W końcu ujawniono nam tytuły wszystkich epizodów w sezonie 4.
Mam nadzieję, że za dużo nie zdradzają z treści tych odcinków.
A tak to ma wyglądać od strony producenckiej.
Widać więc, że "Razor" jest liczony jako początkowe dwa odcinki sezonu 4 i tak też ma się ukazać na dvd sezon 4 z dołączonym tym filmem. Jak stwierdził Mark Verheiden - wiedzą [producenci/twórcy BSG] o tym, że "Razor" wprowadza małe zamieszanie z kolejnością w sezonie 4. Ale tak od początku był kręcony i traktowany jako dwa pierwsze epizody sezonu 4. Do tego dodał, że te tytuły nie powinny się już zmienić ale jak to będzie zobaczymy gdy będziemy oglądać te odcinki. Wspomniał również, jednym zdaniem [więc nie będę tego pisał w temacie o tym filmie] o filmie "The Plan" - że jest właśnie kręcony ale nie wiedzą kiedy skończą całkowicie nad nim pracę no i kiedy go wyemitują.
Jak _Neoo_ wróci to będzie miał co nieco do przerobienia w dotychczasowym spisie tytułów bo się trochę pozmieniało i trochę doszło. ___________________________________________
Użytkownik biku1 edytował ten post 19.09.2008 - |16:54|
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę. Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu . RIP BSG, Caprica RIP Farscape RIP Babylon 5 RIP SG-1, SG-A, SG-U RIP SAAB, Firefly RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Ten mega spoiler z SFX wygląda na wiarygodny i pasujący do serialu czy się myle.
Jam ci tego spoilera-artykułu nie czytał więc nie wiem. _____________________________________________
Ciekawe ilu z was poznało w nowym pierwszym odcinku 4 sezonu Supernaturala - Jen Halley która znamy jako Seelix z BSG.
Stephanie Jacobsen która grała Kendra Shaw w "Razorze" dołączy do obsady serialu "Terminator: the Sarah Connor Chronicles" ----> http://firefox.org/n...cter/Page1.html _____________________________________________
Pojawiła się informacja jakoby Mary McDonnell [Roslin] miała się pojawić w obecnym sezonie "Grey's Anatomy" na 3-5 odcinków. _____________________________________________
Wspominałem już kiedyś, że Tricia Helfer będzie podkładała głos do postaci Black Cat w grze komputerowej "Spider-Man: Web of Shadows" a oto coś więcej ---> http://www.superhero...ews.php?id=7672
Użytkownik biku1 edytował ten post 22.09.2008 - |04:55|
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę. Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu . RIP BSG, Caprica RIP Farscape RIP Babylon 5 RIP SG-1, SG-A, SG-U RIP SAAB, Firefly RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Jako, że dzisiaj mi się nie chce pisać to będzie post obrazkowy akurat na czasie z ceremonii EMMY. Zresztą takie ujęcia dziewczyn z BSG nie potrzebują słów.
Grace Park, Katee Sackhoff & Tricia Helfer @ the 60th Emmy Awards
A tu jeszcze z 20 września z "6th Annual BAFTA Tea Party" w the Intercontinental Hotel w Los Angeles, California.
Być może już niedługo zobaczymy nowy Sneak Peak at new BSG Season 4.5 Episodes.
Właśnie teraz na dniach odbyło się tzw Scifi Channel Digital Press Tour w Denver Colorado (September 26th-28th). A to jego program * Nighttime Ghost Tour with Jason and Grant (Ghost Hunters) * Exciting Welcome Packs * 3-course Dinner at the Hotel with Top SCI FI Talent and execs * Q&A with Top Talent (including panels with some of our most popular reality programming: Ghost Hunters, Destination Truth, and Scare Tactics. As well as a special treat: Amanda Tapping representing Sanctuary!!) * Sneak Peak at new BSG Season 4.5 Episodes * Exclusive First Look at the new highly anticipated series, Sanctuary w/ Amanda Tapping ---> http://www.daemonstv...al-press-event/ [to jak ktoś chce poczytać o Sanctuary] __________________________________________
Raczej o tym jeszcze chyba nie pisałem. Lucy Lawless ujawniła, że zaproponowano jej role lesbijki w serialu "L Word". Przy okazji wcześniej pojawi się w "CSI: Miami". http://www.digitalsp...the-l-word.html __________________________________________
Natomiast wspominałem wcześniej o ponad 200 stronicowej książce THE BATTLESTAR GALACTICA WRAP-PARTY YEARBOOK w której jest: całe mnóstwo ciekawostek, niepublikowanych zdjęć i wywiadów tzw ujęć-behind-the-scenes, zdjęć okołoserialowych z twórczością fanów, strony z autografami, opisów lokalizacji gdzie co kręcono, podsumowaniem sezonów 1-4, opisów wszystkich odcinków + kto był writer & director, kompletna lista cast & crew, czy choćby zabawnie brzmiące zestawienie "who frakked whom" - czyli kto z kim spał itd. jest tego tam całe mnóstwo.
To teraz dodam jeszcze, że jest do niej dołączona płyta CD z wybranymi przez Beara Mccreary utworami pod tytułem "The Best of Battlestar Galactica: seasons 1 thru 4" A to spis tytułów: 1) Main Title 2) Colonial Anthem (Theme From "Battlestar Galactica") 3) Baltar's Dream 4) Farewell Apollo 5) Prelude To War 6) A Distant Sadness 7) Passacaglia 8) Fight Night 9) The Resurrection Hub 10) A Promise To Return 11) Storming New Caprica 12) Refugees Return 13) Roslin And Adama 14) Lords Of Kobol 15) Black Market 16) Deathbed And Maelstrom 17) The Shape Of Things To Come 18) Heeding The Call 19) All Along The Watchtower 20) Diaspora Oratorio ____________________________________________
Użytkownik biku1 edytował ten post 28.09.2008 - |19:19|
Użytkownik biku1 edytował ten post 10.10.2008 - |05:15|
Jakiś czas temu pisałem o tym , że Tricia podkłada głos do nowej gry z Spider-manem i dawałem linka do strony firmowej tej gry. Tyle, że z tego co pamiętam tam filmik z nią trochę się rwał więc tutaj jest to samo tyle, że na youtube.
Powyżej podawałem termin ukazania się wydania dvd pierwszej połowy 4 sezonu BSG w R1 na styczeń i proszę oto okładka.
A poniżej okładka do wydania "oryginalnego" azjatyckiego z HK. Normalnie niezły ubaw bo są na niej Gwiezdne Wrota, statki Asgard i nawet Enterprisey z Star Treka. LOL Widać jakiś ciołek bez jakiejkolwiek wiedzy co to za serial robił tę okładkę. W każdym razie jak ktoś jest miłośnikiem lewych wydań azjatyckich to niech sobie kupuje.
Jennifer Halley którą znamy jako Seelix w BSG na blogu szkolnym w którym absolwenci Vancouver Film School opisują swoje sukcesy i czym się obecnie zajmują umieściła wpis o swojej krótkiej formie filmowej "Sarah in the Dark". Którą to sama napisała, wyreżyserowała i pokazała w październiku podczas Vancouver International Film Festival. Filmik ten to mroczna komedia "o małych głosach w naszych głowach choć nie całkiem takich małych".
Ok i dzisiejszego posta zakończymy takim toastem Six & Starbuck.
Użytkownik biku1 edytował ten post 13.10.2008 - |21:04|
Jak to można trafić na coś [gdzieś ] zabawnego na wojskowym okręcie.
Użytkownik biku1 edytował ten post 15.10.2008 - |17:24|
Cytuję za TV.com, czyli jak najbardziej wiarygodnym źródłem:
"The second half of the final season of television's best science-fiction show begins pretty soon!(...) (...)The second half of season four of Battlestar Galactica will get going on January 16 at 10 p.m., according to super-snoop Michael Ausiello of EW.com. And for those looking for an end date, Ausiello also says the series finale will take place on March 20. he final stretch run of Battlestar Galactica, which, I will say again, is currently television's best science-fiction (and possibly drama) program, is slated for 10 episodes. However, producers have said that those 10 episodes will run at least 11 hours long, possibly more. AND--there is at least one post-series Battlestar Galactica TV movie in the works as well.
Trochę mnie to niepokoi. 4x10 był czymś niespotykanym w amerykańskim przemyśle filmowym. Seria bez happy endu. Ewentualny 4x11 mógł dac opowiedź kim jest ostatni z Final Five. Czy 10 odcinków i film nie jest przesadnym przeciąganiem? A może to tylko wykonanie planu jaki o mały włos nie przepadłby przez strajk scenarzystów? Pożyjemy, zobaczymy. Jak to mawiają: "I hope I'll live to watch this"
I przy okazji pozdrowienia dla wszystkich fanów BSG od "świerzynki"
Użytkownik Asturas edytował ten post 16.10.2008 - |21:56|
0
Najlepszy serial? Chyba nie da się udzielić odpowiedzi. ------- Mój blog z33k.com
- Cytuję za TV.com, czyli jak najbardziej wiarygodnym źródłem:
- Czy 10 odcinków i film nie jest przesadnym przeciąganiem? A może to tylko wykonanie planu jaki o mały włos nie przepadłby przez strajk
- I przy okazji pozdrowienia dla wszystkich fanów BSG od "świerzynki"
- Tyle, że oni cytują "moje" źródło więc.... nic nowego. - Pisałem już o tym, że twórcy wielokrotnie mówili , że kręcą sporo materiału którego niestety z powodów wymogów stacji tv muszą się pozbywać. Aby odcinki trwały te 40-42 minuty więc jakby nie było materiał mają. - Witamy.
- Tyle, że oni cytują "moje" źródło więc.... nic nowego. - Pisałem już o tym, że twórcy wielokrotnie mówili , że kręcą sporo materiału którego niestety z powodów wymogów stacji tv muszą się pozbywać. Aby odcinki trwały te 40-42 minuty więc jakby nie było materiał mają. - Witamy.
- Zauważyłem, ale news tv.com jest niejako zbiorczy i tym samym dość pomocny - To miło. Jest szansa, że dużo nowego się dowiemy. Ech już się stycznia nie mogę doczekać, Lost i BSG - Dziękuję
0
Najlepszy serial? Chyba nie da się udzielić odpowiedzi. ------- Mój blog z33k.com
Jane Espenson [scenarzystka i współproducent] jako już 3 osoba z BSG - po Tahmoh Penikett [Helo] , Mark Sheppard [Romo] - przyłączyła sie do nowej produkcji Joss Whedona "DOLLHOUSE" która wciąż jakoś powstaje w bólach. Wcześniej Espenson już pracowała z Whedonem przy serialach BUFFY THE VAMPIRE SLAYER, ANGEL i FIREFLY. ___________________________________________
Takie małe przypomnienie bo o większości już pisałem: -- Callum Keith Rennie [Leoben] - obecnie występuje w drugim sezonie "CALIFORNICATION" -- Michelle Forbes [Cain] - już niebawem zobaczymy w pierwszym sezonie serialu "True Blood" i już wiadomo, że dostała angaż na stałe w drugim sezonie. -- Lucy Lawless [D'Anna Biers ] - zobaczymy w styczniu w finale serialu Showtime "THE L WORD" -- Stephanie Jacobsen [Kendra Shaw ] - obecnie pojawi się w kilku odcinkach "TERMINATOR: THE SARAH CONNOR CHRONICLES" -- Aaron Douglas [Tyrol] - obecnie mający za sobą pilota nowego serialu "THE BRIDGE" poinformował, że przerodzi się to serial na który zgodzili się producenci. -- Katee Sackhoff [Kara] - obecnie kręci pilota nowego serialu "LOST AND FOUND". Poza tym pojawi się kilku odcinkach "LAW & ORDER". --> http://featuresblogs...e-sackhoff.html -- Mary McDonnell [Roslin] - zagra panią doktor Virginia Dixon w kilku odcinkach "GREY’S ANATOMY". Pierwszy zdaje się będzie już 13 listopada. -> http://ausiellofiles.....cret Revealed -- EJO [Adama] - obecnie zajmuje się post-produkcją nowego filmu ze świata BSG "The Plan". Wiadomo tylko tyle, że zdjęcia już się zakończyły. ___________________________________________
Michael Rymer [director/producer BSG] i Remi Aubuchon [co-writer CAPRICA] będą razem pracować nad nową produkcją FOX TV "PERSONS UNKNOWN". Serial opowiadać ma o "grupie nieznajomych budzących się w środku niczego [na odludziu?] próbujący wyjaśnić jak się tam znaleźli". Znaczące w tym jest, że wciąż nic nie wiadomo o "Caprice" jaką decyzje podejmą producenci natomiast ludzie związani z nią znajdują sobie nowe zajęcia. ____________________________________________
Oprócz filmu "the Plan" obecnie można będzie poczytać jeszcze komiksy ze świata BSG: -- http://io9.com/50601...ck-ops-spin off - opowiada o "Szwadronie Duchów" elitarnym oddziale Viperów. -- http://www.newsarama...-Cylon-War.html - opowiada o pierwszej wojnie cylońskiej. ____________________________________________
W piątek były 29 urodziny kanadyjki Erica Cerra - którą w BSG znamy z roli Mayi która opiekowała się na polecenie Roslin dzieckiem Helo i Sharon czyli Herą i która zginęła na NC podczas ucieczki kolonistów. Obecnie bardziej jest znana z roli zastępcy szeryfa Jo Lupo w serialu "Eureka". ____________________________________________
Może nie najnowszy ale warto go sobie zobaczyć wywiad z Tiffany Lyndall Knight która w BSG występuje w roli Hybrydy --> http://www.galactica...-interview.html ____________________________________________
Taka mała ciekawostka w sezonie 3 "Robot Chicken" użyczyli swoich głosów Katee, Tahmoh i Hogan. [Robot Chicken złożony jest z krótkich scenek parodiujących współczesną popkulturę.] ____________________________________________
Użytkownik biku1 edytował ten post 02.11.2008 - |19:28|
W końcu pojawiło się jakieś słowo na temat zapowiadanych jakiś czas temu nowych webisodów.
http://www.thefutonc...ws.aspx?id=7831 w skrócie: Na początku potwierdzają datę 16 stycznia jako startu drugiej połowy sezonu 4. Potem piszą iż 11 stycznia w niedzielę nadadzą pół godzinny filmik "BSG: Essential Elements" - sądząc po tytule to zapewne przypomnienie pierwszej połowy 4 sezonu. A jeśli dla kogoś to wciąż za mało BSG, najnowsza seria webisodów serialu zostanie pokazana 15 stycznia podczas emisji "Pitch Black". __________________________________________
Kevin Smith talks about Battlestar Galactica ---> __________________________________________
Użytkownik biku1 edytował ten post 06.11.2008 - |21:52|
Wrócę jeszcze do tego co pisałem dwa posty wyżej odnośnie tego co porabiają obecnie aktorzy z BSG.
-- Aaron Douglas [Tyrol] - zapomniałem dodać [choć wcześniej o tym pisałem] - że Aaron pojawi się w nadchodzącej wielkiej produkcji SF filmie "The Day the Earth Stood Still" gdzie zagra sierżanta Wintera. Poza tym zagrał jeszcze w filmie "Blood: A Butcher's Tale" gdzie zagrał tytułowego [?] "rzeźnika wampirów" tyle, że wciąż nie wiadomo kiedy i jak się ten film ukaże bo być może będzie z cyklu prosto-na-dvd.
-- Natomiast Rekha Sharma [Tory] i Tahmoh Penikett [Helo] zaangażowali się w działalność organizacji "Caleb's Hope" która wspiera w Afryce dzieci poszkodowane przez wojny, choroby i handel żywym towarem.
-- Firma Audible.com stworzyła projekt pt "METAtropolis" - 5 połączonych ze sobą nowel SF napisanych przez różnych autorów które będzie można potem ściągnąć. A co jest dla nas w tym ciekawe to to , że ich narratorami będą między innymi Michael Hogan [Saul Tigh], Alessandro Juliani [Felix Gaeta] i Kandyse McClure [Anastasia Dualla].
Użytkownik biku1 edytował ten post 11.11.2008 - |23:10|
Pojawiła się na razie nie potwierdzona informacja, że prawdopodobnie webisody "The Face of the Enemy" zobaczymy w przyszłym miesiącu a nie w styczniu. Szokująca ma być tylko ich tematyka a jako, że to spoilery to sami możecie zdecydować czy to przeczytacie.
Jakby ktoś miał ochotę zobaczyć Mary McDonnell [Roslin] jak się prezentuje w najnowszych odcinkach Grey's Anatomy.
Grey's Anatomy Mary McDonnell Featurette ---> __________________________________________________
Użytkownik biku1 edytował ten post 17.11.2008 - |21:04|
A teraz coś dla tych co się nie mogą doczekać, prawdopodobna treść-zarys czekających nas jeszcze odcinków BSG w sezonie 4. Czytacie na własną odpowiedzialność.
Nie pamiętam czy już o tym pisałem w każdym razie powstała nowa strona poświęcona Michelle Forbes [Cain] ---> http://www.michelleforbes.org/joomla/ ____________________________________
Panie, panowie po blisko 5 miesiącach doczekaliśmy się kolejnego NOWEGO trailera z drugiej części sezonu 4. Jest zaledwie 10 sekundowy ale z "obietnicą" ,że w Thanksgiving Day ['Dzień Dziękczynienia' czyli już niebawem] będzie dłuższy.
Sneak Peek Promo 4.5 --->
Jako, że się człowiek tak już rozmarzył tym co nas czeka - ale Adama ma te ujęcie - to dam taki bardzo dobry klip do obejrzenia i powspominania co było w BSG.
Our Enemies, Ourselves [Nasi wrogowie, my sami] ---> ________________________________________
Użytkownik biku1 edytował ten post 21.11.2008 - |17:40|