Skocz do zawartości

Zdjęcie

Sezon 9

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
316 odpowiedzi w tym temacie

#241 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 06.03.2005 - |00:19|

No ejjj nie róbcie sobie jaj..... Już wcześniej było nieciekawie, a teraz zrobiło się jeszcze bardziej nieciekawie :/

PS. Właśnie dotarłem do odpowiedniego tematu na tamtejszym Forum i piszą tam że RDA nie jest na liście Producentów wykonawczych (Exec Producer) o liście aktorów nie ma nic mowy. Tak więc chyba jest w miarę dobrze.

http://scifigate.net...p?showtopic=280

Tak się zastanawim, czy jest sens pisać to w kolorze SPOILERA w topicu dot sezonu 9? To się chyab rozumie samo przez się, że tu będą spoilery...

Użytkownik _Neoo_ edytował ten post 06.03.2005 - |00:21|

• 0

->1019<-

#242 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 311 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 06.03.2005 - |00:25|

tam jest napisane w "latest news" ze RDA not listed in credits - rozumiem wiec, ze nie wystepuje.
A co do spoilerow....nie wiem.. Mnie one w ogole nie przeszkadzaja bo ja lubie spoilery. :hyhy:
  • 0
Dołączona grafika

#243 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 06.03.2005 - |11:28|

Mam propozycje wiem ze jest to temat o 9 sezonie....a ta propozycja dotyczy Spoilerów, zeby informacje o fabule jednak ukrywac spoilerem,a takie wiadomosci o obsadzie postepach w produkcji czyli wszystkiego co nie dotyczy fabuły pisac normalnie :)

DO Sokara: wiem ze nie musze czytac ...ale jednak skads przydaloby sie wiedziec co w trawie piszczy :)
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#244 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 06.03.2005 - |22:16|

Z tymi spoilerami to jest tak, są spoilery i spoilery :D
Informacje o tym co się będzie działo w odcinkach i z bohaterami to powinno się raczej pisać czcionką SPOILER, a informacje ogólne, aktorzy pojawiający się, zmiany w obsadzie, daty premier, nazwy odcinków to mozna raczej normalnie...

Ok, to teraz zabieram się za uzupełnianie działu Odcinki/Sezon dziewiąty i Odcinki/Sezon drugi w Atlantis :)
  • 0
Master of possimpible ;)

#245 Opacz

Opacz

Szeregowy

• Użytkownik
  • 57 postów
  • MiastoGliwice

Napisano 06.03.2005 - |22:18|

Ech informacje na temat obsady itd podawane są w 99% na gwrota.com lub podobnych serwisach polskich czy zagranicznych. Jeżeli jest to forum na temat sezonu 9, który dopierą krecą to jest ono po to, aby się ludzie dowiedzieli czego się mogą spodziewać po tym sezonie, co w nim będzie itp. Spoilery na tym forum są dla mnie całkowicie normalne, każdy wwchodzący na te forum powinien się tego spodziewać. Nie rozumiem, więc twojego ale, nie chcesz spoilerów nie wchodz na ten temat forum i nie czytaj newsów w serwisach. To że ty nie akceptujesz spoilerów nie oznacza, że musisz to narzucać też innym :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored:
  • 0

#246 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów

Napisano 06.03.2005 - |23:07|

cos namieszales kolego <_<
Po 1 na gwrota.com pisze ze bedzie Spoiler i wtedy nie czytam..nie ma nic bardziej wkur :censored:cego jak dowiadujesz sie o fabule i co bedzie a czego nie !!!
Kwiatek napisal dobrze i sie z nim zgadzam w 100%
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

#247 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 271 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 18.03.2005 - |12:45|

którzy narzekają na SG1 w nowych seriach to ludzie którzy lubili początkowe odcinki czyli 1 odcinek 1 planeta i tyle,, dla mnie to było własnie nudne

Jesteś w błędzie, ja co do siódmego sezonu swoje zdanie uzasadniałem co odcinek...
gdzie też podkreślałem że nie jestem fanem formuły „1 odcinek, 1 planeta” (rozwijając dalej...1 postać, 0 wrót)... czyli formuły jednoodcinkowego wątku. A więc co do S7: 703 - był klon i nie ma kolona, a problemy Asgardu znamy już od 522; 705 - było sobie miasteczko i już nie ma, 706 - jacyś nowi obcy którzy się pojawili i nie wrócili! To są czyste standalone odcinki! Już 3/11 odcinków pierwszej połowy S7 to wysepki. Reszta ledwo, co zahacza i rozwija wątki, co więcej każdy jest skupiony na jednej postaci, której doprawia się obcego na jeden odcinek! Ekhm... dobra, pomyliłem temat... to nie jest o siódmym sezonie dyskusja.. :>
Chodzi po prostu oto żeś jest w błędzie

Jak już kiedyś wspomniałem nie ma co płakać nad wymianą aktorów, nowa krew sie przyda, nowi wrogowie sie przydadzą, traktujmy to jak kontynuacje ale również jako nowy początek serialu.

I z tym się zgodzę. Ja jeszcze uważam że serial od końcówki sezonu szóstego do teraz był ciągnięty na siłę. Ani intro, ani tytuł serialu nie oddawało temu, co mieliśmy na ekranie. Odcinki były skupione wokół jednej postaci z pominięciem głównego bohatera, a na dodatek przy jednoczesnym usuwaniu coraz większej ilości ról drugoplanowych nie wprowadzano nowych. Przypuszczam, że sezon dziewiąty będzie powiewem świeżości i tak jakby nowym serialem o bazie SGC na Ziemi, o nowym SG-1. Już nie będzie usilnego pokazywania Jacka tylko, dlatego że jest główną postacią, teraz go wyrzucą z intra i nie będzie tej konieczności. Końcówka sezonu ósmego wyjaśniła wiele kluczowych wątków. Anubis został zneutralizowany, Goauldowie pokonani, jako takowa jest klarowność w relacji sam-jack (nie będzie Piotrusia... god bless that he's gone and i don't need to see him again...) ... itd itp. Zakończenie tych wątków pozwoli na wniesienie świeżości która miejmy nadzieje dźwignie serial z dołka ponownie na szczyty (w sumie końcówki S7 i S8 są naprawdę odlotowe i je można sklasyfikować jako szczyty). Jednak jako całość to tendencje wzrostową widzę już od odcinka Heroes więc jest coraz lepiej i lepiej. Teraz pojawią się nowe postacie, nowe wątki i powinno być OK.
Tylko jak mówiłem: równie dobrze mogli zakończyć na sezonie szóstym, zrobić wspaniały film kinowy i potem z tymi osobami co chcieliby kontynuować serial może nawet pod inną nazwą... a nie usilnie tworzyć tasiemiec.

też go (Jonasa) nikt nie chciał

Ekhm... jak to nie?

Lexa Doig jest żoną Shanks'a, on sam zarzeka się,że nie miał nic wspólnego z jej przyjęciem do ekipy Stargate.

Jasne :> Oczywiście nie jest to nic złego ;)

Team SG1 to ekipa ktora pokazala ze mozna nakrecic bardzo dobry serial i niewazne czy odcinek jest kiepski czy dobry ta seria ma trwac az ja nie umre. 

Podkreślę słowo TEAM! Tego TEAM SG1, a nawet tytułowego STARGATE coraz rzadziej było widać!

Po pierwsze info do Michała to jest topic o sezonie 9 czyli będę tu taj spoilery, nikt ci nie kaczego tego czytać.

Informacje o tym co się będzie działo w odcinkach i z bohaterami to powinno się raczej pisać czcionką SPOILER, a informacje ogólne, aktorzy pojawiający się, zmiany w obsadzie, daty premier, nazwy odcinków to mozna raczej normalnie...

Spoilery, spoilery. Określenie zasad nie jest jednoznaczne w tym temacie. Trochę wydaje się dziwne uczestniczyć w dyskusji o sezonie 9 i nie chcieć nic o nim wiedzieć jednocześnie. Sam nie czytam tematu o nowym odcinku zanim sam go nie obejrzę, bo ptaszki w lesie śpiewały że w takim temacie będzie dyskusja o wydarzeniach z tego odcinka.
Jednak tu sprawa jest trochę inna, bo to temat o sezonie. Nie dyskutujemy o spoilerach PRZED nowym odcinka bo tematy są zamknięte. Jak już to nasze nadzieje i poglądy dotyczące informacji o przyszłych odcinkach danego sezonu piszemy tutaj i PRZED premierę te informacje ze względu na osoby które uwielbiają ryzykować mając nadzieje że nie trafią na wielki spoiler o wątkach powinniśmy ukrywać. Jednak PO premierze informacje nie powinny być ograniczane spoilerami i każdy chyba jest świadom, że wchodząc tutaj będzie czytał opinie o wątkach sezonu dziewiątego. (osobiście chyba nigdy nie chowałem w kolorach spoiler recenzji pierwszej połowy sezonu, ani też recenzji całego sezonu, w których to wypowiedziach odwołuje się nie raz do rozwoju wątków i szczegółach ich dotyczących).
Log65: Happy camper

#248 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 27.03.2005 - |10:14|

Fajne foty, nie ma co:

"Moja baza, moje wrota"

"Starego pozbędę się w tydzień a wtedy..."

"My name is Ted, Ted Kaczynski"
  • 0

#249 300FraYda

300FraYda

Starszy szeregowy

• VIP
  • 92 postów
  • MiastoKrAkÓw

Napisano 27.03.2005 - |13:04|

Ja czuję teraz mieszane odczucia :/ nowe postacie mnie nie zadowalaja :/ wole aby bylo tak jak poprzednio wraz ze starymi aktorami. Mam wielkie obawy czy moze sezon 9 nie okaze sie wielka klapa :/ a po fotkach uwazam ze Daniel z broda nadaje sie na Mikolaja. Cóż poczekamy zobaczymy. Pozdrawiam
  • 0
^>> Chroń mnie Boże od przyjaciół, bo z wrogami sam sobie poradze << ^

<<<<Jeśli Szukasz Mnie Na eMule>>>>

#250 Ogotai

Ogotai

Plutonowy

• VIP
  • 456 postów

Napisano 27.03.2005 - |13:08|

Fotki za wiele nie mówią - ja jednak jestem optymistycznie nastwaiony :) A Daniel to mi bardziej Taliba przypomina (jeszcze turban dać mu :hyhy: ). Pożyjemy zobaczymy.
  • 0

#251 cLoNe_xx

cLoNe_xx

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 83 postów
  • MiastoJelenia Góra

Napisano 27.03.2005 - |15:26|

W 8 sezonie Teal'c dostał włosy. W 9 sezonie daniel brode. Jestem ciekaw co wymyślą w 10 jeśli powstanie. Może Sam łysa. Kto ich tam wie :D
Pozdrawiam cLoNe_xx
  • 0

#252 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 271 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 29.03.2005 - |12:58|

No no no... pomysł postaci (jakokolwiek jest jej na imie ale granej przez gościa z Farka) bardzo bardzo po zdjęciach mi pasuje...
Natomiast Daniel... z brodą? Przyłączając do spekulacji CloneXX pragnę zauważyć że zawsze zmiany związane są z "owłosieniem". Najpierw Tealc i głowa, potem Daniel i broda... aż nie chcę mówić w którym kierunku to idzie :>

#253 Ogotai

Ogotai

Plutonowy

• VIP
  • 456 postów

Napisano 29.03.2005 - |13:59|

Natomiast Daniel... z brodą? Przyłączając do spekulacji CloneXX pragnę zauważyć że zawsze zmiany związane są z "owłosieniem". Najpierw Tealc i głowa, potem Daniel i broda... aż nie chcę mówić w którym kierunku to idzie :>

Jak to w którym? W kierunku włochatych Furlingów! :hyhy:
  • 0

#254 Chavo

Chavo

Kapral

• Użytkownik
  • 162 postów
  • MiastoMazowieckie

Napisano 29.03.2005 - |17:53|

Ot co, wkońcu bedzie nam dane (mam taką nadzieję) zobaczyć tych tajemniczych Furlingów, a czy będą włochaci to się niedługo okaże :P

Użytkownik Chavo edytował ten post 29.03.2005 - |17:54|

• 0
Jeśli nie będziecie używać oczu waszych po to, aby widzieć, to będziecie używać ich po to, aby płakać.

#255 Stefan_Be

Stefan_Be

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 29.03.2005 - |18:25|

Nie, nie i jeszcze raz nie. SG-1to zbyt fajny serial, by rozrastrał się jak ośimorcica i rozdrabiał. Kiedyś trzeba powiedzieć BASTA! A zresztą co wart jest SG bez Adersona?
(Mam nadzieję, że tym razem admin nie wytmie mi posta)
  • 0

#256 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 271 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 29.03.2005 - |18:44|

Czym jest SG bez Andersona? Tym czym jest SGA czyli Stargate: Atlantis które jest czymś równie dobrym co SG1. Zgadzam się SG-1 przypomina tasiemca i największe obawy odnośnie nowego sezonu to mam właśnie do Daniela i jego brody, oraz Teal'ca. Natomiast aspekt nowego wroga, nowego dowódcy zarówno bazy jak i drużyny. Pojawienie się Vali częściej i zresztą trzyczęściowego odcinka jest swego rodzaju ekscytujące. Te powyższe nowości tworzą niemal zupełnie nowy serial osadzony w SGC z nową ekpią co jest niewątpliwie plusem.
W każdym razie oczekuje że w końcu odcięcie od starych wątków odświeży wydarzenia w SGC i problemy Ziemi.

PS: Czemu mieliby usuwać? ;)

#257 cLoNe_xx

cLoNe_xx

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 83 postów
  • MiastoJelenia Góra

Napisano 30.03.2005 - |16:44|

Kończyć to niech nie kończą. Dla mnie serial zawsze jak nie będzie bardzo dobry to pozostanie dobry i oglądać go będę. Pewnie jak i wszyscy z tego forum :)
Ale Daniel i broda jakoś strasznie mi nie pasuje ale jakoś sie przyzwyczaje tak jak i w przypadku Tealc'a
Pozdrawiam cLoNe_xx

Użytkownik cLoNe_xx edytował ten post 30.03.2005 - |16:46|

• 0

#258 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów

Napisano 30.03.2005 - |17:35|

Nie no broda <_< to lekkie przegiecie...Daniel bedzie paskudnie wygladał :P
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

#259 coldmaN

coldmaN

Starszy kapral

• Email
  • 294 postów
  • MiastoGlobalna Wioska

Napisano 30.03.2005 - |17:52|

A nie wzieliście pod uwagę że broda Shanksa została celowo zapuszczona. Przecież Shanks i Browder są do siebie bardzo podobni. Zapewne scenarzyści zdecydowali się na ten wybieg aby trochę odzdzielić wizualnie od siebie te postacie. A co do oglądanych fotek. Heh dobrze zobaczyć znów Bena i dobrze zobaczyć wrota a już TOTALNIE dobrze zobaczyć Bena i Wrota na jednej fotce :) Jestem pełen nadziei dla 9 sezonu - głównie właśnie dzięki Browderowi i Claudi oraz innym nowym aktorom.
  • 0
The man in black fled across the desert, and the gunslinger followed...

We are walking on a thin line and you better avoid the risk ...

#260 kimera

kimera

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 274 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 30.03.2005 - |18:57|

Gdyby tylko chodziło o odróżnienie postaci granych przez Shanksa i Bowdera, to niech by sobie Bowder brodę zapuścił! :). MS powiedział, że z zarostem będzie paradował przynajmniej przez cztery pierwsze odcinki. Jak na mój gust, o cztery za dużo...

Poza tym, sądząc z informacji na gateworld, dziewiąty sezon będzie jakiś dziwny, mało podobny do poprzedniego SG-1. Niby ma to wnieść podmuch świeżości, ale jakoś nie podoba mi się wprowadzanie do tego serialu wątków arturiańskich, Avalonu, aniołów, Pradawnych - fanatyków religijnych i nie wiadomo czego jeszcze (to informacje dotyczące czterech pierwszych odcinków). Do tego prawie kompletny brak RDA - Anderson ma wystąpić tylko w epizodach w pierwszym i trzecim odcinku 9 sezonu.

Ech, jestem nienajlepszej myśli....
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych