Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 062 - S03E15 - Left behind

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
254 odpowiedzi w tym temacie

#221 PeaceMaker

PeaceMaker

Kapral

• Użytkownik
  • 218 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 10.04.2007 - |19:34|

To by wyjaśniało po co zwerbowano Juliet.

A może dziecko nie może być poczete na Wyspie. Claire i Danielel zaszły w ciąże poza Wyspą. Jeżeli tak to i Sun, a to by oznaczało, że Jin nie jest ojcem dziecka Sun.

Hmm logiczne to co mówisz. Ja pójde dalej: Sun wie, że jest bezpłodna wiec stara się wszelkimi sposobami i środkami uleczyć swoją przypadłość. Zgłasza się do tajemniczego instytutu medycznego (przykrywka Dhramy Othersów), który w zamian za pomoc w zapłodnieniu chce prowadzić na jej płodzie eksperymenty (podobno im wcześniej tym lepiej). Sun oczywiscie się zgadza.

Równie dobrze może mieć też dziecko ze swoim łysym gahem który wypadł z okna, ale chyba taka konstrukcja byłaby za prosta jak na LOST. Może też po prostu kobiety długo przebywające na wyspie są zbyt "namagnetyzowane", "napromieniowane", "nacokolwiektamjeszcze" i dlatego nie mogą zajść w ciąże.
  • 0
"Two players: one is black one is light" -------> John Locke

#222 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 10.04.2007 - |20:25|

Hmm logiczne to co mówisz. Ja pójde dalej: Sun wie, że jest bezpłodna wiec stara się wszelkimi sposobami i środkami uleczyć swoją przypadłość. Zgłasza się do tajemniczego instytutu medycznego (przykrywka Dhramy Othersów), który w zamian za pomoc w zapłodnieniu chce prowadzić na jej płodzie eksperymenty (podobno im wcześniej tym lepiej). Sun oczywiscie się zgadza.

Równie dobrze może mieć też dziecko ze swoim łysym gahem który wypadł z okna, ale chyba taka konstrukcja byłaby za prosta jak na LOST. Może też po prostu kobiety długo przebywające na wyspie są zbyt "namagnetyzowane", "napromieniowane", "nacokolwiektamjeszcze" i dlatego nie mogą zajść w ciąże.

Wszystko dobrze, ale w "Whole Truth" Sun dowiaduje się, że Jin jest bezpłodny.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#223 PeaceMaker

PeaceMaker

Kapral

• Użytkownik
  • 218 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 10.04.2007 - |20:28|

Wszystko dobrze, ale w "Whole Truth" Sun dowiaduje się, że Jin jest bezpłodny.

No to leże i kwicze. Zapomniałem :blush:
  • 0
"Two players: one is black one is light" -------> John Locke

#224 Adrian

Adrian

Kapral

• Email
  • 195 postów

Napisano 10.04.2007 - |20:31|

Odcinek bardzo mi sie podobał. jeden z lepszych w tym sezonie. Jak dla mnie 9,5/10. Zastanawia mnie tylko jedna rzecz. Co dymek zrobił Juliett gdy takie światło padało na nią i jeszcze jedno. Gdzie othersi się wynieśli , ja jednak dalej nie mogę zrozumiec gdzie są porwani ludzie skoro w wiosce ich nie było ?
  • 0

#225 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 10.04.2007 - |20:35|

Odcinek bardzo mi sie podobał. jeden z lepszych w tym sezonie. Jak dla mnie 9,5/10. Zastanawia mnie tylko jedna rzecz. Co dymek zrobił Juliett gdy takie światło padało na nią i jeszcze jedno. Gdzie othersi się wynieśli , ja jednak dalej nie mogę zrozumiec gdzie są porwani ludzie skoro w wiosce ich nie było ?

1. Dymek prawdopodobnie fotografował Juliet.
2. Tego przecież nie wiemy, skąd to pytanie?
3. To, że porwanych nie pokazywali to nie znaczy, że ich nie ma ;]
  • 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#226 Adrian

Adrian

Kapral

• Email
  • 195 postów

Napisano 10.04.2007 - |20:40|

Ale czy nie widzielibyśmy nikogo ? Przecież to było około 20 osób. A ile moze byc othersów ? Sayid mówił ,że 50 ludzi "rozpłynęło się w powietrzu", więc wtedy musiało by byc ich tylko 30.
  • 0

#227 margoq

margoq

Kapral

• Użytkownik
  • 156 postów
  • Miastosie wzial dymek?

Napisano 10.04.2007 - |21:07|

Ale czy nie widzielibyśmy nikogo ? Przecież to było około 20 osób. A ile moze byc othersów ? Sayid mówił ,że 50 ludzi "rozpłynęło się w powietrzu", więc wtedy musiało by byc ich tylko 30.

dzwny jestes. widzielismy tylko urywek z icu ucieczki, jak mozna w tak krotkim czasie zobaczyc wszystkich na raz? Poza tym, myslisz, ze porwani by mieli pozwolenie, zeby od tak sobie chodzic w Takiej sytuacji awaryjnej?
wymyslasz.
  • 0

#228 mdag

mdag

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów

Napisano 11.04.2007 - |07:05|

Juliet mówi, że to 70 letnia kobieta, na to Albert odpowiedział, że 26 letnia i przyczynami tej anomalii ma się zając Juliet. Można wnioskować że młode kobiety na wyspie nie mogą rodzić dzieci, co tłumaczyłoby porwania przede wszystkim dzieci, a wcześniej ciężarnej Claire, a jeszcze wcześniej malutkiej Alex.

Danielle urodziła Alez, a Claire Aarona. Tak więc koncepcja, że dizecko nie może być urodzone na Wyspie jest błędna....

chodzi mi raczej o to, że othersowe kobiety są bezpłodne, nie że żadna kobieta na wyspie nie może urodzić dziecka

Wyraziłem się nieprecyzyjnie, sorry.
Oczywiście chodziło mi o to, że kobiety othersów nie mogą zachodzić w ciąże, stąd sprowadzenie specjalistki w tym zakresie.
  • 0

#229 Azur

Azur

Szeregowy

• Użytkownik
  • 61 postów

Napisano 11.04.2007 - |11:30|

Właściwie widzieliśmy tylko to co Kate - przypadkowa migawkę za oknem. Rozbitkowie z Cindy mogą mieszkać jeszcze gdzieś indziej albo już wcześniej sie mogli wynieść. A tekst, że "50 osób nie rozpłynęło się w powietrzu" może się odnosić do ilości osób, które - zdaniem Sayda - były w obozie i pewno jest to przybliżona, szacunkowa liczba. Sayid mógł ja dostać np mnożąc liczbę domów przez 4 i na podstawie krótkiej obserwacji obozu - przeciez nie ma dokładnego "spisu mieszkańców" :*
Swoja drogą rzeczywiście dziwne, że się tak rozpłyneli. Żaden ze mnie zwiadowca, las ogladam kilka razy w roku i to zwykle z okien samochodu ale nie wydaje mi się, aby deszcz (nawet tropikalny) łatwo zamazał ślady przejścia choćby i wojskowo przeszkolonych ale jednak kilkudziesięciu ludzi - połamane gałązki itp. :/

Z drugiej strony takie małe zagadki mogą też nigdy nie zostać rozwiązane...kiedy tak dyskutowaliście, strone temu, o mozliwości zachodzenia w ciążę na wyspie i wychowywania dzieci przypomniał mi się Walt i jego niezwykłe umiejetności, prezentowane jeszcze przed lotem - nigdy nam tego nie wyjaśniono.
  • 0

#230 Vismund

Vismund

Kapral

• Email
  • 249 postów

Napisano 11.04.2007 - |12:34|

Z drugiej strony takie małe zagadki mogą też nigdy nie zostać rozwiązane...kiedy tak dyskutowaliście, strone temu, o mozliwości zachodzenia w ciążę na wyspie i wychowywania dzieci przypomniał mi się Walt i jego niezwykłe umiejetności, prezentowane jeszcze przed lotem - nigdy nam tego nie wyjaśniono.

I myślę, że nie wyjaśnią :( A to kiedyś najbardziej mnie interesowało...
  • 0
"Wiiiiiiiiiiith... a HERRING!"

#231 margoq

margoq

Kapral

• Użytkownik
  • 156 postów
  • Miastosie wzial dymek?

Napisano 11.04.2007 - |13:47|

nie bylabym tego taga pewna
» Click to show Spoiler - click again to hide... «
, poza tym, nie uwazam, aby zagadki nie mozna bylo rozwiklac, bo nie ma glownego bohatera... po pierwsze przeciez Othersi maja te tajemnicze wszechwiedzace teczki, po drugie - caly czas krazymy wokol sprawy dzieci, wiec calkiem prawdopodobne, ze jednak cos sie wyjasni...
nie uwazam tez, aby tworcy, poswiecajac Waltowi tyle czasu nagle go opuszczali ot tak...
  • 0

#232 Soran

Soran

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 11.04.2007 - |15:13|

Do fanów co oglądają losta: Czy mi się wydaję, a może Wy też zauważyliście, że w odcinku 3x15 w pewnym fragmencie jest cenzura ?
33 minuta 54 sekunda filmu
48785 klatka

Chyba powinno być "you son of a bi**h" i wycięto "you son of a" co jest strasznie dziwne... może dlatego że słowo na "b" wymawia się bardzo podobnie jak "plaża" ?. Jest to ten fragment gdy Sawyer zwraca się do Hugo...

Czy wy też macie takie wersje serialu ? Nie wiem czy to ktoś tak obciął, czy już producenci zadecydowali o wycięciu tego fragmentu...
  • 0

#233 korowiow

korowiow

Starszy sierżant

• Użytkownik
  • 853 postów
  • MiastoKalwaria Zebrzydowska

Napisano 11.04.2007 - |15:39|

Do fanów co oglądają losta: Czy mi się wydaję, a może Wy też zauważyliście, że w odcinku 3x15 w pewnym fragmencie jest cenzura ?
33 minuta 54 sekunda filmu
48785 klatka

Chyba powinno być "you son of a bi**h" i wycięto "you son of a" co jest strasznie dziwne... może dlatego że słowo na "b" wymawia się bardzo podobnie jak "plaża" ?. Jest to ten fragment gdy Sawyer zwraca się do Hugo...

Czy wy też macie takie wersje serialu ? Nie wiem czy to ktoś tak obciął, czy już producenci zadecydowali o wycięciu tego fragmentu...

Ja mam to samo, ale raczej wycięliby słowo "b**ch" zamiast "son of a". Moim zdaniem to zwalony ułamek filmu (może po reklamie urwało parę klatek).
  • 0

#234 Adrian

Adrian

Kapral

• Email
  • 195 postów

Napisano 11.04.2007 - |17:13|

Ja mam zwyczajnie to powiedziane.
  • 0

#235 Soran

Soran

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 11.04.2007 - |17:27|

Adrian, to jaką masz wersje ? Mozesz podac nazwe ? Ile zajmuje ? ile sekund ma cały film ?

Zastanawiam się ile odcinków ma takie cenzory, i ile z tego straciłem... może to zależy od tego o której godzinie był emitowany odcinek - by młodzi nie szłyszeli wulgaryzmów...

No i zastanawia mnie czy to celowe zamierzenie zgrywacza...

Użytkownik Soran edytował ten post 11.04.2007 - |17:33|

• 0

#236 margoq

margoq

Kapral

• Użytkownik
  • 156 postów
  • Miastosie wzial dymek?

Napisano 11.04.2007 - |17:38|

cenzory? przeciez bylo powiedziane, ze wycieliby raczej bitch niz reszte... czy te pare sekund jest ci do szczescia potrzebne?
  • 0

#237 Soran

Soran

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 11.04.2007 - |17:46|

przeciez bylo powiedziane, ze wycieliby raczej bitch niz reszte..

Na zdrowy rozum logiczne wytłumaczenie...
Zwracam honor "zgrywaczowi"...

Pozdrawiam
  • 0

#238 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 11.04.2007 - |17:46|

Zwłaszcza że nie zakłóci to fabuły odcinka :D
  • 0

Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.

#239 Mr.UnFriendly

Mr.UnFriendly

Starszy szeregowy

• Email
  • 122 postów

Napisano 11.04.2007 - |19:01|

Zwłaszcza że nie zakłóci to fabuły odcinka :D

Ale być może była to wskazówka dla Lostomaniaków nt. pochodzenia Hugo ... :P

I w kolejnym odcinku w niewiadomo którym sezonie będą retro o jego matce :D
  • 0

#240 robercik

robercik

Plutonowy

• Użytkownik
  • 393 postów
  • MiastoWLKP

Napisano 11.04.2007 - |19:03|

nie bylabym tego taga pewna

Ja nie mam cenzury... a odcinek trwa 42:11.
  • 0

mieć wszystko to za mało

DOBRY ZE MNIE CHŁOPAK

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych