Odcinek 071 - S04E01 - The Beginning of the End
Napisano 04.02.2008 - |17:48|
Napisano 04.02.2008 - |20:15|
Napisano 04.02.2008 - |20:38|
Ale jak Juliet powiedziała Benowi ze nie ma na wyspie już nic do roboty bo ciężarne kobiety umierają, to Ben powiedział "więc skombinuje więcej kobiet".Raczej nie chcieli żadnych rozbitków u siebie. (Traf chciał, że jeden z nich to Jack, który się przydał do wyleczenia Bena), a po co mieli zajmwoac bukier i martwic się wciskaniem klawisza jak mieli parobka - Desmonda, który mocno wierzył, że ratuje świat i wciskał przycisk.
A dlaczego o tym piszemy? Żeby wyjaśnić dlaczego grupa ludzi o polsko brzmiących nazwiskach szukała i wyspy (bo tak przyjmujemy?) i Desmonda. Jeśli szukali Desmonda to KTO im powiedział że Desmond jest właśnie na TEJ wyspie?
Napisano 04.02.2008 - |20:51|
To,że wystawił trójkę to bajka, ale zabił Ane-Lucie i Libby więc raczej na pewno nie był lubiany
No to też jest istotne.Zapomniałem o tym wspomnieć . Więc to raczej będzie on na 99%.
A dlaczego o tym piszemy? Żeby wyjaśnić dlaczego grupa ludzi o polsko brzmiących nazwiskach szukała i wyspy (bo tak przyjmujemy?) i Desmonda. Jeśli szukali Desmonda to KTO im powiedział że Desmond jest właśnie na TEJ wyspie?
Być może rozjaśni nam to nadchodzący odcinek który będzie poświęcony retrospekcjom ludziom z frachtowca . Choć pewnie jak to na Losta przystało dostaniemy więcej zagadek aniżeli odpowiedzi
Użytkownik Mario4all edytował ten post 04.02.2008 - |20:51|
Napisano 04.02.2008 - |21:41|
No to też jest istotne.Zapomniałem o tym wspomnieć . Więc to raczej będzie on na 99%.
NO i właśnie dlatego że to jest niemal pewne to takie nie będzie. Ot, Lost
Napisano 04.02.2008 - |21:48|
Sadze, za do konca serialu bedziemy dostawac wiecej zagadek niz odpowiedzi. Dostaniemy tylko tyle informacji by zrozumiec dla czego ejdni sie wydostali, a inni nie itp. Inne tejemnice, moze nawet te najbardziej istotne - np. natura Wyspy, czym jest dymek itp., moga pozostac nierozwiazane.No to też jest istotne.Zapomniałem o tym wspomnieć . Więc to raczej będzie on na 99%.
Być może rozjaśni nam to nadchodzący odcinek który będzie poświęcony retrospekcjom ludziom z frachtowca . Choć pewnie jak to na Losta przystało dostaniemy więcej zagadek aniżeli odpowiedzi
Genesis
Napisano 04.02.2008 - |22:03|
Moze po to wlasnie nam na koniec zafunduja ten film pelnometrazowy- zeby te wszystkie zagadki powyjasniac??Sadze, za do konca serialu bedziemy dostawac wiecej zagadek niz odpowiedzi. Dostaniemy tylko tyle informacji by zrozumiec dla czego ejdni sie wydostali, a inni nie itp. Inne tejemnice, moze nawet te najbardziej istotne - np. natura Wyspy, czym jest dymek itp., moga pozostac nierozwiazane.
Napisano 04.02.2008 - |22:07|
Sadze, za do konca serialu bedziemy dostawac wiecej zagadek niz odpowiedzi. Dostaniemy tylko tyle informacji by zrozumiec dla czego ejdni sie wydostali, a inni nie itp. Inne tejemnice, moze nawet te najbardziej istotne - np. natura Wyspy, czym jest dymek itp., moga pozostac nierozwiazane.
Też tak uważam. Ale, jak wspomniałem w jednym z moich wcześniejszych postów, nie przeszkadza mi to już zupełnie. Ba, ośmielę się stwierdzić, że Lost bez podania na tacy wszystkich rozwiązań będzie pamiętany lepiej. Kto na przykład pamiętałby Twin Peaks, gdyby nie ta aura ciągłego niedomówienia?
Napisano 04.02.2008 - |22:09|
Nic nie wyjaśnią bo niby jak? To tak jak z innymi serialami, trudno wymyślić dobre zakończenie, wyjaśnienie zagadek, żeby miało to sens.Moze po to wlasnie nam na koniec zafunduja ten film pelnometrazowy- zeby te wszystkie zagadki powyjasniac??
Napisano 04.02.2008 - |22:22|
Napisano 04.02.2008 - |23:26|
TO jest urok tego serialu, ze naprawde ciezko sie spodziewac czegokolwiek i naprawde ten serial rodzi wiele pytan w głowie oglądającego i naprawde za to go lubie.
Napisano 05.02.2008 - |08:38|
Do tego dodałabym Jina i Sun - ktokolwiek rządzi w Hanso Foundation na pewno nie będzie próbował zadzierać z Paikiem [chyba z wiadomych powodów].
Wniosek?
Oficjalnie podano, że uratowano 6 - tych, na których zależało Hanso Foundation-Othersom.
A reszta odpłynęła w siną dal...
Zastanawia mnie ten Eskimos, którego malował Hurley...
Białe niedźwiedzie, polarnicy na koniec sezonu 2, a w zabawie Find815 zorza polarna...
Będzie wesoło, jak się okaże, że z Wyspy można odpłynąć i nagle znaleźć w rejonach bieguna... [tak jak awionetka handlarzy narkotyków "teleportowała się" na Wyspę znad Afryki]
Skąd Desmond wymyślił ten tekst o bałwankach?
Sezon 5 - frachtowiec wypłynął z Wyspy i... utknął w lodach Arktyki/Antarktydy. I musieli poczekać na lodołamacz A "przysięga milczenia" dotyczy tego, za jaką cenę ich uratowano.
No i wypadałoby wyjaśnić, co się stało, że we ff mamy rok 2007. Nie dziwię się, że oni świrują, taki "skok przez czas" może rozwalać psychikę.
Użytkownik Tajemnicza_Wyspa edytował ten post 05.02.2008 - |08:39|
Napisano 05.02.2008 - |09:56|
edit: myślę, że Locke i inni zostaną na wyspie
Użytkownik Abdullah Am Adar Um Nahhall edytował ten post 05.02.2008 - |10:00|
Napisano 05.02.2008 - |10:40|
No i wypadałoby wyjaśnić, co się stało, że we ff mamy rok 2007. Nie dziwię się, że oni świrują, taki "skok przez czas" może rozwalać psychikę.
Dlaczego uważasz że mamy 2007?
Napisano 05.02.2008 - |11:00|
Dlaczego uważasz że mamy 2007?
Telefon Jacka z TTLG był z 2007.
@Tajemnicza wyspa
Może Des usłyszał o bałwanach od Kelvina? Z drugiej strony Kelvin chyba wiedział, że Des nie jest z Dharmy więc pewnie nie pytał go o bałwany.
Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.
Napisano 05.02.2008 - |11:17|
To jednak nie wyjaśnia w dalszym ciągu, kiedy wrócili z wyspy. Czy Jack doprowadził się do takiego stanu po dwóch miesiacach czy dwóch latach?Telefon Jacka z TTLG był z 2007.
Polecam obejrzeć jeszcze raz Live Together, Die AloneMoże Des usłyszał o bałwanach od Kelvina? Z drugiej strony Kelvin chyba wiedział, że Des nie jest z Dharmy więc pewnie nie pytał go o bałwany.
Tak, Des usłyszał o bałwanach od Kelvina.
Kelvin miał nadzieję, że Desiu jest z Dharmy.
Nie rozumiem po co ludzie typują do Oceanic Six takie osoby jak Ben czy Desmond.
Przecież oni nie lecieli samolotem
Napisano 05.02.2008 - |11:32|
Napisano 05.02.2008 - |11:43|
a) Ben chciał przyłączyć się do innych, bo wśród "swoich" czuł się obco. John Locke chce poznać tajemnice wyspy i nie wyczuwa się więzi między nim, a resztą rozbitków.
b) Ben i John przed przystąpieniem do Innych musieli zabić swojego ojca.
c) Ben i John mieli problemy z chorobą, kalectwem i wyzdrowieli szybciej dzięki wyspie.
d) Do Johna jak i Bena przed zabiciem swoich ojców przyszedł Richard - jeden z innych, którzy na pewno przybył przed Inicjatywą Darhma.
e) Zauważcie, że Ben w dzieciństwie doświadczył spotkania z tajemnicami wyspy (spotkanie z matką), tak samo Locke po przybyciu na wyspę jako jeden z nielicznych spojrzał w głąb wyspy.
f) Obaj wierzą w "moc" wyspy. Wiara Locke'a w wyspę była na tyle silna, że mógł usłyszeć głos Jacoba, nie mógł widzieć go, ani słyszeć każdego słowa tak jak Ben.
Dlaczego Ben strzela do Locke'a w momencie kiedy pokazuje mu masowy grób ludzi z Darhmy? Mówi: "Bo go usłyszałeś?" Z drugiej strony chce wiedzieć co powiedział. Może Ben więzi w jakiś sposób Jacoba, albo po prostu on go tylko widzi, ale nie słyszy? Ciężko mi teraz coś więcej wymyśleć.
Wnioski.
- Inni szukuja nowego przywodcy
- Locke moze byc przyczyna wydarzen na wyspie, smierci wiekszosci z osob, ktore się pojawią i które już na niej są, co jest bardzo prawdopodobne biorąc pod uwagę charakter Johna i jego chorą chęć obrony wyspy, czy wydostania się z niej.
- Jeżeli bierzemy pod uwagę to, że ktoś chce ściągnąć reszte z powrotem na wyspę może to być właśnie John Locke nowy przywódca innych, ewentualnie jedynie 6-tce udało się uciec, a reszta razem z "ekipą ratunkową" s są "przetrzymywani" przez Locke'a na wyspie.
- Hurley może mówić słowa przeprosin w kierunku Jacka z w/w powodów.
- Matthew Abbadon, który odwiedza Hurleya może chcieć wiedzieć co się stało z "ekipą ratunkową". Przyjmujące fakt, że Locke spowodował ich śmierć to byłoby bardzo logiczne, dlaczego zadawał takie pytania Hurleyowi, bo wątpie żeby chodziło o rozbitków.
Co do trumny z odcinka 3x23, o której wspominacie, wydaje mi się, że może to być osoba, której jeszcze nie poznaliśmy. Ewentualnie może to być Ben, który w momencie "przejęcia władzy" przez Locke'a zmieni swoje zachowanie i w jakiś sposób przysłuży się rozbitkom.
Takie moje spostrzeżenia :P
Użytkownik Slide edytował ten post 05.02.2008 - |11:47|
Napisano 05.02.2008 - |12:09|
Polecam obejrzeć jeszcze raz Live Together, Die Alone
Tak, Des usłyszał o bałwanach od Kelvina.
Kelvin miał nadzieję, że Desiu jest z Dharmy.
Moja pamięć zawodna jest. To już nie te lata.
Czy w takim razie było powiedziane, dlaczego Dharma nie przysłała nikogo na miejsce Radzinskiego.
Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.
Napisano 05.02.2008 - |12:11|
Slide- Ben słyszy Jacoba bo w 2x23 jak byli w domku we trójkę to Ben mówi do "krzesła": poczekaj, bo go, (Johna) nie słyszę.
Co do Twoich podobieństw- bardzo trafne poza jednym- John wyzdrowiał na wyspie, a Ben zachorował
Co to jest TTLG?
Dywagowanie kto należy do szóstki nie ma sensu dopóki nie skapniemy się kiedy FF sie dzieją, bo jeśli dużo po grudniu 2004 to wydarzy się na tyle wiele że to będzie mógł być każdy
Myślę że cały ten sezon będzie sie kręcił wokół Christiana, który opuściwszy swoją trumnę ostro działa na wyspie ze swojej chatki.
No i tez mnie nurtuje, że Jacob, Benjamin, Aaron to hebrajskie, biblijne imiona. A Christian to dziadek Aaron, gdzieś tu trzeba będzie Chrisa umieścić
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych