Skocz do zawartości

Zdjęcie

Smallville

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
580 odpowiedzi w tym temacie

#221 gemGreg

gemGreg

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 29.11.2007 - |20:07|

Mógłby mi ktoś wytłumaczyć jedną rzecz? Jakim cudem po tym jak w sezonie 2 dowiadujemy się, że Whitney zginał na wojnie, w sezonie 4 pojawia się na początku bodajże odcinka 3?
  • 0

#222 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 29.11.2007 - |20:45|

Mógłby mi ktoś wytłumaczyć jedną rzecz? Jakim cudem po tym jak w sezonie 2 dowiadujemy się, że Whitney zginał na wojnie, w sezonie 4 pojawia się na początku bodajże odcinka 3?

To obejrzyj do końca bo z tego co pamiętam to sprawa się wyjaśnia skąd on się wziął - a nie chcę spoilerowac.

A poza tym w 2 sezonie było chyba ,że on zaginął na wojnie bo ciała nie odnaleziono.
Oj dawno to było więc dokładnie nie pamiętam.

Użytkownik biku1 edytował ten post 29.11.2007 - |20:47|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#223 baku

baku

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 552 postów

Napisano 29.11.2007 - |22:20|

Whitney się tam pojawia, bo początek tego odcinka (i tylko początek) dzieje się kilka lat wcześniej. Wtedy jeszcze żył.
  • 0

#224 gemGreg

gemGreg

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 29.11.2007 - |23:09|

Whitney się tam pojawia, bo początek tego odcinka (i tylko początek) dzieje się kilka lat wcześniej. Wtedy jeszcze żył.

Wlasnie o to mi chodzilo, dzięki. Mowisz, ze to sie dzialo wczesniej? To by byla chyba jedyna mozliwosc, bo Whitney nie zaginal a zginal. Nawet potem jest mowa o tym ze jego cialo znaleziono.
  • 0

#225 baku

baku

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 552 postów

Napisano 30.11.2007 - |02:28|

Tak, na początku jest info, że to sie dzieje chyba w 2001. Whitney zginął na wojnie i jest o tym mowa w 2 sezonie.
  • 0

#226 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 03.12.2007 - |22:51|

Obejrzałem dotychczasowe odcinki 7 sezonu i jak można się spodziewać żadne rewelacje się nie pojawiły. Zbawienie w postaci śmierci Lany nie nastąpiło i musimy się dalej męczyć z jej niby mroczną stroną. Jak ją widzę, gdy strzela te groźne minki to nie wiem czy mam się śmiać czy płakać. Szkoda, ze nie ma więcej Lois, ponieważ jej osoba zawsze ożywiała serial.
Za niedługo będziemy w połowie. jak mówią plotki, ostatniego sezonu a tu historia nie chyli się ku końcowi ani na moment. Liczyłem, że zobaczymy trening Clarka (może jeszcze będzie), jego pierwszy świadomy lot, śmierć Lany ;), przyjęcie CK do Daily Planet itd itp - wszystko co powoli kierowało się do historii znanej z filmów i komiksów. Znając twórców zaserwują nam to w dwóch ostatnich odcinkach i tyle. Cóż, czas pokaże...
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

#227 inkablack

inkablack

Szeregowy

• Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 16.12.2007 - |00:53|

9 odcinek okropny.serial stoi w miejscu.dopiero pod koniec male zdziwienie,ale nic wiecej...ehh
  • 0

#228 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 17.12.2007 - |19:50|

Naprawdę świetny odcinek, zarówno nowy część fabuły dotycząca Adriena jak i stara część związana z kontynuacją wątków były rewelacyjne.

Ocena: 9/10

PLUSY:

+ końcówka odcinka - szok i szansa na dużą zmianę w serialu w następnych odcinkach. Jak widać słowo Gemini w tym odcinku odnosiło się do 2 sytuacji
+ Chloe ujawnia swoją zdolność zrowno Jimmiemu jak i telewidzom
+ po krótkiej nieobecności powraca Lois i to od razu w roli głównej. Dla mnie w tym odcinku ona była na pierwszym miejscu, zręcznie grała z Adrianem, Lexem i Gabrielem

MINUSY:

- chba trochę zbyt szybko zlikwidowano Adriena, ledwo co facet się pojawił a Lex już go zabił.
- brak Kary oraz żadnych wiadomości na jej temat
- scenarzyści chcą nam wcisnąć baje, że niby Lana namówiła pracownikow Lexa aby wykradli dla niej tą babkę zarażoną płynnym metalem (Miltonem zapewne). Chyba przecenia się wpływ jaki ma Lana Lang na ludzi
  • 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

#229 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 18.12.2007 - |13:01|

smallville 7x9
odcinek bardzo dobry. duzo zaskoczen. clark nauczyl sie latac... jednym slowem podobal mi sie. daje 10
  • 0

#230 Seth

Seth

Plutonowy

• VIP
  • 495 postów
  • MiastoWarszawa, Bielany

Napisano 18.12.2007 - |13:17|

smallville 7x9
odcinek bardzo dobry. duzo zaskoczen. clark nauczyl sie latac... jednym slowem podobal mi sie. daje 10

Też myślalem, że sie nauczył latać, ale nie pasowało mi to i jak sie okazało to wcale nie on przecież...
  • 0
6.0 Babylon5, BSG, Friends, Heroes, That 70's Show
5.5 Prison Break, Veronica Mars, House, Day Break, Lost, Smallville
5.0 Dexter, Firefly, How I Met Your Mother, Supernatural
4.5 SG-1, Atlantis, Farscape, KyleXY1, Sleeper Cell, O.C., Office
4.0 Rome, 4400, Joey, What I Like About You
3.5 SAAB, Eureka1, Dark Angel

#231 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 18.12.2007 - |23:23|

smallville 7x9

Nie ma to jak obejrzec odcinek ze zrozumieniem :P
LOL!
  • 0

#232 jazoss

jazoss

Szeregowy

• Użytkownik
  • 42 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 28.12.2007 - |16:34|

Szukam dobrej jakości zwiastunów do czwartego sezonu Smallville (bez żadnych na nich występujących reklam stronek itp). Znalazłem już kilka ale to nie wszystkie jakie są. Najlepiej tych ze znaczkiem HQ w prawym dolnym rogu. proszę o podanie jakiejś stronki itp skąd mogę to ściągnąć.
  • 0

#233 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 02.02.2008 - |20:03|

7x10

Wreszcie, można powiedzieć, doczekałem się nowy odcinek. Przeto ocenka odcinka jest mniej surowa niż zwykle.

Ocena: 8/10

PLUSY:

+ plus za końcówkę odcinka, czyli w tle muzyki oglądamy naszych bohaterów po trudnych chwilach
+ Milton Fine - ogolnie to lubię tego ciemnego typa, wiec każdy odcinek z jego udziałem jest na plus. Tutaj zaprezentował się jako bezwzględny łowca ludzi, kryptończyków i szczurów :)
+ Lex zdecydowanie jest lepszy, im częściej kroczy ciemną stroną mocy. W iście złowieszczym stylu rozprawił się z "konkurencją"

MINUSY:

- po tylu latach tak nagle dowiadujemy się, że znany i ceniony naukowiec kryptoński od kilkudziesieciu lat mieszka sobie na Ziemi
- minus dla Lany za brak jakichkolwiek podejżliwości co do zachowania Clarka w ciągu aż miesiąca!
  • 0

#234 Vismund

Vismund

Kapral

• Email
  • 249 postów

Napisano 03.02.2008 - |00:03|

Fajny odcinek 8/10 Milton rządzi, fajnie że wrócił.

Czy już kiedyś pisałem że "Lana must go"? :P

Gdzie jest Lois? :(
  • 0
"Wiiiiiiiiiiith... a HERRING!"

#235 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 03.02.2008 - |01:09|

Smallville 7x10

Odcinek dobry, ale bez wiekszych emocji. 7/10

Smallville 7x11

Odcinek chala. Zbedny.. Jak go obejrzalem czulem sie jakby trwal 4h. Nie lubie takich tematow do jakich nawiazuje ten odcinek.. Czyli wszystko jak w jakims komiksie starym dla dzieci do lat 5. Wszystko to juz bylo widziany miliardy razy. ocena 2/10

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 09.02.2008 - |02:12|

• 0

#236 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 10.02.2008 - |18:22|

7x11

Ocena: 7

PLUSY:

+ calkiem ciekawa nowa postać, zyli kobieta która ze sprawiedliwości robi cnotę absolutną. Fajnie, że pod koniec odcinka Oliver dołączył ją do swojej ekipy
+ wielki powrót Olivera oraz Lois :) Lubię tę parkę, więc samo ich pojawienie się w odcinku oraz kluczowe role to plus. Ponadto, w tym odcinku Lois odkrywa prawdę o Oliverze i zrywa z nim, prawie na pewno - na zawsze.
+ takie trochę symboliczne były te rozważania Lois na temat podwojnej tożsamosci oraz tego, czy mozna się związać z takim kimś. Owszem, Lois mowiła o Oliverze, ale widz mogł poczuć, że będzie tutaj chodzić o innego superbohatera :)

MINUSY:

- Lionela stać na znacznie więcej niż takie mierne gadki i szantaże jak ten zastosowany w stosunku do Lany
- nie wiem po co wprowadzili wątek mowiacy o tym, że pani Sprawiedliwość była leczona przez Lanę kiedyś. Takie zbytnie szukanie powiązań jest wedlug mnie niepotrzebne.
- trochę ta cała historia z panią Sprawiedliwością była łatwiutka i prościutka. Zbyt szybko można było się zorientować, kto jest ten biał a kto jest czarny i jaką decyzję podejmie nowa heroska. Nie można było pokomplikować tego i stworzyć fabułę ciut mroczniejszą? <_<
- gdzie jest do cholery nowa gwiazda sezonu, czylis Super-Girl? :unsure:
  • 0

#237 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 10.02.2008 - |19:33|

Supergirl zgubiła się :P.
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#238 Dellirium

Dellirium

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 11.02.2008 - |13:51|

Odcinek 7x11 to chała nad chałami , z bólem serca dotrwałem do konca...jeszczem i zostal niesmak tego kiczu =/
  • 0

#239 Soul_of_Warrior

Soul_of_Warrior

Kapral

• Użytkownik
  • 177 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 11.02.2008 - |15:25|

No fakt standardowy zapychacz na polowe sezonu....

Lois do Clarka - "czemu mam się umawiać z kimś przystojnym, bogatym i sławnym, skoro mam ciebie?" :P

Lex chyba zapisal sie na jakies Kung Fu ^^ Tyle razy becki dostal...
Jeszcze sporo musi sie nauczyc :P

I ja tez chce spowrotem Kare.... :D

Użytkownik Soul_of_Warrior edytował ten post 11.02.2008 - |15:26|

• 0

You're not afraid of the dark, are you?

#240 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 11.02.2008 - |20:41|

Też się stęskniłem za Karą!
Za to Lana - OUT, na nią się już nie da patrzeć!
Jak to z podawaczki kawy zrobiła się wielką hakerką :D
No i chyba jesteśmy świadkami... narodzin... CLois ! :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych