Doctor Who
Napisano 11.04.2007 - |18:48|
Te seriale się różnią i tak ma być! Doktor jest dla dzieci a Torchwood dla troche wiekszych dzieci.
Ale co nie podlega dyskusji to to, że są to z założenia odmienne seriale. I uważam, że to bardzo dobrze.
Co do twojego stwierdzenia Modes, że jest to bardzo słaby serial ( Torchwood) to się nie zgodzę. Patrz na serial oddzielnie, a nei przez pryzmat Doktora. Serial sam w sobie nie jest zły, a kazdej serii moga zdarzyc się gorsze odcinki. Ogolnie serial oceniam dobrze, naprawde można go polubic, tyle ze nie kazdemu pasuje ten specyficzny humor, ale wg mnie w Torchwood mozna sie pośmiac, chyba ze ktos jest jakims typem "drętwiaka" to wtedy przeopraszam. Za najsłabszy uważam odcinek 1 i to tyle, bo dalej jest już lepiej.
Napisano 11.04.2007 - |19:54|
W podsumowaniu napisze że na dziś nastawiłem sobie budzik zeby nie zaspać, najpewniej obejrze jeszcze 2 odcinki (jutro nie ide na uczelnie-wciąż chory:P, a piątek jest wolny) wiec jesli serial utrzyma poziom to na pewno jak bede miał wolną chwilkę sciagne go i obejrze od 1 serii.
Dlasze odcinki sa już na prawdę odjazdowe.
Dużo lepsze, nie wposminając o efektach specjalnych.
I bardziej science.
A finał sezonu zwala z nóg (w każdym razie mnie zwaliło).
::. GRUPA TARDIS .::
Napisano 11.04.2007 - |19:56|
Jakos mnie to wcale nie dziwi! Znajac historie roznic w ocenach filmow tutaj na forum, gdybym napisal ze lubie jezdzic na nartach, Ty bys zaraz dodal ze zima jest do kitu i wypoczywac to mozna latem na plazy pod palmą! Przyzwyczailem sieOgrodnik: Torchwood dla mnie to nawet do piet nie dorasta Doktorkowi, bardzo slaby serial IMHO i nikomu bym go nie polecil.
Mozna, mozna. Jak wszystkie inne spinoffy...Nie rozumiem.. jak możecie porównywac Doktora do Torchwood i vice versa?
A co do Doktora, pewnie bedzie u mnie tak jak z drugim sezonem. Tez mi sie na poczatku nie podobalo za bardzo...
Użytkownik Ogrodnik edytował ten post 11.04.2007 - |20:18|
Napisano 12.04.2007 - |22:28|
Moje pociechy (3 i 4 lata) ogladaly z zapartym tchem i wcale sie nie baly Co prawda starsza juz nie wierzy w Babe Jage, ale mlodszy na jej wspomnienie dostaje spazmow... jakims dziwnym trafem nie skojarzyl jednak wiedzm z Doctora z Baba Jaga i ogladal tak chetnie, ze az mu oczka na wierzch wychodzily.
Inna sprawa, ze moje pociechy sa juz od roku fanami Doctora i juz nie mogly sie doczekac nowego sezonu
Użytkownik witch edytował ten post 12.04.2007 - |22:29|
Napisano 15.04.2007 - |00:09|
Taki sredni odcinek ... wieksza jego czesc bo historia problemu tego odcinka jest dosc interesujaca.
A spotkanie z Twarza Boa a szczegolnie jego ostatnia rozmowa byla wzruszajaca. Jak Boa umieral bylo widac u Doktora zal za swego przyjaciela i jednoczesnie strach ze i on sam bedzie musial w koncu odejsc nie powruciwszy nigdy na swoja planete i nigdy wiecej nie spotkawszy przedstawiciela swojego gatunku ... swojej rodziny.
W przypadku Doktora jest to jeszcze wieksza rana niz u Twarzy Boa, poniewaz on jest Wladca Czasu i moze w kazdej chwili przeniesc sie w czasie i spotkac ze swoja rodzina. Jednak ciagle zmaga sie z ta mysla poniewaz wie ze moze niechcacy zmienic bieg przeszlosci i cale tak drogo oplacone zwyciezstwo pojdzie na marne. Wiec tego ostatecznie nie robi.
Jednak jest w tej calej scenie promyk nadzieji a mianowicie "sekret" jaki wyjawia zgodnie z legendami Twarz Boa naszemu Doktorowi "You are not alone" co ja osobiscie interpretuje jako znak ze Doktor nie jest ostatnim zyjacym Wladca Czasu.
3/4 odcinka bylo srednie, 1/4 byla doskonala ... jaka by tu ocene wystawic? Niech bedzie ... 7/10.
Ps. Ja strzelam ze koncowka serialu bedzie jakos powiazania o spotkaniu Doktora z pozostalymi wladcami czasu. Moze nawet scenarzysci myslac o przyszlych sezonach i wiedzac ze doktorowi zostaly 2 ostatnie zycia wprowadza sobie wyjscie bezpieczenstwa w postaci nowego przedstawiciela Wladcy Czasu ... ale to sa tylko moje luzne rozmyslania, pozyjemy, zobaczymy
Napisano 15.04.2007 - |16:16|
Lenora Crichlow ładnie wyglądała.... to zalety 3/4 odcinka.
Ostatnie 1/4 epizodu ciekawa. A najwazniejsze, ze pod sam koniec pojawila sie zapowiedz mojej ulubionej rasy. Jakiej? Sami zobaczcie !
ps. Ale jaja.... przed wyslaniem patrze do gory i sie dziwie czyzbym juz swojego posta wyslal... a nie, to Modes napisal, o dziwo podobnie. chyba sie przespie bo niedowidze, he, he
Napisano 16.04.2007 - |11:54|
Ps. Ja strzelam ze koncowka serialu bedzie jakos powiazania o spotkaniu Doktora z pozostalymi wladcami czasu. Moze nawet scenarzysci myslac o przyszlych sezonach i wiedzac ze doktorowi zostaly 2 ostatnie zycia wprowadza sobie wyjscie bezpieczenstwa w postaci nowego przedstawiciela Wladcy Czasu ... ale to sa tylko moje luzne rozmyslania, pozyjemy, zobaczymy
Ta ilość żyć dla Władcy Czasu nie jest "ostateczna".
Jest pewien sposób (już wymyślony w poprzednich odcinkach tych sprzed 2005) aby odzyskać/uzupełnić brakujące życia....
Podejrzewam raczej, że pod koniec sezonu wreszcie zobaczymy najważniejsze wydarzenie z życia Władców Czasu czyli Wojnę Władców Czasu z Dalekami.
Użytkownik psjodko edytował ten post 16.04.2007 - |11:57|
Napisano 16.04.2007 - |23:01|
Osobiscie ucieszylbym sie, gdyby okazalo sie, ze Ci TL, ktorzy ew. przezyja zdecydowanie nie beda po jasnej stronie mocy.
BTW- Zauzyliscie,ze Martha tez ma dosc duzy tylek i nogi? Podobnie jak Rose...
Zgrabnych nie bylo?
Napisano 17.04.2007 - |01:37|
BTW- Zauzyliscie,ze Martha tez ma dosc duzy tylek i nogi? Podobnie jak Rose...
Zgrabnych nie bylo?
Angielki tak maja
Pozatym Martha ma niezla twarz i nie ma brzuszka (a przynajmnie nie wydac) co czyni ja o niebo atrakcyjniejsza niz Rose
Napisano 17.04.2007 - |12:16|
psjodko- a jaki to sposob?
Nie sądzę aby zbyt dużo osób w Polsce oglądało stare odcinki Doctora Who więc odpowiedz potraktuję jako spojlerowanie.
Mimo, że to są stere odcinki i filmy bardzo proszę otwartym tekstem nie dyskutować
Osobiscie ucieszylbym sie, gdyby okazalo sie, ze Ci TL, ktorzy ew. przezyja zdecydowanie nie beda po jasnej stronie mocy.
Dokładnie tak jest/było ....
Głównym rywalem Doctora i innych ocalałych Władców Czasu przez wiele sezonów był inny TL o imieniu Master.
Ewidentny czarny charakter, zabijający wszystkich wokół bez zbędnych ceregieli
Zgrabnych nie bylo?
Angielki? Zgrabne?
Dobrze się czujesz?
Użytkownik psjodko edytował ten post 17.04.2007 - |12:23|
Napisano 21.04.2007 - |22:58|
PRZESADZILI!!
Ludzki Dalek? OK! Ale nie w takiej formie. Przeciez to cos idzie z latwoscia zabic, nie ma pancerza, nie ma broni, nie ma zadnych skanerow. Przeciez Dalekowie byli straszni glownie z powodu swojej budowy, z powodu tego ze niewazne co na nich zrzuciles to oni nadal parli na ciebie. Nawet sami Wladcy Czasu nie zabijali Dalekow ale ich "pakowali do wiezienia".
To COS nie jest Dalekiem, to cos nie ma zadnej szansy zeby przetrwac, to cos nie jest starszne ani nie jest niezwyciezone, to cos nie ma przerazajacego metalicznego glosu.
TO JEST KPINA Z NAJWIEKSZEGO PRZECIWNIKA WLADCOW CZASU. KPINA!!!!!!!!!
Ocena: 1/10!
Użytkownik Modes edytował ten post 22.04.2007 - |00:01|
Napisano 22.04.2007 - |17:35|
Napisano 22.04.2007 - |20:52|
Animowany Doctor.
W piątki koło 17 leci w BBC program dla dzieci Totally Doctor Who.
Oczywiście cały program poświęcony Doctorowi.
Są quizy, zabawy, piosenki i m.in. krótki film animowany.
Filmiki stanowią dodatki do aktualnie emitowanego sezonu, ale są oddzielną opowieścią.
Tytuł serialu to: The Infinite Quest.
Poza głównymi bohaterami, Doctorem i Martą nie mają nic wspólnego z serialowymi odcinkami.
Użytkownik psjodko edytował ten post 22.04.2007 - |21:10|
Napisano 23.04.2007 - |19:25|
Napisano 06.05.2007 - |02:15|
W każdym razie w końcu mam Doktora takiego, jakiego lubie Jak dla mnie serial ma strasznie nierówny poziom, bo jedne odcinku są po prostu fantastyczne, a inne takie sobie. Inne seriale też tak mają, ale huśtawka w tym serialu po prostu jest (jak dla mnie) ogromna.
Ten odcinek był w końcu całkiem solidny i oglądało się bardzo dobrze. David się rozkręcił w roli Doktora w swoim drugim sezonie (ten powrót do Marthy, bo usłyszał Lazarusa w TV, no i ta jego mina ).
No i mówcie co chcecie, ale ja bym nie wzgardził dwoma siostrami przy doktorze naraz Całkiem fajnie się dogadywały (znaczy krzyczały)
Lubie też, jak wychodzi na wierzch prawdziwa twarz Władcy Czasu. Ta rozmowa w katedrze z Lazarusem bardzo przyjemna.
No i ten trailer na końcu... :] Oj, jeszcze się będzie działo :]
Napisano 06.05.2007 - |08:18|
Widziałem takie coś i nie wiem z czym to zjeśc?
A Marta jest zdecydowanie lepszejsza od Rose :clap: :clap: (z całym szacunkiem dla tej ostatniej)
-Dowiedz się żołnierzu,że wróg którego nam zostawiliście był kruchy.
-Ich siła jest płytka wojowniku a wiara nie zna czci.Czy pójdziecie ze mną?
-U waszego boku żołnierze.W waszym cieniu leży honor ''Malazańska Księga Poległych''
Napisano 06.05.2007 - |12:00|
Jak dla mnie serial ma dosc rowny poziom ... oprocz 2 ostatnich odcinkow ...Jak dla mnie serial ma strasznie nierówny poziom
No mnie sie wydaje ze David od samego poczatku wpasowal sie w role doktora idealnie. A nawet nie zauwazylem zeby w trzecim sezonie David gral inaczej niz w drugim.David się rozkręcił w roli Doktora w swoim drugim sezonie
Dr Who zza kulis A dokladniej dany odcinken zza kulis, jak go krecono, wywiady z aktroami z producentami. Dowiadujemy sie jakie intencje mieli scenarzysci/producenci, jak chcieliby by odcinek byl odebrany itp.Ostatnio ktos pytał o innego Doktora to ja mam pytanie co to jest Doctor Who Confidential?
--------------------
Najnowszy odcinek taki ... jakby na sile. Mialem wrazenie ze caly odcinek jest tylko po to by pokazac nam Marthy rodzine. Mam tylko nadzieje ze watek rozpoczety w tym odcinku jakos zostanie kontynuowany bo inaczej to bedzie strata odcinka (watek z tym kolesiem ktory wiedzial kto to Doctor).
Ocena: 6,5/10
Napisano 06.05.2007 - |16:50|
Bo narazie znalazłem tylko do dwóch pierwszych a moja znajomośc po angielskiemu waha się w dolnych wartościach ujemnych(tam gdzie znajomośc języka plemienia Bantu)
-Dowiedz się żołnierzu,że wróg którego nam zostawiliście był kruchy.
-Ich siła jest płytka wojowniku a wiara nie zna czci.Czy pójdziecie ze mną?
-U waszego boku żołnierze.W waszym cieniu leży honor ''Malazańska Księga Poległych''
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych