Tak żeście narzekali na balasty, a tutaj wyszedł bardzo fajny odcineczek
Sam przyznam szczerze byłem zaskoczony, że tak zgrabnie wpleciono tę parkę do serialu.
PLUSY:
+ bardzo fajny wstęp, z Nikki jako stroptizerką grającą rolę w serialu Expose
+ ciekawa historia Nikki i Paulo w retrospekcjach. Poraz kolejny okazało się, piękne kobiety pragną pieniędzy przede wszystkim. Nawet mając przystojnego, wiernego i kochającego faceta Nikki nadal porządała diamentów, nie mogła o nich przestać myśleć, sterowała Paulem i traktowała go jak człowieka od brudnej roboty. No i furia w jaką wpadła Nikki pokazała jaką kobietą jest naprawdę.
+ zgrabne i rozsądne wrzucenie scenek z balastami w całą historię rozbitków na wyspie. Dowiedzieliśmy się paru ciekawych rzeczy, jak to że Paulo odkrył jako pierwszy bunkier Perła, samolot z Nigerii, miał krótkofalówkę i najważniejsze podsłuchał rozmowę między Benem a Juliett ale nikomu nie pisnął ani słówka. Nikki zaś zapoznała się z dr Arztem i przywłaszczyła sobie jego kolekcę pająków ale co bardziej interesujące zdobyła od niego mapę najbliższego terenu.
+ odcinek taki trochę kryminalny, bo na samym początku mamy dwa trupy, a reszta powolutku próbuje poznać przyczynę, sposób i motyw śmierci Paulo i Nikki. Z czasem wszystko zaczyna się układać aż tu nagle pod koniec odcinka widzimy otwarte oczy Nikki i moment pogrzebania żywcem Nikki. Czyżby historia z morałem? Za pogoń za diamentami i cyniczne wykorzystywanie ludzi trzeba zaplacić karę. Wyspa tego rząda i już.
+ bardzo podobało mi się nawiązanie do historii Boone'a. Wpierw widzimy go na lotnisku gdzie jest manipulowany i dręczony psychicznie przez siostrę a potem gdy Niiki i Paulo znajdują samolot. Niiki prosi Paulo o to, by się tam wspiął, ale Paulo podejrtzewa, że mógłby spaść i zginąć. A tak właśnie zginął Boone.
+ duży plus za gościnny występ "Lando Carlissiana" w tym odcinku. Star Wars wiecznie żywe
MINUSY:
- w sumie trochę bez sensu, że tak szybko ich zabili. Jak już zdecydowano się dołączyć do serialu dwóch nowych bohaterów to juz ich mogli zatrzymać, przynajmniej do końca sezonu, a tu nagle ledwo co się pojawili to ich zabijają (scenarzyści)
- aż by się chciało więcej scenek interakcji Paulo i Nikki z Innymi. Scena w Perle była super, szkoda tylko że tak krótka (myślałem, że Ben z Juliett dłużej pogadają i będą np. charakteryzować rozbitków a tu nagle Juliett gada jakieś dyrdymały, że to miejsce ją przeraża)
Użytkownik Halavar edytował ten post 15.04.2007 - |21:31|