Skocz do zawartości

Zdjęcie

Californication

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
295 odpowiedzi w tym temacie

#241 Sham-Tu

Sham-Tu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 65 postów

Napisano 27.12.2010 - |16:04|

W zeszłym tygodniu wyszły (jako preair) dwa pierwsze odcinki 4 sezonu Californication.

I muszę powiedzieć, że jest naprawdę dobrze!

Hank w swoim stylu radzi sobie z problemami, najpoważniejszymi jakie miał (przynajmniej w serialu), a co najważniejsze wygląda to naturalnie. A po za tym po staremu, Charlie jak zwykle rządzi, kobiety same rzucają się na Hanka a alkohol leje się strumieniami. I, jak się można było spodziewać, jest wspomniane nazwisko Polańskiego;]

Tak więc po dwóch pierwszych odcinkach można mieć nadzieję na naprawdę dobry sezon.
  • 0

#242 kyrcer

kyrcer

Kapral

• Użytkownik
  • 166 postów

Napisano 27.12.2010 - |18:02|

Nic dodać nic ująć, Hank w swoim żywiole. :D
  • 0

#243 marass

marass

Szeregowy

• Użytkownik
  • 45 postów
  • MiastoNowy Tomyśl

Napisano 30.12.2010 - |12:09|

Runkle w czasie sceny wyjścia Hanka z więzienia mistrzostwo świata.
  • 0

#244 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 06.01.2011 - |17:20|

Również jestem po 2 odcinkach 4 sezonu i przyznaje, że serial jest wciąż [beeep]! Hank radzi sobie jak widać z zaistniała sytuacją. Wszystko jest prawie jak dawniej, czyli wspominane wcześniej, że Hank jest w swoim żywiole. Tekst o Polańskim hmmm, po prostu na niego czekałem xD Zapowiada się kolejny Udany sezon "Californication"!
  • 0

#245 fdab

fdab

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 10.01.2011 - |00:51|

Czy tylko mi się zdawało, że
Spoiler

Użytkownik johnass edytował ten post 10.01.2011 - |16:28|

• 0

#246 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 10.01.2011 - |15:50|

Uważaj, na spoilery! Dość ważny jest ten fragment. A co do tego to zobaczymy, ale być może tak.
  • 0

#247 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 10.01.2011 - |20:10|

4x01
Znakomity start najlepszego serialu komediowego.

Niezaprzeczalnie trzeba jej przyznać że ma świetne cycki i dupcię.
P.S. Wreszcie mamy piękną aktorkę we właściwym wieku czyli 19 lat :D
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#248 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 12.01.2011 - |13:59|

Jak dla mnie delikatne rozczarowanie pierwszym odcinkiem, slaby początek, jakiś taki sztuczny, później się rozkręciło i było lepiej (świetne dialogi z panią adwokat i z Marcy), ale napewno daleko od rewelacji.
Wkurzyło mnie, że tak szybko poszedł do łóżka z Saschą, mogli jakoś to ciekawiej rozegrać, a nie ładny uśmiech i wyrko:) potwierdzam wspaniałe warunki Addison Timlin, dodatkowe 0,5 pkt - 7,5/10.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#249 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 14.01.2011 - |23:24|

"Californication" otrzymało od Show Time zamówienie na 5 sezon! :)
  • 0

#250 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 15.01.2011 - |23:50|

IV.02
dużo obyczaju i dramatu, mało zabawnych scen, a jak już to takie trochę wymuszone - Hank i Runkle razem z Marcy w łóżku, jakoś mnie to nie śmieszyło.
Natomiast od strony dramatu wręcz znakomicie - kompletny rozkład małżeństwa Hanka i słaba próba ocieplenia stosunków z córką, no i końcówka... - 8,5/10.
IV.03
z komedii zrobił nam się dramat, myślę, że wielu może się to nie spodobać, ale dla mnie jest bardzo ok:), mamy w tej chwili wyraźnie 2 skrajności: Runkle'a, który wprowadza sporą dawkę humoru (scena z Azjatką) i po drugiej stronie zagubionego, zwichniętego przez życie Moody'ego, podejmującego próby powrotu do normalności - 8/10.

Użytkownik Macmax edytował ten post 31.01.2011 - |09:57|

• 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural

#251 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 31.01.2011 - |20:28|

Jeśli pisaliście, że w 4x03 Runkle wprowadzał sporą dawkę humoru, to w 4x04 przeszedł samego siebie. Dawno się tak nie uśmiałem na "Californication" jak przy wczorajszym odcinku (nie chce za dużo spoilerować, ale jestem w stanie może podać jeden/dwa epy, które były zrobione na podobnym poziomie bardzo czarnego humoru :D). Mistrzostwo świata :)

Użytkownik sephia edytował ten post 31.01.2011 - |20:29|

• 0

#252 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 31.01.2011 - |20:54|

Świetny odcinek jak i cały sezon. Nie wiem co zmienili, ale jest rewelacyjnie :D
  • 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#253 kyrcer

kyrcer

Kapral

• Użytkownik
  • 166 postów

Napisano 31.01.2011 - |21:02|

Uśmiałem się po pachy. Mocne teksty. :D
  • 0

#254 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 07.02.2011 - |10:13|

IV.04
dziwny odcinek, z jednej strony śmieszny i zabawny, z drugiej ocierający się o tragedię ludzką (samobójstwo producenta i dramatyczne rozterki Hanka). Ta tragedia też przyjęta z czarnym humorem, jakoś niekoniecznie podoba mi się kierunek, w którym ewoluuje Californication. Coś chyba twórcy nie do końca wiedzą co chcą pokazać - komedię czy dramat?
Wszystko wydaje się być takie robione na siłę, brak lekkości i świeżości jaką niósł w 1 i 2 sezonie - 6,5/10 za 4 ep.

Użytkownik Macmax edytował ten post 07.02.2011 - |10:30|

• 0

#255 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 21.02.2011 - |11:47|

Nadrobiłem 4 sezon i poziom się znacznie podniósł w porównaniu z 3 sezonem. Jakoś pomimo tego zagęszczenia dramatyzmu czuć tą lekkość historii z pierwszych sezonów przynajmniej jak dla mnie.

@Macmax ten producent nie popełnił samobójstwa w dosłownym tego słowa znaczeniu. To raczej wypadek był, do tego trochę nawiązujący do śmierci jednego ze znanych amerykańskich aktorów ale nie wnikam czy to był celowy zabieg. No a twórcy nigdy nie mieli chyba problemu z tym co pokazywać komedię czy dramat bo te dwa gatunki idą ze sobą w parze w zasadzie od początku.
  • 0
don't try

#256 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 21.02.2011 - |18:40|

IV.05
@Logan w pierwszych 2 sezonach wyraźnie było komediowo z lekką nutą dramatu. Od 3 sezonu jest już zdecydowanie dramatyczniej, co mi akurat nie przeszkadza, właśnie 5 odcinek to znów powrót do wysokiej formy, świetne dialogi z panią adwokat, czy rozmowa z Mią oglądało się z przyjemnością. A obok życia Hanka wesołe przygody Runkle'a, czyżby to jednak on został ojcem dziecka Smerfetki? - 8/10
Logan, piszesz o śmierci Carradine'a? Też jakoś dziwnie zginął, chyba nawet na klamce...

Użytkownik Macmax edytował ten post 21.02.2011 - |18:41|

• 0

#257 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 21.02.2011 - |18:53|

No to racja, że od 3 sezonu jest trochę więcej dramatu ale jak dla mnie to właśnie dobrze bo jakby ciągle było luźno jak na początku szybko zaczęłoby być wtórnie i oglądalibyśmy zapychacze a tak mamy ciekawe wątki plus ten nieodłączny idealnie zdystansowany humor.

Odnośnie tej ciąży Marcy to mam nadzieję, że to Runkle bo jakoś ich wątek był zabawniejszy kiedy byli razem.

Dokładnie o Carradine'a mi chodziło. Nie wnikałem w szczegóły tej sprawy ale jej okoliczności były mocno podobne do tych, w których śmierć poniósł producent z serialu.

Użytkownik Tom_Logan edytował ten post 21.02.2011 - |18:59|

• 0
don't try

#258 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 28.02.2011 - |16:54|

IV.07
ekstra odcinek, zabawny z doskonałym Robem Lowem jako Eddie Nero (jego kozacka broda + teksty do Runkle'a, uśmiałem się), poza tym dużo ciekawostek - Karen jako wspaniała kobieta, walcząca o przyszłość Hanka, motyw z trójkącikiem) wysoki poziom, coraz lepiej - 9/10.
  • 0

#259 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 15.03.2011 - |00:24|

- Świetnie wyglądasz.
- Jak [beeep]y agent FBI.

:lol: :lol: :lol: :lol:
  • 1

#260 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 17.03.2011 - |11:04|

W końcu znalazłem czas żeby zabrać się za oglądanie tego serialu i po obejrzeniu pilota stwierdziłem, że jest bardzo dobrze albo i lepiej, a serial tak mnie wciągnął, że łyknąłem od razu kolejne 5 odcinków. Może nie były już tak genialne jak pilot, ale mimo wszystko oglada się świetnie. Bardzo fajne postacie i to wszystkie, które się pojawiają. Nie spodziewałem się że agent Mulder zaprezentuje się aż tak dobrze w tego rodzaju roli. Dodatkowo Charlie Runkle dorównujący Hankowi.
Oglądam dalej i coś czuję, że te 4 sezony jestem w stanie łyknąć w moment bo serial jest na prawdę super. Kojarzy mi się trochę z Weeds, przynajmniej takie odniosłem pierwsze wrażenie mimo, że tematyka obu seriali zupełnie różna.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych