Seriale na DVD i Blu-ray
Napisano 25.10.2009 - |18:19|
Napisano 25.10.2009 - |19:53|
Bardziej chodziło o jedną płytę z dodatkami na sezon z tego co pamiętam.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 25.10.2009 - |20:44|
Więc dopóki ktoś tego nie kupi i nie napisze jak faktycznie jest to bym się nie przejmował co tam jakiś Kaziu wypisał w szablonie na stronie.
- Tak wygląda np bonusowa płyta w sezonie 1:
- Rozszerzona wersja Odcinka, w którym wszystko się zaczęło, z komentarzem producentów wykonawczych Kevina S.Brighta, Marty Kauffman oraz Davida Crane'a
- Przyjaciele Przyjaciół klipy z gośćmi specjalnymi
- Wstąp do Central Perku z interaktywną mapą
- Sprawdź Jak dobrze znasz Przyjaciół? Quiz
- Zobacz zwiastun sezonu 2.
A tak w sezonie 2: - Rozszerzona wersja Odcinka z listą i Odcinka z wideo z balu maturalnego z komentarzem producentów wykonawczych Kevina S. Brighta, Marty Kauffman i Davida Crane'a
- Wstąp do Mieszkania Moniki i Rachel z interaktywną mapą
- Przekartkuj Księgę gości z Przyjaciółmi Przyjaciół
- Sprawdź jak dobrze znasz Przyjaciół? Quiz z unikatowym materiałem: pełną wersją Smelly Cat
- Dowiedz się Co słychać u Przyjaciół?
A tak w sezonie 3: - Rozszerzona wersja Odcinka, w którym nikt nie jest gotowy, Odcinka z footballem i Odcinka z następnym rankiem z komentarzem producentów wykonawczych Kevina S. Brighta, Marty Kauffman i Davida Crane'a
- Wstąp do Kawalerskiego mieszkania Joeya i Chandlera z interaktywną mapą
- Zmierz się z quizem Ross i Rachel: Rozstanie
A tak w sezonie 4: - Rozszerzona wersja Odcinka z Chandlerem w skrzyni, Odcinka z embrionami i Odcinka ze ślubem Rossa z komentarzem producentów wykonawczych Kevina S. Brighta, Marty Kauffman i Davida Crane'a
- Zobacz fenomen Przyjaciół na innych kontynentach w dokumencie
- Przyjaciele dookoła świata
- Zmierz się z quizem Kto kogo zna lepiej? Wyzwanie Rossa
A tak w sezonie 5: - Rozszerzona wersja Odcinka z trojaczkami, Odcinka ze Świętem Dziękczynienia i Odcinka, w którym wszyscy się dowiadują z komentarzem producentów wykonawczych Kevina S. Brighta, Marty Kauffman i Davida Crane'a
- Gunther uchyla rąbka tajemnicy następnego sezonu
- Przeżyj ponownie pełną wrażeń wizytę w Anglii - Przyjaciele w Londynie
- Zdobąć przepustkę za kulisy dzięki czterogodzinnemu dokumentowi
- Discovery Channel - Odcinek zza kulis filmu
A tak w sezonie 6: - Rozszerzona wersja Odcinka o Święcie Dziękczynienia, Odcinka o tym, co by było gdyby i Odcinka z zaręczynami z komentarzem producentów wykonawczych Kevina S. Brighta, Marty Kauffman i Davida Crane'a
- Przekartkuj Księgę gości z Przyjaciółmi Przyjaciół: wywiady z Elliottem Gouldem, Christiną Pickles, Maggie Wheeler i Jane Sibbett
- Gagi z planu
- Spróbuj szczęścia w quizie Gra w Kasynie
A tak w sezonie 7: - Rozszerzona wersja Odcinka ze Świętami, Odcinka z nowym mózgiem Joeya i Odcinka ze ślubem Moniki i Chandlera z komentarzem producentów wykonawczych Kevina S. Brighta, Marty Kauffman i Davida Crane'a
- Przyjaciele Przyjaciół Księga gości: wywiady z Morganem Fairchildem, Alexandrą Holden, Colem Mitchellem Sprousem, Eddiem Cahillem i Paget Brewster
- Gagi z planu
- Spróbuj szczęścia w quizie Weselna księga Moniki
A tak w sezonie 8: - Rozszerzona wersja Odcinka, w którym Rachel mówi Rossowi i Odcinka, w którym Rachel ma dziecko z komentarzem producentów wykonawczych Kevina S. Brighta, Marty Kauffman i Davida Crane'a
- Gagi z planu
- Przyjaciele Przyjaciół Księga gości: wywiady z Davidem Arquette, June Gable, Taeri Garr, Debrą Jo Rupp, Bonnie Somerville i Lauren Tom
- Quiz Wielka Gra Joeya
A tak w sezonie 9: - Rozszerzona wersja Odcinka z męską nianią, Odcinka z drugą siostrą Rachel i Odcinka na Barbados z komentarzem producentów wykonawczych Kevina S. Brighta, Marty Kauffman i Davida Crane'a
- Za kulisami stylu: spojrzenie na Przyjaciół - stylistka kostiumów Debra McGuire, stylista fryzur Jonathan Hanousek i makijażystka Robin Siegel omawiają modę, fryzury i makijaże Przyjaciół, które pojawiły się przez wszystkie lata
- Gagi z planu
- The Flaming Lips Phoebe Battles the Pink Robots - teledysk z udziałem Lisy Kudrow, wyreżyserowany przez Kevina S. Brighta
- Kto jest Twoim najlepszym przyjacielem? Quiz
A tak w 10 sezonie: - Rozszerzona wersja Odcinka ze spóźnionym Świętem Dziękczynienia, Odcinka, w którym płacze striptizer i Ostatniego odcinka z komentarzem producentów wykonawczych Kevina S. Brighta, Marty Kauffman i Davida Crane'a
- Rozważania na temat Przyjaciół: obsada i producenci opowiadają o ostatnich dniach pracy i o końcu produkcji serialu
- Kompilacja gagów z planu
- Przyjaciele Przyjaciół Księga gości: wywiady z Christiną Applegate, Paulem Ruddem i Aishą Tyler
- Matt LeBlanc Joey Joey - teledysk
http://www.przyjaciele15lat.pl/
http://www.galapagos...pl/przyjaciele/
Użytkownik biku1 edytował ten post 25.10.2009 - |20:56|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 26.10.2009 - |08:18|
http://www.amazon.co...ndvdcomsales-20
matko, jak się człek patrzy na te fotki, LOL, jaki Boreanaz jeszcze młodzik... a w sumie teraz to bardziej kojarzy mi się z Bones niż z Buffy... w sumie fajnie, że nie został zaszufladkowany jako Angel
Napisano 26.10.2009 - |22:02|
Kolekcja Hitchcocka cz. 1 (3DVD)
http://www.punkt44.p...z_1_(3dvd).html
CD Projekt zaczyna umieszczać już swoje zapowiedzi ze studia Walt Disney i Touchstone.
Narazie z seriali jest Hannah Montana Sezon 2 (dvd).
http://www.empik.com...lotName=BoxSale
Oprócz tego trochę disnejowskich animacji i filmów, np. Narzeczony Mimo Woli z Sandrą Bullock.
Napisano 27.10.2009 - |02:39|
Napisano 27.10.2009 - |11:30|
Dziś Polska premiera ST11 - Ciekawe kiedy ogłoszą zmianę, lub kiedy dojdą maile, z info o odbiorze.
Ja wczoraj dostałem maila ze sklepu bluedvd.pl, że "Star Trek" na Blu-ray jest już u nich na magazynie; dzisiaj mają wysłać Niestety, ponoć polska wersja z napisami jest delikatnie mówiąc spitolona Przesunięcia są w napisach o jakieś 1-2 sekundy, a niektóre teksty ponoć nie są tłumaczone; tak przynajmniej jest w wersji dla wypożyczalni; ja tego nie widziałem, więc nie wiem jak bardzo jest źle; obejrzę i ocenię, to wtedy się wypowiem
A CD Projekt wydaje jeszcze trzeci sezon "Zagubionych" na Blu-ray.
Napisano 27.10.2009 - |15:29|
Z tego co widzę, to Empik jak zwykle ma już obsuwę bo przy każdym ST jest data 30 października.Dziś Polska premiera ST11 - Ciekawe kiedy ogłoszą zmianę, lub kiedy dojdą maile, z info o odbiorze.
Czyli tradycyjnie zaczęły się cuda dziać jak przy innych wydaniach o których wspominaliście, że leżały na półkach w sklepach a Empik uparcie pisał, że nie ma na rynku.
W każdym razie ciekawe jak im pójdzie z Trekiem bo jeśli "tradycyjnie" to powiem "Toudi a nie mówiłem, żebyś tam nie zamawiał".
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 27.10.2009 - |16:00|
A co do tłumaczenia, to słyszałem że rasy się zmieniły, Wolkan wygryźli Wulkanie z Wulkana...
Użytkownik Toudi edytował ten post 27.10.2009 - |16:57|
Napisano 27.10.2009 - |16:47|
Do 4 płyt dvd (3 w wersji Blu-Ray) dadzą dodatkowo 64 stronicową książeczkę.
Każdy epizod ma behind-the-scenes featurette, a do tego 7 odcinków będzie w wersji Director's Cut z scenami których nie było w tv.
Fajnie się to zapowiada.
Użytkownik biku1 edytował ten post 27.10.2009 - |16:48|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 27.10.2009 - |18:25|
A CD Projekt wydaje jeszcze trzeci sezon "Zagubionych" na Blu-ray.
Można prosić jakiegoś linka ?
Napisano 27.10.2009 - |19:04|
Można prosić jakiegoś linka ?
Proszę bardzo
http://bluedvd.pl/p/... 3 blu-ray.html
Co do "Star Treka" i tych Wulkanów (o zgrozo ), to ta gafa jest chyba w wersji lektorskiej, bo z tego co słyszałem napisy są identyczne z wersją kinową. Występują tylko problemy z synchronizacją ich w czasie i kilka drobnych błędów (pytałem dzisiaj o to kolegę, który pracuje w wypożyczalni). Nie wiem, może w wersji sklepowej to poprawili? W końcu wersja do wypożyczalni ukazała się pod koniec września.
Napisano 27.10.2009 - |19:13|
"Tylko" ?Występują tylko problemy z synchronizacją ich w czasie i kilka drobnych błędów
OMG jak napisy idą sobie a dialogi mówione sobie to wydanie nadaje się do kosza i nic więcej.
Jak tego nie poprawili to wydanie będzie można określić jednym słowem "bubel" i odesłać wydaFcy aby sobie sam to oglądał.
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 27.10.2009 - |19:32|
"Tylko" ?
Chciałem być delikatny; gdybym napisał co naprawdę myślę, to byś mi bana dał na wieki wieków
Co do "Wojen Klonów", to biku1 trzymaj się - premiera przeniesiona na marzec 2010; jak dobrze pójdzie Mówiłem, że Imperial to wyda (jeżeli wyda)
Premiera opóźniona
Co do strony CD Projekt z filmami, to na dzień dzisiejszy cisza
A co do "Star Treka" jeszcze; wiecie co z "TOS"? Miał być w okolicach premiery kinówki, a tutaj cisza
Użytkownik Inuki edytował ten post 27.10.2009 - |19:38|
Napisano 27.10.2009 - |19:37|
Napisano 27.10.2009 - |19:54|
No ale wiecie, wszystko wskazuje, że jednak Star Trek w polsce jest miesiąc przed światem...
No właśnie; wygląda to tak jakby Imperial sam przygotował to wydanie a nie Paramount. Jeżeli tak jest, to już wiadomo czemu skopane wydanie dostaliśmy
Napisano 27.10.2009 - |19:58|
Napisano 27.10.2009 - |21:31|
Ja wczoraj dostałem maila ze sklepu bluedvd.pl, że "Star Trek" na Blu-ray jest już u nich na magazynie; dzisiaj mają wysłać Niestety, ponoć polska wersja z napisami jest delikatnie mówiąc spitolona Przesunięcia są w napisach o jakieś 1-2 sekundy, a niektóre teksty ponoć nie są tłumaczone; tak przynajmniej jest w wersji dla wypożyczalni; ja tego nie widziałem, więc nie wiem jak bardzo jest źle; obejrzę i ocenię, to wtedy się wypowiem
Inuki - masz już tego Treka ?? No i dodatkowe pytanie - czy te błędy dotyczą tylko BR czy również i DVD .Co do "Star Treka" i tych Wulkanów (o zgrozo ), to ta gafa jest chyba w wersji lektorskiej, bo z tego co słyszałem napisy są identyczne z wersją kinową. Występują tylko problemy z synchronizacją ich w czasie i kilka drobnych błędów (pytałem dzisiaj o to kolegę, który pracuje w wypożyczalni). Nie wiem, może w wersji sklepowej to poprawili? W końcu wersja do wypożyczalni ukazała się pod koniec września.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych