Skocz do zawartości

Zdjęcie

House M.D.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
386 odpowiedzi w tym temacie

#221 Jara71

Jara71

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów
  • Miasto71

Napisano 09.11.2008 - |23:26|

Cudowny 6 odcinek!
"Jeśli Ty jesteś szcześliwy/a to ja ... ". Gdyby pojawiło się dziecko w serialu nie wiem czy by mi się to widziało. No i ten pocałunek Cuddy i Housa!

Ten detektyw to kompletna porażka.
  • 0

#222 działacz

działacz

Kapral

• Użytkownik
  • 246 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 12.11.2008 - |14:09|

5x07

Bardzo dobry odcinek. Na pierwszym planie znalazł się ciekawy przypadek medyczny, który bardzo przyjemnie się rozwijał :] Wątki miłosne House - Cuddy, Cuddy - Wilson i Cameron - Chase jakoś tak średnio mi się podobały, ale za to końcówka nawet ciekawa. House nie dał rady ;)

Ocena 5/6
  • 0
I will do anything for lulz.

#223 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 12.11.2008 - |14:27|

Odejscie House spod drzwi Cuddy uratowalo ten epizod. Pryzpadek medyczny rzeczywiscie ciekawy, ale rezta mocno naciagana. Powrot Cam do zespolu to niewypal. Jest juz zgrana postacia. Cieszyc moze ostateczne rozwiazanie problemu malzenskiego Tauba. Przeslodzona scena pomiedzy Cam i Chease.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#224 Jara71

Jara71

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów
  • Miasto71

Napisano 14.11.2008 - |20:52|

Cameron jest okropnie irytująca, a odcinek taki sobie.
  • 0

#225 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 20.11.2008 - |15:23|

Nie bedzie Love Story. House uratowany.

Silidny epizod, choc bez fajerwerkow. Poboczne watki malo eksponowane, a zamiast tego dwa ciekawe przypadki medyczne i rodzinne. Foreman sie emancypuje.
  • 0
Genesis

#226 działacz

działacz

Kapral

• Użytkownik
  • 246 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 20.11.2008 - |15:53|

4x08

Średnio mi się podobał ten odcinek. Niczym nie zachwycał. Plus dla wątków medycznych, a tych pozamedycznych było jak na lekarstwo i nic się w nich nie działo. Aż sobie przysnąłem podczas oglądania, co mi się jeszcze przy Housie nie zdarzyło.
Za to następny odcinek zapowiada się smakowicie :]

Ocena 4/6
  • 0

#227 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 20.11.2008 - |18:18|

4x08

Chcę, co ja godom, żądam więcej Wilsona :lol:

Poza tym bardzo dobrze ale oczywiście do mistrzowskiego s4 daleko.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#228 AnDyX

AnDyX

Kapral

• Grupa Hatak
  • 154 postów
  • MiastoEdynburg/Wrocław

Napisano 21.11.2008 - |09:22|

Odcinek, jak już ktoś wspomniał, solidny. Mógł się podobać, jak to każdy, ale nie był jakimś arcydziełem.

Za to, jak równiez ktoś już wspomniał, kolejny odcinek zapowiada się wystrzałowo. Nie tylko zapowiedzi powalają, ale sam fakt, że będzie extended - ciekawe o ile:)
  • 0
Dołączona grafika

#229 działacz

działacz

Kapral

• Użytkownik
  • 246 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 21.11.2008 - |15:02|

Za to, jak równiez ktoś już wspomniał, kolejny odcinek zapowiada się wystrzałowo. Nie tylko zapowiedzi powalają, ale sam fakt, że będzie extended - ciekawe o ile:)

Pewnie niezbyt dużo. Kiedyś tak zapowiadali odcinek Losta, jako extended i zamiast 42min trwał 45 ;)
  • 0

#230 Jara71

Jara71

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów
  • Miasto71

Napisano 23.11.2008 - |15:25|

5x8 dla mnie nie wypał. Nudny. Mało Wilsona i Chase'a. I znów ta irytująca Cameron.
  • 0

#231 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 26.11.2008 - |20:39|

5x09

wow, odcinek mocny. Zeljko Ivanek odwalił kawał genialnej roboty grając pacjenta, brawa dla tego pana (muszę obadać Damages bo podobno tam też bryluje). Wracając do odcinka mimo iż był taki przesycony dramatyzmem to perełki od House'a rozłożyły mnie na łopatki. Scena gdzie mówi, że zostawił rentgen w drugich spodniach, kiedy każe uśmiechnąć się pacjentowi i scena w której wychodzi i łyka vicodin - priceless.
Oczywiście było jeszcze więcej scen, ale odcinek dla mnie i tak bardzo dobry, chyba najlepszy w 5 sezonie.

5+/6
  • 0

#232 działacz

działacz

Kapral

• Użytkownik
  • 246 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 26.11.2008 - |21:09|

5x09

Odcinek bardzo dobry, ale po zapowiedziach spodziewałem się czegoś więcej.
Dużo fajnych tekstów i akcji, ale miejscami mocno przesadzony. Jednak jak wspomniał cliffhanger Ivanek był najmocniejszym punktem epizodu. Btw. Damages zdecydowanie polecam - genialny serial.
Końcówka też mocna i wyjście House'a bezbłędne :]

Ocena 5/6
  • 0

#233 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 26.11.2008 - |21:49|

5x09

Odcinek bardzo dobry, ale po zapowiedziach spodziewałem się czegoś więcej.
Dużo fajnych tekstów i akcji, ale miejscami mocno przesadzony.

Caly House jest mocno przesadzony.

W tym odcinku, odnosze takie wrazenie, nie wykorzystano do konca szansy, jaka dawal genialny pomysl. Odcinek byl bardzo dobry, ale powinien byc jeszcze lepszy.

Użytkownik Jonasz edytował ten post 26.11.2008 - |21:49|

• 0
Genesis

#234 sot

sot

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 492 postów
  • MiastoNibylandia

Napisano 26.11.2008 - |22:18|

Pierwszy raz tak się wynudziłem na House.

Zeljko Ivanek najbardziej irytujący aktor jakiego. Pomyśleć że chciałem obejrzeć Damages, teraz to już sobie odpuszczę na pewno.

Zawiodłem się na tym odcinku bardzo, oczekiwałem rewelacji, a dostałem najgorszy odcinek Housa.
  • 0
To miejsce na twoją reklamę.

#235 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 26.11.2008 - |22:33|

Pierwszy raz tak się wynudziłem na House.

Zeljko Ivanek najbardziej irytujący aktor jakiego. Pomyśleć że chciałem obejrzeć Damages, teraz to już sobie odpuszczę na pewno.

Zawiodłem się na tym odcinku bardzo, oczekiwałem rewelacji, a dostałem najgorszy odcinek Housa.

nawet szuflada nie poprawiła ci nastroju :lol: ?
  • 0

#236 sot

sot

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 492 postów
  • MiastoNibylandia

Napisano 26.11.2008 - |22:38|

nawet szuflada nie poprawiła ci nastroju :lol: ?

Wiesz nie bardzo, bo ile razy House robił coś równie banalnego? To nawet nie było śmieszne bo można było oczekiwać tego już na początku jak komuś zabronił otwierać tą szufladę. Może nie koniecznie tego że włożył ją odwrotnie ale jednak nie była to jakaś wielka niespodzianka.
  • 0
To miejsce na twoją reklamę.

#237 działacz

działacz

Kapral

• Użytkownik
  • 246 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 03.12.2008 - |13:44|

5x10

No, w końcu mamy świetny odcinek House'a, który znakomicie się oglądało.

Przypadek jak to przypadek, na poziomie można by rzec, ale liczy się to co działo się pomiędzy ;)
Teksty House'a na najwyższym poziomie, fajny wątek Cuddy i House w jednym pokoju. Trochę smutny, ale interesujący wątek 13-stki, no i oczywiście świetny Kutner ze swoim pomysłem i genialą końcówką :] Gregory jak zwykle wygrywa ;)

Ocena 5+/6
  • 0

#238 blinkkin

blinkkin

Starszy szeregowy

• Email
  • 82 postów
  • MiastoBiałystok

Napisano 04.12.2008 - |01:24|

W jednym z poprzednich postów wspominałem, że nowe odcinki przypominają mi 1-2 sezon. Teraz mogę to bardziej sprecyzować. Może tylko ja odnoszę takie wrażenie, ale scenarzystom skończyły się pomysły. Wrzucono więc wszystkie niewykorzystanie wątki z poprzednich serii do jednego garnka i nakręcono nijakie odcinki.

Ponad kilkadziesiąt odcinków można było obejrzeć płynnie, teraz natomiast poziom i fabuła jest bardzo szarpana. Brak tutaj zdecydowania scenarzystów, wyszło coś w rodzaju "zróbmy to.... ok, to może jeszcze to...". Poziom absurdu też sięga zenitu - administratorka szpitalu siedząca na dywaniku i to nie w przenośni.

Oczekiwałem, że ta wtórność ma jakiś cel, narazie nic mi o tym nie wiadomo. Prawdopodobnie pisząc takie rzeczy wychodzę na typowego hecklera. Szkoda jednak, żeby tak świetny serial się marnował. Finał poprzedniego sezonu zapowiadał spore zmiany, jest wprost przeciwnie.

Chyba, że Greg po eksperymentach z poświadomością narobił sobie biedy i to co oglądamy jest po części jego osobistym wymysłem.

Użytkownik blinkkin edytował ten post 04.12.2008 - |01:29|

• 0

#239 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 04.12.2008 - |13:37|

5x10

Bardzo dobry ep :D. Najlepsza w odcinku była łapa House'a na piersi Cuddy i jego tekst w stylu "Logika wskazywała, że powienienem coś takiego zrobić" - majstersztyk :D.
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#240 Jara71

Jara71

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów
  • Miasto71

Napisano 07.12.2008 - |21:38|

12 odcinek w tym tygodniu (jutro?), a następny dopiero 19 stycznia. Więc ponad miesiąc bez House'a.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych