Skocz do zawartości

Zdjęcie

SPORT

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1289 odpowiedzi w tym temacie

#221 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 29.11.2003 - |17:34|

Adas pewnie znowu zdobedzie Puchar. Przynajmniej mu wszyscy tego zycza. Co do Wiselki brakuje im ataku skrzydlami. Cupial chce znalesc nowych zawodnikow.
Wisla o ile pamientam jest na 1 miejscu w lidze MacGyver. Natomiast gdzie jest Legia. Dla groklinu Gratulacje oby tak dalej

Legia jest 3 a ma zdecydowanie lepszy potencjał niż Wisła.Ostatnio Legia rozwaliła ich 4-1 i żeby nie było przez ostatnie sezony to Legia wygrywa z Wisłą.Na wiosnę Legia się rozstrzela i zdobędzie mistrzostwo.Wisła już się wypaliła.
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#222 Kirkor

Kirkor

Kapral

• Użytkownik
  • 184 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 29.11.2003 - |17:44|

Adas pewnie znowu zdobedzie Puchar. Przynajmniej mu wszyscy tego zycza. Co do Wiselki brakuje im ataku skrzydlami. Cupial chce znalesc nowych zawodnikow.
Wisla o ile pamientam jest na 1 miejscu w lidze MacGyver. Natomiast gdzie jest Legia. Dla groklinu Gratulacje oby tak dalej

Legia jest 3 a ma zdecydowanie lepszy potencjał niż Wisła.Ostatnio Legia rozwaliła ich 4-1 i żeby nie było przez ostatnie sezony to Legia wygrywa z Wisłą.Na wiosnę Legia się rozstrzela i zdobędzie mistrzostwo.Wisła już się wypaliła.

Moze Wisla teraz ma drobne problemy ale to i tak dobrze swiatczy o zespole. Skoro maja kryzys i sa na 1 miejscu? Uwazam ze sie mylisz i Wisla obroni tytul. Wisla sie wzmocni w przerwie i wtedy zobaczymy.
  • 0

#223 JoVisH

JoVisH

Starszy kapral

• VIP
  • 336 postów

Napisano 29.11.2003 - |18:34|

No i skoki odwołali. Co za tępe jury. Dopiero makabrycznego upadku Morgensterna trzeba było by zrozumieli, że rozgrywanie konkursu w takich warunkach jest zbyt ryzykowne. Jeżeli zawodnik odniósł ciężką kontuzję to bedzie mógł im serdecznie podziękować za wyobraźnię.
Myślę, że dobrze że konkurs nie został dokończony. Wiatr wypaczyłby wyniki i możliwe byłyby dziwne rezultaty. Małysz zazwyczaj ma pecha do niekorzystnego wiatru, więc gwarancji nie ma że dobrze by skoczył. Mógłby stracić kilka bardzo cennych punktów. Lepiej niech wiatr kart nie rozdaje.
Pozostali nasi w normie. Czyli słabo <_< .
  • 0
"...something takes a part of me..."

#224 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 29.11.2003 - |18:42|

Ogladając czasem trasmisje z zawodów sportowych , czesto się zastanawiam co jest ważniejsze . Zainwestowane pieniądze w zakup praw czy też zdrowie zawodników. Po dzisiejszych zawodach skoków narciarskich ( puchar SKI Jump FIS) , można dojść do stwierdzenia iż bezpieczeństwo i zdrowie zawodników ma się za żecz trzecio czy nawet czwartożedną . W warónkach kiedy niebyło stałego wiatru nawet przez 30-40 sekund , zadecydowano że zostanie przeprowadzony konkurs. Kilku zawodników miało w czasie trwania konursu poważne problemy z utrzymaniem stabilności lotu (zawody trwały coś około 1,5 h ) . Po upadku pierwszego zawodnika (poważnie wygladającym )Austrijaka KOFLERA , zawody zdecydowano kontynuować . Po kolejnym upadku MORGENSTERNA , który wygladał bardzo poważnie i jak widzieliśmy niemógł się ruszyć , najpierw ogłoszono przerwe 10 minutową , a nastepnie po jakiś 5 minutach stwierdzono że konkurs jest odwołany. Porusza to że dyskutowano 5 minut , nad tym czy poświęcić kolejnych zawodników. A konkurs powinien być przerwany , o ile rozpoczęty , w momencie widocznych trudności w utrzymaniu stabilnego lotu przez doświatczonych zawodników.
Jak widać pieniądze są ważniejsze .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#225 M.M

M.M

Starszy sierżant

• VIP
  • 808 postów
  • MiastoKraków

Napisano 29.11.2003 - |19:07|

Masz rację Szopen, nie chciałem aby to tak zabrzmiało. Po prostu po umieszczeniu posta nie chciało mi się go już poprawiać.
Nie przekreślajmy tak szybko Wisły. W końcu żadna drużyna nie może ciągle wygrywać. Osobiście cieszę się, że są drużyny które mogą pokonać Wisłę. (Tutaj muszę wyjaśnić że kibicuję Wiśle od czasów podstawówki, czyli jakiś 20 lat. Chociaż kibic ze mnie "niedzielny"). Gdybyż tylko te drużyny mogły też wykazać się w meczach z renomowanymi drużynami zagranicznymi. Groclinowi się udało. Czy to oznacza, że poziom polskiej piłki się podnosi? Mam nadzieję że tak.
Skoki narciarskie rzeczywiście miału dramatyczny przebieg. Najpierw odkładano rozpoczęcie konkursu, a potem co chwila go przerywano. Upadek Morgensterna wyglądał bardzo źle. Mam nadzieję że samemu zawodnikowi nić się nie stało i jeszcze go zobaczymy w tym turnieju.
  • 0

#226 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 29.11.2003 - |21:37|

Co do piłki.Powiem tak:gdyby Groclin grał jak w pucharach,gdyby wisła grała tak jak w pucharach rok temu i gdyby Legia grała jak z Wisła,Amicą czy Groclinem co mecz,to mielibysmy swietna ligę i nie zapomnianą walkę o mistrzostwo.Tak jednak nie będzie.3 drużyny mają niepowtarzalne mozliwosci.Mają młodych zdolnych piłkarzy,doswiadczonych weteranów,ogromne talenty,ale nie zawsze one blyszcza.Gdyby byly stadiony na których aż chciało by się grać,było by inaczej.

Co do skoków:jutro są zawody!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!od 7:00 skaczą :D
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#227 M.M

M.M

Starszy sierżant

• VIP
  • 808 postów
  • MiastoKraków

Napisano 30.11.2003 - |10:07|

Małysz skoczył na odległość 129,5 m i otrzymał notę 133,1 pkt. Acha, zapomniałem o najważniejszym. Adaś został liderem w konkursie Pucharu Świata.

Użytkownik M.M edytował ten post 30.11.2003 - |10:28|

• 0

#228 rexus

rexus

Starszy sierżant

• W tr. aktywacji
  • 885 postów

Napisano 30.11.2003 - |10:17|

Sytuacja się powtórzyła, Adaś z piątego miejsca wskoczył na drugie.

M.M coś kręcisz - była tylko 1 seria :D więc o powtórce nie ma mowy

Mała Mysz znowu druga dziś :lol: :lol:
  • 0

#229 M.M

M.M

Starszy sierżant

• VIP
  • 808 postów
  • MiastoKraków

Napisano 30.11.2003 - |10:30|

Masz rację. Ze względu na to drugie miejsce zabardzo myślałem o poprzednim konkursie. <_< Już poprawiłem.
  • 0

#230 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 30.11.2003 - |18:20|

Można spokojnie stwierdzić że ładnie zaczął sezon . Po 2 konkursach jest liderem klasyfikacji i jak widać posiada stabilną formę . Co prawda już mało komu maży się 4 kryształowa kula , ale zawse miło jest mieć świadomość że mamy kogoś kto potrafi pokżyżować plany innych państw. W tak brzydkich warunkach bardzo dobrze skoczył M.Bachleda i wedłóg mnie mógłby utrzymać taką formę przez conajmiej połowę pucharu.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#231 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 01.12.2003 - |22:51|

Co prawda już mało komu maży się 4 kryształowa kula , ale zawse miło  jest mieć świadomość  że mamy kogoś  kto potrafi pokżyżować  plany innych państw.

Mi się marzy!!!Ja w każdym jego skoku widze cos nowego,niepowtarzalnego.To jest Fenomen i nikt nie zaprzeczy.Jesli wszystko pójdzie dobrze t zdobędzie ten 4 puchar!!!Matko ile już czasu mineło....oglądamy 4 sezon Małysza!!!!!!!!!!
  • 0

#232 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 02.12.2003 - |12:46|

Ja mu kibicuje od czasów jak jeszcze nie był taki sławny, jak niezdobywał wielu punktów do klasyfikacji, jak skakał jak nasz Tomisław ....
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#233 JoVisH

JoVisH

Starszy kapral

• VIP
  • 336 postów

Napisano 02.12.2003 - |13:04|

Ja też! Kibicowałem jeszcze Piotrowi Fijasowi. Potem pojawił się Małyszek i błysnął jak meteor. Byłem happy, że doczekaliśmy się dobrego skoczka. Potem przyszły lata chude, ale kibicowałem wytrwale. Miałem też innych ulubieńców (Ingebrigtsen, Funaki, Goldi). A potem nastapił wielki powrót Adama na szczyt. I to jest piękne, ze już czwarty rok daje nam tyle radochy. Ciekawe jaki będzie ten sezon... Jak narazie zapowiada się super.
  • 0
"...something takes a part of me..."

#234 hvolt

hvolt

Plutonowy

• VIP
  • 372 postów
  • MiastoPruszków

Napisano 02.12.2003 - |13:07|

Co prawda już mało komu maży się 4 kryształowa kula , ale zawse miło  jest mieć świadomość  że mamy kogoś  kto potrafi pokżyżować  plany innych państw.

Mi się marzy!!!Ja w każdym jego skoku widze cos nowego,niepowtarzalnego.To jest Fenomen i nikt nie zaprzeczy.Jesli wszystko pójdzie dobrze t zdobędzie ten 4 puchar!!!Matko ile już czasu mineło....oglądamy 4 sezon Małysza!!!!!!!!!!

Zgadzam się, Małysz to FENOMEN!!!!! Zobaczcie większość tych najlepszych skoczków brylowała tylko przez dwa sezony a później była już kicha nawet w czołowce nie byli poza pojedynczymi konkursami.
A Adaś kuż 4 sezon jest w ścisłej czołowce, jest najrówniej skaczącym skoczkiem bo nie ma większych wpadek jak inni. Jeśli zdobędzie po raz 4 Kryształową Kulę to będzie to coś niesamowitego i bardzo trudne do powtórzenia w przyszłości.

Pozdrawiam :P
---------------------
  • 0

#235 SZOPEN

SZOPEN

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 111 postów
  • MiastoPolice koło Szczecina

Napisano 02.12.2003 - |15:56|

Tylko szkoda, że pozostali polscy skoczkowie tak odstają. Gdyby tak prezentowali połowę tego co Małysz to może byśmy powalczyli drużynowo o czołówkę. A oni wciąz skaczą swoje, czyli zazwyczaj są za trzydziestką. SZKODA.
  • 0
SETI@HOME POLICETEAM
www.policeteam.com

#236 M.M

M.M

Starszy sierżant

• VIP
  • 808 postów
  • MiastoKraków

Napisano 02.12.2003 - |19:16|

W historii Pucharu Świata jest tylko jeden skoczek, który zdobył to trofeum cztery razy. Niestety nie pamiętam jak się nazywa. Jednak czwarty Puchar zdobył po rocznej przerwie. Adaś jest pierwszym skoczkiem w historii, który może to zmienić. Mam nadzieję, że mu się uda. I że to wcale nie będzie koniec.
  • 0

#237 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 02.12.2003 - |20:40|

On i tak jako pierwszy zdobył 3 razy z rzędu puchar,4 raz to był by poprostu nokaut,a jeśli powtórzyłby to po raz 5 nazwałbym go największym i najbardziej wartościowym sportowcem WszechCzasów!!!!!Szkoda mi tylko Mateji....kiedyś czytałem,że gdyby się odrodził i uwierzył w siebie to nawet Małysz mógłby pomarzyć o takim skakaniu.Pozostaje nadal wierzyć w młodych:Bachleda,Pochwała i Tajner.
  • 0

#238 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 02.12.2003 - |21:11|

jedynym tak dobrym jak Adam był albo Jens Weisflog (nie wiem ja kto sie pisze wiec fonetycznie Wajsflog) albo Matti Nikkanen - ten ostatni to jakby Pele skoków narciarskich :). Ja siean powyższych skoczkach i ich skokach wychowałem zwłaszczam że u mnie w domu od zawsze ulubionym sportem który oglądało się w zimę były właśnie skoki.
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#239 M.M

M.M

Starszy sierżant

• VIP
  • 808 postów
  • MiastoKraków

Napisano 03.12.2003 - |17:10|

Wydaje mi się, że PŚ był już kilka razy trzy razy zdobyty pod rząd. A raz nawet ktoś zdobył go cztery razy, ale za czwartym razem po rocznej przerwie.
  • 0

#240 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 03.12.2003 - |19:14|

Wydaje mi się, że PŚ był już kilka razy trzy razy zdobyty pod rząd. A raz nawet ktoś zdobył go cztery razy, ale za czwartym razem po rocznej przerwie.

Mylisz się . 3 razy pod rząd udało się tylko naszemu Orłowi . Byli inni zdobywcu pucharów którzy zdobywali je po 3 razy , ale zawsze chociaż z przerwą . Natomiast 4 zwyciestwa pucharowe posiada Matti Nykannen i tylko 2 pierwsze były po koleji .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych