Panienki zaczęły
smucić, że internet stworzyła armia i musi działać nawet po ataku
nuklearnym,
Tylko jedna, ta murzynka, ktorej ojcem jest Hawkins, ktory probuje ja nauczyc przydatnych do przetrwania rzeczy (jak chocby zeby w wannie nalac wode poki jest prad), wiedza na temat tego kto zbudowal internet napewno kiedys zostala jej przekazana, szczegolnie ze napewno mieli komputer.
po czym wpisały w przeglądarkę IP 827.750.304.001 i ten IP
zadziałał..
NIE zadzialal
Zerwał
się, spadł i leżał. A tu lata po okolicy iskrząc i rażąc prądem... Dramat.
W kazdym filmie/serialu tak jest. Czy to jest amerykanski, czy europejski czy azjatycki.
Ehh takie to amerykańskie....
To musialo w koncu nastapic, szkoda tylko ze nie rozbili to na conajmniej 3 odcinki.
----------------------
Zastanawia mnie tylko jaki cel mial rzad by wysylac "swoich" ludzi z dala od wielkich miast?
Jakby chcieli tylko uchronic "swoich" ludzi to juz dawno by oni wrocili do swojej pracy, do odbudowy USA.
Jak widac po prawie 3 tygodniach nadal nie potrzebuja Hawkinsa, co swiadczy o jednej z 3 rzeczy:
1. Odbudowa jest sprawnie zorganizowania i narazie nie potrzebuja ludzi pokroju hawkinsa.
2. Nie ma zadnej odbudowy.
3. To nie bylo ich celem.
Teraz sprawa z EMP.
Z tego co wiem to przy zestrzeleniu rakiety nuklearnej nie ma wybuchu nuklearnego (wybuch nuklerany nastepuje wskotek zlozonego procesu, by zapocztkowac reakcje nuklearna trzeba z odpowiednia moca "zaatakowac" material nuklearny).
Tak samo dzieje sie gdy wystrzal rakiety zostanie przerwany.
Tak wiec praktycznie nie jest mozliwe by ta bomba ktora spowodowala EMP byla przypadkiem, ktos wystrzelil ta rakiete i ustawil tak by wybuchla w atmosferze powodujac jak najwieksze uszkodzenia w sieci elektromagnetycznej.
Dodatkowo to prawie napewno nie sa te rakiety ktore widzielismy kilkanascie sekund wczesniej, wybuch nastapil po drugiej stronie Miasta.
Niestety moje pomysly nadal nie daly nam definitywnej odpowidzi kto jest za tym i jaki ma cel. Jedynie wykluczylem mozlwiosci ataku terrorystycznego (nie mieli by oni dostepu do rakiet zdolnych dosiegnac USA), jednak dwie inne teorie nadal pozostaja: konflikt wewnetrzny w USA i atak wrogiego panstwa.