Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 071 - S04E01 - The Beginning of the End

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
332 odpowiedzi w tym temacie

#241 Mario4all

Mario4all

Szeregowy

• Użytkownik
  • 57 postów
  • MiastoRadomsko

Napisano 04.02.2008 - |17:48|

Ja doszedłem do wniosku że to jednak mógłby być Michael. W końcu jak wiadomo wystawił trójkę: Jack,Kate i Sawyer więc niechęć do przyjścia na pogrzeb byłaby tutaj wytłumaczalna.
  • 0

#242 Kiz

Kiz

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 04.02.2008 - |20:15|

To,że wystawił trójkę to bajka, ale zabił Ane-Lucie i Libby więc raczej na pewno nie był lubiany
  • 0

#243 MAF

MAF

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów
  • Miastoz miasta Łodzi

Napisano 04.02.2008 - |20:38|

Raczej nie chcieli żadnych rozbitków u siebie. (Traf chciał, że jeden z nich to Jack, który się przydał do wyleczenia Bena), a po co mieli zajmwoac bukier i martwic się wciskaniem klawisza jak mieli parobka - Desmonda, który mocno wierzył, że ratuje świat i wciskał przycisk.

Ale jak Juliet powiedziała Benowi ze nie ma na wyspie już nic do roboty bo ciężarne kobiety umierają, to Ben powiedział "więc skombinuje więcej kobiet".

A dlaczego o tym piszemy? Żeby wyjaśnić dlaczego grupa ludzi o polsko brzmiących nazwiskach :rolleyes: szukała i wyspy (bo tak przyjmujemy?) i Desmonda. Jeśli szukali Desmonda to KTO im powiedział że Desmond jest właśnie na TEJ wyspie?
  • 0

#244 Mario4all

Mario4all

Szeregowy

• Użytkownik
  • 57 postów
  • MiastoRadomsko

Napisano 04.02.2008 - |20:51|

To,że wystawił trójkę to bajka, ale zabił Ane-Lucie i Libby więc raczej na pewno nie był lubiany

No to też jest istotne.Zapomniałem o tym wspomnieć ;). Więc to raczej będzie on na 99%.

A dlaczego o tym piszemy? Żeby wyjaśnić dlaczego grupa ludzi o polsko brzmiących nazwiskach :rolleyes: szukała i wyspy (bo tak przyjmujemy?) i Desmonda. Jeśli szukali Desmonda to KTO im powiedział że Desmond jest właśnie na TEJ wyspie?

Być może rozjaśni nam to nadchodzący odcinek który będzie poświęcony retrospekcjom ludziom z frachtowca ;). Choć pewnie jak to na Losta przystało dostaniemy więcej zagadek aniżeli odpowiedzi :D

Użytkownik Mario4all edytował ten post 04.02.2008 - |20:51|

• 0

#245 MAF

MAF

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów
  • Miastoz miasta Łodzi

Napisano 04.02.2008 - |21:41|

No to też jest istotne.Zapomniałem o tym wspomnieć ;). Więc to raczej będzie on na 99%.

NO i właśnie dlatego że to jest niemal pewne to takie nie będzie. Ot, Lost
  • 0

#246 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 04.02.2008 - |21:48|

Być może rozjaśni nam to nadchodzący odcinek który będzie poświęcony retrospekcjom ludziom z frachtowca ;). Choć pewnie jak to na Losta przystało dostaniemy więcej zagadek aniżeli odpowiedzi :D

Sadze, za do konca serialu bedziemy dostawac wiecej zagadek niz odpowiedzi. Dostaniemy tylko tyle informacji by zrozumiec dla czego ejdni sie wydostali, a inni nie itp. Inne tejemnice, moze nawet te najbardziej istotne - np. natura Wyspy, czym jest dymek itp., moga pozostac nierozwiazane.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#247 dominika1984r

dominika1984r

Plutonowy

• Użytkownik
  • 426 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 04.02.2008 - |22:03|

Sadze, za do konca serialu bedziemy dostawac wiecej zagadek niz odpowiedzi. Dostaniemy tylko tyle informacji by zrozumiec dla czego ejdni sie wydostali, a inni nie itp. Inne tejemnice, moze nawet te najbardziej istotne - np. natura Wyspy, czym jest dymek itp., moga pozostac nierozwiazane.

Moze po to wlasnie nam na koniec zafunduja ten film pelnometrazowy- zeby te wszystkie zagadki powyjasniac?? :huh:
  • 0
Living is easy with eyes closed

#248 korowiow

korowiow

Starszy sierżant

• Użytkownik
  • 853 postów
  • MiastoKalwaria Zebrzydowska

Napisano 04.02.2008 - |22:07|

Też tak uważam. Ale, jak wspomniałem w jednym z moich wcześniejszych postów, nie przeszkadza mi to już zupełnie. Ba, ośmielę się stwierdzić, że Lost bez podania na tacy wszystkich rozwiązań będzie pamiętany lepiej. Kto na przykład pamiętałby Twin Peaks, gdyby nie ta aura ciągłego niedomówienia?
  • 0

#249 ris

ris

Starszy szeregowy

• LAMER
  • 93 postów

Napisano 04.02.2008 - |22:09|

Moze po to wlasnie nam na koniec zafunduja ten film pelnometrazowy- zeby te wszystkie zagadki powyjasniac?? :huh:

Nic nie wyjaśnią bo niby jak? To tak jak z innymi serialami, trudno wymyślić dobre zakończenie, wyjaśnienie zagadek, żeby miało to sens.
  • 0

#250 lo[ne]st

lo[ne]st

Szeregowy

• Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 04.02.2008 - |22:22|

Właśnie na tym polega moc tego serialu, uwielbiam klimat tajemniczości i niedopowiedzeń, te podwójne (potrójne?) dna i dwuznaczną wymowę wieeelu dialogów/wypowiedzi, dlatego dziwię się nieco ludziom którzy narzekają że w pierwszym odcinku pojawiają się nowe pytania a nie tak mocno wyczekiwane przezeń odpowiedzi....no cóż, malkontenci zawsze się znajdą ;) IMHO od wyjaśniania będą dwa ostatnie sezony i końcówka tego (połowa równierz może być mocna), a póki co stawiane są coraz ważniejsze pytania, dobijamy się powoli do sedna, mam nadzieję! :) (ponoć ten sezon ma się skupić min. na Jackobie, zobaczymy czy tak faktycznie będzie...kwestia dymka, stopy i pierwotnych mieszkanców także ma być rozliczona, jednak to pewnie na sam koniec serialu - wysnute na podstawie wywiadów)
  • 0
"Everything happens for a reason"

#251 Campos

Campos

Szeregowy

• Użytkownik
  • 34 postów
  • MiastoSOUTH - EAST

Napisano 04.02.2008 - |23:26|

Wg mnie to co wydaje sie ludziom pewne, tzn kto będzie w trumnie. Mówicie ze Michael, ja w to wątpie, zbyt przewidywalne, tak samo mówicie ze Kate podczas ostatniego odcinka 3 sezonu mówi ze musi wracać... ALe do kogo wg mnie tez napewno nie do Sawyera bo to by było za proste. i tworcy napewno by tak nie zrobbili.

TO jest urok tego serialu, ze naprawde ciezko sie spodziewac czegokolwiek i naprawde ten serial rodzi wiele pytan w głowie oglądającego i naprawde za to go lubie.
  • 0

#252 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 05.02.2008 - |08:38|

Oceanic 6 - jeśli do tej szóstki zaliczałby się i Sawyer [jakimś cudem go przekonali] to mamy 4 osoby, które były na "liście Jacoba" - porwanych na koniec sezonu 2.
Do tego dodałabym Jina i Sun - ktokolwiek rządzi w Hanso Foundation na pewno nie będzie próbował zadzierać z Paikiem [chyba z wiadomych powodów].
Wniosek?
Oficjalnie podano, że uratowano 6 - tych, na których zależało Hanso Foundation-Othersom.
A reszta odpłynęła w siną dal...

Zastanawia mnie ten Eskimos, którego malował Hurley...
Białe niedźwiedzie, polarnicy na koniec sezonu 2, a w zabawie Find815 zorza polarna...
Będzie wesoło, jak się okaże, że z Wyspy można odpłynąć i nagle znaleźć w rejonach bieguna... [tak jak awionetka handlarzy narkotyków "teleportowała się" na Wyspę znad Afryki]
Skąd Desmond wymyślił ten tekst o bałwankach?
:) Sezon 5 - frachtowiec wypłynął z Wyspy i... utknął w lodach Arktyki/Antarktydy. I musieli poczekać na lodołamacz :) A "przysięga milczenia" dotyczy tego, za jaką cenę ich uratowano. :)
No i wypadałoby wyjaśnić, co się stało, że we ff mamy rok 2007. Nie dziwię się, że oni świrują, taki "skok przez czas" może rozwalać psychikę.

Użytkownik Tajemnicza_Wyspa edytował ten post 05.02.2008 - |08:39|

• 0
"If it is man's outward journeys that have brought us to this precarious place in time, it is the inward journey that will set us free."

#253 Abdullah Am Adar Um Nahhall

Abdullah Am Adar Um Nahhall

Szeregowy

• Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 05.02.2008 - |09:56|

Przeżyją jeszcze moim zdaniem poza znaną trójką jeszcze Desmond, Sawyer i Ben. To właśnie Ben według mnie jest osobą w trumnie.

edit: myślę, że Locke i inni zostaną na wyspie :)

Użytkownik Abdullah Am Adar Um Nahhall edytował ten post 05.02.2008 - |10:00|

• 0

#254 MAF

MAF

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów
  • Miastoz miasta Łodzi

Napisano 05.02.2008 - |10:40|

No i wypadałoby wyjaśnić, co się stało, że we ff mamy rok 2007. Nie dziwię się, że oni świrują, taki "skok przez czas" może rozwalać psychikę.

Dlaczego uważasz że mamy 2007?
  • 0

#255 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 05.02.2008 - |11:00|

Dlaczego uważasz że mamy 2007?

Telefon Jacka z TTLG był z 2007. ;)

@Tajemnicza wyspa

Może Des usłyszał o bałwanach od Kelvina? Z drugiej strony Kelvin chyba wiedział, że Des nie jest z Dharmy więc pewnie nie pytał go o bałwany. :lol:
  • 0

Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.

#256 Grzebul

Grzebul

Sierżant

• VIP
  • 741 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 05.02.2008 - |11:17|

Telefon Jacka z TTLG był z 2007.

To jednak nie wyjaśnia w dalszym ciągu, kiedy wrócili z wyspy. Czy Jack doprowadził się do takiego stanu po dwóch miesiacach czy dwóch latach?

Może Des usłyszał o bałwanach od Kelvina? Z drugiej strony Kelvin chyba wiedział, że Des nie jest z Dharmy więc pewnie nie pytał go o bałwany.

Polecam obejrzeć jeszcze raz Live Together, Die Alone :P
Tak, Des usłyszał o bałwanach od Kelvina.
Kelvin miał nadzieję, że Desiu jest z Dharmy.

Nie rozumiem po co ludzie typują do Oceanic Six takie osoby jak Ben czy Desmond.
Przecież oni nie lecieli samolotem :)
  • 0

#257 Mundi66

Mundi66

Szeregowy

• Użytkownik
  • 35 postów

Napisano 05.02.2008 - |11:32|

no to z 6 mamy Hugo,Jacka i Kate.Moim zdaniem bedzie to jeszcze Saywer badz Locke(osoba w trumnie)albo i ten i ten,i w zaleznosci albo sama Sun albo Sun z mężem.
  • 0

#258 Slide

Slide

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 85 postów

Napisano 05.02.2008 - |11:43|

Oglądałem wczoraj 4x00 i zauważyłem bardzo duże podobieństwo (według mnie) między Johnem Lockiem, a Benjaminem Linusem.
a) Ben chciał przyłączyć się do innych, bo wśród "swoich" czuł się obco. John Locke chce poznać tajemnice wyspy i nie wyczuwa się więzi między nim, a resztą rozbitków.
b) Ben i John przed przystąpieniem do Innych musieli zabić swojego ojca.
c) Ben i John mieli problemy z chorobą, kalectwem i wyzdrowieli szybciej dzięki wyspie.
d) Do Johna jak i Bena przed zabiciem swoich ojców przyszedł Richard - jeden z innych, którzy na pewno przybył przed Inicjatywą Darhma.
e) Zauważcie, że Ben w dzieciństwie doświadczył spotkania z tajemnicami wyspy (spotkanie z matką), tak samo Locke po przybyciu na wyspę jako jeden z nielicznych spojrzał w głąb wyspy.
f) Obaj wierzą w "moc" wyspy. Wiara Locke'a w wyspę była na tyle silna, że mógł usłyszeć głos Jacoba, nie mógł widzieć go, ani słyszeć każdego słowa tak jak Ben.
Dlaczego Ben strzela do Locke'a w momencie kiedy pokazuje mu masowy grób ludzi z Darhmy? Mówi: "Bo go usłyszałeś?" Z drugiej strony chce wiedzieć co powiedział. Może Ben więzi w jakiś sposób Jacoba, albo po prostu on go tylko widzi, ale nie słyszy? Ciężko mi teraz coś więcej wymyśleć.

Wnioski.
- Inni szukuja nowego przywodcy
- Locke moze byc przyczyna wydarzen na wyspie, smierci wiekszosci z osob, ktore się pojawią i które już na niej są, co jest bardzo prawdopodobne biorąc pod uwagę charakter Johna i jego chorą chęć obrony wyspy, czy wydostania się z niej.
- Jeżeli bierzemy pod uwagę to, że ktoś chce ściągnąć reszte z powrotem na wyspę może to być właśnie John Locke nowy przywódca innych, ewentualnie jedynie 6-tce udało się uciec, a reszta razem z "ekipą ratunkową" s są "przetrzymywani" przez Locke'a na wyspie.
- Hurley może mówić słowa przeprosin w kierunku Jacka z w/w powodów.
- Matthew Abbadon, który odwiedza Hurleya może chcieć wiedzieć co się stało z "ekipą ratunkową". Przyjmujące fakt, że Locke spowodował ich śmierć to byłoby bardzo logiczne, dlaczego zadawał takie pytania Hurleyowi, bo wątpie żeby chodziło o rozbitków.

Co do trumny z odcinka 3x23, o której wspominacie, wydaje mi się, że może to być osoba, której jeszcze nie poznaliśmy. Ewentualnie może to być Ben, który w momencie "przejęcia władzy" przez Locke'a zmieni swoje zachowanie i w jakiś sposób przysłuży się rozbitkom.

Takie moje spostrzeżenia :P

Użytkownik Slide edytował ten post 05.02.2008 - |11:47|

• 0

#259 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 05.02.2008 - |12:09|

Polecam obejrzeć jeszcze raz Live Together, Die Alone :P
Tak, Des usłyszał o bałwanach od Kelvina.
Kelvin miał nadzieję, że Desiu jest z Dharmy.

Moja pamięć zawodna jest. To już nie te lata. :lol:

Czy w takim razie było powiedziane, dlaczego Dharma nie przysłała nikogo na miejsce Radzinskiego.
  • 0

Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.

#260 MAF

MAF

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów
  • Miastoz miasta Łodzi

Napisano 05.02.2008 - |12:11|

Piszecie że telefon Jacka jest z 2007 roku. A przecież telefon satelitarny Naomi miał być z przyszłości :lol:

Slide- Ben słyszy Jacoba bo w 2x23 jak byli w domku we trójkę to Ben mówi do "krzesła": poczekaj, bo go, (Johna) nie słyszę.
Co do Twoich podobieństw- bardzo trafne poza jednym- John wyzdrowiał na wyspie, a Ben zachorował

Co to jest TTLG?

Dywagowanie kto należy do szóstki nie ma sensu dopóki nie skapniemy się kiedy FF sie dzieją, bo jeśli dużo po grudniu 2004 to wydarzy się na tyle wiele że to będzie mógł być każdy

Myślę że cały ten sezon będzie sie kręcił wokół Christiana, który opuściwszy swoją trumnę ostro działa na wyspie ze swojej chatki.

No i tez mnie nurtuje, że Jacob, Benjamin, Aaron to hebrajskie, biblijne imiona. A Christian to dziadek Aaron, gdzieś tu trzeba będzie Chrisa umieścić
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych