Skocz do zawartości

Zdjęcie

Sons of Anarchy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
312 odpowiedzi w tym temacie

#241 mysza 96

mysza 96

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 02.12.2009 - |19:16|

najgorsze w tym wszytskim jest to, ze teraz bedziemy czekac ponad pol roku na 3 sezon...

a czy wiadomo juz dokladnie kiedy bedzie 3 sezon ???
  • 0

#242 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 02.12.2009 - |19:19|

No zapewne wystartuje tak jak ten sezon, czyli na jesień. Musimy czekać jakieś 9 miesięcy.

A, co do Sacka. to się okazało, że to nie wina scenarzystów, tylko aktor sam chciał odejść.
  • 0

#243 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 02.12.2009 - |19:53|

Jacy Majowie rozbici? Czterech z nich się wywróciło, nie było pokazane, że zgarnęli kulkę i potem było pokazane, że jak Alvarez zwijał się, to wstało kilku. SOA zależało na Zobellemu i po prostu chcieli, aby Majowie się zatrzymali.

To chyba była główna ekipa Majów, no chyba nie wzięli świeżaków:-) zresztą z 15 osób eskortowało Zobell'a, a odjechało raptem 4.

Skąd takie informację na temat Sacka?
  • 0

#244 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 02.12.2009 - |19:53|

A ja jestem zawiedziony. Spodziewałem się rozwiązania chociaż jednego problemu do końca, a na razie wyszło, że mają dwa nowe. :/

Dobrze się oglądało i tylko tyle.

#245 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 02.12.2009 - |20:18|

http://www.nj.com/entertainment/tv/index.ssf/2009/12/sons_of_anarchy_creator_kurt_s.html
  • 0

#246 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 02.12.2009 - |20:52|

http://www.nj.com/entertainment/tv/index.ssf/2009/12/sons_of_anarchy_creator_kurt_s.html

Dzięki.
  • 0

#247 Metalfish

Metalfish

Plutonowy

• Użytkownik
  • 406 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 02.12.2009 - |21:24|

Ale odcinek! Ale twist! 10/10 Finał o wiele lepszy niż poprzedni.

Szkoda mi Sacka. Też lubiłem tą postać. A Stahl... Potrafią zbudować nienawiść do tej kobiety. Mam nadzieję, że Ope ją załatwi w 3 sezonie.

Tak czy siak, akcja z Abelem spowodowała opad szczęki u mnie i nie jestem w stanie nic więcej napisać. :P
  • 0
...and Justice for All!

#248 bishop

bishop

Szeregowy

• Użytkownik
  • 24 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 02.12.2009 - |21:32|

omg chyba najlepszy finał jaki kiedykolwiek oglądałem, 10/10!!! Jedynym minusem jest śmierć Sacka, jedna z najlepszych postaci, szkoda że go już nie zobaczymy. No i ogółem mówiąc niezłe zamieszanie znowu jest.
  • 0

#249 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 03.12.2009 - |18:30|

A ja mam takie pytanko bo nie śledzę blogów i stron około serialowych czy ktoś orientuje się czy już coś wspominali kiedy to ma wyjść sezon 2 na płytkach ?
Mam nadzieję, że nie będę musiał jak w 1 sezonie czekać aż do wakacji. :(

Przy okazji dzięki końcowemu odcinkowi wygląda na to, że mamy ponownie zapewniony występ agentki Stahl w 3 sezonie.
Jak już ktoś wspominał ładnie ma skonstruowaną rolę, że nie da się jej inaczej jak nienawidzić.
Do tego liczę, że zobaczymy ponownie Zobelle chyba, że aryjczycy dopadną go wcześniej.
No i ciekawe czy Jax & spółka wybiorą się za wielką wodę na zieloną wyspę po Abla. :D
Natomiast Emma raczej nie może sobie jeździć po stanach w oznakowanym radiowozie więc zapewne Unser odeskortuję ją gdzieś gdzie być może inne kluby udzielą jej schronienia.
Ciekawie też wyglądało pociesznie Tary przez Hale. B)
No nic pozostaje czekać do września na kolejne odcinki.

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#250 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 03.12.2009 - |19:04|

A ja mam takie pytanko bo nie śledzę blogów i stron około serialowych czy ktoś orientuje się czy już coś wspominali kiedy to ma wyjść sezon 2 na płytkach ?
Mam nadzieję, że nie będę musiał jak w 1 sezonie czekać aż do wakacji. :(

Teraz kablówki z racji tego, że okres czekania jest dużo większy, w przeciwieństwie do seriali ogólnokrajowych wydają dopiero serial na dvd 2 miesiące przed premierą kolejnego sezonu. Czyli możesz się spodziewać gdzieś dopiero w lipcu :P.

No i ciekawe czy Jax & spółka wybiorą się za wielką wodę na zieloną wyspę po Abla. :D

Tak. Chyba, że finansowo nie wyrobią.

Użytkownik cliffhanger edytował ten post 03.12.2009 - |19:07|

• 0

#251 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 03.12.2009 - |20:21|

piwo dla tego kto znajdzie gdzieś ściągalną/oglądalną wersję piosenki z końcowych minut Paul Brady - Gimmie Shelter (Rolling Stones cover)

======================
edit: chciałem ale się poddałem po 15 minutach walki z debilizmem iTunes...

Użytkownik Me Myself and I edytował ten post 03.12.2009 - |21:02|

• 0

#252 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 03.12.2009 - |20:35|

Musisz poczekać, aż jakaś duszyczka kupi na iTunes i wrzuci na youtube albo gdzieś, chyba, że sam to uczynisz.
  • 0

#253 girux

girux

Szeregowy

• Użytkownik
  • 32 postów

Napisano 03.12.2009 - |20:41|

Cooo? Czy tylko ja nie łyknąłem tego że nie zabili Zoebellego? Mieli go na tacy i tak sobie odjechali, tylko po to żeby bezczynnie potem stać pod mostem i czekać aż dojedzie reszta? No nie wiem jak dla Was ale dla mnie to tu się totalnie nie popisali scenarzyści i głupoto-naiwnością sięgnęli głównego nurtu wielkich stacji ;p
Już nie wspomnę o tym, że Jax wiedziony pewnie szóstym zmysłem, albo innym zmysłem Wolverine'a chyba po zapachu pieluch syna, wiedział gdzie należało pojechać ;p To że Zoebelle mógł ot tak sobie wylecieć z kraju będąc świadkiem/podmiotem śledztwa FBI to też tak z deczko naciągane ;]
Ehhhh dla mnie totalne rozczarowanie te ostatnie 5-10 minut odcinka, który tak poza tym był bardzo dobry.
  • 0

#254 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 03.12.2009 - |20:52|

Zobelle jeszcze nie wyleciał z kraju.
Nie powiesz mi,że z Kalifornii małymi regionalnymi liniami można dolecieć do Budapesztu ( o ile nie chodzi o miasto w USA).
Poza tym Jax już zadbał o to by aryjczycy się dowiedzieli, że jest kapusiem więc i tak raczej nigdzie się nie schroni.
Dodatkowo nieźle by było jakby w kolejnym sezonie SoA urządziło sobie rajd po Europie. ;)
Najpierw by odwiedzili Irish Boys a potem Europę Wsch. o ile Zobelle doleci do Budapesztu.

Użytkownik biku1 edytował ten post 03.12.2009 - |20:56|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#255 girux

girux

Szeregowy

• Użytkownik
  • 32 postów

Napisano 03.12.2009 - |21:04|

Zobelle jeszcze nie wyleciał z kraju.
Nie powiesz mi,że z Kalifornii małymi regionalnymi liniami można dolecieć do Budapesztu ( o ile nie chodzi o miasto w USA).

Powiem Ci, że małym wyczarterowanym odrzutowcem, a o wyczarterowaniu samolotu Zobelle mówił, można se polecieć dokąd się tam tylko chce jak się przed wylotem załatwi formalności.

Poza tym Jax już zadbał o to by aryjczycy się dowiedzieli, że jest kapusiem więc i tak raczej nigdzie się nie schroni.

No tak, bo zwiedzając Europę w młodości co krok natykałem się na amerykańskich aryjczyków ;p
  • 0

#256 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 03.12.2009 - |21:18|

Wspaniały finał bezapelacyjnego zwycięzcy tego sezonu.
Postacie bez wyjątku zbudowane są fantastycznie.
Stahl, bardziej znienawidzonej postaci chyba nie sposób stworzyć.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#257 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 03.12.2009 - |21:46|

No tak, bo zwiedzając Europę w młodości co krok natykałem się na amerykańskich aryjczyków ;p

Hm... a myślisz, że oni nie mają żadnych powiązań w Europie tak jak Sons z IRA ?
Nikt nie mówił o tym, że to ma osobiście przylecieć komando Hansów ;) z Stanów.
Można to załatwić przez pośredników, w końcu świat nie jest taki duży a jak widać biznesowy jeszcze mniejszy.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#258 girux

girux

Szeregowy

• Użytkownik
  • 32 postów

Napisano 03.12.2009 - |22:14|

Hm... a myślisz, że oni nie mają żadnych powiązań w Europie tak jak Sons z IRA ?

Wolę wierzyć, że te zj**y nie są aż tak globalnie zorganizowani... chociaż kto wie. ;]
A co do powiązań SOA z IRA to troszkę inna inszość - wszakże USA to od wielu lat azyl zaplecza i wypoczynku dla ludzi IRA którzy chwilowo są na wyspach spaleni, więc jakby łatwiej nawiązać kontakty, niż powalonemu (hipotetycznemu)skinowi z Oklahomy z innym popaprańcem white power na kontynencie ;]
  • 0

#259 Rufusik

Rufusik

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 104 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 03.12.2009 - |22:29|

Rewelacyjny sezon, rewelacyjny serial. Otwarte stacje mogą się schować ze swoimi durnymi produkcjami...

Napiszę tylko co mi się nie podobało:
- nie zamknęli wątku Zoebellego - miał dostać kulkę w łeb
- uśmiercili Sacka
  • 0

#260 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 03.12.2009 - |22:32|

Wolę wierzyć, że te zj**y nie są aż tak globalnie zorganizowani... chociaż kto wie. ;]

Niestety stąd się biorą różne Redwatche itp.
Zresztą możemy założyć, że skoro jak wyszło w rozmowie chyba Stahl z Unserem.
Zobelle kapował na wszelkiego rodzaju osobistości mające wiele do stracenia jak jacyś tam oficjele, biznesmeni, duchowni i właśnie ogólnie mówiąc aryjczycy. To mało jest prawdopodobne by pozwolili hasać swobodnie takiej tykającej bombie jaką jest Zobelle aby potem wyskoczył w nieodpowiednim dla nich momencie.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych