Seriale na DVD i Blu-ray
Napisano 19.11.2007 - |19:31|
Zapraszam (jesli chcesz) na mojego bloga o serialach - http://scianadziwnyc...i.blogspot.com/
Napisano 19.11.2007 - |21:55|
O to jest dobre pytanie.wydaje mi sie czy jedynie wydawcy gier komputerowych walczą o klienta w Polsce :/
Nie nie wydaje Ci się ale powoli i wydawcy płyt dvd się uczą vide przykład ostatnich wydań Imperiala - Lost 2/3 , Gotowe na wszystko 2/3.
Jak widać mogli się postarać i wydać tak jak na zachodzie.
Jednak dało się zrobić wszystkie dodatki + pl napisy do nich.
Może reszta niestety bo powoli pójdzie ich śladem.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 20.11.2007 - |10:27|
Zapraszam (jesli chcesz) na mojego bloga o serialach - http://scianadziwnyc...i.blogspot.com/
Napisano 20.11.2007 - |12:05|
dodam, że wydanie kolekcjonerskie DH kosztuje mniej więcej tyle co u nas zwykłe (ponoć nawet bez 5.1) aż się zastanawiam, czy się na świeta nie skusić.. choć R4 trochę psuje wyobrażenie...
Powiem tak. Ja posiadam zakupione tam 1 i 2 w edycjach 2-dyskowych z napisami PL. W sumie dodatki na tych płytach wcale nie są jakieś genialne i można olać, chodziło głównie o jakość obrazu i dźwięku. Ale w momencie, kiedy u nas można nabyć wznowione wydania wszystkich pułapek, z poprawionym obrazem i porządnymi ścieżkami dźwiękowymi oraz napisami, to mimo iż są to wydania 1-dyskowe - uważam, że nie ma sensu porywać się na to wydanie australijskie. No chyba że ktoś bardzo, bardzo chce
Kupując w Polsce pakiet 1-3 i do tego 4.0 oddzielnie trzeba wydać 150 zł (lektor jest w DD 2.0, ale oryginalna ścieżka jest w 5.1)
Wydanie australijskie - 205 zł z przesyłką - ma fajniejszy packaging no i ten gratis na zachętę, do tego są to wydania 2-dyskowe... ale już bez napisów PL :/ szkoda...
decissions, decissions...
Użytkownik SliderOh edytował ten post 20.11.2007 - |12:07|
Napisano 20.11.2007 - |16:46|
Na stronie Imperialu można też zobaczyć polską wersję okładki do "Chirurgów", więc ta premiera chyba też wypali.
http://www.imperial....irurdzy-SEZON-1
Jeszcze jedna sprawa odnośnie ceny kolejnych numerów "Columbo". Wcześniej pisałem, że kolejne numery będą po 14,95zł. Dzisiaj kupiłem numer trzeci i okazało się, że cena to 9,95zł.
Użytkownik Inuki edytował ten post 20.11.2007 - |16:54|
Napisano 20.11.2007 - |16:52|
Ja bym powiedział,że można robić zamówienie a wyślą jak będą mieli.Według sklepu dvdmania.pl od dzisiaj można już kupić trzeci sezon "Zagubionych".
Jednym słowem przed weekendem trzeba będzie się udać do MM. Dzięki Inuki za informację.Pisałem też do MM w tej sprawie i według nich serial ten powinien pojawić się w sprzedaży w okolicach czwartku, piątku.
Właśnie jeśli to ........... prawda niebawem się okaże.Jeżeli to prawda i nic się nie zmieni, to chyba mamy najszybszą premierę od firmy Imperial-Cinepix w historii!
Użytkownik biku1 edytował ten post 20.11.2007 - |16:53|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 20.11.2007 - |17:10|
Ja bym powiedział,że można robić zamówienie a wyślą jak będą mieli.
Piszą, że serial jest już "dostępny", więc chyba już jest na magazynach; przeważnie jak nie mają jakiegoś filmu to piszą "wysyłka 2-7 dni". Ja w sobotę albo w niedzielę wybieram się po drugi sezon "Rzymu" do MM, więc o "Zagubionych" dam znać.
Napisano 20.11.2007 - |19:43|
A ja czekam na PL BSG/SG1/SGA a tak na marginesie to polecam http://sklep.hatak.pl
Napisano 20.11.2007 - |20:14|
Napisano 20.11.2007 - |22:41|
Napisano 22.11.2007 - |16:15|
Napisano 22.11.2007 - |19:29|
Dzisiaj w MM na własne oczy widziałem 3 sezon LOST. Brawo dla Imperiala, po wielu wpadkach wydawca ten pokazuje się wreszcie od dobrej strony. Teraz tylko dopracować politykę cenową i już będzie glancuś
No to już nie muszę zdawać relacji z mojej wyprawy do MM . Dzięki @greco za info.
Użytkownik Inuki edytował ten post 22.11.2007 - |19:29|
Napisano 22.11.2007 - |22:42|
Co do wydań PL to nie nasi dystrybutorzy tu mieszają. tylko wytwórnie w końcu widzą naszą część europy. I zaczynają wydawać.
A ja czekam na PL BSG/SG1/SGA a tak na marginesie to polecam http://sklep.hatak.pl
Czemu wasz baner jest tylko gdy sie wchodzi przez sklep.hatak.pl a gdy wchodzę normalnie już nie...?
Napisano 22.11.2007 - |22:52|
Sokar po części się z Tobą zgodzę ,że nie wszystko zależy od naszych wydawców.Co do wydań PL to nie nasi dystrybutorzy tu mieszają. tylko wytwórnie w końcu widzą naszą część europy. I zaczynają wydawać.
A ja czekam na PL BSG/SG1/SGA
Ale też za przeproszeniem jak mamy du,py zamiast menedżerów z inicjatywą zabiegających o wydanie np. serialu na naszym rynku to niestety jest jak jest.
Skoro oni tylko czekają na to co im "centrala" podeśle to nigdy lepiej nie będzie - będą wydawać tylko Losta, Prisona itp hity .
Jakoś nasi południowi sąsiedzi potrafią więcej zdziałać a nikt mi nie powie ,że są większym rynkiem od naszego ale widać im się chce, im zależy.
I potrafią wykazać trochę własnej inicjatywy w zabieganiu o wzbogacenie swojej oferty i ukazanie się jakiejś pozycji na ich rynku.
A co do SG-BSG PL to obaj wiemy jakie pozostaje nam na razie wydanie.
Jak widać nawet my fani mogliśmy sobie poradzić "z tym problemem".
Użytkownik biku1 edytował ten post 23.11.2007 - |15:48|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 23.11.2007 - |08:09|
ja zostaję przy swoim z USA
A tak ogólnie nawiązując do jakości wydań w Polsce... przy jakimś większym hicie filmowym znalazłam niedawno opis, że jest to wydanie kolekcjonerskie, a ta "kolekcjonerskość" sprowadzała się do: "wydanie zapakowane jest w kolekcjonerską tekturkę z wypukłym logo filmu"
Napisano 23.11.2007 - |15:58|
E tam chwalisz sięja zostaję przy swoim z USA
Ostatnim takim prawdziwym kolekcjonerskim wydaniem jakie widziałem na naszym rynku i przy okazji sobie kupiłem to było to wydanie Event Horizon.A tak ogólnie nawiązując do jakości wydań w Polsce... przy jakimś większym hicie filmowym znalazłam niedawno opis, że jest to wydanie kolekcjonerskie, a ta "kolekcjonerskość" sprowadzała się do: "wydanie zapakowane jest w kolekcjonerską tekturkę z wypukłym logo filmu"
Reszta "kolekcjonerskich" to wygląda zazwyczaj tak jak piszesz SliderOh pudełko tekturowe + ekstra tłoczenie
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 23.11.2007 - |17:09|
Przejrzałem jednak szybko oferty DVD w necie i nic nie znalazłem, tylko pierwszy sezon Doctora (2005).
Zatem pytanie
Czy będzie wydanie sezonu drugiego w Polsce? (czy może nie dość intensywnie szukałem)
Napisano 24.11.2007 - |11:11|
IHMO to może być wersja video z dvd brytyjskiego/amerykańskiego+ audio z TVP (Jeśli dobrze pamiętam emitowali też dugi sezon)Ostatnio w sieci znalazłem pliki oznaczone jako DVDripy Doctora Who po polsku. Nic nie ściągałem, ale nazwy odcinków, ogólnie wszystko wygląda w porządku.
...
Czy będzie wydanie sezonu drugiego w Polsce? (czy może nie dość intensywnie szukałem)
Napisano 24.11.2007 - |15:13|
Obecnie w PL "niedawno" wyszedł sezon 1 na dvd co do drugiego to nic na razie nie wiadomo.
Można by ewentualnie napisać do firmy która wydała ten pierwszy.
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 24.11.2007 - |19:08|
http://allegro.pl/it...or_pl_nowy.html
Drugi sezon " Rzymu" zaliczył tygodniową obsuwę; premiera w okolicach środy
Użytkownik Inuki edytował ten post 24.11.2007 - |19:08|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych