Skocz do zawartości

Zdjęcie

No to zaczynamy dyskusje.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
418 odpowiedzi w tym temacie

#221 Zarrow

Zarrow

ZBANOWANY

• Zbanowany
  • 497 postów

Napisano 13.02.2007 - |02:14|

Też chciałbym zobaczyć czołgi i takie tam w szturmie przez Wrota :D prawda, trzeba by specjalne wersje tych maszyn opracować, ale ja już to dawno temu postulowałem.

Poza tym nie mam żandych inklinacji, które mi zarzucacie :P To wam się tak wydaje, bo mam styl wypowiedzi odbiegający od standarowego 'przyliż i poklep, podaj cukierka". Nadto jestem wyluzowany-nie rozumiem waszych strachów, obiekcji itp. Jeszcze ani razu się na was nie zezłościłem i nie okazałem antypatii :P

Użytkownik Zarrow edytował ten post 13.02.2007 - |02:16|

• 0

#222 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 13.02.2007 - |21:53|

no pewnie ze nie, ty wielbicielu babsztyli ;P

czolgi mu sie marza.... musialyby to byc takie miniczolgi kieszonkowe...

ee, chyba; ze w 3cim sezonie bedziemy miec do czyninia z taaakimi wielkimi superwrotami, jak Orii buduja - w sumie czemu nie - i wowczas bedzie mozna nawet Prometeusza przez nie przepchac...

no bo w sumie, tak sobie teraz mysle, jest jakis standardowy rozmiar wrot w naszej galaktyce . Ale juz np na Atlantis to przzysparza troche klopotow (chyba glownie scenarzystom)
np w odcinku 38 minut - pomysl odcinka oparty jest na tym, ze skoczek blokuje sie we wrotach, bo z rozlozonymi silnikami sie nie miesci.
z logicznego punktu widzenia - no szczyt glupoty!!! zeby pradawni, tacy madrzy ludzie, budowali maszyny, ktore maja w zalozeniu przez wrota przechodzic, a moga sie w nich nie zmiescic .... to ja glupi babsztyl :D jakbym cos takiego projektowala, najpierw wymierzylabym dokladnie wszystkie wymiary i wziela pol metra z kazdej strony zapasu na manewrowanie... a oni nie ???
no wiec logicznym mi sie wydaje, ze w jakiejs odleglej galaktyce zrobili sobie siec wrot wiekszych. takich nie dla kosmicznego malucha czy innego tico, ale dla galaktycznego mercedesa :D a co :D
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#223 silent_

silent_

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 149 postów

Napisano 13.02.2007 - |22:20|

niekoniecznie zmechanizowani musieli by przejezdzac przez wrota, mozna by transportowac je przy pomocy jakis statkow transportujacych na pole walki. zaluzmy ze odbywa sie walka na ladzie, birze w nim udzial wielu marines w oddali widac ladujace transportowce a z nich wyjezdzajace czolgi
  • 0

#224 Zarrow

Zarrow

ZBANOWANY

• Zbanowany
  • 497 postów

Napisano 13.02.2007 - |23:18|

_silent, ale to wymaga budowy desantowców, opracowania techniki zrzutu itd.-a to nie taki pikuś. Taniej jest wykombinować wersje ciężkiego sprzętu mogącego przejechać przez Wrota. Chociaż pomysł jest dobry-sęk w tym, że ja bym był sceptyczny z wprowadzaniem takiego elementu do serialu, bo za bardzo byśmy upodobnili się do goa'uld. Raczej starałbym się uczynić rekwizytem nr1 Wrota, a nie okręty, bo to film o Wrotach, nie okrętach :D

czolgi mu sie marza.... musialyby to byc takie miniczolgi kieszonkowe...

No widać, że ba...yyy...kobieta, no! :P Totalna militarna ignorancja :P
Czołgi mogące przejść przez Wrota byłyby mniejsze i lżejsze... A zapewne lepiej by się w warunkach bojowych sprawdziły wozy bojowe-i też łatwiej by było skonstruować taki, co by przejechał przez Wrota.

Użytkownik Zarrow edytował ten post 13.02.2007 - |23:22|

• 0

#225 silent_

silent_

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 149 postów

Napisano 14.02.2007 - |00:22|

wiec od czego sa teleportery asgardu, zbudowac jakis prosty statek transportowy lub upchnac pare czolgow do dedala czy tam jego braci, nie trzeba robic zrzutu :bag: i mamy, jednak chodzilo mi bardziej o efekt takiego procesu, dziesiatki marines z za nimi ciezkie transportery z ktorych wyjezdzaja czolgi nie powiesze mi ze nie chcialbys zobaczyc takiego odcinka :bag:
  • 0

#226 Lucas_Alfa

Lucas_Alfa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 027 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 14.02.2007 - |01:41|

Czy żniwiarki Wraith w Darthach potrafią zbierać tylko ludzi, czy też wszystko im jedno czy to człek czy czołg Abrams? Jednego takiego Dartha chyba mamy bo się nim Atlantisowcy bawili po tym jak się rozbił. Zawsze można pożyczyć drugi od tych "skompresowanych" z księżyca, co to Shepard ich uratował. Z taką technologią wystarczyłoby na F-302 zainstalować to urządzonko i lecieć nad planetę. Przelatujemy nad ziemią, wciskamy guzik i patrzcie, czołg Abrams sobie jedzie.
  • 0
Dołączona grafika

- I straszna FOTA, co śmierdzi ziemiom wpatła do tłumaczy, krzyczonc UAaaaaa!
Ale że poniewarz wszystkie bajki dobże sie kończom, nie opowiem, co się stało potem.
*

* sparafrazowane słowa Czesia - oryginał "Włatcy Móch"

#227 Zarrow

Zarrow

ZBANOWANY

• Zbanowany
  • 497 postów

Napisano 14.02.2007 - |03:03|

jednak chodzilo mi bardziej o efekt takiego procesu, dziesiatki marines z za nimi ciezkie transportery z ktorych wyjezdzaja czolgi nie powiesze mi ze nie chcialbys zobaczyc takiego odcinka :bag:

Pewnie że bym chciał, ale miałbym wrażenie, że zaraz wyskoczy skądś Obi-Kenobi i Qui Gon ;P
Za to nie miałbym nic przeciwko małemu desancikowi-powiedzmy osiem czolgów z wsparciem? Byłoby to na skalę naszych możliwości.

Ogólnie jednak masowym desantom a'la Wraith+Asgard mówię NIE.

Użytkownik Zarrow edytował ten post 14.02.2007 - |03:05|

• 0

#228 Newman

Newman

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 14.02.2007 - |15:33|

Czołgi? Ciężkie pojazdy opancerzone? Mnie sie wydawało że Gwiezdne Wrota są tajne i im nie zależy na wielkich bitwach. Oni mają tylko sprawdzać planety w poszukiwaniu cywilizacji i zaawansowanych technologii, który kraj zechciałby wplątywać sie w wielkie bitwy na innej planecie?
  • 0

#229 bazyl71

bazyl71

Szeregowy

• Użytkownik
  • 36 postów

Napisano 14.02.2007 - |16:46|

może to nie powazne ale jakoś nie mogę skojarzyć tego skrótu z zadnym serialem ??? ;/ SAAB ( BSG no to wiem ale to?)

o [cenzura!]*k już wiem już wiem :D hehe polska Gwiezdna Eskadra heh cóż jak sie ma tego niemca :D
  • 0

#230 silent_

silent_

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 149 postów

Napisano 14.02.2007 - |19:30|

Newman tak, lecz w czasie pokoju i niegroznych potyczkach jesli jednak waza sie losy galaktyki trzeba uzyc wszelkich srodkow ale skoro scenarzysci postawili tylko na bitwy w kosmosie to trudno
  • 0

#231 Newman

Newman

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 14.02.2007 - |20:21|

Wątpię żeby czołgi coś zdziałały przeciwko Alkesh'owi lub Glider'owi (o myśliwcach Ori nie wspominając) zapewne Staff Cannons też rozwaliłyby czołg, szkoda sprzętu.

Użytkownik Newman edytował ten post 14.02.2007 - |20:22|

• 0

#232 Zarrow

Zarrow

ZBANOWANY

• Zbanowany
  • 497 postów

Napisano 14.02.2007 - |21:43|

Tak? To przyjrzyj się uważnie-strzał z rakiety rozwala każdego glidera i zestrzeliwuje Alkesha. poza tym wybacz, ale czołg tkai, jaki amsz na myśli nie sluży w akcjach plot. Od tego są szyłki, wyrzutnie etc. Taki czołg na polu bitwy z Jaffasami byłby miażdżący. Staffy by sie nie przegryzły przez pancerz, a głupim karabinkiem sprzężonym z armatą można fagasów skosić.
  • 0

#233 Newman

Newman

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 14.02.2007 - |22:03|

Gouldowie jak to kiedyś powiedziała Sam "Szybko dostosowują się do naszej technologii", czołg jest niesamowicie powolny + szybki atak Glidera = kupa złomu i dużo dymu, nawet jeśli będzie kolumna jakichś szybkich wozów opancerzonych z wyrzutnią rakiet samonaprowadzających i jeśli jakimś cudem odeprą ataki Gliderów i Jaffa to Ha'tak zawsze może ich ostrzelać z kosmosu. Odysei kończą sie pociski i cześć(w ogóle jakiś Ha'tak został zniszczony przez statek ziemski?) no i oczywiście bomby Naqudah, wystarczy ustawić odpowiednią wielkość wybuchu i niema czołgów i marines :) A i chyba pomyliłeś Staff Cannons ze zwykłymi staffami, Staff Cannons tą takie wielkie staffy, były w paru odcinkach.
  • 0

#234 silent_

silent_

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 149 postów

Napisano 14.02.2007 - |22:06|

to tego mozna wyposazyc czolgi w oslony, pamietam jeszcze earth 2150 z wlasnie takimi cudenkami :bag: pozatym platformy przeciwlotnicze, mobilne czy nie powinny strzec kazdej bazy pozaziemskiej a nie spotkalem sie z zadna, alkesze sa powolne mozna by go stracic z byle czego, mozna by pojsc jeszcze na wiekszy hardcor i skonstruowac czolgi z bronia energetyczna, ale wyszedl by zapewno znowu koszyk z cukierkami, takze amerykanski abrams w pelni zaspokojil by moje oczy :bag:
  • 0

#235 Newman

Newman

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 16.02.2007 - |17:09|

Pomyślmy od strony producenta. Co wyjdzie taniej, pożyczenie za dużą sume czołgów od Armii(razem z odpowiednimi ludzmi do kierowania nimi), setke statystów, i dodatkowe efekty? Czy wyrenderowanie paru ujęć?
  • 0

#236 Zarrow

Zarrow

ZBANOWANY

• Zbanowany
  • 497 postów

Napisano 17.02.2007 - |02:46|

Ależ, kto tam mówi o wypożyczaniu? Abramsy są do jeżdzenia po równinach Europy i względnie sprawdzają się w warunkach pustynnych. Turaj trzeba by opracować nowe konstrukcje. Poza tym nikt tu nie myśli o robieniu filmu wojennego za 50 milionów dolarów. Przecież ekipa nie robi prawdziwych okrętow kosmicznych i nie umieszcza ich na orbicie. Nawet takich dekoracji nie robią, tylko używaja efektów specjalnych.
  • 0

#237 Newman

Newman

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 17.02.2007 - |10:45|

OMG, no co ty?! A ja myślałem że te wężyki to też prawdziwe :/ Przecież napisałem że wszystkie ujęcia kosmiczne to rendery(wygenerowane komputerowo) w odpowiedzi na post silenta_ że postawili na bitwy kosmiczne. Komputerowo zrobiony czołg? Pamiętasz smoka jaki był paskudny?
  • 0

#238 silent_

silent_

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 149 postów

Napisano 17.02.2007 - |18:06|

twozenie komputerowych animacji w postaci czolgow to najgorszy blad jaki mozna popelnic, jedynie to efekt wystrzalu mozna by pokombinowac, ale raczej taniej wyjdzie dosypac troche prochu do lufy :bag:
  • 0

#239 Zarrow

Zarrow

ZBANOWANY

• Zbanowany
  • 497 postów

Napisano 17.02.2007 - |19:05|

No ale mi nie chodzi o to, by były na pierwszym planie i podlegały interakcji z aktorami, bo to lipa by wyszła.
  • 0

#240 silent_

silent_

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 149 postów

Napisano 17.02.2007 - |19:11|

to by bylo dobre, wielka ofensywa na pierwszym planie jeden prawdziwy czolg a w oddali parenascie stwozonych komputerowo
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych