Skocz do zawartości

Zdjęcie

Spoiler Zone

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2652 odpowiedzi w tym temacie

#2401 EKOlocke

EKOlocke

Szeregowy

• Użytkownik
  • 65 postów

Napisano 22.03.2008 - |10:15|

Wiadomo już o kim bedzie 9 odcinek? :)
  • 0

#2402 Axtezim

Axtezim

Szeregowy

• Użytkownik
  • 57 postów

Napisano 22.03.2008 - |10:17|

Wiadomo już o kim bedzie 9 odcinek? :)

Ja czytałem, że ma być o Benie :) więc czekam na super odcinek

I tak spoilerowo trochę czytałem też że:
Spoiler
więc może być bardzo ciekawie :]
  • 0

#2403 EKOlocke

EKOlocke

Szeregowy

• Użytkownik
  • 65 postów

Napisano 22.03.2008 - |14:49|

ja jednak wyczytalem teraz ze ma byc o tym jak Sayid zaczal pracowac dla Bena, bo by pasowalo do tytulu odcinka (The Bakir). Flashbacki Bena raczej zobaczymy w ostatnim odcinku serii...
  • 0

#2404 Curacao

Curacao

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 76 postów
  • MiastoToruń,Polska

Napisano 22.03.2008 - |17:07|

w 4 sezonie zostalo nam jeszcze 5 odcinkow - w tym bedzie na pewno:
- flashback/flashforward Locke'a
- flashback/flashforward bena
- flashforward Jacka
-"The Shape of things to come"(4x09) - prawdopodobnie flashforwardy Sayida(patrz - zdjecia z planu).
- mysle ze przydalby sie nam tez odcinek o przeszlosci Charlotte albo Milesa(Frank jest raczej plytkim bohaterem, o Danie juz troche wiemy)

Edit : 4x09 jednak nosi tytul "The Shape of things to come", a nie "The Bakir", jak bylo mowione w spoilerach.

Użytkownik Curacao edytował ten post 23.03.2008 - |16:47|

• 0
-Why do you find it so hard to believe?
-Why do you find it so easy?

#2405 Armageddon89

Armageddon89

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 93 postów

Napisano 23.03.2008 - |14:41|

Ja znowu słyszałem ze odcinek ma nosic nazwe "The Shape of Things to Come" ;) Z trailera znamy juz tożsamości o6 są to : Jack, Kate,Aaron, Sun, Hurley, Sayid.
  • 0

#2406 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 24.03.2008 - |09:41|

ja jednak wyczytalem teraz ze ma byc o tym jak Sayid zaczal pracowac dla Bena, bo by pasowalo do tytulu odcinka (The Bakir). Flashbacki Bena raczej zobaczymy w ostatnim odcinku serii...

W ostatnim odcinku sezonu mają być ff jacka.
  • 0

Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.

#2407 Armageddon89

Armageddon89

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 93 postów

Napisano 24.03.2008 - |21:05|

A skad to wiadomo ?
  • 0

#2408 JohnDee

JohnDee

Szeregowy

• Użytkownik
  • 48 postów
  • Miastoz dobrej strony...

Napisano 25.03.2008 - |21:08|

W ostatnim odcinku sezonu mają być ff jacka.

No nie, znowu? <_<
  • 0

#2409 Grzebul

Grzebul

Sierżant

• VIP
  • 741 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 25.03.2008 - |22:42|

W sumie mogą być i Jacka.
Nie wiem czyje by musiały być flashe, żebym był zadowolony. Chyba tylko jakiegoś kogoś nieflashowego, np Roussaeu, Jacoba Dymka czy Vincenta. No ew Bena. Tak to czy flashe będą Jacka, czy Claire czy też Sayida to mi w sumie wszystko jedno, byleby odcinek trzymał dobrze i spełnił lostowe oczekiwania :)
A Jacka nb nie było jeszcze w tym sezonie. Zawsze miał średnio co siódmy odcinek, no nie?
  • 0

#2410 miszel

miszel

Szeregowy

• Użytkownik
  • 43 postów

Napisano 25.03.2008 - |23:16|

Jeżeli flashe Jacka będą na podobnym poziomie do tych z finału 3 sezonu to ja nie mam zamiaru narzekać :D poza tym, fakt, Jack nie miał w tym sezonie jeszcze swojego epizodu, więc pewnie przychodzi na to czas.
  • 0

#2411 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 31.03.2008 - |07:33|

Zestawiene spojlerów [głównie z DarkUfo]:

04x09
Nowe postacie:
* Ishmael Bakir. Middle Eastern, 40s, should have a slight natural accent, a high-ranking businessman who carries himself with a sense of quiet menace. We get the impression that this distinguished man has the capacity for great violence. Guest star.
* Desk clerk. African (Tunisian), female, any age, French-speaking. Cold to some guests, but gracious to the wealthy. Must have a British or French accent. Co-star.
* Doorman. 50s, British, white, distinguished. Uniformed doorman works for a luxury building. Co-star.
* Bedouins. Two Arabic men, any age, must be able to speak Arabic. Stunts required - Must be able to ride a horse. Co-stars.

Ma to być rzekomo f-forward Sayida w Iraku, pokazujący jak doszło do zwerbowania go przez Bena (pogrzeb... Nadii :blink: i pierwsze zlecenie). I jakoś nie za bardzo ma to związek z "chronieniem" Oceanic 6 przed kimkolwiek.
Zdjęcia promocyjne do odcinka są na stronie głównej, więc nie wklejam :P bo mi się nie chce :P
Wysadzenie Baraków, które wklejałam parę postów wcześniej ma być niby w tym odcinku, choć chodzi plotka, że to zdarzenie z... przeszłości (aczkolwiek osmalona gęba Bena na fotkach promocyjnych trochę temu przeczy).

04x10
Nowe postacie:
* Dr. Erika Stevens. Female, African-American, late-30s or older. An intelligent, caring doctor who is not adverse to putting in long work hours to help her patients. Nice Co-star - 2 scenes.
* Dr. Stillman. Male, 50s, any ethnicity. A kind, but no-nonsense psychiatrist who reaches a wall with a patient and has to reach out for help. Co-star.

Doniesienia z planu - filmują w Santa Rosa i w Szpitalu św. Sebastiana.
Czyżby to był f-forward Oceanic 6?
Aktualizacja: na planie widziano Johna Terry'ego (Christian) i Sama Andersona (Bernard) :blink:
Wg plotek: w tym odcinku Abaddona miałby łazić za Kate i wypytywać o to, co stało się na wyspie.
Mamy zobaczyć wnętrze stacji "Orchidea" (przepraszam, chyba autor miał "Temple" na myśli?)

PS - Nestor Carbonell wrócił na Hawaje - czyli zobaczymy w którymś odcinku Mr. Malowane Ślepka :lol:

04x11
Nowe postacie:
* Five-year-old boy. Caucasian, green eyes, sweet, shy, tentative and smart. Has to take a test and becomes nervous about passing. Nice Co-star.
* Teenage boy. Plays as 16 or 17, Caucasian, green eyes. Angry, a little nerdy, defiant and rebellious. There's a lot more to this kid than meets the eye. Tries to fight back against older, stronger boys but is pushed into a locker. Nice Co-star.
* Teenage girl. Plays as 16, Caucasian, red hair (or willing to dye hair red). Emotional, prone to dramatic gestures, passionately in love and fights with her Mom about it. Nice Co-star.
* Mother. Caucasian, late 30s, with red hair and blue or green eyes, Frazzled, annoyed, trying to keep her daughter under control and tired of dealing with her when she seems to only make one bad decision after the other. Co-star.
* Gellert. Any ethnicity, 30s -40s. High school chemistry teacher, intelligent and understanding, he offers a bright student the chance of a lifetime but becomes resentful when the offer is refused. Co-star.
* Florence. Any ethnicity, late 30s. A foster mother who is worn out and overwhelmed. She is charmed by an unexpected visitor she anxiously hopes might help her situation, but she turns punitive when it doesn't go well. Co-star.
* Susie. Any ethnicity, 30s to 40s. A nurse working the late shift who unexpectedly has to help deliver a baby. Professional and compassionate, she tries to help the mother adjust to her new reality... Co-star.

5-letni chłopiec i zastępcza matka? Wyglądałoby, że to f-back Łysola.
Ale jest jedno "ale" - zastępczej matce ktoś złoży nieoczekiwaną wizytę... Jak na razie nic nie wskazywałoby, aby ktokolwiek interesował się losami Locke'a, gdy Łysol miał 5 lat.
A do tego, co podkreśliłam w opisie postaci Gellerta, jest rumourek:
http://lostrumours.b...ming-sides.html
Całość wygląda mi na próbę zwerbowania kogoś, najwyraźniej na wyspę :)
Locke student? Oferta pracy w Carson Bio-Lab? Jakoś mi to wybitnie nie pasuje... :)
Tajemniczy "Andrew" (imię to pewnie fake na tym etapie) z rumourka jest osobą, na którą Dharma polowała od lat? A koleś najwyraźniej nie dał się złapać :) I pewnie teraz Othersi myślą, że to Łysol :P
A na finał odcinka zdaje się będziemy szukać szczęki :P Jak się dowiemy o kogo chodziło...
PS - koniecznie trzeba będzie poczekać na oficjalną cast-listę do odcinka, może już wówczas coś się wyjaśni ;)

Ufff, chyba złowiłam wszystkie co ważniejsze spojlery.

Użytkownik Tajemnicza_Wyspa edytował ten post 31.03.2008 - |08:13|

• 0
"If it is man's outward journeys that have brought us to this precarious place in time, it is the inward journey that will set us free."

#2412 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 03.04.2008 - |06:36|

Doniesienia z planu do 04x11 - prawdopodobny DUŻY spojler - więc wchodzisz na własną odpowiedzialność:
http://spoilerslost....ckes-birth.html
Byłoby to chyba wyjaśnienie "niepokalanego" poczęcia, o którym mówiła matka Łysola (i zamknęli ją w psychiatryku) :) Locke może być synem Jacoba?
Ale jeśli miałoby się to okazać prawdą, to co z dotychczasowymi f-backami Łysola? Co z Cooperem i "kradzieżą" nerki?

PS - coś za szybko wyciekł ten spojler, już po jednym dniu filmowania odcinka ;) Czuję po prostu 'haczyk".

PS 2 - ;) - chyba podejrzewam, co nam mogą zafundować. Coś jak w stylu 04x07, czyli mix - może być rzeczywiście f-back Łysola, ale pomieszany z f-backiem drugiej osoby. A cliffhanger na koniec odcinka - który będzie zapowiadał finał serii - wyjaśni, kto jest druga osobą (możemy mieć solidny opad szczęki - aczkolwiek po dokładnym przeanalizowaniu rumourka mam pewne podejrzenie).
Tylko, że wówczas Łysol jest kandydatem do trumny z 03x22 :P -> patrz: stary spojler od Kristin.

Użytkownik Tajemnicza_Wyspa edytował ten post 03.04.2008 - |08:44|

• 0
"If it is man's outward journeys that have brought us to this precarious place in time, it is the inward journey that will set us free."

#2413 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 03.04.2008 - |13:11|

Niczym nie poparta plotka. Tworcy jeszcze w trzecim sezonie potwierdzili, ze The Brig byl ostatnim flashbackiem Locke. Raczej wierze im.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#2414 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 03.04.2008 - |13:29|

@Jonasz
Finał sezonu 3 - podwodny bunkier - pokazał, że nie należy do końca wierzyć twórcom. :lol:
Dzieciństwa Łysola nie widzieliśmy...

I tak jak napisałam w poprzednim poście - węszę mix. Dzieciństwo Łysola właśnie (fragmencik), plus jakiś "dodatek" - czyli fragment czyjejś innej biografii - kogoś co rzeczywiście potrafiłby "pogadać z wyspą" (kogoś o naprawdę silnych "special" zdolnościach w tym kierunku) ;)
Cały f-back w formie opowieści Bena/Richarda (ewentualnie kogoś jeszcze). Być może z zaprezentowaniem możliwości stacji "Orchidea" - że mogą przenosić się wstecz i "podglądać" wybrane osoby?
Całość - zakończona komentarzem - "Myślimy, że to właśnie ty, John"... :lol:
I cliffhangerek pokazujący, że chodziło o kogoś innego.
Czyli Ben wychodzący na durnia :P

Aktualizacja - świeżutkie i cieplutkie: :P
http://spoilerslost....ed-episode.html
Filmowanie 04x10 mieli zakończyć 4 kwietnia...
Czyżby jednak 04x10 miałby być multi - Oceanic 6?

Użytkownik Tajemnicza_Wyspa edytował ten post 03.04.2008 - |13:46|

• 0

#2415 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 07.04.2008 - |13:23|

Pozbierane z weekendu:

Kolejne doniesienia z filmowania potwierdzają że najwyraźniej odcinek 04x11 będzie o Łysolu:
http://spoilerslost....igh-school.html
[potwierdza się wcześniejszy rumourek o rozmowie profesora ze studentem - autor informacji twierdzi, ze tym studentem jest 16-letni Locke!]
http://spoilerslost....ing-update.html
to chyba też:
Ten "Locke - student" mi jakoś wybitnie nie pasuje, w związku z tym mam pytanie. Czy oprócz podrobionych dokumentów Jonathana Locke z "Further Instruction" mieliśmy jakąś oficjalną wskazówkę, co do daty urodzenia Łysola?

Tytuł odcinka 10 to "Something Nice Back Home". I odcinek najprawdopodobniej będzie o Jacku.

Wspomniane wcześniej: Ben i Sun w Londynie - sceny mają być do finału. Ma się też pojawić Charles Widmore [to na razie rumourek].

http://spoilerslost....le-casting.html
Skomentuję krótko - WTF? :blink:
Nie przypominam sobie aby Hanso Foundation, ani też Widmore mieli jakieś biura w Australii...
I odcinek ma być o Oceanic 6...

Kolejny post, jak się znów coś uzbiera :P
  • 0

#2416 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 07.04.2008 - |13:56|

[potwierdza się wcześniejszy rumourek o rozmowie profesora ze studentem - autor informacji twierdzi, ze tym studentem jest 16-letni Locke!]
to chyba też:
Ten "Locke - student" mi jakoś wybitnie nie pasuje, w związku z tym mam pytanie. Czy oprócz podrobionych dokumentów Jonathana Locke z "Further Instruction" mieliśmy jakąś oficjalną wskazówkę, co do daty urodzenia Łysola?

Student w Ameryce to po prostu uczen. jesli Locke mialby miec 16 lat oznaczaloby to - high school student. Nie zadnych powodow, by uwazac, ze Locke nie skonczyl szkoly sredniej.

Locke ma obecnie okolo 50 lat. Jego date urodzenia mozna przyjac pomiedzy 1955, a 1960.

Lostpedia podaje date urodzenia Locke na 30.maja 1956 powolujac sie na epizod - "The Man from Tallahasse"

Użytkownik Jonasz edytował ten post 07.04.2008 - |13:57|

• 0
Genesis

#2417 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 07.04.2008 - |14:13|

@Jonasz
Pozostaje zawsze kwestia ukończenia studiów i co to niby miałyby być za studia. :lol:
Część ludzików na DarkUfo zaczęła kombinować, co to za szkoła, na podstawie widocznego tego zielonego logo... Jeździec na koniu?
Łysol wykazywał raczej zainteresowania techniczne - miłośnik pudełek ;)
Z kolei, jeśliby wcześniejszy rumourek się potwierdził w 100%, oferta współpracy z Carson Bio-Lab w tym kontekście nie miałaby w ogóle sensu.

Bo ewidentnie mam wrażenie, że Othersi pomylili Łysola z kimś innym.

W każdym razie zanosi się na super odcinek, a końcówka musi mieć związek z finałem.
Zgodnie z tradycją, Łysy znów coś wysadzi? ;)
  • 0

#2418 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 07.04.2008 - |14:32|

@Jonasz
Pozostaje zawsze kwestia ukończenia studiów i co to niby miałyby być za studia. :lol:

Jakich studiow? Locke nie ma studiow. Gdybyl mial tytul naukowy nie pracowalby w sklepie z zabwakami, nie byl by inspektorem budowlanym, ani podrzednym urzednikiem w fabryce pudelek.
  • 0
Genesis

#2419 miszel

miszel

Szeregowy

• Użytkownik
  • 43 postów

Napisano 07.04.2008 - |21:02|

Zapowiedź do 4x09: :)

LOCKE’S CAMP COMES UNDER ATTACK, AND JACK ATTEMPTS TO IDENTIFY A BODY THAT WASHES ASHORE, ON ABC’S “LOST”

“Lost” stars Naveen Andrews as Sayid, Henry Ian Cusick as Desmond, Emilie de Ravin as Claire, Michael Emerson as Ben, Matthew Fox as Jack, Jorge Garcia as Hurley, Josh Holloway as Sawyer, Daniel Dae Kim as Jin, Yunjin Kim as Sun, Evangeline Lilly as Kate, Elizabeth Mitchell as Juliet, Terry O’Quinn as Locke and Harold Perrineau as Michael.

Guest starring are Ken Leung as Miles, Jeremy Davies as Daniel Faraday, Rebecca Mader as Charlotte, Sam Anderson as Bernard, Tania Raymonde as Alex, Alan Dale as Charles Widmore, Marc Vann as doctor, Kevin Durand as Keamy, Yetide Badaki as desk clerk, Kaveh Kardan as merchant, Faran Tahir as Ishmael Bakir and Sean Douglas Hoban as Doug.

• 0

#2420 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 08.04.2008 - |06:19|

@Jonasz
Łysol nie ma studiów i tego nie zamierzam wcale kwestionować. Doczytałam jednak, że w scenie z "profesorem" ma chodzić o szkołę wyższą, nie średnią (zresztą taka ma być cała stylizacja).
Z notatki z castingu wynikało też, że profesor ma złożyć temu studentowi ofertę będąca "życiową szansą" (oferta współpracy? wyjazd na wyspę? praca w ośrodku właśnie powstającej Dharmy - skoro mamy mieć przełom lat 60 i 70-tych?) . Sorki, ale takich ofert nie składa się 16-letnim dzieciom ze szkoły średniej. Tylko studentom i to takim, co już uczestniczyli w jakichś projektach naukowych.
A skoro już mamy oficjalną listę do 04x09, to za 2 tygodnie powinniśmy wiedzieć, czy zobaczymy na liście zapis "young Locke", czy coś innego.

Hmmm, Charles Widmore w składzie do 04x09? :blink:
Ni ma Franka? Jest za to Keamy (ten mięśniak z tatuażem) i doktorek (nie było ich na łajbie w 04x08).
Ciekawe, bo Jack ma identyfikować trupa, którego znajdzie na brzegu... Czyżby znalezione zwłoki to jeden z nich?
I sama Alex, nie ma Danielle :( Chyba jednak niestety :(
A Bernard chyba się na dobre oderwał od spódnicy Rose, znów "solo" bez małżonki :D Kolejny wykładzik z filozofii Dalekiego Wschodu?

Nic dziwnego, że wszystkie serwisy o Lost oblężone (zwłaszcza DUfo "zawisło") - wyszedł rumour, że Widmore szuka wyspy, bo Annie to... jego córka (starsza siostra Pen). :blink:
http://lostrumours.b...e-daughter.html
Albo na finał rzeczywiście spadniemy z krzeseł po czymś takim, albo... kogoś poniosła fantazja. :lol:
Choć w sumie Annie mogła rzeczywiście nazywać się Widmore. Ale nie sądzę, by była siostrą Pen. Penny jest blondynką, Annie miała ciemne włosy. W końcu nie wiadomo, ilu krewnych ma/miał Charles Widmore...
Natomiast ewentualne rodzeństwo Annie? Prędzej podejrzewałabym, że miała brata i rodzeństwo zostało rozdzielone - patrz: laleczki z 03x20 :P
Hmmm, wówczas f-back z 04x11 może wcale nie być o Łysolu ;)

Użytkownik Tajemnicza_Wyspa edytował ten post 08.04.2008 - |12:43|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych