Skocz do zawartości

Zdjęcie

Heroes

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
688 odpowiedzi w tym temacie

#221 mortis4321

mortis4321

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 139 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 14.11.2006 - |19:40|

Trailer do odcinka 1x9:

Zapowiada sie ciekawie (o ile wszystkie pokazane sceny sa z kolejnego odcinka).
  • 0

#222 ZimoN

ZimoN

Kapral

• Email
  • 165 postów

Napisano 14.11.2006 - |21:12|

i wszystko jasne save the cheerleader save the world
akcja wypas widac i sylar znow chce zabic
  • 0
Nastepne odcinki Losta
» Click to show Spoiler - click again to hide... «

#223 Anaris

Anaris

Szeregowy

• Użytkownik
  • 38 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 14.11.2006 - |21:17|

Sylar cały czas zabija przecież, poza tym już wcześniej było to wiadome.

Użytkownik Anaris edytował ten post 14.11.2006 - |21:18|

• 0

#224 _Coen_

_Coen_

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 142 postów
  • MiastoGrabina k. Warszawy

Napisano 14.11.2006 - |22:54|

No i po kolejnym odcinku...
Tak de facto to nie wiem co o nim mam powiedzieć.
Niby niezły, trzyma w napięciu, ale to wszystko jakieś naciągane mi się wydaje. Mohinder i chłopiec w snach, ojciec Claire "namawiający" Isaaka do malowania, cała ta akcja z Hiro i kelnerką. Do tego zupełnie nieporuszony wątek rodzinki uzdolnionych (D.L. & reszta) i rodzinki Petrellich.

Jestem też ciekawy jak scenarzyści poradzą sobie z powrotem Hiro do przeszłości. IMHO widać, że już coś nasz bohater namieszał: zdjęcie z 35:52 i to samo zdjęcie w 42:34.
  • 0

#225 ulan

ulan

Kapral

• VIP
  • 241 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 15.11.2006 - |00:36|

Heroes jest strzałem w 10kę.
Umiejętnie łączy dobrą fabułę, wątki scifi i powagę z nastrojami parodiowymi, klimatami "W krzywym zwierciadle".
Udana mieszanka. Świetnie dobrane postaci, umiejętnie prowadzona intryga.Świetne familijne Scifi [/b]w pewien sposób formuła jest podobna do Kyle X, ale daleko lepsze i ciekawsze wykonanie.
Naprawdę dobra i miła robota.

kurcze albo ja się starzeje (to pewne) albo ten świat szaleje jak to ma być serial familijny (toż to prawie jakby zaliczyć Milczenie owiec do kina familijnego. w tym serialu jest mnóstwo treści nie dla dzieci (a kino familijne to kino dla całej rodziny w tym małych dzieci) jest przemoc, zbrodnia drastyczne sceny (wyczyny Clair to zwłaszcza może być budujący przykład dla małych dzieci jak zrobić sobie krzywdę), narkotyki, seks i przemoc.
a koleś radośnie stwierdza Świetne familijne Scifi

co do samego serialu to mam mieszane uczucia (zasadniczo nie jest on w moim stylu) oglądam bo nie ma nic ciekawego. Tak patrzę z odcinka na odcinek, i na razie totalny chaos (w tym serialu może wydarzyć się wszystko nawet lądowanie UFO, a nie jest to w moich ustach komplement). Ale zasadniczo da się oglądać, momentami robi się ciekawie. widać teraz taka moda na takie postmodernistyczne seriale, mieszające różne konwencje i gatunki.
Sylar9znaczy jego postać) momentami przypomina psychopatę z innych filmów (a ja strasznie nie lubię filmów o psychopatach)- mam nadzieję że jednak się mylę....

Użytkownik ulan edytował ten post 15.11.2006 - |00:38|

• 0
"Uwielbiam zapach napalmu
o poranku..."

Cytat z filmu "Apocalypse Now"

#226 Anaris

Anaris

Szeregowy

• Użytkownik
  • 38 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 15.11.2006 - |00:38|

(w tym serialu może wydarzyć się wszystko nawet lądowanie UFO, a nie jest to w moich ustach komplement)

Już nie przesadzaj bo to na pewno w tym serialu możliwe nie jest.
  • 0

#227 Bishat

Bishat

Szeregowy

• Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 15.11.2006 - |00:56|

Najnowszy odcinek lepszy IMO od 7. Ten chlopaczek we snie daje sie latwo wytlumaczyc jako cialo astralne , ktore ma mozliwosci wnikania w sny. Co do zdjecia to wiadomo ze mieszanie w przeszlosci zawsze cosik zmieni.Mnie akurat przypadl do gustu no i postac czilriderki [ czy jak sie to tam pisze :P ] jest grana przez b.ladna aktorke wiec mam nadzieje ze jej nie usmierca jednak :) No i ciekawe czy Issac bedzie kiedys mogl korzystac ze swoich zdolnosci bez drugow
  • 0

#228 Georgi

Georgi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 15.11.2006 - |01:00|

odcinek rownie dobry jak poprzedni.
duzo sie wyjasnia.
Ojciec CLAIRE pracuje w firmie poszukujacej ludzi ze zdolnosciami ?
Naprawde sie o nia martwi jest po dobrej stronie.
Dziewczyna z restauracji ... ma (miala ? ) fajna zdolnosc zapamietywania wszystkiego co sie czyta, szybka nauka.
Hiro zniknoł ale napewno wroci Smile na koncu widzimy jego zdjecie z ta dziewczyna czyli udalo mu sie teleportowac w przeszlosc tylko troche zadalek ...

No i znamy juz chyba (moc) MOHINDERA ... Smile
Odcinek rownie dobry co poprzedni dosc duzo sie wyjasnilo nie moge juz doczekac sie nastepnego wtorku
  • 0

#229 borderline

borderline

Starszy kapral

• Email
  • 250 postów

Napisano 15.11.2006 - |09:24|

Najnowszy odcinek lepszy IMO od 7. Ten chlopaczek we snie daje sie latwo wytlumaczyc jako cialo astralne , ktore ma mozliwosci wnikania w sny. Co do zdjecia to wiadomo ze mieszanie w przeszlosci zawsze cosik zmieni.Mnie akurat przypadl do gustu no i postac czilriderki [ czy jak sie to tam pisze :P ] jest grana przez b.ladna aktorke wiec mam nadzieje ze jej nie usmierca jednak :) No i ciekawe czy Issac bedzie kiedys mogl korzystac ze swoich zdolnosci bez drugow

hehe, no faktycznie proste wytlumaczenie ;-) a co do chirliderki, pelna zgoda. To ona mnie trzyma przy tym serialu - super dupcia :D :D
  • 0

#230 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 15.11.2006 - |13:51|

Kolejny dobry odcinek. Całe szczęście nie jest to serial o jakiś X-Menach czy innych mutantach, którzy co tydzień mieli by ratować świat od zagłady walcząc z coraz to głupszymi przeciwnikami.
Tutaj mamy cały czas bardzo ciekawie prowadzoną historię, wiele wątków i to cieszy.
Ciekawe czy w którym odcinku zostanie pokazana akcji Hiro w przeszłości. Lubie takie tematy podróży w czasie i zmieniania biegu wydarzeń więc to by było ciekawe ;).

Trailer kolejnego odcinka nawet lepszy od osławionych trailerów Losta ;). Oby tylko sam odcinek trzymał taki poziom ;).
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#231 Bishat

Bishat

Szeregowy

• Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 15.11.2006 - |13:59|

Ja tam treilerow nigdy nie ogladam , przyczyna jest prosta :P sa pokazane jednynie najlepsze momenty wyrwane z kontekstu.wiec i teraz dam sobie spokoj
  • 0

#232 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 15.11.2006 - |14:39|

Ja tam treilerow nigdy nie ogladam , przyczyna jest prosta :P sa pokazane jednynie najlepsze momenty wyrwane z kontekstu.wiec i teraz dam sobie spokoj

I o to chodzi w trailerach ;).
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#233 Anaris

Anaris

Szeregowy

• Użytkownik
  • 38 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 15.11.2006 - |15:13|

No i znamy juz chyba (moc) MOHINDERA ... Smile

On nie ma mocy, to dzieciak ingerował w jego sny.
  • 0

#234 _Coen_

_Coen_

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 142 postów

Napisano 15.11.2006 - |20:09|

On nie ma mocy, to dzieciak ingerował w jego sny.

Mohinder nie ma mocy, zgadza się, ale zastanawiam się nad Eden (pomocnicą Bennetta). Tak łatwo przekonała Isaaca do wzięcia heroiny - może to jakiś specjalny dar przekonywania :huh: :D
  • 0

#235 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 15.11.2006 - |20:48|

odcinek pelen pytan, co jest duzym plusem.
- dlaczego za siedem polnoc?
- kto robi naciecia na skorze "wybranym"?
- czym wlasciwie zajmuje sie ojciec Claire?
- Eden jakis dar ma, ale jaki??
- dlaczego Hiro nie wrocil i co robi na zdjeciu?
- czy naprawde mu sie uda uratowac kelnerke?
- kim jest chlopiec ze snow Mohindera?
- jaki dar miala jego siostra?
- co to za tajne akta znalazl?

i tak dalej, i tak dalej.
Osmy odcinek wydaje mi sie lepszy od poprzedniego, serial utrzymuje poziom. 10/10 !!
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#236 _Coen_

_Coen_

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 142 postów

Napisano 15.11.2006 - |20:59|

odcinek pelen pytan, co jest duzym plusem.
- dlaczego za siedem polnoc?

O tej godzinie zginął zabity przez Sylara Chandra Suresh. Zegarek z zatrzymanymi wskazówkami z tą godziną widać na ręku Sylara w momencie zabójstwa w taksówce oraz w barze przed zabójstwem kelnerki

- kto robi naciecia na skorze "wybranym"?

Podejrzewam, że ojciec Claire podczas "badań" nad heroesami.

- kim jest chlopiec ze snow Mohindera?
- co to za tajne akta znalazl?

Chłopiec to Iyer Sanjog, zapewne jeden z heroesów, który potrafi wpływać na sny innych. I to były jego akta.
  • 0

#237 Jinn

Jinn

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 319 postów

Napisano 17.11.2006 - |10:48|

- czym wlasciwie zajmuje sie ojciec Claire?

Pracuje w fabryce papieru :D

- Eden jakis dar ma, ale jaki??

Wygląda na to, że posiada dar przekonywania. Dosłownie.

- dlaczego Hiro nie wrocil i co robi na zdjeciu?

Może skoczył za daleko. Np. cofnął się o 6 m-cy. I nie chciał ryzykować kolejnego skoku. To tylko moje domysły. Ale jeden z kolejnych odcinków nosi tytuł "Six Months Ago". Więc może będzie to miało coś wspólnego.

- jaki dar miala jego siostra?

Jakikolwiek by on nie był na zawsze zmienił życie Chandry Suresha. Pewnie wtedy zaczął prace na nową teorią ewolucji.

Odcinek bardzo dobry. I cieszy, że Heroes trzymają równy poziom.

Użytkownik Jinn edytował ten post 17.11.2006 - |10:49|

• 0

#238 Anaris

Anaris

Szeregowy

• Użytkownik
  • 38 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 17.11.2006 - |15:08|

Może skoczył za daleko. Np. cofnął się o 6 m-cy. I nie chciał ryzykować kolejnego skoku. To tylko moje domysły. Ale jeden z kolejnych odcinków nosi tytuł "Six Months Ago". Więc może będzie to miało coś wspólnego.

Nie musiał skakać, przecież wiedział w jaki dzień Ando był (a raczej będzie) w knajpie więc mógł tam po prostu przyjść. Pewnie kiedy w końcu spotka się z Peterem będzie już umiał angielski, a Peter będzie miał blizne.
  • 0

#239 truskolodz

truskolodz

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 502 postów
  • MiastoŁodź/Dublin

Napisano 17.11.2006 - |15:13|

Wczoraj obejrzalem 5 odcinkow, dzis pozostale 3. Serial jest naprawdę super zrobiony! A nazwa wskazywała na jakiś serial o "X-Menach" a tu taka niespodzianka :) A Hiro i Ando to chyba jedni z najlepiej wykreowanych bochaterów serialowych ostatnich lat (moze dlatego ze są z innego kręgu kulturowego w koncu..)!
  • 0
Dołączona grafika

#240 Jinn

Jinn

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 319 postów

Napisano 17.11.2006 - |16:17|

Nie musiał skakać, przecież wiedział w jaki dzień Ando był (a raczej będzie) w knajpie więc mógł tam po prostu przyjść.

Ale Hiro jeszcze nie potrafi dokładnie kontrolować czasu. Więc może dlatego się spóźnił.
A może coś innego się wydarzyło. Na tym zdjęciu nie wyglądał na szczęśliwego.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych