Breaking Bad
Napisano 10.10.2011 - |17:44|
Napisano 10.10.2011 - |17:46|
Ze scenek pojedyńczych to najbardziej podobała mi się negocjacja kosztu wymiany szyby w drzwiach i wzrok Waltera w momencie jak zrozumiał o co w tym chodzi. A oprócz tego to wychodzący z pokoju Gus, też się postarali tutaj.
No i chcę więcej odcinków
Napisano 10.10.2011 - |17:49|
Napisano 10.10.2011 - |18:04|
Napisano 10.10.2011 - |18:36|
No to teraz pozostaje czekać na kolejny sezon
Napisano 10.10.2011 - |20:00|
Ciekawe o czym bedzie nastepny sezon? Na rynku ogromna dziura (nie ma Fringa, kartel oslabiony), Walt bez kasy, a pralnia miala czyscic kase a nie zarabiac... Wybor jest prosty: trzeba robic mete.... A... i ciekawe co Mikem?
foe (małpa) cinet (kropa) pl
Napisano 10.10.2011 - |21:03|
Sceny takie jak ta początkowa w szpitalnej windzie, czy to "wejście smoka" do Saul'a
Napisano 11.10.2011 - |13:35|
W którymś odcinku powiedzieli, że pralnia na siebie zarabia, jakieś oszczędności chyba jeszcze Waltowi zostały. Także na razie Walter nie ma motywu aby zajmować się metą.Ciekawe o czym bedzie nastepny sezon? Na rynku ogromna dziura (nie ma Fringa, kartel oslabiony), Walt bez kasy, a pralnia miala czyscic kase a nie zarabiac... Wybor jest prosty: trzeba robic mete....
Napisano 11.10.2011 - |18:46|
Napisano 11.10.2011 - |19:24|
Napisano 11.10.2011 - |22:34|
A... i ciekawe co Mikem?
Też mnie to ciekawi, bo brakowało go w tym odcinku a do tego co się w końcu stało z tą fajką z rycyną?
Bo już sam nie wiem może z tych emocji gdzieś to przegapiłem?
Co do finału i tego sezonu to powtórzę tylko bo ktoś powyżej już to ładnie ujął - są seriale dobre, są bardzo dobre i jest Breaking Bad.
I teraz tylko czekanie na kolejny sezon, choć z czystym sumieniem mógłby być to końcowy odcinek całego serialu kiedy i sam serial jest niepokonanym mistrzem wprost wzorem i klasą samą w sobie.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 11.10.2011 - |22:40|
Być może goryl Saula ją zwędził. W 4x12 po przeszukaniu Pinkmana chował coś do kieszeni.a do tego co się w końcu stało z tą fajką z rycyną?
Napisano 11.10.2011 - |22:44|
Więc na razie tym "wytłumaczeniem" nie jestem usatysfakcjonowany.
Zresztą nie wydaje mi się aby ten goryl miał tak sprawne łapki by wyciągnąć jedną konkretną fajkę z paczki w kieszeni w takim czasie.
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 11.10.2011 - |22:48|
Napisano 11.10.2011 - |22:51|
Mam nadzieję, że sprawa papierosa z rycyną wróci w kolejnym sezonie bo w końcu chyba ktoś ją powinien był wypalić.
Może Mike ma z tym jakiś związek a jeszcze lepsze by było jakby go znaleźli w następnym sezonie właśnie otrutego tą fajką chociaż on chyba nie palił.
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 12.10.2011 - |09:31|
Wielkie brawo dla twórców. Świetne zwieńczenie tego jakże dobrego sezonu, który rozkręcał się dosyć powolnie (to już od dawna jest znak firmowy AMC), ale jak już przyspieszył to trzeba się było mocno trzymać i oglądać z zapiętymi pasami.
Cała intryga Walta genialna. Gość wydaje się planować wszystko z zimną krwią, ale momentami przytrafiają mu się takie wpadki jak ta z sekretarką Saula, która btw wniosła odrobinę humoru do tego jakże poważnego i dramatycznego odcinka.
Mina Gusa kiedy się zorientował o co chodzi podczas wizyty u Tio - bezcenna
Ciekawi mnie co się stało z Mike'm bo gdzieś przepadł w ostatnich odcinkach. Możliwe, że twórcy widzą dla niego miejsce w kolejnym sezonie.
Właściwie to w tym miejscu mogliby zakończyć całą historię i generalnie nie przychodzi mi do głowy co by tu mogli jeszcze dalej wymyślić i jakiego nowego przeciwnika znaleźć dla naszego duetu. Chyba że zaczną rozkręcać interes na nowo, ale to by było odgrzewanie zimnego kotleta, a AMC stać zdecydowanie na więcej.
Coś mi się zdaje, że na koniec całego serialu Walt będzie miał nawrót choroby i skończy w piasku. Jak ma być dobry dramat to chyba tak musi się to niestety skończyć. Nie widzę tu happy endu na koniec.
Napisano 12.10.2011 - |18:49|
nie wyjmował fajki - zamienil całą paczkęOwszem była ta kwestia poruszana ale jakoś mi to się wydaje mało prawdopodobne.
Więc na razie tym "wytłumaczeniem" nie jestem usatysfakcjonowany.
Zresztą nie wydaje mi się aby ten goryl miał tak sprawne łapki by wyciągnąć jedną konkretną fajkę z paczki w kieszeni w takim czasie.
Napisano 12.10.2011 - |21:17|
Napisano 12.10.2011 - |22:19|
Może lepiej poczekać i obejrzeć niż spekulować.
Napisano 26.10.2011 - |19:07|
a znów muszę sobie trochę popisać o najlepszym serialu jaki do tej pory widziałem, mam za sobą 27 epizodów, może trafiły się 1-2 słabsze, ale te słabsze to ocena 8/10. Cała reszta to majstersztyki, dawno już tak nie miałem, że zapuszczam sobie odcinek i się delektuję każdą minutą, każdą sceną, akcja prowadzona wprost genialnie, wszystko się trzyma kupy, nie ma wątku, który by nie został wyjaśniony i to z sensem.
Epizod III.07 i scena jak na parkingu bracia chcą rozwalić Hanka g-e-n-i-a-l-n-a.
Przed chwilą skomentowałem 2 odcinek TWD i trudno uwierzyć, że jest wyprodukowany w tej samej stacji - bo nie ma za grosz wspaniałego klimatu BB, emanującego wprost z ekranu. I gdzie tamtym aktorom do roli Walta, Hanka czy Gusa i Skylar?
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »