Serial wart polecenia
Napisano 04.02.2008 - |08:51|
ah zresztą trochę może źle go zrozumiałem . no trudno.
9.5 - Early Edition, Lost, Kompania Braci, Medium, Twin Peaks
9.0 - Apparitions, Life, Moja Rodzinka, Supernatural, The O.C
8.0 - Stargate: Atlantis, Survivors, Terminator, Harper`s Island
Napisano 04.02.2008 - |12:01|
The L Word (sezon 5)
October Road (sezon 2)
New Amsterdam, ReGenesis i Dirt w marcu.
Użytkownik Pawel edytował ten post 04.02.2008 - |12:02|
Napisano 04.02.2008 - |13:38|
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 05.02.2008 - |01:53|
Kyle XY - oglądem 2 odc s2 i jakoś nie miałem chęci oglądać dalej, ale to chyba temu iż wtedy leciało coś ciekawszego/ miejsce na dysku się kończyło i coś musiało polecieć
Lost - padłem w 1/4 s2
BP - nawet s1 w całości nie oglądałem
Greek, The L Word, October Road, Tudors - co to?
Jericho - oczekuję :>
Smallville - jakoś jak leciał w TVN mnie aż tak bardzo zaintrygował
Supernatural - jakoś mi nie podszedł opis więcani jednego odc nie oglądałem
Bones - coś mnie w TV4 zaintrygował, ale nie wiedziałem iż to ma już 3 sezony, ale niestety za mało chęci by to pobrać (podobnie mam z CSI i XFiles)
Californication, Life, Heroes, New Amsterdam - nie spodobał mi się po 1 odc
Terminator: The Sarah Connor Chronicles - oglądam
Ale dzięki za typy.
I takie pytanie w którymś z zaległych/biedzących są kłopoty z napisami (brak) bo raczej w taki serial na razie nie będę się ładował (jeszcze nie ten poziom :/)
Napisano 05.02.2008 - |08:25|
New Amsterdam - też padłem po 1 odcinku tzn już po 20 minutach wiedziałem że dalej nie będę oglądał .. beznadzieja.
Napisano 05.02.2008 - |11:37|
Masz bardzo wybredny gust
2. 24h/Black Donnellys/Rescue Me/SoA/True Blood/Supernatural/Veronica Mars/Entourage/HIMYM/Chuck/White Collar/House
3. Lost/Rome/Moonlight/Californication/Breaking Bad/Tudors/Castle
4. Weeds/The 4400/Damages/V/SG/SG:A/Desperate Houswives/Greys anatomy
Napisano 05.02.2008 - |11:54|
Wejdź choćby na www.tvrage.com i wpisz w tamtejszej wyszukiwarce te tytuły.Greek, The L Word, October Road, Tudors - co to?
Napisano 05.02.2008 - |14:30|
Ja też na początku odłożyłem po 1 odcinku Dextera i Weeds, ale potem mówię przecież to Showtime no i te świetne recenzje.
Potem piałem z zachwytu oglądając te seriale.
Jeśli 9 na 10 osób jest zachwyconym danym serialem to nie ma sie nad czym zastanawiać.
Oglądanie zacząć jednak należy od gatunków przez siebie preferowanych, choć oczywiście najlepsze są dramaty/akcji i ogólnie seriale kablówkowe czyli Showtime, HBO, FX.
Spex widać że lubisz SciFi więc u ciebie kolejność jest prosta:
1. Battlestar Galactica
2. Firefly
3. Farscape
4. Babylon 5
Ważne jest też to ile masz lat
Użytkownik Quendi edytował ten post 05.02.2008 - |14:32|
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 05.02.2008 - |15:45|
ale i tak LOST to najlepszy serial ostatnich czasów
Napisano 05.02.2008 - |17:47|
ale i tak LOST to najlepszy serial ostatnich czasów
Hmm tu bym się nie zgodził bo są znacznie lepsze seriale niż LOST np Battlestar Galactica czy Boston Legal tak na marginesie polecał bym obejrzenie któregoś z seriali które wymieniłem i przyłącze się do rekomendacji weeds i the l word
Napisano 06.02.2008 - |03:14|
Z sugestii sota skorzystam i oglądnę (tz spróbuję) tego Weendsa i The L Word.
Ale najpierw Dr Who. Tylko pomóżcie mi z jednym. Wiem iż tego jest kilka serii/wersji/wcieleń i tu mam pytania które wersje muszę oglądnąć teraz by się fabuła zgadzała bo za niedługo nowy sezon startuje. A które mogę oglądnąć potem ?? Na pewno tą najstarszą wersję mogę sobie czasowo podarować, ale czy coś jeszcze?
B5 leży na półce i jakoś nie mogę się za niego zabrać
A na razie oglądnę sobie 6 odcinkowego klasyka, Droga z 1973r
Napisano 06.02.2008 - |07:14|
Ale najpierw Dr Who. Tylko pomóżcie mi z jednym. Wiem iż tego jest kilka serii/wersji/wcieleń i tu mam pytania które wersje muszę oglądnąć teraz by się fabuła zgadzała bo za niedługo nowy sezon startuje. A które mogę oglądnąć potem ?? Na pewno tą najstarszą wersję mogę sobie czasowo podarować, ale czy coś jeszcze?
Prawdę powiedziawszy to możesz sobie podarować wszystkie "stare" wersje.
Chociażby ze względu na ilość odcinków (ponad 700 przez 40 lat trwania serialu - poza tym nie wszystkie sie zachowały do naszych czasów).
Na początek wystarczy ci nowa seria od 2005 r. (3 sezony) z Ecclestonem i potem z Tennantem.
Do tego powinieneś obejrzeć Torchwood - bo w pewnym sensie te seriale się uzupełniają.,
Jeżeli cię to zainteresuje sam sięgniesz do starszych serii, żeby się więcej dowiedzieć
A no i jeszcze film kinowy z 1999 r. - warto obejrzeć.
::. GRUPA TARDIS .::
Napisano 06.02.2008 - |07:46|
Napisano 24.02.2008 - |10:33|
Farscape to już inna kategoria. Naprawdę świetny serial z klimacikiem i dobrze zrobionymi postaciami.
Z nie SF polecam Nip/Tuck – serial o chirurgach plastycznych i Carnivale – niestety niedokończoną (przez cancel) mistyczną historię rozgrywającą się w nie tak bardzo-wesołym miasteczku.
Napisano 25.02.2008 - |14:40|
3 sezony, miasteczko "zielarskie", mama dilerka.
Całkiem spoko.
Czy oglądał ktoś Deadwood?
Napisano 25.02.2008 - |19:04|
No to ja zaproponuję Weeds.
3 sezony, miasteczko "zielarskie", mama dilerka.
Całkiem spoko.
Czy oglądał ktoś Deadwood?
Deadwood - wymiata - jak ktoś lubi westernowate klimaty, ale nie tylko. Serial jest brutalny i wulgarny ale ogląda sie go świetnie.
Napisano 27.02.2008 - |20:06|
- Rodzina Soprano - dla mnie świetne od 1 odcinka do ostatniego, strasznie wciągające. No i postacie bardzo klimatyczne (nie ma jak dobry włoski dresik ). Bardzo brutalny, sporo czarnego humoru i ciekawe postacie(Tony,Pauli,Christoper). A i tez pare przepisow na dobre jedzonko z tego serialu podlapalem .
- ALIAS - piekna bohaterka + indiana jones + LOST + komedia. Sporo zagadek, duzo akcji, wciagajcy bohaterzy. Film tworcy LOSTA (mozna zauwazyc podobiensta w tym serialu do LOSTa, duzo zagadek - wszystko dopiero w 4 i 5 sezonie sie wyjasnia).
- House - bylem sceptycznie nastawiony do serialu medycznego. Ale w piatek jak siadlem do serialu, to jestem juz pod koniec 2 sezonu. Bardzo wciagajacy, wzruszajacy ... no i ta magnetyczna postac Grega Housta. You must see this!
Użytkownik matlas edytował ten post 27.02.2008 - |20:07|
Napisano 06.03.2008 - |14:56|
Napisano 06.03.2008 - |15:47|
Kurcze może ktoś z was mi pomoże. Znalazłem kiedyś przez przypadek fajną stronkę na której można było zarządzać swoimi serialami stworzyć swój kalendarz seriali były nawet statystyki. Stronka była angielska , miałem ją w zakładkach ale windows kochany padł i ulubione wcięło. Może ktoś kojarzy sobie jak tak to proszę o info dzięki.
http://www.myepisodes.com
Napisano 06.03.2008 - |17:43|
http://www.tvrage.comKurcze może ktoś z was mi pomoże. Znalazłem kiedyś przez przypadek fajną stronkę na której można było zarządzać swoimi serialami stworzyć swój kalendarz seriali były nawet statystyki. Stronka była angielska , miałem ją w zakładkach ale windows kochany padł i ulubione wcięło. Może ktoś kojarzy sobie jak tak to proszę o info dzięki.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych