Stary serial - jaki tytuł?
Napisano 16.02.2010 - |00:33|
Napisano 15.04.2010 - |12:02|
Zlepiły Ci się dwa seriale - ten z "koniczynką" to "Dzieci Syriusza" (Children of the Dog Star - do obejrzenia w całości na YouTube), drugi - "Tajemnica wygasłych wulkanów" (Under the Mountain) - ostatnio zremake'owany jako film kinowy z Samem Neillem.Witam serdecznie
Chodza mi po glowie 3 seriale, ale tytulow nie moge sobie przypomniec ani znalezc gdziekolwiek jakis wskazowek, a wiec
1.Serial emitowany w latach poznych 80tych lub 90tych, wydaje mi sie ze w Soboty albo w Niedziele, po Teleranku - serial s-f, glownym elementem tego serialu byla 4 listna koniczynka chyba miedziana, byla ona chyba waznym elementem UFO, pamietam tez ze byli tam kosmici bardzo zli i wygladali jak ludzie z blota-wiem ze ten serial byl straszny:-)
Children of the Dog Star -
Under the Mountain -
Serial produkcji NRD. Nie udało mi się do tej pory ustalić polskiego tytułu, w oryginale to "Spuk von Draußen". http://www.youtube.com/watch?v=NmYsr5T1JHg2.Serial produkcji czechoslowackiej albo wegierskiej, pamietam scene gdzie w jakies chacie starszy pan, dziadek byl robotem i jakies dzieciaki go podgladaly, jak on probowal sie podladowac i odklejal kawalek skory na klatce piersiowej i mial tam gniazdko i wkladal wtyczke od pradu, chyba tez bylo widac stalowe stopy badz nogi.
To dobrze, pamiętam, bo byłem na tym w kinie w okolicach pierwszej klasy podstawówki3.A tu najwieksza zagadka, chodzi mi po glowie scena z serialu badz z filmu, gdzie jakis rudy badz ciemnowlosy ale chyba bardziej rudy chlopiec(wydawalo mi sie ze to aktor Artur Pontek ktory gral m.in. w filmie mow mi rockefeller) jest bardzo spocony na twarzy bo uzywa(ma wyciagnieta reke przed siebie) jakies mocy probujac cos wyjac badz kogos uratowac, daje rade ale pozniej ojciec go niesie na rekach - taki obraz mi stoi w glowie:-) wydawalo mi sie ze to polska produkcja, ale teraz nie jestem pewien
Pozdrawiam:-)
http://www.filmweb.p...ne dziecko,1986
Witam.
Poszukuje bardzo starego serialu SF. Leciał w TV jakieś 15-20 lat temu.
Pamiętam z niego tylko tyle.
Był sobie jakiś statek kosmiczny który się gdzieś rozbił lub został przypadkiem odkopany z jakiegoś lodu.
Był na nim jakiś obcy który przypominał trochę Predatora.
Ten statek nie działał i ten obcy chciał go jakoś naprawić i odlecieć. W naprawach pomagał mu jakiż młody chłopak.
Pamiętam jeszcze ze do naprawienia tego statku musieli odnaleźć i połączyć ze sobą kilka elementów jakiejś małej piramidy czy czegoś takiego. Wydaje mi się ze było to jakieś źródło zasilania.
Oba powyższe to "Chłopiec z Andromedy".Witam Wszystkich!!!
Poszukuję kilku odcinkowego serialu SF emitowanego około 15 lat temu (najprawdopodobniej w telewizji regionalnej). Jedyne co pamiętam to, że młody kosmita (łysy, niebieski, niezwykle spokojny, miał sine usta i palce zakończone metalowymi pazurami w kształcie stożków), którego statek rozbił się (bądź też został odkopany) na ziemi szukał elementów trójkąta (świecącego) i pomagał mu w tym młody mieszkaniec ziemi.Odnośnie fabuły kojarzy mi się, iż kosmita był ścigany przez "rodzaj strażnika" (wysłanego za nim bądź też razem z nim z jego planety) i że w ostatnim odcinku okazało się, że jedynym sposobem na powstrzymanie "strażnika" jest wsadzenie mu w klatkę piersiową skompletowanego trójkąta.
Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc!!! Pozdrawiam Wszystkich!!!
http://img112.images...ndromedayj3.jpg
http://www.imdb.com/title/tt0101503/
Rzecz tych samych twórców, co "Dzieci Syriusza" i "Tajemnica wygasłych wulkanów".
Użytkownik Izydor Ingwar I edytował ten post 15.04.2010 - |12:04|
Grizzly perforation
Satsuma combo
Napisano 23.05.2010 - |13:03|
Napisano 28.05.2010 - |19:13|
A teraz pytanie:
Oglądałem kiedyś 5 - 10 lat temu jakiś serial którego tytułu nie pamiętam. Serial leciał w telewizji publicznej, chyba na kanale regionalnym jakoś ok 16. W stronę ziemi leciała asteroida którą ludzie rozbili na mniejsze części. Jednak mniejsze fragmenty uderzając w Ziemię spowodowały, że na Ziemi zapanowała wieczna zima. Tutaj dzieje się akcja serialu - w podziemnej bazie gdzieś na Ziemi. Pamiętam, że był tam młody chłopak który za pomocą jakichś ( chyba ) okularów mógł przenosić się do innego świata ( a może czasu ) gdzie było ciepło i żyli normalni ludzie. Pamiętam też że później chodziło tam o zdobycie jakiejś niebieskiej energii ( pamiętam jakiś niebieski sześcian ), było też coś o działach protonowych.
Jeśli ktoś kojarzy serial to będę wdzięczny za tytuł.
Napisano 29.05.2010 - |19:51|
Osobiscie kojarzy mi się z serialem "misja w czasie" .
Jak to nie będzie ten serial ,to skorzystaj z wyszukiwarki
serialów, z której też czasem korzystam, która jest mi bardzo pomocna
a nawet czasem bezcenna, wyszukiwarkę znajdziesz pod tym adresem:
KLIKNIJ
Napisano 19.06.2010 - |13:58|
Oglądałem go za łebka a podejrzewam że niebył nowością więc stawiam że leciał tak ok 15-20 lat temu
Na 80% był to serial a nie tylko film. Niewiem w sumie co jeszcze napisać..
Jeżeli komuś świta cokolwiek proszę bardzo o pomoc i jakieś wskazówki. Z góry dziękuję
Pozdrawiam wszystkich.
Napisano 19.06.2010 - |14:02|
Użytkownik Toudi edytował ten post 19.06.2010 - |14:03|
Napisano 19.06.2010 - |16:26|
juuupi
jak tak teraz oglądam kawałki to wspomnienia wracają
Jeszcze raz wielkie dzięki
Napisano 24.06.2010 - |13:24|
Napisano 24.06.2010 - |13:54|
http://en.wikipedia.org/wiki/Sliders
Bo o Stargate chyba raczej nie pytasz
Napisano 24.06.2010 - |14:10|
Napisano 19.07.2010 - |21:30|
Z tego co pamiętam to leciał na 1 programie TVP, w okolicach południa, początek lat 90. Serial z cyklu sensacyjnych, szpiegowskich. Opowiadał o młodym facecie, który miał bogatego krewnego i on zwykle zlecał mu jakieś zadania. Charakterystyczne było to, że w każdym odcinku przed czołówką powtarzał się zawsze podobny motyw: facet brał udział w jakimś zakładzie (np wyścigu, grze, itp) I po tym dopiero byłą czołówka i faktyczna akcja serialu. Wiem że w jednym odcinku ścigali się w strojach narciarskich stojąc na nartach na dachach samochodów. Gdybym miał do czegoś porównać ten serial to chyba do Largo Wincha.
Napisano 08.08.2010 - |21:35|
1. W weekend na tvp1 chyba, grupa ludzi poszukująca artefatków, coś w stylu bibliotekarza. Nie pamiętam dokładnie, ale znaleźli jakiś zamek, wykonywali odwierty w lodzie i za każdym razem znajdowali jakiś artefakt, i tym momencie 'źli ludzie' pojawiali się aby przejąc znalezisko.
2. Na polsacie chyba, społeczność żyje w podziemiach, bo na powierzchni panują jakieś maszyny (?). Główne bohaterki to dwie laski mające coś w stylu broni laserowej na nadgarstkach, które odhibernowują jakąś inną dziewczynę. Ogólnie mieszkają na poziomach, a w głównym korytarzu poruszają się za pomocą czegoś czym strzelają z tej broni z nadgarstków.
Bd wdzięczny za pomoc
Napisano 08.08.2010 - |21:55|
2. Na polsacie chyba, społeczność żyje w podziemiach, bo na powierzchni panują jakieś maszyny (?). Główne bohaterki to dwie laski mające coś w stylu broni laserowej na nadgarstkach, które odhibernowują jakąś inną dziewczynę. Ogólnie mieszkają na poziomach, a w głównym korytarzu poruszają się za pomocą czegoś czym strzelają z tej broni z nadgarstków.
"Cleopatra 2525"
1. W weekend na tvp1 chyba, grupa ludzi poszukująca artefatków, coś w stylu bibliotekarza. Nie pamiętam dokładnie, ale znaleźli jakiś zamek, wykonywali odwierty w lodzie i za każdym razem znajdowali jakiś artefakt, i tym momencie 'źli ludzie' pojawiali się aby przejąc znalezisko.
Łowcy skarbów - Relic Hunter
Użytkownik Toudi edytował ten post 08.08.2010 - |21:56|
Napisano 09.08.2010 - |17:06|
Napisano 03.09.2010 - |23:17|
pozdrawiam
Użytkownik kayek edytował ten post 03.09.2010 - |23:17|
Napisano 25.09.2010 - |14:15|
Użytkownik Spirozea edytował ten post 25.09.2010 - |14:16|
Napisano 25.09.2010 - |14:46|
http://www.filmweb.p...rzy-1986-149449
http://www.imdb.com/title/tt0090519/
Użytkownik sibum edytował ten post 25.09.2010 - |14:47|
Napisano 25.09.2010 - |15:48|
Spirozea - jeżeli ten chłopak nazywał się Ernie to obstawiam Sidekicks
http://www.filmweb.p...rzy-1986-149449
http://www.imdb.com/title/tt0090519/
Zgadza się
Dzięki, sibum.
Użytkownik Spirozea edytował ten post 25.09.2010 - |15:48|
Napisano 18.10.2010 - |23:51|
Nie czytałem wszystkich postów wiec może tytuł tego serialu już padł...
Poszukuje tytułu serialu emitowanego okolo 15-18 lat temu na tvp1 lub tvp2, po godzinie 23, moze 24. Serial opowiadał o grupie osób (kobiety i mężczyzni, nie pamietam ile ich było dokładnie), która zajmowała sie..hmm..albo tropieniem koszmarów..albo tropieniem dziwnych zjawisk paranormalnych. Pamietam, że w jednym odcinku trafili na młodą kobiete, która z kolei była w jakiejs galerii sztuki, gdzie wystawiano obrazy jakiegos malarza. Gdy ona spojrzała na te obrazy widziała jakies demony, ktore ja atakowały, jakieś deformacje czy coś. Gdy inni patrzyli na te same obrazy widzieli zwykłe szkice. Niestety nie pamietam jak sie to dalej potoczyło. Ale ta grupa osob, moze jacyś policjanci albo, jakas grupa zajmujacymi sie tymi sprawami w kazdym odcinku zajmowali sie inna paranormalna sprawa.
Moze ktos wie o jaki serial chodzi bo nie daje mi to juz spokoju od wielu lat.
Użytkownik Summerset edytował ten post 19.10.2010 - |00:03|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »