Skocz do zawartości

Zdjęcie

Stary serial - jaki tytuł?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
330 odpowiedzi w tym temacie

#241 spex

spex

Sierżant

• Użytkownik
  • 771 postów
  • MiastoKraków

Napisano 16.02.2010 - |00:33|

Nie jeśli dobrze kojarzę to był jakiś serial młodzieżowy. Kosmita chodził w czymś ala okulary 3D(do komputerów) z lat '90, a łowca widział w czymś ala podczerwień.
  • 0

#242 Izydor Ingwar I

Izydor Ingwar I

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów
  • MiastoInąd

Napisano 15.04.2010 - |12:02|

Witam serdecznie
Chodza mi po glowie 3 seriale, ale tytulow nie moge sobie przypomniec ani znalezc gdziekolwiek jakis wskazowek, a wiec
1.Serial emitowany w latach poznych 80tych lub 90tych, wydaje mi sie ze w Soboty albo w Niedziele, po Teleranku - serial s-f, glownym elementem tego serialu byla 4 listna koniczynka chyba miedziana, byla ona chyba waznym elementem UFO, pamietam tez ze byli tam kosmici bardzo zli i wygladali jak ludzie z blota-wiem ze ten serial byl straszny:-)

Zlepiły Ci się dwa seriale - ten z "koniczynką" to "Dzieci Syriusza" (Children of the Dog Star - do obejrzenia w całości na YouTube), drugi - "Tajemnica wygasłych wulkanów" (Under the Mountain) - ostatnio zremake'owany jako film kinowy z Samem Neillem.

Children of the Dog Star -
Under the Mountain -

2.Serial produkcji czechoslowackiej albo wegierskiej, pamietam scene gdzie w jakies chacie starszy pan, dziadek byl robotem i jakies dzieciaki go podgladaly, jak on probowal sie podladowac i odklejal kawalek skory na klatce piersiowej i mial tam gniazdko i wkladal wtyczke od pradu, chyba tez bylo widac stalowe stopy badz nogi.

Serial produkcji NRD. Nie udało mi się do tej pory ustalić polskiego tytułu, w oryginale to "Spuk von Draußen". http://www.youtube.com/watch?v=NmYsr5T1JHg

3.A tu najwieksza zagadka, chodzi mi po glowie scena z serialu badz z filmu, gdzie jakis rudy badz ciemnowlosy ale chyba bardziej rudy chlopiec(wydawalo mi sie ze to aktor Artur Pontek ktory gral m.in. w filmie mow mi rockefeller) jest bardzo spocony na twarzy bo uzywa(ma wyciagnieta reke przed siebie) jakies mocy probujac cos wyjac badz kogos uratowac, daje rade ale pozniej ojciec go niesie na rekach - taki obraz mi stoi w glowie:-) wydawalo mi sie ze to polska produkcja, ale teraz nie jestem pewien
Pozdrawiam:-)

To dobrze, pamiętam, bo byłem na tym w kinie w okolicach pierwszej klasy podstawówki ;). Film nazywał się "Cudowne dziecko" i fakt, przez długi czas byłem przekonany, że grał w nim Artur Pontek, ale jednak nie, ten chłopak nazywał się Rusty Jedwab i nigdzie później już nie zagrał. A tą mocą próbował przenieść zaklinowany w konstrukcji fabryki zbiornik z wybuchową substancją. Pamiętam, jak siłą woli cofał krople do wnętrza zbiornika :). Niestety, do dziś nie wydany na DVD.
http://www.filmweb.p...ne dziecko,1986

Witam.

Poszukuje bardzo starego serialu SF. Leciał w TV jakieś 15-20 lat temu.
Pamiętam z niego tylko tyle.
Był sobie jakiś statek kosmiczny który się gdzieś rozbił lub został przypadkiem odkopany z jakiegoś lodu.
Był na nim jakiś obcy który przypominał trochę Predatora.
Ten statek nie działał i ten obcy chciał go jakoś naprawić i odlecieć. W naprawach pomagał mu jakiż młody chłopak.
Pamiętam jeszcze ze do naprawienia tego statku musieli odnaleźć i połączyć ze sobą kilka elementów jakiejś małej piramidy czy czegoś takiego. Wydaje mi się ze było to jakieś źródło zasilania.

Witam Wszystkich!!!

Poszukuję kilku odcinkowego serialu SF emitowanego około 15 lat temu (najprawdopodobniej w telewizji regionalnej). Jedyne co pamiętam to, że młody kosmita (łysy, niebieski, niezwykle spokojny, miał sine usta i palce zakończone metalowymi pazurami w kształcie stożków), którego statek rozbił się (bądź też został odkopany) na ziemi szukał elementów trójkąta (świecącego) i pomagał mu w tym młody mieszkaniec ziemi.Odnośnie fabuły kojarzy mi się, iż kosmita był ścigany przez "rodzaj strażnika" (wysłanego za nim bądź też razem z nim z jego planety) i że w ostatnim odcinku okazało się, że jedynym sposobem na powstrzymanie "strażnika" jest wsadzenie mu w klatkę piersiową skompletowanego trójkąta.

Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc!!! Pozdrawiam Wszystkich!!!

Oba powyższe to "Chłopiec z Andromedy".

http://img112.images...ndromedayj3.jpg
http://www.imdb.com/title/tt0101503/

Rzecz tych samych twórców, co "Dzieci Syriusza" i "Tajemnica wygasłych wulkanów".

Użytkownik Izydor Ingwar I edytował ten post 15.04.2010 - |12:04|

• 1
Bondage domination
Grizzly perforation
Satsuma combo

#243 spex

spex

Sierżant

• Użytkownik
  • 771 postów
  • MiastoKraków

Napisano 23.05.2010 - |13:03|

Też chciałem spytać o chłopca, ale jak widzę już nie muszę. Gorzej iż tego nigdzie nie mogę znaleźć :/
  • 0

#244 optimus_prime

optimus_prime

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 28.05.2010 - |19:13|

Jako że to mój pierwszy post tutaj to witam wszystkich serdecznie :)

A teraz pytanie:

Oglądałem kiedyś 5 - 10 lat temu jakiś serial którego tytułu nie pamiętam. Serial leciał w telewizji publicznej, chyba na kanale regionalnym jakoś ok 16. W stronę ziemi leciała asteroida którą ludzie rozbili na mniejsze części. Jednak mniejsze fragmenty uderzając w Ziemię spowodowały, że na Ziemi zapanowała wieczna zima. Tutaj dzieje się akcja serialu - w podziemnej bazie gdzieś na Ziemi. Pamiętam, że był tam młody chłopak który za pomocą jakichś ( chyba ) okularów mógł przenosić się do innego świata ( a może czasu ) gdzie było ciepło i żyli normalni ludzie. Pamiętam też że później chodziło tam o zdobycie jakiejś niebieskiej energii ( pamiętam jakiś niebieski sześcian ), było też coś o działach protonowych.

Jeśli ktoś kojarzy serial to będę wdzięczny za tytuł.
  • 0

#245 mario537

mario537

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 103 postów
  • MiastoMálaga España

Napisano 29.05.2010 - |19:51|

optimus_prime
Osobiscie kojarzy mi się z serialem "misja w czasie" .
Jak to nie będzie ten serial ,to skorzystaj z wyszukiwarki
serialów, z której też czasem korzystam, która jest mi bardzo pomocna
a nawet czasem bezcenna, wyszukiwarkę znajdziesz pod tym adresem:
KLIKNIJ
  • 1
Dołączona grafika

#246 mprzywoski1983

mprzywoski1983

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 19.06.2010 - |13:58|

Witam wszystkich. To ja mam takie pytanie i gorącą prośbę :) szukam tego serialu już długi czas. Szczegółów znam w sumie niewiele.

Oglądałem go za łebka a podejrzewam że niebył nowością więc stawiam że leciał tak ok 15-20 lat temu :) Raczej napewno była to jedna z niemieckich stacji - RTL, SAT1 lub inna. Serial był o grupie żołnierzy/bohaterów? Każdy miał tak jakby inną "profesje" był jeden osiłek który dzierżył coś na wzór miniguna tylko że laserowego, był "kapitan" doskonały dowódca i taktyk,była jedna laska (chyba lekarka) która też normalnie walczyła itp, był koleś który miał specjalne skrzydła lub plecak odrzutowy(specjalizacja chyba zwiad :P) Z tego co pamiętam on miał chyba bardzo podobny hełm do tego takiego "zabójcy" z gwiezdnych wojen co chyba nawet o nim był osobny komiks:P(nie wiem jak sie nazywał nie znam się na gwiezdnych wojnach:P)-->http://www.star-wars...e/tdh_group.jpg <-- trochę hełm podobny do tych 3 kolesi ;]Hmm..co tu jeszcze napisać? Klimat filmu/serialu był pomiędzy Terminatorem(te chwile w przyszłości gdy skynet zwyciężył) i troszkę gwiezdnych wojen..Głównym ich przeciwnikiem była chyba też maszyna która wyglądała jak przerośniety pterodaktylo-człowiek z tego co pamiętam :)ale mogę się tutaj mylić..napewno był tam "zły" pterodaktylo-człowieko podobny robot ale mógł być też tylko "regularnym" żołnierzem.
Na 80% był to serial a nie tylko film. Niewiem w sumie co jeszcze napisać..

Jeżeli komuś świta cokolwiek proszę bardzo o pomoc i jakieś wskazówki. Z góry dziękuję :)
Pozdrawiam wszystkich.
  • 0

#247 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 19.06.2010 - |14:02|

Captain Power and the Soldiers of the Future

Użytkownik Toudi edytował ten post 19.06.2010 - |14:03|

#248 mprzywoski1983

mprzywoski1983

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 19.06.2010 - |16:26|

Dokładnie o to mi chodziło :) Naprawdę bardzo dziękuję :)

juuupi :)

jak tak teraz oglądam kawałki to wspomnienia wracają :P za bajtla się człowiek jarał jak oni się tak zmieniali i wogóle :) qrcze to były czasy :)

Jeszcze raz wielkie dzięki :)
  • 0

#249 dragon26

dragon26

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 24.06.2010 - |13:24|

Witam jestem nowy na forum. Pamiętam pewien serial sf emitowany był na TVP2 rocznik coś jak Ocean Girl. Opowiadał o czymś podobnym do wehikułu czasu gigantyczne kolo przez które się podróżowało w czasie taki portal czasowy. Próbowałem go szukać w necie pod hasłem ,,wrota czasu" ale nic nie znalazłem serial był całkiem fajny fabula coś jak kochanie zmniejszyłem dzieciaki sf Ciężko go będzie znaleźć ale jeśli ktoś wie o co chodzi proszę o pomoc
  • 0

#250 wujek_szatan

wujek_szatan

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 630 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 24.06.2010 - |13:54|

Hmmm... Może chodzi Ci o Sliders?

http://en.wikipedia.org/wiki/Sliders

Bo o Stargate chyba raczej nie pytasz ;)
  • 0

#251 dragon26

dragon26

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 24.06.2010 - |14:10|

Tak to jest to dzięki wujek_szatan :)
  • 0

#252 middam

middam

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 19.07.2010 - |21:30|

To i ja zadam pytanko - może ktoś będzie wstanie powiedzieć co to za serial.

Z tego co pamiętam to leciał na 1 programie TVP, w okolicach południa, początek lat 90. Serial z cyklu sensacyjnych, szpiegowskich. Opowiadał o młodym facecie, który miał bogatego krewnego i on zwykle zlecał mu jakieś zadania. Charakterystyczne było to, że w każdym odcinku przed czołówką powtarzał się zawsze podobny motyw: facet brał udział w jakimś zakładzie (np wyścigu, grze, itp) I po tym dopiero byłą czołówka i faktyczna akcja serialu. Wiem że w jednym odcinku ścigali się w strojach narciarskich stojąc na nartach na dachach samochodów. Gdybym miał do czegoś porównać ten serial to chyba do Largo Wincha.
  • 0

#253 koko2015

koko2015

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 08.08.2010 - |21:35|

witam, poszukuje dwóch seriali, które leciały ok. 10 lat temu

1. W weekend na tvp1 chyba, grupa ludzi poszukująca artefatków, coś w stylu bibliotekarza. Nie pamiętam dokładnie, ale znaleźli jakiś zamek, wykonywali odwierty w lodzie i za każdym razem znajdowali jakiś artefakt, i tym momencie 'źli ludzie' pojawiali się aby przejąc znalezisko.

2. Na polsacie chyba, społeczność żyje w podziemiach, bo na powierzchni panują jakieś maszyny (?). Główne bohaterki to dwie laski mające coś w stylu broni laserowej na nadgarstkach, które odhibernowują jakąś inną dziewczynę. Ogólnie mieszkają na poziomach, a w głównym korytarzu poruszają się za pomocą czegoś czym strzelają z tej broni z nadgarstków.

Bd wdzięczny za pomoc
  • 0

#254 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 08.08.2010 - |21:55|

2. Na polsacie chyba, społeczność żyje w podziemiach, bo na powierzchni panują jakieś maszyny (?). Główne bohaterki to dwie laski mające coś w stylu broni laserowej na nadgarstkach, które odhibernowują jakąś inną dziewczynę. Ogólnie mieszkają na poziomach, a w głównym korytarzu poruszają się za pomocą czegoś czym strzelają z tej broni z nadgarstków.

"Cleopatra 2525"

1. W weekend na tvp1 chyba, grupa ludzi poszukująca artefatków, coś w stylu bibliotekarza. Nie pamiętam dokładnie, ale znaleźli jakiś zamek, wykonywali odwierty w lodzie i za każdym razem znajdowali jakiś artefakt, i tym momencie 'źli ludzie' pojawiali się aby przejąc znalezisko.

Łowcy skarbów - Relic Hunter

Użytkownik Toudi edytował ten post 08.08.2010 - |21:56|

#255 koko2015

koko2015

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 09.08.2010 - |17:06|

Cleopatra 2525 się zgadza;) wielkie dzięki za to, ale pierwszy serial to nie Łowcy skarbów.
  • 0

#256 kayek

kayek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 03.09.2010 - |23:17|

dobre 10-15 lat temu w telewizji publicznej lecial wieczorami pewny serial. Z tego co mi sie kojarzy chodzilo w nim o obcych. Głównym bohaterem był gość z metalową płytką w głowie, który im się opieral. Był też motyw z bateriami. Nie pamiętam o co z nimi chodziło ale możliwe ze obcy ich szukali. Kojarzycie taki serial? Staram sie juz długi czas sobie przypomnieć ale mi nie wychodzi. Bedę bardzo wdzięczny!!
pozdrawiam

Użytkownik kayek edytował ten post 03.09.2010 - |23:17|

• 0

#257 Spirozea

Spirozea

Starszy kapral

• Grupa Hatak
  • 283 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 25.09.2010 - |14:15|

Jak miałem jakieś 5 czy 6 lat leciał sobie w telewizji publicznej serial amerykański, którego głównym bohaterem był jakiś chiński czy japoński chłopak (w każdym razie Azjata) Znał karate i miał amerykańskich rodziców. Jeśli ktoś pamięta tytuł serialu, to proszę podać, bo ostatnio przypomniała mi się charakterystyczna piosenka do tego serialu. W każdym razie serial leciał w latach 90' albo na Polsacie, albo na RTL7. Z góry thx za pomoc. Aha... oczywiście to był serial familijno-sensacyjno-komediowy :)

Użytkownik Spirozea edytował ten post 25.09.2010 - |14:16|

• 0

#258 sibum

sibum

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 261 postów

Napisano 25.09.2010 - |14:46|

Spirozea - jeżeli ten chłopak nazywał się Ernie to obstawiam Sidekicks
http://www.filmweb.p...rzy-1986-149449
http://www.imdb.com/title/tt0090519/

Użytkownik sibum edytował ten post 25.09.2010 - |14:47|

• 0

#259 Spirozea

Spirozea

Starszy kapral

• Grupa Hatak
  • 283 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 25.09.2010 - |15:48|

Spirozea - jeżeli ten chłopak nazywał się Ernie to obstawiam Sidekicks
http://www.filmweb.p...rzy-1986-149449
http://www.imdb.com/title/tt0090519/

Zgadza się :)
Dzięki, sibum.

Użytkownik Spirozea edytował ten post 25.09.2010 - |15:48|

• 0

#260 Summerset

Summerset

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 18.10.2010 - |23:51|

Witam,

Nie czytałem wszystkich postów wiec może tytuł tego serialu już padł...

Poszukuje tytułu serialu emitowanego okolo 15-18 lat temu na tvp1 lub tvp2, po godzinie 23, moze 24. Serial opowiadał o grupie osób (kobiety i mężczyzni, nie pamietam ile ich było dokładnie), która zajmowała sie..hmm..albo tropieniem koszmarów..albo tropieniem dziwnych zjawisk paranormalnych. Pamietam, że w jednym odcinku trafili na młodą kobiete, która z kolei była w jakiejs galerii sztuki, gdzie wystawiano obrazy jakiegos malarza. Gdy ona spojrzała na te obrazy widziała jakies demony, ktore ja atakowały, jakieś deformacje czy coś. Gdy inni patrzyli na te same obrazy widzieli zwykłe szkice. Niestety nie pamietam jak sie to dalej potoczyło. Ale ta grupa osob, moze jacyś policjanci albo, jakas grupa zajmujacymi sie tymi sprawami w kazdym odcinku zajmowali sie inna paranormalna sprawa.

Moze ktos wie o jaki serial chodzi bo nie daje mi to juz spokoju od wielu lat.

Użytkownik Summerset edytował ten post 19.10.2010 - |00:03|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych