Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 046 - S02E22 - Three Minutes

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
272 odpowiedzi w tym temacie

#221 Quentin

Quentin

Starszy plutonowy

• Email
  • 581 postów
  • MiastoKrzesło przed kompem

Napisano 23.05.2006 - |14:10|

Zastanawialiście się co znaczy to logo Dharmy?

Może numer bunkra (0 bądź 8) albo odwrócony znak nieskończoności żeby było bardziej tajemniczo :)
  • 0
Bezpłciowa sygnatura zgodna z regulaminem.

#222 Adrian

Adrian

Kapral

• Email
  • 195 postów

Napisano 23.05.2006 - |15:50|

Logo nowgo bunkra jest o tyle zagadkowe co wogóle go nie można rozszyfrowac bo nic nie przypomina !
Można tam tylko rozpoznac 2 kwadrata a pomiędzy nimi napis dharama ! Nic wiecej o tyle nie mieliśmy problemu z roszyfrowaniem logo pozostałych bunkrów o tyle z tm mamy !
Bunkry były budowane do różnych dziedzin nauki , więc bunkier the others mógłby zajmowac się badaniami pogody na wyspie ! Widzimy że bunkier jest w środku skały a skała nie jest zbyt niska ! Następny dowód to to ,że w skale jest dziura jakby okno przez które mieli by wypatrywac różne zjawiska atmosferyczne lub mogliby obserwowac morze ?
  • 0

#223 misiaqu

misiaqu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 58 postów
  • Miastonie warto mówić

Napisano 23.05.2006 - |17:48|

Eh, wszyscy typują, gdzie poszedł Locke, że niby nowych bunkrów szukać poszedł, z othersami walczyć, a ja wam mówię, że poszedł do bunkru rozwalić kompa.
A jeśli chodzi o sam odcinek to był średniawy, nie będę powtarzać po reszcie, dlaczego. Powiem tylko: przewidywalność, Michael, naiwność i sami sobie rozszyfrujcie, o co mi chodziło :P .

Użytkownik misiaqu edytował ten post 23.05.2006 - |17:48|

• 0

#224 olorin669

olorin669

Kapral

• Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 23.05.2006 - |17:57|

Eh, wszyscy typują, gdzie poszedł Locke, że niby nowych bunkrów szukać poszedł, z othersami walczyć, a ja wam mówię, że poszedł do bunkru rozwalić kompa.
A jeśli chodzi o sam odcinek to był średniawy, nie będę powtarzać po reszcie, dlaczego. Powiem tylko: przewidywalność, Michael, naiwność i sami sobie rozszyfrujcie, o co mi chodziło :P .

Wydaje mi się że rozwalanie kompa nie trwa zbyt długo. Może po rozwałce pójdzie sobie z othersami powalczyć.
  • 0

#225 Azazell

Azazell

Plutonowy

• Użytkownik
  • 477 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 23.05.2006 - |17:58|

jeśli ktos jeszcze raz napisze że "odcinek był przewidywalny to przejde sie do niego i na kopie po du... " ludzie co z wami ! jak myslice czemu przewidywalne sa wątki ?? to bardzo proste ponieważ kazdy już wczesniej czyta takie fora jak to i wyczytuje rozne opinie i ciekawostki fanów w których już kilkakrotnie była omawiana dany ważny wątgek / bądz tajemnica która musiała któraś sprawdzić się w przyszłych odcinkach.. bo tak jest ! i proszę nie pisać żę odcinek jest przewidywalny

a jesli ktos zamierza dalej tak pisać to proszę na drugi raz niewchodzić na takie fora i wtedy napewno nie będzie narzekał na przewidywalnośc ;/
  • 0
[size=1]10.0 - Friends, Stargate SG-1, X-Files
9.5 - Early Edition, Lost, Kompania Braci, Medium, Twin Peaks
9.0 - Apparitions, Life, Moja Rodzinka, Supernatural, The O.C
8.0 - Stargate: Atlantis, Survivors, Terminator, Harper`s Island

#226 s3ba

s3ba

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 23.05.2006 - |18:50|

Wydaje mnie się że może otheris też są czescią eksperymentu dharmy, też byli w bunkrach i coś wnich robili, bo może takie mieli zadanie tak jak nasi lostowicze wciskanie guzika. Chociaż zastanawiające są te narzędzia do makijażu itd, po co to i czemu nie ujawnią sie kim są naprawde tego nie wiem. Co sądzicie o mojej teori ? :afro:
  • 0

#227 Stix

Stix

Szeregowy

• Użytkownik
  • 35 postów

Napisano 23.05.2006 - |18:58|

To jest jedna z mozliwych mozliwosci, wiec chyba sie przejezyczylem :D ale w jakim celu te elementy charakteryzacji zostaly sprowadzone na wyspe. Mozliwe ze pomyslodawcy z gory zalozyli ze beda werbowac ewentualnych rozbitkow do eksperymentu, no i wtedy cala ta sytuacja bylaby jakgdyby ukartowana.
  • 0

#228 borderline

borderline

Starszy kapral

• Email
  • 250 postów

Napisano 23.05.2006 - |19:18|

Osobiśie zawiodłem się na wiosce " Othersów " , kojarzy mi sie z miejscówkami z tanich seriali fantasy :P Również nie podoba mi się to ze miejsce to było tak dostępne dla fanów którzy zamieścili zdjęcia tej wioski w internecie..........ponoć scenarzysci często stosowali podpuchy w stosunku do fanatyków serialu ale widać z w tym wypadku już odpuścili, co działa na niekorzyść :huh: Po prostu ta cała ich wioska jest taka schludna i .......... NOWA :mellow:

a moze jest wlasnie tak jak mialo byc. Wiemy juz od dluzszego czasu, ze Othersi odstawiaja szopke z przebieraniem sie. Byc moze, ta wioska byla przez nich na predce zrobion, po to tylko, by zmylic naszych lostowiczow, albo w jakims konkretnym celu zwiazanym z eksperymentami. Pamietajmy, ze Walt krzyczy to ojca, ze oni udaja i nie sa tym, za kogo sie podaja...
  • 0

#229 Pro Killer

Pro Killer

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 23.05.2006 - |19:35|

Hmmm moim zdaniiem jest to bunkier stacji matematycznej. Logo bunkra przedstawia dwa kwadraty a wiedzac z oficialnej strony http://www.thehansofoundation.org/ jeden z aktywnych projektow to projekt matematyczny:)
Co o tym myslicie ?
  • 0

#230 Stix

Stix

Szeregowy

• Użytkownik
  • 35 postów

Napisano 23.05.2006 - |19:40|

Hum hum, matematyka... Osobiście jestem zagłębiony w te nauke i nie wydaje mi sie zeby musiala byc rozwijana na jakiejs "bezludnej" wyspie. Meteorologia- rozumiem, fizyka-wszelkiego rodzaju pola i zjawiska, psychologia czy jak to tam jest- zachowania ludzi, ale matematyka.. nijak mi to nie pasuje, ale nie wykluczam :]
  • 0

#231 Pro Killer

Pro Killer

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 23.05.2006 - |19:56|

Stix to prosze sprawdz tą strone http://www.thehansofoundation.org/ i wejdz w Active Projects i zobacz na pierwszy link jaki ci sie pokaze :)
pozdrawiam
  • 0

#232 gietek

gietek

Kapral

• Użytkownik
  • 157 postów

Napisano 23.05.2006 - |20:04|

Hum hum, matematyka... Osobiście jestem zagłębiony w te nauke i nie wydaje mi sie zeby musiala byc rozwijana na jakiejs "bezludnej" wyspie. Meteorologia- rozumiem, fizyka-wszelkiego rodzaju pola i zjawiska, psychologia czy jak to tam jest- zachowania ludzi, ale matematyka.. nijak mi to nie pasuje, ale nie wykluczam :]

Tak naprawdę, to matematycy mają jeszcze dużo do odkrycia.
Jeżeli jest to uniwersalny język wszechświata, to na obecnym poziomie znamy jedynie niektóre wyrazy i literki tego języka. Niektóre z tych wyrazów potrafimy składać w proste zdania.

Użytkownik gietek edytował ten post 23.05.2006 - |20:05|

• 0

#233 baku_tarnow

baku_tarnow

Starszy szeregowy

• Email
  • 128 postów

Napisano 23.05.2006 - |20:12|

Ale Stix ma trochę racji.Matematy na "bezludnej" wyspie?Parapsychologia, Meteorologia itd zgadzam się.Jednak do matematyki nie jestem przekonany.
  • 0
.

#234 gietek

gietek

Kapral

• Użytkownik
  • 157 postów

Napisano 23.05.2006 - |20:29|

Być może nawet Stix ma rację. Ja tylko chcę powiedzieć, że matematyka nie jest w 100% poznaną dziedziną nauki.
  • 0

#235 olorin669

olorin669

Kapral

• Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 23.05.2006 - |20:32|

To zamieńmy matematyków na fizyków.
  • 0

#236 grosik22

grosik22

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 23.05.2006 - |21:09|

a moze jest wlasnie tak jak mialo byc. Wiemy juz od dluzszego czasu, ze Othersi odstawiaja szopke z przebieraniem sie. Byc moze, ta wioska byla przez nich na predce zrobion, po to tylko, by zmylic naszych lostowiczow, albo w jakims konkretnym celu zwiazanym z eksperymentami. Pamietajmy, ze Walt krzyczy to ojca, ze oni udaja i nie sa tym, za kogo sie podaja...

a mi sie wydaje, ze ta wioska jest nowa, ponieważ są tam lekarze z bunkra Staff, i dlatego dopiero rozbili swoją wioskę. Mysle ze bunkier prowadzi badania z dziedziny parapsychologii bo przecież mieli tam Walta. Na zewnątrz są lekaraze, i przeprowadzili sie pod ten bunkier do innych naukowców, a oni zrobili warte pod wejściem, żeby nikt tam z nich nie wszedł, lub żeby może te dzieciaki nie uciekły :]
  • 0

#237 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 23.05.2006 - |21:13|

a oni zrobili warte pod wejściem, żeby nikt tam z nich nie wszedł, lub żeby może te dzieciaki nie uciekły :]

możliwe też jest, że spodziewali się rozbitków, lub poprostu nie chcieli, żeby wszedł tam ktoś bez pozwolenia p.opiekunki Walt'a...
  • 0

Dołączona grafika

#238 ajans

ajans

Szeregowy

• Email
  • 3 postów
  • MiastoJarocin

Napisano 23.05.2006 - |22:53|

Moja teoria jest taka, ze ludzie na pokladzie tego samolotu nie znalezli sie przypadkowo i zostali w pewien sposob wyselekcjonowani i podstepem zwerbowani na poklad samolotu! Zauwazcie, ze kazdy z nich ma inne choroby i inne zdolnosci
Lock - tropiciel i na wozku
Jack - doskonaly lekarz
Sayid - zolnierz i specjalista od totur
Hugo - chory psychicznie, schizofrenik
Kate - przestepca
Rose - smiertelnie chora
itd. itp
każdego z nich cos cechuja, to choroba, to zdolnosci(mi to troche CUBE przypomina) moim zdaniem, wypadek samolotu nie byl przypadkowy i przeprowadzony w taki sposob, aby jak najwiecej ludzi mialo szanse przezycia ;>
Dodatkowo others wiedza i juz w pierwszych odcinkach bardzo duzo o nich wiedzieli, wystepuje nawet Desmond, ktorego okazje mielismy widziec pierwszy raz z jackiem na stadionie! Ojciec Jacka swojego czasu z Anna Lucia mial jakas osobista misje! A o walt'cie i Michaelu tez duzo wiedzieli!
Czy tak bylo, okaze sie juz jutro :>
i dobrze doczytalem, ze ma byc retrospekcja Desmonda?
a moze ta wyspa to taki sam wytwór jak swiat jim'a carrey'a w filmie Truman show? moze ich tez caly swiat oglada z zapartym tchem? A Others maja tylko pilnowac porzadku? Nie wiem, ale licze ze juto dowiemy sie wszystkeigo!
  • 0

#239 Sha

Sha

Szeregowy

• Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 23.05.2006 - |23:24|

Logo nowgo bunkra jest o tyle zagadkowe co wogóle go nie można rozszyfrowac bo nic nie przypomina !
Można tam tylko rozpoznac 2 kwadrata a pomiędzy nimi napis dharama ! Nic wiecej o tyle nie mieliśmy problemu z roszyfrowaniem logo pozostałych bunkrów o tyle z tm mamy !
Bunkry były budowane do różnych dziedzin nauki , więc bunkier the others mógłby zajmowac się badaniami pogody na wyspie ! Widzimy że bunkier jest w środku skały a skała nie jest zbyt niska ! Następny dowód to to ,że w skale jest dziura jakby okno przez które mieli by wypatrywac różne zjawiska atmosferyczne lub mogliby obserwowac morze ?

A może to z feng-shui? Otwór dla ducha góry, jak w bryle pewnego współczesnego azjatyckiego hotelu.

A tak bardziej serio - mi te resztki murów nie wyglądają na cokolwiek wspólnego z Dharmą czy bunkrami.
Najprędzej już na ruiny jakiegoś większego przybytku obronnego zbudowanego na zboczu, z widokiem na morze, co z kolei od razu kojarzy mi się z Black Pearl i jej załogantami, którzy bynajmniej nie musieli zbudować tego osobiście, być może wcześniej wyspa przez wieki służyła piratom którzy mieli tam swoją bazę wypadową. Dharma mogła wykorzystać ruiny do budowy bunkra, ale nie sądzę, żeby "skała z dziurą" była ich autorstwa.
  • 0

#240 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 23.05.2006 - |23:37|

nie mialem czasu by wczesniej napisac, mimo ze odcinek ogladalem prawie tydzien temu. mialem racje twierdzac ze zlapali go others, jednak odcinek pozytywnie mnie zaskoczyl :)
najbardziej podobala mi sie koncowka, a glownie dwa momenty - rozmowa sayida z jackiem, ze michaelowi nie mozna juz ufac (to bylo genialne i wlasnie dlatego lubie sayida - bo ma dobry instynkt) oraz lodka, ktora przybyla :)
bez dwoch zdan ktos nia plynie ale kto? desmond? jakis others podprowadzil ja dla michaela? a moze jeszcze ktos inny? :)
zobaczymy :)
odcinek juz za dwa dni :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych