The 4400
Napisano 17.06.2006 - |17:16|
Użytkownik Ziele edytował ten post 17.06.2006 - |17:29|
Napisano 17.06.2006 - |22:25|
USA Network jakieś 2 lata temu powróciło do formatu 4:3, na wersję 16:9 trzeba będzie poczekać do czasu HDTV z Australii (przy okazji sezonu 2 opóźnienie względem US było 2 miesiące) albo do czasu wydania DVD.
Użytkownik kwiatek edytował ten post 17.06.2006 - |22:27|
Napisano 17.06.2006 - |23:59|
Napisano 19.06.2006 - |10:11|
No wiec wlasnie.... szczerze mowiac ogladajac 1 odcinek 3 sezonu (2 odcina ani 3 /stan na 19.06.06/ jeszcze nie widzialem) polowe czasu poswiecilem na dywagacje "co sie stalo z twarza Diany?" Wlosny pofarbowala - ok. Cos zrobila z ustami (?), ale w ogole wyglada jak wlasna sporo starsza siostra. Co do Mai to rozumiem, dzieci w tym wieku sie dosc intensywnie zmieniaja....- nie przeskoczyli o odpowiednią ilość czasu - aktorzy są starsi i to widać niestety /..../
Teraz odnosnie tresci: Trudno cos powiedziec bo mialem watpliwa przyjemnosc ogladac odcinek w tej 'cudnej' wersji z przesunietym do przodu dzwiekiem o dobrych pare sekund.
Co stwierdzic moge to to, ze serial trzyma poziom z 2 sezonu. Detali czepiac sie nie bede, poczekam jak sie sezon rozwinie. Czekam natomiast z niecierpliwoscia na powrot naszego "Robinsona Crusoe" i nadal sie zastanawiam po co wlasciwie ci 4400 wrocili? Ale na to pytanie pewnie i inni chcieliby poznac odpowiedz.
W skali 1 do 10 odcinek oceniam na 7.
Użytkownik Ogrodnik edytował ten post 19.06.2006 - |10:13|
Napisano 19.06.2006 - |10:31|
... nadal sie zastanawiam po co wlasciwie ci 4400 wrocili?
Jak dla mnie sprawa jest prosta, wrócili po to by doporowadzić ludzkość na skraj wyginięcia, pisałem juz o tym kilka(naście) postów wcześniej. Według mnie to całe wyjaśnienie zagadki. Zakończenie może wyglądać tak (faktycznie jak ktoś zauważył wcześniej jak x-men): 4400 dzielą się na dwie grupy - dobrą i złą - i walczą między sobą i o ostatni skrawek Ziemi jaki pozostanie nietknięty, oczywiśćie normalnych ludzi juz wtedy nie bedzie bo zostaną zgładzeni.
ps. mam nadzieje ze się mylę.
Napisano 19.06.2006 - |10:43|
Zakończenie może wyglądać tak (faktycznie jak ktoś zauważył wcześniej jak x-men): 4400 dzielą się na dwie grupy - dobrą i złą - i walczą między sobą i o ostatni skrawek Ziemi jaki pozostanie nietknięty, oczywiśćie normalnych ludzi juz wtedy nie bedzie bo zostaną zgładzeni.
tyle tylko, że X-meni (przynajmniej nie w ostatniej wersji filmowej) nie działali na swoją szkodę i nie mordowali się nawzajem, a tu jedni Powracający zabijają innych i to bez skrupułów... Te "masowe" morderstwa w filmach juz mnie nudzą, z chęcią zobaczyłbym coś bardziej heppyendowego
Napisano 19.06.2006 - |10:47|
jeśli przyjmiemy za dobrą monetę to, że przybyli z przyszłości to nie widzę powodu by mieli wybić ludzkość;Jak dla mnie sprawa jest prosta, wrócili po to by doporowadzić ludzkość na skraj wyginięcia, pisałem juz o tym kilka(naście) postów wcześniej. Według mnie to całe wyjaśnienie zagadki. Zakończenie może wyglądać tak (faktycznie jak ktoś zauważył wcześniej jak x-men): 4400 dzielą się na dwie grupy - dobrą i złą - i walczą między sobą i o ostatni skrawek Ziemi jaki pozostanie nietknięty, oczywiśćie normalnych ludzi juz wtedy nie bedzie bo zostaną zgładzeni.
przyspiesyli by tylko ową zagładę; chyba, że założymy, że porywacze kłamali, a wtedy...
Est modus in rebus
Horacy
Prawda ma charakter bezwzględny.
Kartezjusz
Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.
C.S. Lewis
Napisano 19.06.2006 - |11:47|
że założymy, że porywacze kłamali
nie musieli kłamać mogli się po prostu mylić. Często przecież tak bywa że jak sie miesza w czasie (w filmach oczywiscie) to sie tylko wiecej szkodzi jak naprawia.
Napisano 19.06.2006 - |12:18|
NUKE: The.4400.S03E03.DSR.XviD-ORENJi
PROPER: The.4400.S03E03.Being.Tom.Baldwin.PROPER.DSR.XviD-SAiNTS
Użytkownik _Neoo_ edytował ten post 19.06.2006 - |12:19|
->1019<-
#251 Gość_jooboo_*
Napisano 19.06.2006 - |12:51|
Tym razem ciała dało ORENJi, ale God bless SAiNTS, który już wydało PROPERa smile.gif W O. brakowało 2 minut odcinka.
THX za info , obejrzałem Orenji i tak mi się wydawało, że jakby czegoś brakuje.
Napisano 19.06.2006 - |13:38|
awaraia neta, dysku (godzinę sie rozgrzewał do normalnej pracy) i teraz jeszcze mi mówicie, ze kolejny nuke....
oby net już normlanie chodził (dobrze że zrobiłem przerwę w połowie odcinka, przynajmniej całość za chwile zobaczę)
dodano:
Ten proper jest nie potrzeby. Wersja Orenji ma 41:56 a nie 39.27.
Wlasnie to potwierdzilem z kumplem, ze obie czesci koncza sie w tym samym momencie. Dodam jeszcze, ze ta wersja niby proper jest o oklo 20MB mniejsza.
podobne opinie na izagranicznych torrentowniach...
więc nie palcie się z SAINTS, poczekajcie, aż się wyklaruje sytuacja :/
a co do odcinka, to taki sobie, ten nowy powracający, to dziecko którym lątwo manipulować, a moty kontroli umysły.. strasznie mi to przypomina mieszanke jednego odcinka Xfiles... wsumie nie postarali się w tym odcinku, tak na 6 go oceniam.
Napisano 19.06.2006 - |13:57|
Napisano 19.06.2006 - |14:21|
no a co z tym sławetnym "syndromem dziadka"? Jesli wybija homo sapiensow to ich tez nie bedzie (chyba) bo z czego mieliby ewoluowac?nie musieli kłamać mogli się po prostu mylić. Często przecież tak bywa że jak sie miesza w czasie (w filmach oczywiscie) to sie tylko wiecej szkodzi jak naprawia.
Ja na poczatku myslalem ze ci z przyszlosci to chca dobrze ale cos mi sie widzi ze wiekszosc z nich to kompletni psychole... ciekawe kiedy Maja w nocy komus wbije noz w plecy?
Napisano 19.06.2006 - |14:34|
Oto text z nfo do PROPERa S03E01-02:
Czyli nie ma sensu robić nic na siłę, jak jest ciemno i ładnie się kompresuje to niech tak będzie.This is a DSR and as we know The 4400 is usually dark.
Undersized is not a flaw in this case. It is undersized because the file is perfectly saturated.
A teraz odnośnie S03E03:
Mimo to wygląda, że między 22:30 a 22:40 SAiNTS brakuje kilku sekundProper reason: Orenji's encode is missing the last 2 minutes of the episode. Their version is 39.27 min long, ours 41.52.
Czyżbyśmy mieli doczekać REAL.PROPER ?
No chyba, że ORENJi ma jednak te 41:56, ktoś będzie musiał zobaczyć obie wersje i dać znać, ja na razie tylko PROPERa oglądałem i jest jak powiedizałem koło 22:30-22:40
A teraz może coś o samym odcinku...
Dalej nie mogę się przyzwyczaić do Isabelle, pewnie dlatego, że dalej kojarzy mi się z That '70s Show
Lista Isabelle robi wrażenie, ale to co przed nimi, to na co ma się przygotować, gdy staną z Shawn'em po przeciwnych stronach (Matthew Ross wydaje się bardzo dużo wiedzieć i ładnie wszystkim sterować), wydaje się być dużo bardziej interesujące, pewnie jednak trzeba będzie poczekać do końca sezonu na coś więcej w tej kwestii.
Kevin Burkhoff płaci wysoką cenę za zdobycie jakiejś umiejętności, oby było warto.
Robi się coraz bardziej X-Men, dzisiaj była Mystique, Iceman też już był, co za tydzień
Od wrzesnia będzie nowy serial Heroes, ludzie z super zdolnościami, zaczyna się robić ciasno w segmencie superbohaterów, mutantów itd
Napisano 19.06.2006 - |14:46|
no a co z tym sławetnym "syndromem dziadka"? Jesli wybija homo sapiensow to ich tez nie bedzie (chyba) bo z czego mieliby ewoluowac?
Mogliby ewoluowac z 4400. A tak na marginesie jesli juz mowimy o syndromach podrozy w czasie to mozna by powiedziec ze i tak rasa ludzka nie zostanie uratowana bo wtedy nie byloby potrzeby przysylac 4400, wnioskuje wiec ze ci co przyslali 4400 to sami 4400, ale nie chce sie w to zaglebiac bo latwo mozna sie pogubic, co widac w innych tematach o podrozach w czasie.
Napisano 19.06.2006 - |15:36|
Mogliby ewoluowac z 4400. A tak na marginesie jesli juz mowimy o syndromach podrozy w czasie to mozna by powiedziec ze i tak rasa ludzka nie zostanie uratowana bo wtedy nie byloby potrzeby przysylac 4400, wnioskuje wiec ze ci co przyslali 4400 to sami 4400, ale nie chce sie w to zaglebiac bo latwo mozna sie pogubic, co widac w innych tematach o podrozach w czasie.
Zapewne i latwo sie pogubic ale teza ze 4400 wybijajac ludzi by sama z siebie ewaluowala jest nieprzekunujaca. Ewolucja jednego gatunku podlega wplywom roznych czynnikow i nie przebiega w oderwaniu od otoczenia. A tutaj co? 4400 chca 'podmienic' gatunki? Eeeee.... to faktycznie - tylko w filmach sci-fi :>
ps. analogia z x-menami jest bardzo trafna. A szkoda, wolalbym cos bardziej oryginalnego.
Napisano 19.06.2006 - |16:15|
. Ja różnic nie widzę :/there are scenes missing from ORENJIs release. they are not the very last ones but they are in the end.
EDIT: Zapomniałem o odcinku coś napisać
Przyjemnie się oglądało, zadziwił mnie tylko brak reakcji dzieciaków grających w piłkę, niedaleko strzały, a oni jak gdyby nigdy nic :] Zastanawia mnie działalność Rossa, na początku wydawał się "popychadłem" a teraz sam popycha...
Użytkownik _Neoo_ edytował ten post 19.06.2006 - |16:27|
->1019<-
Napisano 19.06.2006 - |17:03|
Przyda się jakiś REPACK od SAiNTS, albo poczekamy na HDTV
Napisano 19.06.2006 - |17:17|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych