Skocz do zawartości

Zdjęcie

Breaking Bad

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
477 odpowiedzi w tym temacie

#241 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 10.10.2011 - |17:44|

Świetny finał.

#242 sibum

sibum

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 261 postów

Napisano 10.10.2011 - |17:46|

Świetny finał. Od początku do końca, jak po sznurku wszystko połączyło się w całość. I tak naprawdę to mnie najbardziej zdziwiło, bo do tej pory Walter miał problemy z działaniem "poza laboratorium". A tutaj w bezwzględny sposób, po trupach zrealizował swój cel.
Ze scenek pojedyńczych to najbardziej podobała mi się negocjacja kosztu wymiany szyby w drzwiach i wzrok Waltera w momencie jak zrozumiał o co w tym chodzi. A oprócz tego to wychodzący z pokoju Gus, też się postarali tutaj.
No i chcę więcej odcinków :D
  • 0

#243 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 10.10.2011 - |17:49|

Genialne zakończenie. W sumie mogliby na tym serial zakończyć, ale zdaje się będzie dalsza część?
  • 0
http://magory.net - moja strona

#244 no1special

no1special

Kapral

• Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 10.10.2011 - |18:04|

Czegoś takiego się nie spodziewałem, był to w miarę spokojny ale satysfakcjonujący finał. Dalsza część oczywiście będzie i z tego co pamiętam ma to być chyba 16 odcinków, podzielone nawet chyba na 2 sezony (po 8 na każdy - ale tej decyzji chyba jeszcze ostatecznie nie podjeli).
  • 0

#245 cebit

cebit

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 80 postów

Napisano 10.10.2011 - |18:36|

Tego się po Walterze nie spodziewałem bo o ile dobrze zaczaiłem to on otruł dzieciaka, żeby zmotywować Jessiego. Pięknie rozegrał to.
No to teraz pozostaje czekać na kolejny sezon :D
  • 0

#246 the_foe

the_foe

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 276 postów
  • Miastodolnośląskie

Napisano 10.10.2011 - |20:00|

A juz sie balem tandetnego zakonczenia: Salamanca dzwoni - wpada Walt i wszytkich rozwala. Dla mnie bylo to zaskoczenie z bomba w wozku. No i zapalnik znowu nie zadzialal za pierwszym razem :), ale dzieki temu Gus poczuł ze przegrywa....
Ciekawe o czym bedzie nastepny sezon? Na rynku ogromna dziura (nie ma Fringa, kartel oslabiony), Walt bez kasy, a pralnia miala czyscic kase a nie zarabiac... Wybor jest prosty: trzeba robic mete.... A... i ciekawe co Mikem?
  • 0
..::THE_FOE::..
foe (małpa) cinet (kropa) pl

#247 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 10.10.2011 - |21:03|

4x13 - finał sezonu
Sceny takie jak ta początkowa w szpitalnej windzie, czy to "wejście smoka" do Saul'a :rolleyes: - za takie drobnostki tak cenię ten serial, za tego flejowatego Walt'a - którego jednak "przyciśnięty" mózg wchodzi na takie obroty że klękajcie narody. Szach i mat panie Gus. Ciekawe czy przesiadka Walt'a do BIAŁEJ Toyotki to jakiś "message" na przyszłość. To się nazywa finał, się uczcie koledzy od "Lost" ;) I znowu panowie i panie pozostaje nam tylko czekanie.
  • 0

#248 Dinsdale

Dinsdale

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 317 postów

Napisano 11.10.2011 - |13:35|

Ciekawe o czym bedzie nastepny sezon? Na rynku ogromna dziura (nie ma Fringa, kartel oslabiony), Walt bez kasy, a pralnia miala czyscic kase a nie zarabiac... Wybor jest prosty: trzeba robic mete....

W którymś odcinku powiedzieli, że pralnia na siebie zarabia, jakieś oszczędności chyba jeszcze Waltowi zostały. Także na razie Walter nie ma motywu aby zajmować się metą.
  • 0

#249 the_foe

the_foe

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 276 postów
  • Miastodolnośląskie

Napisano 11.10.2011 - |18:46|

Aby zniknac Walter potrzebowal 600 tys. w piwnicy tyle nie bylo. Nawet jesli paczki byly po 100 USD nie bylo tam wiecej niz 100 tys USD; trzeba oplacac leczenia Hanka i swoje. Te 100 tys. rozejdzie sie w kilka miesiecy. Pralnia zarabia to pewne - to nie jest skomplikowany interes - na ogol nie oplaca sie trzymac interesu ktory da sie sprzedac za 10 letni czysty zysk jaki generuje. Nie zarobia wiecej niz 50-60 tys USD (biorac pod uwage mocne zawyzenie ceny kupna) czyli cos kolo 5 tys USD na miesiac. Dotychczas Walt zarabial ok 30 tys USd... dziennie.
  • 0

#250 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 11.10.2011 - |19:24|

Mike myślę będzie teraz pracował dla Walta...
  • 0
http://magory.net - moja strona

#251 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 11.10.2011 - |22:34|

A... i ciekawe co Mikem?

Też mnie to ciekawi, bo brakowało go w tym odcinku a do tego co się w końcu stało z tą fajką z rycyną?
Bo już sam nie wiem może z tych emocji gdzieś to przegapiłem?

Co do finału i tego sezonu to powtórzę tylko bo ktoś powyżej już to ładnie ujął - są seriale dobre, są bardzo dobre i jest Breaking Bad.

I teraz tylko czekanie na kolejny sezon, choć z czystym sumieniem mógłby być to końcowy odcinek całego serialu kiedy i sam serial jest niepokonanym mistrzem wprost wzorem i klasą samą w sobie.
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#252 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 11.10.2011 - |22:40|

a do tego co się w końcu stało z tą fajką z rycyną?

Być może goryl Saula ją zwędził. W 4x12 po przeszukaniu Pinkmana chował coś do kieszeni.

#253 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 11.10.2011 - |22:44|

Owszem była ta kwestia poruszana ale jakoś mi to się wydaje mało prawdopodobne.
Więc na razie tym "wytłumaczeniem" nie jestem usatysfakcjonowany.
Zresztą nie wydaje mi się aby ten goryl miał tak sprawne łapki by wyciągnąć jedną konkretną fajkę z paczki w kieszeni w takim czasie.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#254 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 11.10.2011 - |22:48|

Na razie to raczej jedyny trop. Prędzej wyjąłby całą paczkę, a Jesse pod wpływem emocji jakoś przeoczył brak fajki z rycyną. W końcu potem miał nową.

#255 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 11.10.2011 - |22:51|

Niestety na razie to nasze dywagacje.
Mam nadzieję, że sprawa papierosa z rycyną wróci w kolejnym sezonie bo w końcu chyba ktoś ją powinien był wypalić. ;)
Może Mike ma z tym jakiś związek a jeszcze lepsze by było jakby go znaleźli w następnym sezonie właśnie otrutego tą fajką chociaż on chyba nie palił.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#256 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 12.10.2011 - |09:31|

04x13 Finał
Wielkie brawo dla twórców. Świetne zwieńczenie tego jakże dobrego sezonu, który rozkręcał się dosyć powolnie (to już od dawna jest znak firmowy AMC), ale jak już przyspieszył to trzeba się było mocno trzymać i oglądać z zapiętymi pasami.
Cała intryga Walta genialna. Gość wydaje się planować wszystko z zimną krwią, ale momentami przytrafiają mu się takie wpadki jak ta z sekretarką Saula, która btw wniosła odrobinę humoru do tego jakże poważnego i dramatycznego odcinka.
Mina Gusa kiedy się zorientował o co chodzi podczas wizyty u Tio - bezcenna :) No i duży plus za charakteryzacją na koniec. Widać że się przyłożyli.
Ciekawi mnie co się stało z Mike'm bo gdzieś przepadł w ostatnich odcinkach. Możliwe, że twórcy widzą dla niego miejsce w kolejnym sezonie.
Właściwie to w tym miejscu mogliby zakończyć całą historię i generalnie nie przychodzi mi do głowy co by tu mogli jeszcze dalej wymyślić i jakiego nowego przeciwnika znaleźć dla naszego duetu. Chyba że zaczną rozkręcać interes na nowo, ale to by było odgrzewanie zimnego kotleta, a AMC stać zdecydowanie na więcej.
Coś mi się zdaje, że na koniec całego serialu Walt będzie miał nawrót choroby i skończy w piasku. Jak ma być dobry dramat to chyba tak musi się to niestety skończyć. Nie widzę tu happy endu na koniec.
  • 0

#257 the_foe

the_foe

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 276 postów
  • Miastodolnośląskie

Napisano 12.10.2011 - |18:49|

Owszem była ta kwestia poruszana ale jakoś mi to się wydaje mało prawdopodobne.
Więc na razie tym "wytłumaczeniem" nie jestem usatysfakcjonowany.
Zresztą nie wydaje mi się aby ten goryl miał tak sprawne łapki by wyciągnąć jedną konkretną fajkę z paczki w kieszeni w takim czasie.

nie wyjmował fajki - zamienil całą paczkę
  • 2

#258 Dinsdale

Dinsdale

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 317 postów

Napisano 12.10.2011 - |21:17|

A co ma być z Mike'm? Pewnie leży gdzieś na szpitalnym łóżku (niekoniecznie w szpitalu :] ) i dochodzi do siebie po postrzale, to miło że nie musiał ginąć.
  • 0

#259 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 12.10.2011 - |22:19|

Wydaje mi się, że Gilligan zrobił pewien ukłon w stronę widzów tak jak Kripke z Supernatural i zrobił końcówkę w stylu takim jak planował serial, wydaje mi się, że sam twierdził iż ma materiału na cztery sezony. Dosłownie sam nie wiem o czym niby ma być piąty sezon, mamy pioseneczkę z drugiego sezonu o Heisenbergu, który przeciera szlaki Meksyku i teraz jak oni to zmieszczą w 16 odcinków? Ale w sumie piosenka mogła mówić o jego towarze, a nie o nim...

Może lepiej poczekać i obejrzeć niż spekulować.
  • 0

#260 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 26.10.2011 - |19:07|

III.01-07
a znów muszę sobie trochę popisać o najlepszym serialu jaki do tej pory widziałem, mam za sobą 27 epizodów, może trafiły się 1-2 słabsze, ale te słabsze to ocena 8/10. Cała reszta to majstersztyki, dawno już tak nie miałem, że zapuszczam sobie odcinek i się delektuję każdą minutą, każdą sceną, akcja prowadzona wprost genialnie, wszystko się trzyma kupy, nie ma wątku, który by nie został wyjaśniony i to z sensem.
Epizod III.07 i scena jak na parkingu bracia chcą rozwalić Hanka g-e-n-i-a-l-n-a.
Przed chwilą skomentowałem 2 odcinek TWD i trudno uwierzyć, że jest wyprodukowany w tej samej stacji - bo nie ma za grosz wspaniałego klimatu BB, emanującego wprost z ekranu. I gdzie tamtym aktorom do roli Walta, Hanka czy Gusa i Skylar?
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych