na bardzo wysoikm poziomie :] Był tylko jeden odcinek,który mi się totalnie nie podobał i dostał odemnie notę 3 :/ Czyli Gemini :] Zaś końcówka sezonu,czyli ostatnie 4 odcinki to po prostu cacuszka :D Jestem cholernie zadowolony i patrzę z ogromną nadzieją na kolejny sezon przygód ludzi z Jaffalandii i nietylko :P

Ocena całego sezonu:8,05 !!! Bardzo wysoko !!! :clap:
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#250 morman

morman

Starszy plutonowy

• VIP
  • 522 postów
  • MiastoRabka - Zdrój/Kraków

Napisano 16.05.2005 - |20:19|

Zaś końcówka sezonu,czyli ostatnie 4 odcinki to po prostu cacuszka

Wyświetl post

tu się nie mogę zgodzić odnośnie dwuch ostatnich odcinków jak na koniec sezonu to były one słabe i o dziwo nie łączą się wcale z kolejnym zezonem jak to miało miejscze wcześniej. W dwuch ostatnich odcinkach mogli zacząć rozwijać już wątki które zaistnieją w sezonie 9, no ale to jest tylko moje zdanie. :afro:
  • 0
Każdą rewolucyjną ideę można podsumować trzema fazami - to niemożliwe, nie będę marnować czasu - to możliwe ale nie warte zachodu - mówiłem przez cały czas, że to był dobry pomysł
Prawo Clarke'a

#251 Chavo

Chavo

Kapral

• Użytkownik
  • 162 postów
  • MiastoMazowieckie

Napisano 16.05.2005 - |20:52|

Tak, ale dwa ostatnie odcinki to podróż SG-1 w czasie co mogło spowodować zmiany w oryginalnej linii czasowej - pamiętacie rybki w jeziorku Jack'a, nigdy przedtem ich tam nie było. Daje to twórcom duże możliwości jeżeli chodzi o fabułę 9-tego sezonu. Myślę, że autorzy szykują nam jakiś zwrot akcji w serialu, ale poczekamy to zobaczymy.
  • 0
Jeśli nie będziecie używać oczu waszych po to, aby widzieć, to będziecie używać ich po to, aby płakać.

#252 morman

morman

Starszy plutonowy

• VIP
  • 522 postów
  • MiastoRabka - Zdrój/Kraków

Napisano 16.05.2005 - |21:17|

Scenażyści szykują odmłodenie serialu, i nadanie mu nowego "kopa" dzięki któremu zarobią kolejne dolary a ostatnie dwa odcinki były chyba tak dla zasady zrobione.:afro:
  • 0
Każdą rewolucyjną ideę można podsumować trzema fazami - to niemożliwe, nie będę marnować czasu - to możliwe ale nie warte zachodu - mówiłem przez cały czas, że to był dobry pomysł
Prawo Clarke'a

#253 MariuszL

MariuszL

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 78 postów

Napisano 01.06.2005 - |10:23|

Już nie jeden raz spotkałem się, że na jeden sezon jest parę odcinków kręconych chyba tylko dlatego, żeby zapchać liczbę odcinków na sezon. Co będzie dalej to czas pokaże. Ktoś mi nie dawno zarzucił, że "mieszam się" w zeznaniach. Zdaje się że chodziło o moje wypowiedzi co do przyszłości serialu. No ale jak tu można jednoznacznie się wypowiedzieć?? Z jednej strony są obawy co do tego co im z tego wyjdzie, a zdrugiej strony jak większość fanów tak i ja chciałbym żeby serial nadal był kręcony...
  • 0

#254 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 03.06.2005 - |16:08|

nie przesadzajcie; 2 ostatnie odcinki były całkiem dobre; trzeba przegłodzić fanów by się rzucili na 9 sezon dlatego nie zaczęto wątków z następnej serii ;)
  • 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#255 Kanurwa

Kanurwa

Szeregowy

• Email
  • 50 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 05.06.2005 - |21:31|

Trochę off topic ale ja Wam przynajmniej zazdroszcze ze możecie oglądać sezon 8 :) ja nie mam :( ale nieustaje w poszukiwaniach :)
  • 0

#256 coldmaN

coldmaN

Starszy kapral

• Email
  • 294 postów
  • MiastoGlobalna Wioska

Napisano 06.06.2005 - |00:19|

Dwa ostanie odcinki były hmm co tu dużo mówić dziwne... oglądałem je z zapałem do momentu kiedy się skończyły i doszło do mnie że tak naprawdę czekałem na coś innego i spodziewałem się jakiejś bomby po końcu 8 serii coś pokroju Lost City z 7sezonu. Może faktycznie zbierano kasę albo siły na 9 sezon ale Moebius był bardzo słabym podwójnym odcinkiem kończącym sezon, wg mnie najsłabszym w ciągu ostatnich 8 lat trwania serialu (ale nie mówie hop, poczekamy z rok na koniec 9 sezonu to zobaczymy ^_^ )
  • 0
The man in black fled across the desert, and the gunslinger followed...

We are walking on a thin line and you better avoid the risk ...

#257 MariuszL

MariuszL

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 78 postów

Napisano 10.06.2005 - |22:24|

Owszem. Po słabym odcinku z wielką przyjemnością ogląda się te odcinki które, są dobre. Czasami jednak tych gorszych i robionych na siłę bywa w nadmiarze (1/4 sezonu to jak dla mnie dużo)...
  • 0

#258 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 17.05.2006 - |07:17|

Lektura obowiązkowa zaliczona i 8 sezon na krótki czas ląduje na pólce. Ogólnie bylo po troszę wszystkiego, chociaż niektóre odcinki byly bez polotu, glównym powodem tego bylo przejęcie przez Jack'a dowództwa nad bazą. Oslabione SG-1 to już nie to samo. Mam nadzieję że replikatory i Anubis już nie powrócą, bo dosyć się już nasiedzialy w naszej galaktyce. Końcówka sezonu jest w zasadzie przygnębiająca śmierć ojca Sam, później Catheriny. Nie rozwiązano relacji Sam & Jack, w zasadzie to niewiele pokazano na ten temat, poza kilkoma scenkami pod koniec sezonu. Obawiam się jednak że odejście Jack'a z serialu na zawsze zamknęlo ten rozdzial i sporadyczne pojawianie się w bazie SGC tego nie zmieni a szkoda, bo setki fanów Stargate byloby zadowolonych z polączenia tej praki. Nie będę pisal o ostatnich dwóch odcinkach, które nie powinny wogóle ujrzeć światla dziennego. Ogólnie 8 sezon oceniam bardzo dobrze, mimo potknięć obronil się doskonale. Mam nadzieję że 9 mu dorówna.
  • 0
don't try

#259 the_foe

the_foe

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 276 postów
  • Miastodolnośląskie

Napisano 12.06.2007 - |15:14|

Na początek, podsumowanie moich cząstkowych ocen:
2x9 - 8 - 8 - 7,5 - 8 - 7 - 5 - 6 - 7 - 9 - 7 - 8,5 - 6 - 9 - 8 - 9 - 9 - 5 - 6,5
Średnia 7,575

Sezon fajny, szkoda ze ostatni z "tradycyjnych". O'Neilla nie bylo az tak malo jakby sie moglo wydawac.
Ocena syntetyczna to 7/10. Szkoda "zepsutej" koncowki, no i okrojenia serialu do 20 odcinków.
  • 0
..::THE_FOE::..
foe (małpa) cinet (kropa) pl

#260 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 02.07.2007 - |16:37|

ten osmy sezon troche slabszy od poprzednich, wybijaja sie ostatnie odcinki - Reckoning, thereads...
ogolnie, tam, gdzie pojawia sie Ba'al i Anubis - super.
replikatorow nie lubie, wiec dla mnie odcinki z legoSam sa raczej nudne.

Użytkownik elam edytował ten post 02.07.2007 - |16:39|

• 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych