Skocz do zawartości

Zdjęcie

Serial wart polecenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
409 odpowiedzi w tym temacie

#221 Azazell

Azazell

Plutonowy

• Użytkownik
  • 477 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 04.02.2008 - |08:51|

No może się skończyły ale kolega może nadrobić zaległości i poczekać na kolejne sezony. Bo wiadomo, że każe z tych seriali na pewno będą miały kolejny sezon.

ah zresztą trochę może źle go zrozumiałem ;) . no trudno.
  • 0
[size=1]10.0 - Friends, Stargate SG-1, X-Files
9.5 - Early Edition, Lost, Kompania Braci, Medium, Twin Peaks
9.0 - Apparitions, Life, Moja Rodzinka, Supernatural, The O.C
8.0 - Stargate: Atlantis, Survivors, Terminator, Harper`s Island

#222 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 04.02.2008 - |12:01|

Z tych nie wymienionych wcześniej:
The L Word (sezon 5)
October Road (sezon 2)
New Amsterdam, ReGenesis i Dirt w marcu.

Użytkownik Pawel edytował ten post 04.02.2008 - |12:02|

• 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#223 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 04.02.2008 - |13:38|

Przede wszystkim Tudors s2 w Showtime :D
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#224 spex

spex

Sierżant

• Użytkownik
  • 771 postów
  • MiastoKraków

Napisano 05.02.2008 - |01:53|

Torchwood, potem Dr. Who - no chyba w końcu będę musiał nadrobić tą zaległości. Tylko juz się trochę pogóbiłem co i jak i kiedy. Więc małe pytanie, co i w jakiej kolejności oglądnąć by spokojnie móc oglądnąć nowy sezon Who który za nie długo się ukaże?

Kyle XY - oglądem 2 odc s2 i jakoś nie miałem chęci oglądać dalej, ale to chyba temu iż wtedy leciało coś ciekawszego/ miejsce na dysku się kończyło i coś musiało polecieć

Lost - padłem w 1/4 s2

BP - nawet s1 w całości nie oglądałem

Greek, The L Word, October Road, Tudors - co to?

Jericho - oczekuję :>

Smallville - jakoś jak leciał w TVN mnie aż tak bardzo zaintrygował

Supernatural - jakoś mi nie podszedł opis więcani jednego odc nie oglądałem

Bones - coś mnie w TV4 zaintrygował, ale nie wiedziałem iż to ma już 3 sezony, ale niestety za mało chęci by to pobrać (podobnie mam z CSI i XFiles)

Californication, Life, Heroes, New Amsterdam - nie spodobał mi się po 1 odc

Terminator: The Sarah Connor Chronicles - oglądam

Ale dzięki za typy.

I takie pytanie w którymś z zaległych/biedzących są kłopoty z napisami (brak) bo raczej w taki serial na razie nie będę się ładował (jeszcze nie ten poziom :/)
  • 0

#225 Azazell

Azazell

Plutonowy

• Użytkownik
  • 477 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 05.02.2008 - |08:25|

Spex --> nie rezygnuj po 1 odcinku zwłascza serial Life oraz Heroes .. 1 odcinek nie jest najwyższych lotów ale od 2 do końca jest o niebo lepiej.. serio spróbuj obejrzeć drugi odcinek.

New Amsterdam - też padłem po 1 odcinku tzn już po 20 minutach wiedziałem że dalej nie będę oglądał .. beznadzieja.
  • 0

#226 Rand

Rand

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 264 postów

Napisano 05.02.2008 - |11:37|

@ Spex napisz jakie seriale juz oglądałeś, bo własciwie połowe najlepszych seriali uznałeś za badziewia. Cieżko wyczuc w tym momencie co ci się podoba a co nie. Jedyne co wiemy to że Atlantis i Jericho oglądasz :P

Masz bardzo wybredny gust ;)
  • 0
1. BSG/Shield/Dexter/Spartacus/Skins/Caprica/SG:Universe
2. 24h/Black Donnellys/Rescue Me/SoA/True Blood/Supernatural/Veronica Mars/Entourage/HIMYM/Chuck/White Collar/House
3. Lost/Rome/Moonlight/Californication/Breaking Bad/Tudors/Castle
4. Weeds/The 4400/Damages/V/SG/SG:A/Desperate Houswives/Greys anatomy

#227 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 05.02.2008 - |11:54|

Greek, The L Word, October Road, Tudors - co to?

Wejdź choćby na www.tvrage.com i wpisz w tamtejszej wyszukiwarce te tytuły.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#228 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 05.02.2008 - |14:30|

Oglądaj nagrodzone i polecane seriale.

Ja też na początku odłożyłem po 1 odcinku Dextera i Weeds, ale potem mówię przecież to Showtime no i te świetne recenzje.

Potem piałem z zachwytu oglądając te seriale.

Jeśli 9 na 10 osób jest zachwyconym danym serialem to nie ma sie nad czym zastanawiać.

Oglądanie zacząć jednak należy od gatunków przez siebie preferowanych, choć oczywiście najlepsze są dramaty/akcji i ogólnie seriale kablówkowe czyli Showtime, HBO, FX.

Spex widać że lubisz SciFi więc u ciebie kolejność jest prosta:
1. Battlestar Galactica
2. Firefly
3. Farscape
4. Babylon 5

Ważne jest też to ile masz lat

Użytkownik Quendi edytował ten post 05.02.2008 - |14:32|

• 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#229 Azazell

Azazell

Plutonowy

• Użytkownik
  • 477 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 05.02.2008 - |15:45|

Nie wszystkie nagradzane są dobre ..na przykład Weeds, 30 Rock mnie rozczarowały :|

ale i tak LOST to najlepszy serial ostatnich czasów :)
  • 0

#230 sot

sot

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 492 postów
  • MiastoNibylandia

Napisano 05.02.2008 - |17:47|

ale i tak LOST to najlepszy serial ostatnich czasów :)

Hmm tu bym się nie zgodził bo są znacznie lepsze seriale niż LOST np Battlestar Galactica czy Boston Legal tak na marginesie polecał bym obejrzenie któregoś z seriali które wymieniłem i przyłącze się do rekomendacji weeds i the l word :)
  • 0
To miejsce na twoją reklamę.

#231 spex

spex

Sierżant

• Użytkownik
  • 771 postów
  • MiastoKraków

Napisano 06.02.2008 - |03:14|

BSG juz oglądałem i tylko czekam na nowe odcinki.
Z sugestii sota skorzystam i oglądnę (tz spróbuję) tego Weendsa i The L Word.

Ale najpierw Dr Who. Tylko pomóżcie mi z jednym. Wiem iż tego jest kilka serii/wersji/wcieleń i tu mam pytania które wersje muszę oglądnąć teraz by się fabuła zgadzała bo za niedługo nowy sezon startuje. A które mogę oglądnąć potem ?? Na pewno tą najstarszą wersję mogę sobie czasowo podarować, ale czy coś jeszcze?

B5 leży na półce i jakoś nie mogę się za niego zabrać :(

A na razie oglądnę sobie 6 odcinkowego klasyka, Droga z 1973r :P
  • 0

#232 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 06.02.2008 - |07:14|

Ale najpierw Dr Who. Tylko pomóżcie mi z jednym. Wiem iż tego jest kilka serii/wersji/wcieleń i tu mam pytania które wersje muszę oglądnąć teraz by się fabuła zgadzała bo za niedługo nowy sezon startuje. A które mogę oglądnąć potem ?? Na pewno tą najstarszą wersję mogę sobie czasowo podarować, ale czy coś jeszcze?

Prawdę powiedziawszy to możesz sobie podarować wszystkie "stare" wersje.
Chociażby ze względu na ilość odcinków (ponad 700 przez 40 lat trwania serialu - poza tym nie wszystkie sie zachowały do naszych czasów).
Na początek wystarczy ci nowa seria od 2005 r. (3 sezony) z Ecclestonem i potem z Tennantem.
Do tego powinieneś obejrzeć Torchwood - bo w pewnym sensie te seriale się uzupełniają.,
Jeżeli cię to zainteresuje sam sięgniesz do starszych serii, żeby się więcej dowiedzieć :)
A no i jeszcze film kinowy z 1999 r. - warto obejrzeć.

::. GRUPA TARDIS .::

#233 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 06.02.2008 - |07:46|

A ja przez ten strajk i brak jednocześnie seriali do ogladania, bo nie wiele tego leci teraz, zabrałem się któryś raz z kolei oczywiście za Przyjaciół, w sam raz żeby przeczekać tą posuchę, bo 10 sezonów trochę czasu zajmie, no ale jest lektorek, to przynajmniej ten plus. Serial kultowy, i ile by go raz oglądać nigdy się nie znudzi :D
  • 0

#234 Black Smoke

Black Smoke

Szeregowy

• Użytkownik
  • 49 postów

Napisano 24.02.2008 - |10:33|

Pomimo posiadania 2 chromosomów X Andromedy nie przecierpiałam. Serial jest płytki, nielogiczny, a „zabawne” dialogi wywoływały u mnie co najwyżej uśmieszek politowania.

Farscape to już inna kategoria. Naprawdę świetny serial z klimacikiem i dobrze zrobionymi postaciami.

Z nie SF polecam Nip/Tuck – serial o chirurgach plastycznych i Carnivale – niestety niedokończoną (przez cancel) mistyczną historię rozgrywającą się w nie tak bardzo-wesołym miasteczku.
  • 0

#235 Karrlos

Karrlos

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 25.02.2008 - |14:40|

No to ja zaproponuję Weeds.
3 sezony, miasteczko "zielarskie", mama dilerka.
Całkiem spoko.

Czy oglądał ktoś Deadwood?
  • 0

#236 rexus

rexus

Starszy sierżant

• W tr. aktywacji
  • 885 postów

Napisano 25.02.2008 - |19:04|

No to ja zaproponuję Weeds.
3 sezony, miasteczko "zielarskie", mama dilerka.
Całkiem spoko.

Czy oglądał ktoś Deadwood?

Deadwood - wymiata - jak ktoś lubi westernowate klimaty, ale nie tylko. Serial jest brutalny i wulgarny ale ogląda sie go świetnie.
  • 0

#237 matlas

matlas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 402 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 27.02.2008 - |20:06|

Z ostatnio obejrzanych, polecam:
- Rodzina Soprano - dla mnie świetne od 1 odcinka do ostatniego, strasznie wciągające. No i postacie bardzo klimatyczne (nie ma jak dobry włoski dresik :)). Bardzo brutalny, sporo czarnego humoru i ciekawe postacie(Tony,Pauli,Christoper). A i tez pare przepisow na dobre jedzonko z tego serialu podlapalem :).
- ALIAS - piekna bohaterka + indiana jones + LOST + komedia. Sporo zagadek, duzo akcji, wciagajcy bohaterzy. Film tworcy LOSTA (mozna zauwazyc podobiensta w tym serialu do LOSTa, duzo zagadek - wszystko dopiero w 4 i 5 sezonie sie wyjasnia).

- House - bylem sceptycznie nastawiony do serialu medycznego. Ale w piatek jak siadlem do serialu, to jestem juz pod koniec 2 sezonu. Bardzo wciagajacy, wzruszajacy ... no i ta magnetyczna postac Grega Housta. You must see this!

Użytkownik matlas edytował ten post 27.02.2008 - |20:07|

• 0
O serialach i nie tylko: matlas blog
--- > Mój ranking seriali < ---

#238 lahim

lahim

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 06.03.2008 - |14:56|

Kurcze może ktoś z was mi pomoże. Znalazłem kiedyś przez przypadek fajną stronkę na której można było zarządzać swoimi serialami stworzyć swój kalendarz seriali były nawet statystyki. Stronka była angielska , miałem ją w zakładkach ale windows kochany padł i ulubione wcięło. Może ktoś kojarzy sobie jak tak to proszę o info dzięki.
  • 0

#239 Czesiek_PL

Czesiek_PL

Szeregowy

• Użytkownik
  • 36 postów

Napisano 06.03.2008 - |15:47|

Kurcze może ktoś z was mi pomoże. Znalazłem kiedyś przez przypadek fajną stronkę na której można było zarządzać swoimi serialami stworzyć swój kalendarz seriali były nawet statystyki. Stronka była angielska , miałem ją w zakładkach ale windows kochany padł i ulubione wcięło. Może ktoś kojarzy sobie jak tak to proszę o info dzięki.

http://www.myepisodes.com
  • 0

#240 franek

franek

Kapral

• Użytkownik
  • 240 postów

Napisano 06.03.2008 - |17:43|

http://www.tvrage.com
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych