Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 038 - S02E14 - One of Them

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
392 odpowiedzi w tym temacie

#221 Bylin

Bylin

Szeregowy

• Użytkownik
  • 32 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 20.02.2006 - |11:25|

Na zdjęciu eko widać, że na głowie jest jeszcze jakaś blizna czy wygolona przestrzeń....blizna coś jakby w kształcie "?" z podłużną kreską zamiast kropki... nie wiem co to ma w ogóle do rzeczy, ale coś tam jest...

W kwestii dlaczego chciał go wciągnąć pod ziemie.... Widocznie to z tamtąd pochodzi. Zauważmy jak przewraca drzewa. Nie robi to z zewnątrz, ale wyrzuca je. To tak jakby pod spodem była wolna przestrzeń. Zakładając, że jest wytworem dharmy to przecież przekonujemy się, że wyspa posiada jakieś bunkry, korytarze (niekiedy zamurowane- po drugiej stronie musi być jakieś pole magnetyczne, albo generator). Może prowadził lock'a do swoich stwórców. Zresztą mgiełek może być więcej.... po jednym na bunkier. Czy jednak wiemy, że to napewno dym zabił pilota?(ale wydaje to się najodpowiedniejszą teorią)

Pozdrawiam

Użytkownik Bylin edytował ten post 20.02.2006 - |11:33|

• 0

#222 nikanna

nikanna

Szeregowy

• Email
  • 5 postów

Napisano 20.02.2006 - |11:31|

Tak tylko z ciekawości spytam czy jak Charli leci samolotem i stuka w metalowe oparcie
(chyba z nerwów czy głodu narkotykowego czy jak to się tam nazywa)
tym swoim pierścieniem to czy to w alfabecie morsa nic nie znaczy? ;)
Proszę mnie nie wysyłac do Liby,stewardesa też się zaniepokoiła
-naprawdę jestem ciekawa a niestety nie znam morsa.
  • 0

#223 Eko

Eko

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów

Napisano 20.02.2006 - |11:39|

Zagadka rozwiązana. To nie żadna blizna, tylko kołnierzyk koszuli (pomarańczowy). Z tyłu, nad opatrunkiem, jest w przyciemnionym miejscu i widać tylko zawiniętą krawędź.

Dołączona grafika

Zresztą mgiełek może być więcej.... po jednym na bunkier

No nie wiem. W końcu Ogonowcy nie spotkali mgły po drugiej stronie wyspy.

Użytkownik Eko edytował ten post 20.02.2006 - |12:18|

• 0

#224 Bylin

Bylin

Szeregowy

• Użytkownik
  • 32 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 20.02.2006 - |11:59|

Jeżeli wiemy już, że to koszula to (a zawinięcie bądź co bądź niecodzienne) może twórcy chcieli coś przekazać poprzez ten znak zapytania jaki przedstawia...ciekawostka

Co do potwora. Mi nie tyle podpada dźwięk jaki wydaje ( Dymek analizuje jak komputer czyli wygląda na półmaszyne, a przecież maszyna może też mieć "nagrane" podobne dźwięki do odstraszania (funkcja podana przez francuske) i uwiarygadniania swojej przerażalności), co w sposób jaki zginął sam pilot. Został on obdarty ze skóry. Zastanawia mnie jak takie cuś mogło tego dokonać? :>

To chyba nie zwierze, ponieważ definitywnie widać było że pilot miał zginąć, a nie zostać zjedziony...
W kwesti po jednej na bunkier chodziło mi, że po wyspie może krążyć ich 6... a chodzi o bunkry badawcze. Ten ogonowców raczej pełnił role magazynu.

Użytkownik Bylin edytował ten post 20.02.2006 - |12:04|

• 0

#225 Eko

Eko

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów

Napisano 20.02.2006 - |12:23|

Częściowo się myliłem. Przejrzałem te sceny i mgła jednak wydaje ten odgłos, choćbyw scenie, kiedy Kate wrzuciła dynamit do dziury w ziemi.

W scenie z pilotem potwór za oknem wydaje te same odgłosy, co mgła. Zresztą wszędzie potwór wydaje te same odgłosy, sprawdziłem to. Czasem słychać jakby zębatki, jest też dziwny pomrók. Ale ten cień za oknem naprawdę nie daje mi spokoju. Może wynika to z tego, że twórcy nie mieli pomysłu z mgłą opracowanego od początku, dlatego za oknem pojawił się cień, bo planowali żeby to było coś faktycznie łażącego po dżungli. No i te drzewa. Mgła je wyrywa, a na początku serialu coś nimi poruszało.

Ok, bo zdaje się, że mocno zboczyliśmy z tematu. Wydaje mi się, że pana Henry'ego powinno zobaczyć więcej osób. Może ktoś by go rozpoznał? "Hej, kope lat!" :P No i gdzie się podziewa Desmond? Mógłby wrócić.

Użytkownik Eko edytował ten post 20.02.2006 - |12:45|

• 0

#226 wojtyna

wojtyna

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 20.02.2006 - |12:44|

Ja chcialbym jeszcze raz wrocic do tematu INNYCH. Nudne staje sie czytanie po raz 34-ty czy Charlie jest innym czy nie...ale to tylko takie moje osobiste odczucie i nie bierzcie tego do siebie :D

Po drugie dwie grupy INNYCH, jedna dzika, druga bardziej ucywilizowana. Wezmy ta dzika. W jaki sposob udalo im sie "przerobic" dzieci, ktore zostaly porwane z plazy na dzikusow (zajelo im to okolo miesiac)? Nie wiem czy zwrociliscie uwage, ale gdy Jing-Jang i Makumba z ukrycia ich obserwowali, ostatnie dziecko nioslo misia, tego samego, ktorego trzyma jedno z dzieci porwanych pozniej przez innych na plazy. Istnieje mozliwosc ze mis zostal skradziony i przekazany jednemu z dzikusow, ale w takim razie co sie stalo z dziecmi? Bardzo realna wydaje sie teoria z walka o dzieci, chociaz zdziczenie drugiej grupy innych wydaje mi sie troche dziwne, albo prznajmniej spowodowane jakimis czynnikami zewnetrznymi (eksperymenty ipt.) :)

Po trzecie moja obrona jest 23 i dokladnie wtedy zaczne sciagac 15 odcinek....myslicie ze ma to jakies znaczenie? :clap:
  • 0

#227 Eko

Eko

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów

Napisano 20.02.2006 - |12:50|

Po drugie dwie grupy INNYCH, jedna dzika, druga bardziej ucywilizowana. Wezmy ta dzika. W jaki sposob udalo im sie "przerobic" dzieci, ktore zostaly porwane z plazy na dzikusow (zajelo im to okolo miesiac)?

Może ma to jakiś związek z "chorobą"? Może ci dzicy Inni to są ci zarażeni? Stają się agresywni itp, i dlatego Danielle musiała zabić swoich ludzi?

statnie dziecko nioslo misia, tego samego, ktorego trzyma jedno z dzieci porwanych pozniej przez innych na plazy. Istnieje mozliwosc ze mis zostal skradziony i przekazany jednemu z dzikusow, ale w takim razie co sie stalo z dziecmi?

To oczywiste, że to było to samo dziecko, inaczej miś nie byłby tak specjalnie eksponowany w odcinku "Other 48 Days".

Po trzecie moja obrona jest 23 i dokladnie wtedy zaczne sciagac 15 odcinek....myslicie ze ma to jakies znaczenie?

Jeśli zrobisz to o szesnastej, i zajmie Ci to 42 minuty, to tak, ma znaczenie :P

blizna faktycznie jakaś podejrzana, do kołnierzyka mi nie pasuje (może źle widzę)

W takim razie kup okulary. Pod jednym kątem jest, pod innym nie. Ludzie!!!

Użytkownik Eko edytował ten post 20.02.2006 - |12:52|

• 0

#228 Marks Snow

Marks Snow

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów
  • MiastoChrzanów

Napisano 20.02.2006 - |12:50|

Powracając do innych :
Moim zdaniem jest jedna [beeep]a grypa innych to jest tylko moje zdanie był taki odcinek kiedy spodkali sie Z ZEKE niepamietam który to był odcinek ale mniejsza z tym chyba pamietacie no dobra i on powiedział że tam przebiega granica przedzielenia wyspy na dwoje jedna część wyspy wieksza należąca do Innych i Jedna mała dupeczka dla Naszych lostowiczów . No to co że jedni maja buty a inni nie chodzi mi tu o obuz innych może jedni goscie sa wżniejsi od innych i mają byty jakoś musieli dostać sie na tą wyspę jedni zachowali sobie byty innym sie rozwalili bo mieli adidasy z targu . Zeke nie wspominał nic o innych obcych.Powiedział tylko że to wyspa jest jego i jego ziomali nie?? nie tak było ,no to co że maja łudke może komuś zakosili , Ten kolewga desmonda chyba jakoś tu się dostał może ta łudką tylko że inni mieli chrabke na te łudke nie mogło tak być jest wiele innych zeczy których tu nie wymieniłem . Jeszcze raz zaznaczam to moje zdanie i podejżenia co do innych możecie sie z tym nie zgadzać mnie to wali dowiemy się moze kiedyś dobra lubie ogladać taki serial jaki jest . :clap: :clap: :clap: :clap:
  • 0

#229 wojtyna

wojtyna

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 20.02.2006 - |13:11|

Podoba mie sie teoria z choroba powodujaca agresje...to tak jak po flaszce wodki na lebka w srodku nocy w duzym miescie :>

http://www.sparklies...x15promo-lg.zip
O ja przepraszam ;)
Zwiastony to oni umieją robić

Czy to ten sam dostepny wszedzie w pomieszanym dzwiekiem i ucieta koncowka? :)

Jeszcze jedna rzecz. Ostatnio na TV.com czytalem calkiem fajney temat. Nazywal sie what if... than... (mniej wiecej co by bylo gdyby....to wtedy...). Poniewaz nowy kompletnie jestem tutaj, a moja wiedza ogranicza sie do napisania posta, a poza tym nie mam kompletnie czasu (nie wiedzialem ze az tak zajety jestem :afro: ), moze ktos by sie tym zajal???? Polega to mniej wiecej na tym ze zadam pytanie typu: Co by bylo gdyby zona Jacka bylana pokaldzie samolotu? A lancuszek powinien sie juz dalej sam rozwinac... Moze wyjsc z tego calkiem niezla polewa, albo nawet calkiem ciekawe teorie. Nie wiedzialem, gdzie mam wcisnac ten temat dlatego umiescilem go w najbardziej uczeszczanym miejscu :D

(Jezeli ktos sie tym zajmie prosilbym o informacje na ten temat, poniewaz tez chcialem sie pobawic :clap: )
  • 0

#230 Eko

Eko

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów

Napisano 20.02.2006 - |13:17|

Jeszcze jedna rzecz. Ostatnio na TV.com czytalem calkiem fajney temat. Nazywal sie what if... than... (mniej wiecej co by bylo gdyby....to wtedy...). Poniewaz nowy kompletnie jestem tutaj, a moja wiedza ogranicza sie do napisania posta, a poza tym nie mam kompletnie czasu (nie wiedzialem ze az tak zajety jestem afro.gif ), moze ktos by sie tym zajal???? Polega to mniej wiecej na tym ze zadam pytanie typu: Co by bylo gdyby zona Jacka bylana pokaldzie samolotu?

Gdyby żona Jacka była w samolocie, to by zginęła. A gdyby przeżyła, to by była na wyspie. Bla bla bla. Załóż osobny temat.

Użytkownik Eko edytował ten post 20.02.2006 - |13:29|

• 0

#231 Marks Snow

Marks Snow

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów
  • MiastoChrzanów

Napisano 20.02.2006 - |13:27|

TERAZ POWRACAM DO CHARLIEGO CZY TEN GOŚCIU JEST INNYM????????????????????????????????????????????????????
WEDŁUG MNIE NIE wielu z was twierdzi ze to możliwe nie wykluczam takiej opcji ale postawiłbym kupe kasy na to że nie jest innym . POpierwsze już nie próbuje porwać Tego Arona tylko ośmieszyć LOCKA jest teraż odrzudkiem wiec jak napisałęm kiedyś dawno to nie wie zabardzo co zrobić więc przechodzimy do drugiego punktu teraz stał sie pionkiem w rekach przedtem "NOWEGO SZERYFA" może później też akle inni zacznąto zauwazać i bedzie wykonywał CZARNA ROBOTE i takim zachowaniem moze przypominać innego . TAKI PIONEK DLA zemsty zrobi wszystko DLA NOWEGO SZERYFA LUB innych lostowiczów . DLA MNIE JEST PIONKIEM może kiedyś sie to zmieni.

Przeciewż JACK już teraz nie ma żony chyba sie z nią rozwiudł nie?? Albo ma sie rozwieść CZort Wie ja nie ale z tego co wiem to odeszła od niego tak czy siak nie ma takiej opcji żeby tam była a i tak Ona chyba została w L.Anie bo JAck poleciał szukać ojca!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A takie gdybanie tylko mnie denerwuje

:wacko: :wacko: :wacko: :wacko: POMIESZAŁI CI SIĘ COŚ KURDE :wacko: :wacko: :wacko:
  • 0

#232 wojtyna

wojtyna

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 20.02.2006 - |13:47|

Przeciewż JACK już teraz nie ma żony chyba sie z nią rozwiudł nie?? Albo ma sie rozwieść CZort Wie ja nie ale z tego co wiem to odeszła od niego tak czy siak nie ma takiej opcji żeby tam była a i tak Ona chyba została w L.Anie bo JAck poleciał szukać ojca!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A takie gdybanie tylko mnie denerwuje
:wacko: :wacko: :wacko: :wacko: POMIESZAŁI CI SIĘ COŚ KURDE :wacko: :wacko: :wacko:

Nie wiem czy zauwazyles, ze "co by bylo gdyby" jest wypowiedzia w trybie przypuszczajacym....poza tym jezeli cos czytacie to prosze do konca...chodzilo o przyklad gry i prosbe o zalozenie nowego tematu, a nie czepianie sie szczgolow, ktore sa oczywiste.

A tak na marginesie rozwiodl wymienia sie na O :clap:

PEACE
  • 0

#233 Marks Snow

Marks Snow

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów
  • MiastoChrzanów

Napisano 20.02.2006 - |13:48|

A ja nie mogę tego obejrzeć ściagnełem wersje
Lost.S02E14.HDTV.XviD-LOL(Re-enc RMVB Same Quality)
zajmuje jakieś 142Mb i żadne napisy nie pasują może ktoś z was napotkał sie na podobny problem , może ktoś z was wie gdzie można pobrać odpowiednie napisy ?
POZDRO

EJ Sorry ale ja mam odcinek 15 który zajmuje chyba Z 300 pare MB a u ciebie tylko 142MB to chyba coś nie tak :huh: :huh: A napisy ściagnałem ze stronki OTG Lost :huh: :huh:
  • 0

#234 Bylin

Bylin

Szeregowy

• Użytkownik
  • 32 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 20.02.2006 - |13:49|

Ludzie... W sprawie Charliego, sawyera i innych rozbitków którzy mieli by być innymi... zlitujcie się? Oni? Może jeszcze ktoś zacznie podejrzewać Rose?

To po co byłyby retrospekcje? Proponuje zamknąć tą kwestie....

Użytkownik Bylin edytował ten post 20.02.2006 - |13:52|

• 0

#235 Marks Snow

Marks Snow

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów
  • MiastoChrzanów

Napisano 20.02.2006 - |13:55|

Nie wiem czy zauwazyles, ze "co by bylo gdyby" jest wypowiedzia w trybie przypuszczajacym....poza tym jezeli cos czytacie to prosze do konca...chodzilo o przyklad gry i prosbe o zalozenie nowego tematu, a nie czepianie sie szczgolow, ktore sa oczywiste.

A tak na marginesie rozwiodl wymienia sie na O :clap:

PEACE

A juch ci w oko bo to co ale dałbyć "CO BY BYŁO GDYBY JACK NIE ROZWÓDŁ SIĘ NIE??? Nie KAPUJESZ OŚLE

Jeszcze raz takie gdybanie nie ma sensu !!!!!!!!!!!!!!!!!! JUCH I TYLE

JA też probonuje zamkać ten temt Z charlim
  • 0

#236 gangsta

gangsta

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 20.02.2006 - |13:55|

EJ Sorry ale ja mam odcinek 15 który zajmuje chyba Z 300 pare MB a u ciebie tylko 142MB to chyba coś nie tak A napisy ściagnałem ze stronki OTG Lost

BO TO WERSJA RMVB i inne odcinki mi chodza bo sa napisy do takiej wersji to jest kompletny pelny odcinek tylko konwersja rmvb ja teraz tylko takie sciagam bo poco np. film w formacie avi co ma 700mb jak w formacie rmvb ma ok 250 mb a jakosc jest taka sama ;]

Użytkownik gangsta edytował ten post 20.02.2006 - |13:57|

• 0

#237 ponik

ponik

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 20.02.2006 - |14:00|

witam

piszecie różne teorie, na które nie macie dowodów, tylko domysły i domysły. a teraz uwaga: tutaj jest cała prawda o tym, co się stało, gdy locke spóźnił się z wpisaniem liczb:

» Click to show Spoiler - click again to hide... «

pzdr
  • 0

#238 tommy

tommy

Szeregowy

• Email
  • 9 postów

Napisano 20.02.2006 - |14:17|

[/quoteHenry Gale (nasz baloniarz torturowany przez sayida) to postac z serii opowiadan o krainie Oz, Henry Gale byl wyjkiem Dorotki, ponad to Czarownik przylecial do krainy balonem z ameryki hehe]

[/quote Kim bedzie zatem Dorotka? Albo czym ---> wyspa?]
Mam taką sprawę , nie wiem czy było juz to poruszanie, w postach ktoś pisze wcześniej ze wszyscy Inni mają cos wspólnego z krainą Oz i nasz baloniarz też i zastanawiają się kto bedzie Dorothy , że może wyspa itp. A przeciez żona baloniarza to Dorothy - Dorotka, nie rozumim po co te nawiązanie do bajek , ale chyba mo to na celu tylko wzrost wątków na forach , a co do licznika i heroglifów to oglądałem je klatka po klatce i drugi od lewej jest bardzo podobny do pierwszego ale nawet te które się pojawiają podczas krecenia wyglądają inaczej niz jak sie zatrzymają , wątpie żeby maszyna zamykała jakies drzwi bo widział by to też Jake, może raczej otwiera to co jest za betonem o czym Sayid mówił że przypomina czarnobyl,

Dla tych co widzieli trailer, przyglądając sie dokładnie na jednej z klatek widac że Clarie robiono jakies badania ktos wbijał jej coś w szyję

(mam to wyciete z trailera ale nie wiem jak wstawic niestety wiec nie mam jak, bo nie mam go na url tylko na pulpicie a az tak sie niestety nie znam a kopiuj wklej nie dziala[size=1])
  • 0

#239 wojtyna

wojtyna

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 20.02.2006 - |14:20|

Drogi Chucku Norrisie mi nie bedziesz musiał zwracać Honoru bo i tak Nie jest on Innym ale proszę cie walni z półobrotu wojtyna

Chcialem zauwazyc, ze jest to forum na temat serialu LOST, a nie typu "mam problem, rozwiazmy go razem" albo "napisz do kasi", dlatego prosze uspokuj kolana i pozostaw swoje problemy dla siebie, bo zaczyna sie robic balagan. Mam nadzieje, ze rozumiesz co chce powiedziec?

PEACE (tak dla twojej wiadomosci z angielskiego znaczy pokoj, czyli nie mam ochoty sie z nikim klucic)
  • 0

#240 Bylin

Bylin

Szeregowy

• Użytkownik
  • 32 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 20.02.2006 - |14:33|

Dla tych co widzieli trailer, przyglądając sie dokładnie na jednej z klatek widac że Clarie robiono jakies badania ktos wbijał jej coś w szyję

Dokładnie też to zauważyłem.... Nie jest to w szyje, ale w brzuch.... Czyżby oni coś już zrobili z dzieckiem i dlatego wypuścili Claire? To dlatego potem ich już nie porywali....
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych