Skocz do zawartości

Zdjęcie

NIE BÓJ SIĘ ZAPYTAĆ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
764 odpowiedzi w tym temacie

#241 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów
  • MiastoWarszawa / Częstochowa

Napisano 31.05.2005 - |08:25|

Na razie jeszcze nie istnieje oficjalna gra. Powstaje kilka modów do innych gier, które już istnieją na rynku. Poczytaj ten dział to bedziesz wiedział do jakich :D

Co do gry oficjalnej - jest ona w fazie powstawania i możemy się jej spodziewać pod koniec roku (więcej infa w innych tematach tego działu).

Na koniec napiszę - czytaj forum, użyj wyszukiwarki forumowej zanim zapytasz... Istnieje duże prawdopodobieństwo, że ktoś pytał o to samo :D

SGTokar dodaje:
- http://gwrota.com/po...page.php?id=392
- Ten post z motywował do oddzielenia dyskusji o Stargate: Alliance z tematu "Gry Stargate" - nowy link: http://forum.gwrota....?showtopic=3210 [/url]

Użytkownik SGTokar edytował ten post 31.05.2005 - |09:12|

Gdybym mial niebios haftowane szaty,
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...

#242 Zarathos

Zarathos

Kapral

• Użytkownik
  • 241 postów
  • MiastoGrudziądz

Napisano 01.06.2005 - |11:58|

Ja mam kolejnego kueszczyna :D

W czesci forum poswieconej Atlantis wyczytalem, ze Asgardczycy zasiedlaja tylko planety na ktorych jest neutronium. To prawda?

Pytam, bo chce wiedziec czy SG dolaczylo do SW i sporej glupoty w rodzaju planeta z gwiazda neutronowa w srodku :D) No i jezeli tak, to bede musial wymyslic jakies zastepcze neutronium dla fanfica :)
  • 0
I Kruk wcale nie odlata, jakby myślał siedzieć lata
Na Pallady biuście przy drzwiach, pośród dwóch kamiennych króż,
Krwawo lśni mu wzrok ponury, jak u diabła, spod rzęs chmury;
Światło lampy rzuca z góry jego cień na pokój wzdłuż,
A ma dusza z tego cienia, co komnatę zaległ wzdłuż,
Nie powstanie - nigdy już!

#243 Grace

Grace

Szeregowy

• Email
  • 67 postów
  • MiastoOlsztyn

Napisano 03.06.2005 - |11:19|

Witam. Mam małe pytanko. A nawet dwa:
1)Skąd mogę wziąźć jakieś fajne, unikalne zdjęcia z planu stargate, zza kulis itp.?Ktoś zna może jakieś linki?Chodzi mi poprostu o jakieś originalne, nieczęsto spotykane fotki.
2)RDA brał udział w "National Geographic Explorer". Czy można gdzieś zobaczyć tą wyprawę, skąś ściągnąć? Albo chociaż zdjęcia...
Będę wdzięczna za informacje. Jeżeli jest o tym mowa w jakimś innym dziale to napiszcie, gdzie powinnam pytać.
  • 0

#244 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 03.06.2005 - |12:13|

W czesci forum poswieconej Atlantis wyczytalem, ze Asgardczycy zasiedlaja tylko planety na ktorych jest neutronium. To prawda?

To nie jest tak do końca, że tylko na planetach z neutinium, po prostu w tej chwili, jak wiemy, Replikatory ostro dokopały Asgard'owi, więc wybierają te planety, na których ten minerał jest, żeby nie tracić czasu na dostarczanie go. Prawdopodobnie jak już sobie poradzą z tą plagą do końca, to będą nie tylko na takich planetach się osiedlać, czy też do takich powracać, teraz to jest konieczne, bo stanowi podstawę ich technologii.
  • 0
Master of possimpible ;)

#245 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 03.06.2005 - |12:19|

1)Skąd mogę wziąźć jakieś fajne, unikalne zdjęcia z planu stargate, zza kulis itp.?Ktoś zna może jakieś linki?Chodzi mi poprostu o jakieś originalne, nieczęsto spotykane fotki.
2)RDA brał udział w "National Geographic Explorer". Czy można gdzieś zobaczyć tą wyprawę, skąś ściągnąć? Albo chociaż zdjęcia...
Będę wdzięczna za informacje. Jeżeli jest o tym mowa w jakimś innym dziale to napiszcie, gdzie powinnam pytać.

Ad. 1
Najczęściej takie rzeczy można znaleźć na orginalnych płytach DVD, w extrasach, oczywiście te dodatki można też zrzucić z netu, oprócz typowych filmików z kręcenia itp są też garelie zdjęć w formie avi.

Ad. 2
Tak na szybko to tylko to:
ed2k://|file|Richard.Dean.Anderson.On.National.Geographic.asf|10270673|20DDA7F2ECC4BA8E0B8FE34EC081314F|/
Wiem, że link do eMule to nie rewelacja, ale zawsze coś.
  • 0
Master of possimpible ;)

#246 toPomorjest

toPomorjest

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 06.06.2005 - |08:10|

Witam!!
mam takie pytanko..pewnie banalne ale zapytam sie i tak:
w jakiej kolejnosci trzeba ogladac serial??
Bo poza SG1(9 sezonów) jest jeszcze Atlantis i Infinity.
Jaka jest wiec kolejnosc ??
pozdrawaim toPomorjest:)
  • 0

#247 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 06.06.2005 - |08:34|

w jakiej kolejnosci trzeba ogladac serial??
Bo poza SG1(9 sezonów) jest jeszcze Atlantis i Infinity.
Jaka jest wiec kolejnosc ??

Na razie SG-1 możemy oglądać tylko 8 sezonów, ale to się zmieni za 39 dni, no w sumie 40...
Infinity to strata czasu, wogóle nie jest powiązane z resztą, to po porstu bajeczki dla dzieci z morałem, np nie kradnij itp...

A wieć tak, seriale oglądamy w następujący sposób:
SG-1 S01-07
SG-1 S08E01-02
SGA S01E01-02
SG-1 S08E03
SGA S01E03
SG-1 S08E04
SGA S01E04
...
SG-1 S08E20
SGA S01E20

W sumie wazne jest tylko obejrzenie SG-1 S08E01-02 przed SGA S01E01-02, bo potem to już praktycznie nie ma za bardzo różnicy, zachowanie kolejności i tak nie wpłynie na komfort oglądania, jako że nie ma praktycznie żadnych crossover'ów. Spora część ludzi widziała SGA S01E11-15 przed SG-1 S08E11 i skończyła SGA przed SG-1 S08E16.

Przy SG-1 S09 i SGA S02 kolejność może być bardziej konieczna, gdyż mają się pojawić przeplatane odcinki.
  • 0
Master of possimpible ;)

#248 Kanurwa

Kanurwa

Szeregowy

• Email
  • 50 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 06.06.2005 - |11:49|

Ja mam pytanie z innej beki. Mam mozliwosc dostania z USA wszystkich wydań SG-1 na DVD łacznie z 9 jak wyjdzie tylko czy to ma sens, bo rozumiem ze trzeba jeszcze postarac sie o wklejenie napisow a tym sie jeszcze nie bawilem. Jakby ktos był chetny prosze o kontakt.
  • 0

#249 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 07.06.2005 - |14:19|

Ja mam pytanie z innej beki. Mam mozliwosc dostania z USA wszystkich wydań SG-1 na DVD łacznie z 9 jak wyjdzie tylko czy to ma sens, bo rozumiem ze trzeba jeszcze postarac sie o wklejenie napisow a tym sie jeszcze nie bawilem. Jakby ktos był chetny prosze o kontakt.

Wyświetl post

chętny do czego?

do kupienia? czy do wklejenia?

#250 Aikonder

Aikonder

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 10.06.2005 - |10:08|

Witam.
Ja mam następujący problem: Od dłuższego czasu poszukuję tytułułów DVD SPECIAL FEATURES z wydań DVD pierwszego i drugiego sezonu "Stargate SG-1", więc jeśli ktoś się orientuje to proszę o pomoc.

Użytkownik Aikonder edytował ten post 10.06.2005 - |10:10|

• 0

#251 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 10.06.2005 - |13:59|

Witam.
Ja mam następujący problem: Od dłuższego czasu poszukuję tytułułów DVD SPECIAL FEATURES z wydań DVD pierwszego i drugiego sezonu "Stargate SG-1", więc jeśli ktoś się orientuje to proszę o pomoc.

Wyświetl post

W regionie 2 extrasy zaczęły się pojawiać dopiero od sezonu 3, lub jak kto woli vol. 08.
To co jest w R1 przy sezonach 1 i 2 jest i tak dorzucone do R2 poczynając od sezonu 3.
  • 0
Master of possimpible ;)

#252 Zarathos

Zarathos

Kapral

• Użytkownik
  • 241 postów
  • MiastoGrudziądz

Napisano 14.06.2005 - |10:29|

Mam pytanie :D

Gdzies kiedys ktos mowil (Carter pewnie) ze ta ladna fontanna powstajaca przy aktywacji wrot rozpi... wszystko co staje na drodze. Rozbija molekuly czy cos takiego. To moze mi ktos objasnic dlaczego nie wywala dzior w przeslonie gdy ta jest zamknieta podczas akywacji wrot??
  • 0
I Kruk wcale nie odlata, jakby myślał siedzieć lata
Na Pallady biuście przy drzwiach, pośród dwóch kamiennych króż,
Krwawo lśni mu wzrok ponury, jak u diabła, spod rzęs chmury;
Światło lampy rzuca z góry jego cień na pokój wzdłuż,
A ma dusza z tego cienia, co komnatę zaległ wzdłuż,
Nie powstanie - nigdy już!

#253 ujemny

ujemny

Starszy plutonowy

• VIP
  • 556 postów

Napisano 14.06.2005 - |14:55|

Poniewaz jest tak blisko horyzontu zdarzen ze fontanna nie ma na to wplywu :)
W ktoryms odcinku byla o tym mowa ale niestety az tak biegly to nie jestem
:)

PEACE :P
  • 0

#254 Grishka

Grishka

Starszy kapral

• VIP
  • 277 postów
  • MiastoMiasto Świętej Wieży

Napisano 14.06.2005 - |17:37|

Mam pytanie :D
...To moze mi ktos objasnic dlaczego nie wywala dzior w przeslonie gdy ta jest zamknieta podczas akywacji wrot??

Jak to bywa często w SF - zwykle fizyka jest ciut "podciągana" do potrzeb fabuły :P , ale ogólnie moja teoria jest następująca:
Przesłona wrót jest na tyle blisko powierzchni dekomponującej a wdrugą stronę rekombinacyjnej, że niejako siedzi po częsci w niej samej i jakby występuje w momencie nawiązania połączenia w obydwu wrotach.
Z tego powudu ubocznym efektem takiej sytuacji jest stabilizacja submolekularna samego wiru... i zwyczajnie nie występuje on przy wrotach z zasuniętą przesłoną.
Warto porównać zachowanie wrót na Atlantis, gdzie przesłonę zastępuje pole siłowe i nic materialnego niby w nich nie ma, ale zależy jak przy oddziaływaniach podprzestrzennych potraktować różne rodzaje sił i energii... :lol:
  • 0
* złość, wstyd, strach, zazdrość, smutek - nie dają nic a zatruwają duszę... żyj tak, by ich nie doświadczać...
* ciesz się życiem - ale tak, by nigdy nikogo nie krzywdzić, by każdemu móc spojrzeć w twarz i nie pluć sobie w lustro z rana...
* szczęście, które dajesz wraca do ciebie w trójnasób
* wybaczaj i nie bój się prosić o wybaczenie

#255 mosses

mosses

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 19.07.2005 - |17:31|

chciałem sie dowiedziec jaki jest tytuł odcinka sg1 którego częśc pojawia sie w czołówce sezonu 3 albo 4 dokładnie nie pamiętam , jest tam pokazany moment kiedy udeża błyskawica w wieże i leci po jakimś kablu chyba do wrót. Oglądałem wszystkie odcinki sg1 i nie przypominam sobie w żadnym takiego momentu. mam nadzieje że ktoś mi pomoże . czekam na odpowiedz
  • 0

#256 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów
  • MiastoWarszawa / Częstochowa

Napisano 19.07.2005 - |17:32|

chciałem sie dowiedziec jaki jest tytuł odcinka sg1 którego częśc pojawia sie w czołówce sezonu 3 albo 4 dokładnie nie pamiętam , jest tam pokazany moment kiedy udeża błyskawica w wieże i  leci po jakimś kablu chyba do wrót. Oglądałem wszystkie odcinki sg1 i nie przypominam sobie w żadnym takiego momentu. mam nadzieje że ktoś mi pomoże . czekam na odpowiedz

Wyświetl post

Jest to fragment odcinka 1x10 Torment of Tantalus w którym nasza dzielna gromadka ratuje pewnego Ziemianina.
Gdybym mial niebios haftowane szaty,
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...

#257 alex83

alex83

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 22.07.2005 - |21:24|

W którym odcinku której serii poraz pierwszy pojawiają się Pradawni? Wiem, że SG-1 trafia w nim na Kheb...
  • 0

#258 Promethe

Promethe

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 267 postów
  • Miasto.italy

Napisano 22.07.2005 - |21:36|

3x20 - Maternal Instinct
Swoją drogą zmień temat lepiej :]
  • 0
Dołączona grafika

#259 Nom

Nom

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 335 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 22.07.2005 - |23:54|

A skoro już pytamy kto i kiedy się pojawił... Kiedy po raz pierwszy spotykamy Anubisa?
  • 0
om bhur bhuvah svah
tát savitúr váreniyam
bhárgo devásya dhimahi
dhíyo yó nah pracodáyat

#260 Ogotai

Ogotai

Plutonowy

• VIP
  • 456 postów

Napisano 23.07.2005 - |11:21|

O ile pamiętam:
5x09 "Between Two Fires" - pierwsza wzmianka o nowym silnym Goa'uldzie, mimo iż imię Anubis nie pada wiadomo o kogo chodzi
5x15 "Summit" - pierwszy raz pada słowo Anubis
5x22 "Revelations" - pierwszy raz zostaje pokazana postać Anubisa
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych