Skocz do zawartości

Zdjęcie

24

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
377 odpowiedzi w tym temacie

#241 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 22.05.2007 - |16:45|

@Adamo444
ten sam problem podnoszą fani za oceanem więc kto wie, być może Jack-a czeka przeprowadzka :) ;
scenarzyści mówili, że tworząc sezon 5(IMHO najlepszy sezon) mieli zarysowaną(Pi*drzwi oczywiście) całą fabułę 24 odcinków; w sezonie 6 tworzyli trochę na gorąco, teraz w następnych sezonach mają powrócić do schematu z 5, więc nadzieja na lepsze 24h niż w Dniu 6 jest;
  • 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#242 Slee

Slee

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 78 postów

Napisano 22.05.2007 - |17:05|

@Adamo444
tworząc sezon 5(IMHO najlepszy sezon) mieli zarysowaną(Pi*drzwi oczywiście) całą fabułę 24 odcinków; w sezonie 6 tworzyli trochę na gorąco, teraz w następnych sezonach mają powrócić do schematu z 5

To chyba bedzie dobry pomysl bo szczeze mowiac w 6 sezonie wialo nuda. Jak dla mnie to najgorszy z sezonow, wprawdzie nie odladalem jeszcze finalowych epizodow, ale nie sadze zeby cos zmienilo moja ocene.
  • 0

#243 Adamo444

Adamo444

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 22.05.2007 - |17:13|

Zdecydowanie najgorszy. W pewnym momencie zabrakło im chyba pomyslu. A tak wiele obiecywalem Sobie po wprowadzeniu do serialu rodziny Bauera. Nic tylko patrzec jak w 7 sezonie prezydentem bedzie babcia Jacka. Terrorystą jego siostra i syn :P
Zreszta sama gra Bauera sprawia wrazenie, jakby sie meczył wydarzeniami. Juz chyba trudno cokolwiek wyciagnąć z tej postaci.
  • 0
Ulubione seriale:
1. Jeszcze taki nie powstał :]

#244 Profes

Profes

Szeregowy

• Użytkownik
  • 47 postów

Napisano 22.05.2007 - |21:40|

Po zakończeniu 6 sezonu widać, że narazie nie mają nawet pomysłu na następny sezon.
  • 0

#245 Macias

Macias

Kapral

• Użytkownik
  • 223 postów

Napisano 22.05.2007 - |22:25|

A ja sie troche zmienie temat.
Zaczalem ogladac 24 i obecnie jestem w polowie 2go sezonu. Jak pierwszy byl w sumie sredni, choc na tyle symaptyczny zebym zassal dwojeczke, to juz cala akcja z Syedem Ali i atomowka w LA jest calkiem calkiem.
I teraz kleszczyn-wg was ktory sezon jest zdecydowanie najlepszy? I czy warto dalej leciec z 24 (w sensie jak juz skoncze obecny sezon), czy zrobic przerwe na SHIELD?
  • 0
Osoba, która pisąła do mnie w spraiwe Farka niech zrobi to raz jeszcze, bom [beeep] wołowa i skasowałekm przypadkiem mejla

#246 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów

Napisano 22.05.2007 - |22:27|

Shield-a nie oglądałem, choć podobno jest znakomity, jednakże 24 jest na pewno jednym z lepszych seriali obecnie puszczanych więc na twoim miejscu kontynuowałbym oglądanie;
BTW najlepsza IMHO jest sezon piąty;
  • 0

Est modus in rebus

Horacy

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#247 leszekgd

leszekgd

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 22.05.2007 - |23:33|

Moin zdaniem serial 24 z sezonu na sezon jest coraz bardziej naciagany (a dla mnie przez to gorszy). Rozumiem ze trudno jest wymyslic cos sensownego i realistycznego a na dodatek zeby jeszcze mialo wartka akcje. Nie bede robil spoilerow ale jakby tak dzialaly w USA najwieksze agencje bezpieczenstwa jak serialu to nie byloby USA (brak dyscypliny, slabe zabezpieczenia, amatorzy na stanowiskach....).
Jednak musze powiedziec ze serial jest naprawde sprawnie zrealizowany, jest w nim duzo akcji, fabula choc naciagana bardzo wciaga. Ogladalem wszystkie odcinki 24 i czekam na nastepne sezony :) .
Co do wyboru miedzy 24 a Shield bez wahania wybieram ten drugi. Jest to naprawwde perelka wsrod seriali (taka policyjna Rodzina Soprano).

Pozdrawiam
  • 0

#248 Soul_of_Warrior

Soul_of_Warrior

Kapral

• Użytkownik
  • 177 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 23.05.2007 - |18:37|

Siema.
Dla mnie 24 jest jednym z najlepszych seriali akcji jakie sa :)
"moj ulubiony - strasznie mnie kreca takie klimaty" :P
Dokladnie juz nie pamietam jak to bylo z kazdym sezonem ale
tak mi swita ze sezon 2 i 5 byly najlepsze :)

Co do 6 no to niestety tak jak juz pare osob wspominalo jest :( slaby....
Brakowalo w nim tego kopa, akcji... no szkoda
Mam nadzieje ze nastepne bede tak dobre jak poprzednie

czytalem wyzej ze podobno Shield jest good, wiec moze sie skusze bo
od jutra jak sie Lost-y skoncza nie bedzie co ogladac :)

Pozdrawiam i goraco polecam 24 tym ktorzy jeszcze nie ogladali....
  • 0

You're not afraid of the dark, are you?

#249 matlas

matlas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 402 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 28.06.2007 - |16:22|

wlasnie skonczylem pare dni temu 6 serie (nie ogladalem na bierzaco, bo lepiej sie oglada caly sezon odrazu). Faktycznie sezon chyba najslabszy z wszystkich 6, jednak i tak dobry w porownaniu do innych seriali. Historia cieawa do 16 odcinka, potem troche mniej i moze ta czesc oslabia ocene tego sezonu. Jack znow wydupany przez wszystkich a tak sie bidulek poswieca. Teraz czas czekac do stycznia na sezon 7 :)
  • 0
O serialach i nie tylko: matlas blog
--- > Mój ranking seriali < ---

#250 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 11.07.2007 - |01:04|

A ja właśnie kończę trzecią. Wrażenia z tego sezonu są nieco gorsze niż z poprzednich. Śmierć Chapelle'a była nie tylko kontrowersyjna, ale wręcz odrażająca. I do tego ta szybka amputacja ręki Chace'a. Toż to absurd. Wystarczyło włożyć rękę do kubła z wodą i po problemie. Wiem, że cały ten dramatyzm poszedłby się kochać, ale nie lubię "kompromisowych" zakończeń. Albo prawdziwy happy end albo dziewczynka z zapałkami.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#251 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 11.07.2007 - |04:53|

No i szykują się "małe zmiany" w związku z sezonem 7 --> http://community.tvg...-Plot/800018254
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#252 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 25.10.2007 - |08:32|

Odświerzam temat. Pojawił się preview 7 sezonu. Zmiany: Jack przed senacką komisją odpowiada za torturowanie terrorystów (to jakaś bzdura w połączeniu z polityczną poprawnością), rozwiązano CTU. FOX zapowiedział że pojawi się ktoś kogo się nikt nie spodziewał, ktoś kogo znamy. Otóż głównym przeciwnikiem Jacka, choć jak znamy serial prawdopodobnie jednym z kilku, jest Tony Almeida. Samo zagrożenie jakie stwarza przypomina fabułę najnowszej Szklanej Pułapki (w końcu jkaś odskocznia od bomb i elektrowni nuklearnych). Masa nowych twarzy, jedynie Chloe mi mignęła w przelocie.
Seria zapowiadana jako największa i najlepsza ogólnie zapowiada się ciekawie. Problem w tym że takie same uczucia toważyszyły nam przed premierą 6 serii która miała kapitalny pomysł wyjściowy. Mam nadzieję że producenci wiedzą że 7 seria to być albo nie być serialu.

Użytkownik wergora edytował ten post 25.10.2007 - |08:40|

• 0

#253 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów

Napisano 25.10.2007 - |12:11|

przecież Fox zamówił od razu 7. i 8. sezon 24h; więc jak to z być albo nie być??; a oglądalność serialu wcale nie była taka słaba w tamtym sezonie;
  • 0

Est modus in rebus

Horacy

Kartezjusz

C.S. Lewis

#254 mortis4321

mortis4321

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 139 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 25.10.2007 - |14:19|

przecież Fox zamówił od razu 7. i 8. sezon 24h; więc jak to z być albo nie być??; a oglądalność serialu wcale nie była taka słaba w tamtym sezonie;

To ze FOX pisal o tym, ze podpisal z kims umowe na kolene sezony nie oznacza, ze zostana one zrealizowane jesli ogladalnosc bedzie niska. A co do ogladalnosci, to ludzi mogla troche zmeczyc koncowka 6 sezonu (jak dla mnie byla nijaka), takze nie wiadomo ile z nich wroci na kolejny sezon.
  • 0

#255 matlas

matlas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 402 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 26.10.2007 - |02:00|

macie linka do tego prieview?
  • 0

#256 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 26.10.2007 - |05:11|

macie linka do tego prieview?

Proszę bardzo 24 season 7 Preview. :)
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#257 Vismund

Vismund

Kapral

• Email
  • 249 postów

Napisano 26.10.2007 - |18:22|

The nation is under attack

Miało nie być ratowania świata/Stanów, tylko powrót do 1 sezonu :( Buuuuuuuuuuu...
Dobrze chociaż, że nie będzie CTU.
  • 0
"Wiiiiiiiiiiith... a HERRING!"

#258 matlas

matlas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 402 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 06.11.2007 - |19:57|

widze ze w 7 sezonie pojawi sie Tony Almeida ... on przypadkiem nie zginal ?:) ktos pamieta jak to z nim bylo ?
  • 0

#259 Vismund

Vismund

Kapral

• Email
  • 249 postów

Napisano 06.11.2007 - |20:43|

Henderson wbił mu wielką strzykawe w piers z jakąś trucizną. Niby go zapakowali do plastikowego worka ale teoretycznie mogła to być podpucha
  • 0
"Wiiiiiiiiiiith... a HERRING!"

#260 Firestarter

Firestarter

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów
  • MiastoPabianice

Napisano 24.01.2008 - |17:08|

Zna ktoś może przybliżoną datę premiery S7?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych