Skocz do zawartości

Zdjęcie

Seriale na DVD i Blu-ray

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3851 odpowiedzi w tym temacie

#221 zis279

zis279

Kapral

• Użytkownik
  • 213 postów

Napisano 19.11.2007 - |19:31|

wydaje mi sie czy jedynie wydawcy gier komputerowych walczą o klienta w Polsce :/
  • 0

Zapraszam (jesli chcesz) na mojego bloga o serialach - http://scianadziwnyc...i.blogspot.com/

#222 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 19.11.2007 - |21:55|

wydaje mi sie czy jedynie wydawcy gier komputerowych walczą o klienta w Polsce :/

O to jest dobre pytanie. :D
Nie nie wydaje Ci się ale powoli i wydawcy płyt dvd się uczą vide przykład ostatnich wydań Imperiala - Lost 2/3 , Gotowe na wszystko 2/3.
Jak widać mogli się postarać i wydać tak jak na zachodzie.
Jednak dało się zrobić wszystkie dodatki + pl napisy do nich.

Może reszta niestety bo powoli pójdzie ich śladem.
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#223 zis279

zis279

Kapral

• Użytkownik
  • 213 postów

Napisano 20.11.2007 - |10:27|

Ja nie mówie o samych wydaniach poszczególnych tytułów tylko powiedzmy taki cd-projeckt ma swój sklep z grami , ma takie coś jak wpln , ma serwis z dożywotnią gwarancją , możesz u nich sprzedać używane gry i tym podobne , cenega też ma jakieś tam pkty na nagrody czy innego rodzaju promocje a taki wydawca filmów DVD nie daje od siebie nic wręcz rzuca potencjalnemu kupcowi ochłap pod nogi i ma później pretensje i wyrzuty że nikt nie chce kupić i ze piractwo w Polsce kwitnie :/.
  • 0

Zapraszam (jesli chcesz) na mojego bloga o serialach - http://scianadziwnyc...i.blogspot.com/

#224 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 20.11.2007 - |12:05|

dodam, że wydanie kolekcjonerskie DH kosztuje mniej więcej tyle co u nas zwykłe (ponoć nawet bez 5.1) aż się zastanawiam, czy się na świeta nie skusić.. choć R4 trochę psuje wyobrażenie...

Powiem tak. Ja posiadam zakupione tam 1 i 2 w edycjach 2-dyskowych z napisami PL. W sumie dodatki na tych płytach wcale nie są jakieś genialne i można olać, chodziło głównie o jakość obrazu i dźwięku. Ale w momencie, kiedy u nas można nabyć wznowione wydania wszystkich pułapek, z poprawionym obrazem i porządnymi ścieżkami dźwiękowymi oraz napisami, to mimo iż są to wydania 1-dyskowe - uważam, że nie ma sensu porywać się na to wydanie australijskie. No chyba że ktoś bardzo, bardzo chce :D

Kupując w Polsce pakiet 1-3 i do tego 4.0 oddzielnie trzeba wydać 150 zł (lektor jest w DD 2.0, ale oryginalna ścieżka jest w 5.1)

Wydanie australijskie - 205 zł z przesyłką - ma fajniejszy packaging no i ten gratis na zachętę, do tego są to wydania 2-dyskowe... ale już bez napisów PL :/ szkoda...

decissions, decissions... :D

Użytkownik SliderOh edytował ten post 20.11.2007 - |12:07|

• 0
Dołączona grafika

#225 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 20.11.2007 - |16:46|

Według sklepu dvdmania.pl od dzisiaj można już kupić trzeci sezon "Zagubionych". Pisałem też do MM w tej sprawie i według nich serial ten powinien pojawić się w sprzedaży w okolicach czwartku, piątku. Jeżeli to prawda i nic się nie zmieni, to chyba mamy najszybszą premierę od firmy Imperial-Cinepix w historii!

Na stronie Imperialu można też zobaczyć polską wersję okładki do "Chirurgów", więc ta premiera chyba też wypali.
http://www.imperial....irurdzy-SEZON-1

Jeszcze jedna sprawa odnośnie ceny kolejnych numerów "Columbo". Wcześniej pisałem, że kolejne numery będą po 14,95zł. Dzisiaj kupiłem numer trzeci i okazało się, że cena to 9,95zł.

Użytkownik Inuki edytował ten post 20.11.2007 - |16:54|

• 0

#226 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 20.11.2007 - |16:52|

Według sklepu dvdmania.pl od dzisiaj można już kupić trzeci sezon "Zagubionych".

Ja bym powiedział,że można robić zamówienie a wyślą jak będą mieli. ;)

Pisałem też do MM w tej sprawie i według nich serial ten powinien pojawić się w sprzedaży w okolicach czwartku, piątku.

Jednym słowem przed weekendem trzeba będzie się udać do MM. Dzięki Inuki za informację.

Jeżeli to prawda i nic się nie zmieni, to chyba mamy najszybszą premierę od firmy Imperial-Cinepix w historii!

Właśnie jeśli to ........... prawda ;) niebawem się okaże.

Użytkownik biku1 edytował ten post 20.11.2007 - |16:53|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#227 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 20.11.2007 - |17:10|

Ja bym powiedział,że można robić zamówienie a wyślą jak będą mieli. ;)

Piszą, że serial jest już "dostępny", więc chyba już jest na magazynach; przeważnie jak nie mają jakiegoś filmu to piszą "wysyłka 2-7 dni". Ja w sobotę albo w niedzielę wybieram się po drugi sezon "Rzymu" do MM, więc o "Zagubionych" dam znać.
  • 0

#228 Sokar

Sokar

snapik.com

• VIP
  • 1 337 postów
  • MiastoOleśnica

Napisano 20.11.2007 - |19:43|

Co do wydań PL to nie nasi dystrybutorzy tu mieszają. tylko wytwórnie w końcu widzą naszą część europy. I zaczynają wydawać.

A ja czekam na PL BSG/SG1/SGA a tak na marginesie to polecam http://sklep.hatak.pl
  • 0

#229 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 20.11.2007 - |20:14|

Może załóż firmę Hatak DVD, która będzie dystrybuowała seriale DVD na Polskę w normalnych cenach? Ja z chęcią bym kupił całego sg1 w przystępnej cenie (60zł = 1sezon) :] Napisy już macie z hataka, tylko kapitał, lektor i tłoczyć!
  • 0
VeeDee

#230 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 20.11.2007 - |22:41|

jednodniowa wyprzedaż kompletu SG-1 za 179 $

http://www.amazon.co...amp;camp=211189
  • 0
Dołączona grafika

#231 greco

greco

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 345 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 22.11.2007 - |16:15|

Dzisiaj w MM na własne oczy widziałem 3 sezon LOST. Brawo dla Imperiala, po wielu wpadkach wydawca ten pokazuje się wreszcie od dobrej strony. Teraz tylko dopracować politykę cenową i już będzie glancuś :P
  • 0

#232 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 22.11.2007 - |19:29|

Dzisiaj w MM na własne oczy widziałem 3 sezon LOST. Brawo dla Imperiala, po wielu wpadkach wydawca ten pokazuje się wreszcie od dobrej strony. Teraz tylko dopracować politykę cenową i już będzie glancuś :P

No to już nie muszę zdawać relacji z mojej wyprawy do MM :P . Dzięki @greco za info.

Użytkownik Inuki edytował ten post 22.11.2007 - |19:29|

• 0

#233 zis279

zis279

Kapral

• Użytkownik
  • 213 postów

Napisano 22.11.2007 - |22:42|

Co do wydań PL to nie nasi dystrybutorzy tu mieszają. tylko wytwórnie w końcu widzą naszą część europy. I zaczynają wydawać.

A ja czekam na PL BSG/SG1/SGA a tak na marginesie to polecam http://sklep.hatak.pl

Czemu wasz baner jest tylko gdy sie wchodzi przez sklep.hatak.pl a gdy wchodzę normalnie już nie...?
  • 0

#234 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 22.11.2007 - |22:52|

A ja czekam na PL BSG/SG1/SGA

Sokar po części się z Tobą zgodzę ,że nie wszystko zależy od naszych wydawców.
Ale też za przeproszeniem jak mamy du,py zamiast menedżerów z inicjatywą zabiegających o wydanie np. serialu na naszym rynku to niestety jest jak jest.
Skoro oni tylko czekają na to co im "centrala" podeśle to nigdy lepiej nie będzie - będą wydawać tylko Losta, Prisona itp hity .
Jakoś nasi południowi sąsiedzi potrafią więcej zdziałać a nikt mi nie powie ,że są większym rynkiem od naszego ale widać im się chce, im zależy.
I potrafią wykazać trochę własnej inicjatywy w zabieganiu o wzbogacenie swojej oferty i ukazanie się jakiejś pozycji na ich rynku.

A co do SG-BSG PL to obaj wiemy ;) jakie pozostaje nam na razie wydanie. :)
Jak widać nawet my fani mogliśmy sobie poradzić "z tym problemem". ;)

Użytkownik biku1 edytował ten post 23.11.2007 - |15:48|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#235 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 23.11.2007 - |08:09|

rozumiem, że ten LOSTek to tradycyjnie kartonik i 7 slimów w środku?? :D

ja zostaję przy swoim z USA :D

A tak ogólnie nawiązując do jakości wydań w Polsce... przy jakimś większym hicie filmowym znalazłam niedawno opis, że jest to wydanie kolekcjonerskie, a ta "kolekcjonerskość" sprowadzała się do: "wydanie zapakowane jest w kolekcjonerską tekturkę z wypukłym logo filmu" :lol:
  • 0
Dołączona grafika

#236 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 23.11.2007 - |15:58|

ja zostaję przy swoim z USA :D

E tam chwalisz się ;) :P

A tak ogólnie nawiązując do jakości wydań w Polsce... przy jakimś większym hicie filmowym znalazłam niedawno opis, że jest to wydanie kolekcjonerskie, a ta "kolekcjonerskość" sprowadzała się do: "wydanie zapakowane jest w kolekcjonerską tekturkę z wypukłym logo filmu" :lol:

Ostatnim takim prawdziwym kolekcjonerskim wydaniem jakie widziałem na naszym rynku i przy okazji sobie kupiłem to było to wydanie Event Horizon.

Dołączona grafika

Reszta "kolekcjonerskich" to wygląda zazwyczaj tak jak piszesz SliderOh pudełko tekturowe + ekstra tłoczenie ;) :P

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#237 baloo

baloo

Plutonowy

• Użytkownik
  • 350 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 23.11.2007 - |17:09|

Ostatnio w sieci znalazłem pliki oznaczone jako DVDripy Doctora Who po polsku. Nic nie ściągałem, ale nazwy odcinków, ogólnie wszystko wygląda w porządku.

Przejrzałem jednak szybko oferty DVD w necie i nic nie znalazłem, tylko pierwszy sezon Doctora (2005).

Zatem pytanie
Czy będzie wydanie sezonu drugiego w Polsce? (czy może nie dość intensywnie szukałem)
  • 0

#238 Lojtass

Lojtass

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 24.11.2007 - |11:11|

Ostatnio w sieci znalazłem pliki oznaczone jako DVDripy Doctora Who po polsku. Nic nie ściągałem, ale nazwy odcinków, ogólnie wszystko wygląda w porządku.
...
Czy będzie wydanie sezonu drugiego w Polsce? (czy może nie dość intensywnie szukałem)

IHMO to może być wersja video z dvd brytyjskiego/amerykańskiego+ audio z TVP (Jeśli dobrze pamiętam emitowali też dugi sezon)
  • 0

#239 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 24.11.2007 - |15:13|

@baloo jak rozumiem znalazłeś drugi sezon ?
Obecnie w PL "niedawno" wyszedł sezon 1 na dvd co do drugiego to nic na razie nie wiadomo.
Można by ewentualnie napisać do firmy która wydała ten pierwszy.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#240 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 24.11.2007 - |19:08|

Na Allegro znalazłem właśnie aukcję z "Aniołem Ciemności". Jeżeli ktoś jest zainteresowany, to podaję link (jest tam też przedstawione REAL PHOTO pakietu). Ten sam sprzedawca ma też w ofercie BOX z pierwszą serią "Skazanego", który do końca roku dostępny jest TYLKO w sieci EMPIK.

http://allegro.pl/it...or_pl_nowy.html

Drugi sezon " Rzymu" zaliczył tygodniową obsuwę; premiera w okolicach środy

Użytkownik Inuki edytował ten post 24.11.2007 - |19:08|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych