Skocz do zawartości

Zdjęcie

Fringe

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
531 odpowiedzi w tym temacie

#241 dark.raven

dark.raven

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 93 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 17.05.2009 - |18:56|

Przyznaję, że pdobało mi się, chociaż faktycznie domyślałam się, że Walter mógł sobie ściągnąć Petera z AU (alternative universe). Pytanie tylko co takiego działo się tam z Peterem, że go zabrał, bo jakoś nie wierzę, że niebyłby świadomy zakłóceń jakie mógł spowodować.

Na plus smaczek Startrekowy z 1x19 (na kilka dni przed premierą startreka) - ten gość tłumaczy Olivii i Peterowi, że Bell tworzy żołnierzy "bo Romulanie cofną się w czasie by zaatakować Ziemię), a biorąc pod uwagę kto gra Williama Bella, smaczek jest podwójny.
  • 0
znana obecnie jako ladyhawke

#242 genISD

genISD

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 17.05.2009 - |21:45|

dark.raven - dokładnie na ten sam smaczek zwróciłem uwagę :) Tzw. Easter-Egg.

A co do serialu, to o Bostonie wydaje mi się, że nic nie było takiego straszliwego. Samolot uderzył w Biały Dom, wszakże gazeta mówiła, że Obama wprowadza się do NOWEGO Białego Domu :)
  • 0

#243 misiokles

misiokles

Plutonowy

• Użytkownik
  • 404 postów

Napisano 18.05.2009 - |21:04|

Przyznaję, że pdobało mi się, chociaż faktycznie domyślałam się, że Walter mógł sobie ściągnąć Petera z AU (alternative universe). Pytanie tylko co takiego działo się tam z Peterem, że go zabrał, bo jakoś nie wierzę, że niebyłby świadomy zakłóceń jakie mógł spowodować.

No nie, to typowe zboczenie stargejtowe:) We Fringe póki co nie ma nic mowy o żadnej tam anihilacji, jak się spotkają dwie kopie (i słusznie!) ani żadnych tam paradoksach czasowych itd.
  • 0

#244 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 19.05.2009 - |12:37|

Wreszcie zadrobiłem zaległości i obejrzałem pierwszy sezon do końca. Znakomite zakończenie, dodanie alternatywnych rzeczywistości do serialu może dodać sporo ciekawych tematów w drugim sezonie, chociaż muszą uważać żeby się w tym wszystkim nie pogubić.

Krótko mówiąc jest bardzo dobrze, czekamy na więcej.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#245 dark.raven

dark.raven

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 93 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 22.05.2009 - |22:30|

misiokles nie chodzilo mi o zaklocenia stargejtowe, tylko o to, że Walter zabiera Petera, a drugi Walter to co??? Musialo stac sie cos z drugim Waterem wczesniej, bo jezeli tak wielkim ciosem byla dla "naszego" Waltera strata syna, to nie wierze, zeby sobie poszedl i zabral swojemu alter ego syna....
Po czym sobie przypomnialam, ze jakbym w szpitalu psychiatrycznym, widzial swoje alter ego, wiec o co niby z tym chodzi?? czy ktos pamieta, czemu zamkneli Waltera? Moze jak wracal z AU to cos sie pomerdalo i doszlo do jakiegos spojenia, przez co widywal drugiego Waltera i rozmawial sam ze soba??

Użytkownik dark.raven edytował ten post 22.05.2009 - |22:31|

• 0
znana obecnie jako ladyhawke

#246 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 29.05.2009 - |14:41|

Pierwsze odcinki mnie zniechęciły, więc dałem sobie spokój, ale ostatnio nie miałem czego oglądać i dopatrzyłem Fringe do końca. I muszę przyznać, że mnie cholernie wciągnęło. Świetny serial. Trzymam kciuki, by 1) nie pogubili się w tajemnicach, 2) nie zostali anulowani przed czasem.
  • 0
http://magory.net - moja strona

#247 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 29.05.2009 - |15:35|

Można już zobaczyć jak będzie wyglądać okładka do pierwszego sezonu Fringe ---> http://www.tvshowson...1-Box-Art/11991
Bardzo fajnie to wygląda bo zależy pod jakim kątem będziemy patrzeć to zobaczymy różne okładki.

Dołączona grafikaDołączona grafika
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#248 Gibol

Gibol

Plutonowy

• Użytkownik
  • 461 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 29.05.2009 - |23:43|

Świetny serial, powstrzymywałem się trochę przed obejrzeniem no bo tylko 1 sezon i teraz czekanie na 2...
To jest właśnie serial z tych które lubię najbardziej. Technologia, różne dziwne zjawiska naukowe, teorie itp. :D
Trochę przypomina The outer limits, trochę Archiwum X, ogólnie dobrze zrobiony i ciekawy.
Czekam, czekam, czekam na więcej! Mam nadzieję, że na 2 sezonach się nie skończy. Chętnie zobaczę 5 :D
  • 0

R.I.P. StarGate :(

TauriCon still alive :)

#249 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 30.05.2009 - |06:49|

LOL... no 5 sezonów to ten serial nie przetrwa... i nawet nie powinien, bo się zrobi z tego taka sama kaszana, jak z X-Files... początek też mnie zbytnio nie ruszył, ale finałowa scena zrekompensowała wszelkie wcześniejsze niedoróbki :D... dla samej tej scenki warto obejrzeć do końca :D
  • 0
Dołączona grafika

#250 misiokles

misiokles

Plutonowy

• Użytkownik
  • 404 postów

Napisano 30.05.2009 - |20:18|

misiokles nie chodzilo mi o zaklocenia stargejtowe, tylko o to, że Walter zabiera Petera, a drugi Walter to co??? Musialo stac sie cos z drugim Waterem wczesniej, bo jezeli tak wielkim ciosem byla dla "naszego" Waltera strata syna, to nie wierze, zeby sobie poszedl i zabral swojemu alter ego syna....

A ja właśnie w to wierzę. Człowiek po śmierci bliskiej osoby jest bardzo zdesperowany i nie myśli kategoriami "muszę uszanować uczucia drugiej strony". Dlatego właśnie sądzę że tak zrobił - dostał się do alternatywnego świata i wykradł drugiemu Walterowi syna. Pewnie wiedział, że postępuje egoistycznie, że to wielkie zło, że ten drugi będzie cierpiał, ale... postawił wszystko na jedną szalę. Zły uczynek, owszem i pewnie spodziewa się konsekwencji. Zapewne tamten Walter w swoim świecie resztę życia poświęcił na szukanie sposobu dojścia do naszego świata, ukarania naszego Waltera i być może odebrania syna (choć to bez sensu odebrać dorosłą "obcą" osobę). I zapewne w drugim sezonie dojdzie w dwóch-trzech odcinkach do konfrontacji dwóch Walterów!
  • 0

#251 Gibol

Gibol

Plutonowy

• Użytkownik
  • 461 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 31.05.2009 - |00:17|

Dlaczego chciałbym zobaczyć 5 sezonów?
po 1. aktualnie nie ma oprocz tego serialu czegoś podobnego, no może oprócz eureki.
po 2. trochę wiary, może wcale nie byłby tak źle? Nie jestem bardzo wybredny, nawet jeżeli poziom nie będzie jakiś wybitnie wysoki i tak chętnie bym obejrzał. (byle by nie urwali w polowie jak np Kyle xy)
po 3. z alternatywnymi rzeczywistościami jest naprawdę dużo możliwości, mogli by np. Jeden sezon przeznaczyć na pokazanie jak coś się działo w jakimś innym odmiennym od naszego universum, i potem wojnę pomiędzy tymi 2 światami czy coś. Możliwości jest spooooro.
  • 0

R.I.P. StarGate :(

TauriCon still alive :)

#252 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 31.05.2009 - |09:40|

To już nie chodzi o wybredność, tylko o to, ile można coś katować zachowując w miarę przyzwoity poziom i jakiś sens... jak zaczną namnażać konspiracji, to człowiek po drugim sezonie już w ogóle nie będzie wiedział, o co biega... a to jest po prostu męczące... ja to jestem zwolenniczką metody "krócej, ale porządnie i z hukiem :D"
  • 0
Dołączona grafika

#253 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 31.05.2009 - |11:04|

Według mnie gwarancja jednego nazwiska (Abrams) pozwala nam ze spokojem czekać na kolejne 2-3 sezony ;) Anulowanie serialu np. po dwóch seriach było by dla FOXa kleską, ponieważ doskonale wiemy jak wiele zainwestowali we Fringe. A innych interesujących, nowych seriali (na czele z Human Target) póki co nie widać.

Użytkownik sephia edytował ten post 31.05.2009 - |11:06|

• 0

#254 przemko46

przemko46

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 24.07.2009 - |17:48|

Jako fana fringe zaciekawiły mnie 2 artykuły z pewnej strony lekko powiązane z fabułą tego serialu.

''Czarna dziura w lunaparku''
''Szalona kolejka z 60 pasażerami zniknęła ze świata w lunaparku w USA, by za godzinę powrócić. Nikt nie ucierpiał, ale też nikt nie wie, co się stało''...

http://www.humbug.pl...ura_w_lunaparku

i jeszcze jedno :

''Umarł ze starości 3 godziny po własnym porodzie!''

''Lekarze i położne ze szpitala w Warszawie przeżyli szok! Poród, który przyjmowali zakończył się tragicznie. Dziecko umarło ze starości 3h po porodzie! Nikt nie potrafi wytłumaczyć tragedii. Cały personel jest zszokowany, sprawa została utajniona przez służby''...

http://www.humbug.pl...asnym_porodzie_
Zachęcam do zapoznania się z całością.
Co o tym sądzicie ?
  • 0

#255 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 24.07.2009 - |18:00|

Co o tym sądzicie ?

Co o tym sądzimy ? Sądzimy, że to kolejne wcielenie takiej gazety którą kiedyś wydawano chyba w latach 90 o tytule "Skandale". Wypisywała równie niestworzone sprawy wyssane z palca.

Ten tytuł z tamtej strony mówi sam za siebie : "Na Syberii odnaleziono mamuta z mikroprocesorem!" LOL

Użytkownik biku1 edytował ten post 24.07.2009 - |18:03|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#256 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 24.07.2009 - |18:18|

Ale tematy na polską wersję Fringe mają niezłe :D.
  • 0

#257 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 08.08.2009 - |17:23|

Troszkę o alternatywnej rzeczywistości w nadchodzącym drugim sezonie Fringe.

Get a closer look at Fringe's alternate reality in season 2 ---> http://scifiwire.com...ook-at-frin.php

Całkiem ciekawie namieszane z Obamą, zamianą Białym Domem i WTC a do tego sądząc po końcówce artykułu to Olivia będzie miała duuuuużo roboty w obu rzeczywistościach.

Użytkownik biku1 edytował ten post 08.08.2009 - |17:30|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#258 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 22.08.2009 - |13:35|

A więc TVN poinformował oficjalnie, że serial FRINGE trafi do jesiennej ramówki jak zwykle jako zapychacz...
Otóż serial ten będzie emitowany od 10 września w każdy czwartek po wieczornym filmie, czyli ok Północy. 1 odcinek zostanie wyemitowany o 23.40.

Polski tytuł tak jak podano brzmi FRINGE: Na granicy światów!

A przed wakacjami TVN obiecywał, że wyemituje ten serial po wakacjach o dogodnej porze. Widać, że im nie można ufać!
  • 0

#259 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 30.08.2009 - |12:31|

Na 2 odcinek FRINGE stacja TVN zaprasza jeszcze później! Może nie dużo później, ale później, mianowicie o 23.50!!!
  • 0

#260 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 30.08.2009 - |13:13|

Fringe będzie emitowane po filmie, a filmy są różne, jedne dłuższe drugie krótsze, co za tym idzie serial będzie miał ruchomą godzinę emisji. Jak film będzie długi to i po północy Fringe może lecieć.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych