Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wraiths

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
264 odpowiedzi w tym temacie

#241 wolfkiller

wolfkiller

Kapral

• Użytkownik
  • 159 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 23.02.2005 - |17:14|

I tak sie okaże że jesteśmy wszyscy tylko snem Jacka albo Tealca :D
A tak "serio' Upiory są jakimś połączeniem tych robali-pijawek i Pradawnych bąż ludzi, może miało to powstrzymać zaraze?? kto wie, ale to jest faktycznie niespujne, bo najpierw sie mówiło że sie Pradawni na nich natkneli, a potem sugerowało że Upiory są wynikikiem niekoniecznie naturalnel ewolucji tylko pomogli im Pradawni.

Info by Sokar: Nie używamy słowa „Upiory” tylko Wraith.

Użytkownik Sokar edytował ten post 27.02.2005 - |09:26|

• 0
[url=http://www.stargatewars.com/recruit.php?uniqid=zv1160731286[/url]

#242 yotr

yotr

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 26.02.2005 - |22:35|

Moim zdaniem Wraith jest wynikiem ewolucji z prymitywnego robala. Który w jednym z odcinkow się do szyi majora Sheaparda.

Info by Sokar: Kolego pisz z sensem posty. Po drugie nic odkrywczego w twoim poscie nie ma.

Użytkownik Sokar edytował ten post 27.02.2005 - |09:25|

• 0

#243 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 311 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 27.02.2005 - |03:06|

gdyby nie ci scenarzysci to nie byloby tkich odcinkow jak "Lost City", "The Reckoning" czy "The Siege". ja nie mam do nich o nic pretensji - gdyby nie oni to nie dyskutowalibysmy o wrotach i prawdopodobnie nie byloby nas tutaj :)

Wyświetl post

co racja, to racja.... co za upierdliwi forumowicze! :P Nie dosc ze dostaja za darmoche serial to tylko psiocza i psiocza ! :D :D :afro:
  • 0
Dołączona grafika

#244 Zarrow

Zarrow

ZBANOWANY

• Zbanowany
  • 497 postów

Napisano 28.02.2005 - |11:09|

O, przepraszam, wcale nie za darmochę! My to oglądamy, bo płacimy za to jakiejś tam telewizji, ew. ogladamy w międzyczasie reklamy,albo płacimy za internet... Nic nie ma w tym swiecie za darmo. Nawet kopa w tyłek bramkarz przed klubem zasuwa nam po tym, jak żeśmny za wstęp zapłacili :( :P
  • 0

#245 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 02.09.2005 - |14:18|

Uff. Udało si. przebrnąłem przez cały temat :D. Wiele powyższych wypowiedzi wskazuje, że Upiory są prymitywne. Nie byłbym tego tak bardzo pewny. Ewolucja prowadzi w pewnym kierunku: zmiana jednej formy pociąga zmianę drugiej. Możliwe, że wcześniej wraith'ci byli prymitywni, ale jako drapeżcy zmieniali się, wraz ze zmianą menu. Możliwe, że im częściej natrafiali na czwilizacje technologiczne, tym bardziej zmieniali się ewolucyjnie - coś na kształt owadów. Jak dla mnie przypominają system życia mrówek: robornice (ci bez twarzy), żołnierze (z twarzami). No i jest jeszcze królowa i jej otoczenie (możliwe że są to b. inteligentne istoty - czego jeszcze nie wiemy). Telepatia - jako system wymiany komunikacji - zastępująca system chemiczny u owadów).
To moje zdanie napisane w jednym z tematów. Może się powtarzam, ale uważam, że chyba mimo wszystko tak należało by spojrzeć na naszych "przyjaciół". Dla mnie to tłumaczy fakt szybkiej kontynuacji ataku na Atlantydę w SGA2x1.
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#246 Ogrodnik

Ogrodnik

• VIP
  • 1 311 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 23.09.2005 - |12:04|

Przyszło mi do glowy jak w prosty sposób dobrac sie Wraith do skóry:
Skoro Wraith są spokrewnieni z robalami (no wiecie, ktorymi, tymi co w 2 sezonie w jaskini albo w 1 sezonie w wersji 'szyja Shepparda'), moze wystarczy ich potraktowac solą tak jak robale?

Wiem że posypywanie solą nie jest równie efektowne co wysyłanie bomb atomowych ale....skoro działa na robale, czemu nie spróbowac z Wraith? Co Wy na to?
  • 0
Dołączona grafika

#247 Templariusz

Templariusz

Szeregowy

• Użytkownik
  • 48 postów
  • Miastoz znienacka

Napisano 23.09.2005 - |12:54|

Wiem że posypywanie solą nie jest równie efektowne co wysyłanie bomb atomowych ale....skoro działa na robale, czemu nie spróbowac z Wraith? Co Wy na to?

Wyświetl post

ok ale wraith są bardziej podobne do ludzi ( mają też ludzkie DNA ) i choćby z tej przyczyny sól moze nie wystarczyc na upiory

pozaty już widze drużyny nacierajace ciało morska ( tak tak ) wodą przed bitwa z wraithami B)
  • 0

#248 Ogrodnik

Ogrodnik

• VIP
  • 1 311 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 23.09.2005 - |14:05|

pozaty już widze drużyny nacierajace ciało morska ( tak tak ) wodą przed bitwa z wraithami  B)

Wyświetl post

Czyz nie byloby zabawnie? :hyhy:
  • 0
Dołączona grafika

#249 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 01.10.2005 - |14:00|

Wiem że posypywanie solą nie jest równie efektowne co wysyłanie bomb atomowych ale....skoro działa na robale, czemu nie spróbowac z Wraith? Co Wy na to

no nie wiem, jescze sam miałbym się im przyprawiać; niedoczekanie ich :P
  • 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#250 Ogrodnik

Ogrodnik

• VIP
  • 1 311 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 02.10.2005 - |11:23|

Wiem że posypywanie solą nie jest równie efektowne co wysyłanie bomb atomowych ale....skoro działa na robale, czemu nie spróbowac z Wraith? Co Wy na to

no nie wiem, jescze sam miałbym się im przyprawiać; niedoczekanie ich :P

Wyświetl post

Moze wystarczyloby przez wrota troche przepompowac wody z oceanu w atlantis? No...o ile tam woda jest slona rzecz jasna.....byloby to wtedy solenie Wraith w skali makro :P
  • 0
Dołączona grafika

#251 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 27.11.2005 - |22:44|

Nie chciałbym cytować tak ogromnego posta, ale będzie wiadomo o kogo mi chodzi.
Otóż nie sądzę, by Goauld byli tworami pradawnych, przczyłoby to faktowi, że Anubis jest jedynym Goauldem znającym tajniki technologii Pradawnych. Wiadomo już, że to Unasy wywlokły to ustrojstwo, a symbionty ewoluowały tak szybko dzięki technologii Naquadah.
Ale Wraith rzeczywiści moga byc tworem Pradawnych.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#252 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 30.11.2005 - |11:05|

z tego co wiemy to Pradawni sprowadzili ludzi do Pegaza i ludzie na planecie robali załapali pasożyty; efekt: wraith; więc pośrednio to pradawni są odpowiedzialni ale nie sądze, żeby tak pokojowa rasa wyhodowała Wraith specjalnie; zbronili temu Janusowi(chyba Janusowi) badania podróży w czasie z powodu zagrożeń jakie to wywołuje, a więc nawet w celach badawczych Pradawni nie stworzyliby Wraith; z pomysłem, że Pradawni stworzyli Goa'uldów nie chce mi się nawet polemizować, bo jest absurdalny(bez urazy);
  • 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#253 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 30.11.2005 - |12:04|

Z tym, ze jak wiadomo Janus odbył "bardzo długa" podróż w czasie i mógł nieświadomie zrobić cos nie tak.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#254 Karel

Karel

Kapral

• Użytkownik
  • 188 postów

Napisano 01.12.2005 - |10:45|

z tego co wiemy to Pradawni sprowadzili ludzi do Pegaza i ludzie na planecie robali załapali pasożyty; efekt: wraith; więc pośrednio to pradawni są odpowiedzialni ale nie sądze, żeby tak pokojowa rasa wyhodowała Wraith specjalnie;

mogli ich wychodowac specjalnie ale w jakims zaszczytnym celu.
  • 0
„Jak każde dzieło i człowiek jest częścią całości, którą nazywamy Wszechświatem i jest tylko na zewnątrz ograniczany czasem i przestrzenią. Przeżywa sam siebie, jakby był oddzielony od pozostałych, ale jest to tylko pewien rodzaj optycznej iluzji powszechnej świadomości.“
Albert Einstein

#255 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 01.12.2005 - |11:35|

Ano mogli. np. stworzyć sobie inteligentne owady np. do produkcji potrzebnych materiałów: bioinżyneria genetyczna. Tylko, że tak naprawdę niewiele wiadomo, co było przyczynąpowstania Wraith.
  • 0

#256 dawid-ori

dawid-ori

Szeregowy

• Użytkownik
  • 66 postów

Napisano 29.01.2006 - |20:47|

Ja tam myśle jednak że był to wypadek przy pracy Pradawni pozwolili się rozprzestrzeniać ludziom porobili wrót ale nie sprawdzali dokładnie planet znaczy co się na nich dzieje jak przebiega ewolucj. Więc troche ludzi pewnego razu przyszło na pewną planetę i zostali oni zaatakowani przez jakieś prymitywne robale. Robale wysysały energie a moim zdaniem także DNA które mieszało się i mutowało w toku ewolucji z DNA tych małych robali i tak po pewnym czasie powstał nowy gatunek rozprzestrzenił się, mnożył, rozwijał technologie pod nosem Pradawnych moze nie świadomych w ogule istnienia nowej rasy, albo poprostu zlekceważyli ich. tymczasem WRAITH rozwijały się na potęgę i wreszcie zaatakowali Pradawnych, pradawni próbowali negocjować ale to nic nie dało, Pradawni wycofali się spowrotem do naszej galaktyki a u WRAITH samowolka podział na klany rywalizujące o pożywienie.
Ewolucja spowolniła bo WRAITH są świetnie przystosowane do warunków, no to i tyle jeśli chodzi o WRAITH.

W pewnym odcinku jest mowa o odkryciu WRAITH na pewnej planecie co by potwierdzało to że Pradawni nie byli świadomi powstania WRAITH

Użytkownik dawid-ori edytował ten post 02.02.2006 - |11:44|

• 0

#257 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 29.01.2006 - |22:52|

Wampirki? Oj chyba ogladamy inne seriale ;) To sa Wraith i pisownia ich nazwy nie jest zbytnio trudna, wrecz bym powiedzial ze dziecko co dopiero nauczylo sie pisac by zapamietalo ich nazwe ;).
  • 0

#258 dawid-ori

dawid-ori

Szeregowy

• Użytkownik
  • 66 postów

Napisano 02.02.2006 - |11:52|

Przeglądasz jeszcze czasem co piszą inni?, czy tylko szukasz okazji do krytykowania mnie? ( ;) traktój to z przymróżeniem oka)
W wielu postach nie występują nazwy ras tylko inne które je w pewnym sensie określają stanowia swoisty znak rozpoznawczy np.:
Wraith- wampiry (sposób w jaki się odrzywiają - "wysysają" energie z człowieka"), robale (pochodzenie)
Goa'uld'owie- węże (kształt synbiontu)
Asgardczycy- szaraki (kolor skóry)

Użytkownik dawid-ori edytował ten post 02.02.2006 - |12:39|

• 0

#259 Qrpkk

Qrpkk

Szeregowy

• Email
  • 74 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 02.05.2006 - |19:23|

pamietacie odcinek 2x09 "aurora" ??
kapitan statku wspominal cos o slabosci Wraith, niestety niczego sie nie dowiedzielismy :/
Jakie sa wasze przypuszczenia ?? :P Co to moze byc ?? :P
  • 0
Then did Tilius say to the people of the low plains: "Seek not the wickedness amongst your neighbors, lest it find purchase in your own house".
Book of ORIgin

#260 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 02.05.2006 - |23:10|

To może być wiele rzeczy. O jednej z nich wspominał Michael - ten uczłowieczniony Wampirek, że Wraith walczą ze sobą, czyli nie stanowią jednej siły, ale są rozdzieleni, co zresztą wykorzystywano już kilka razy.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych