Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 194 - S09E20 - Camelot

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
324 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek: (280 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (107 głosów [43.50%])

Procent z głosów: 43.50%

2. 9.5 (58 głosów [23.58%])

Procent z głosów: 23.58%

3. 9 (41 głosów [16.67%])

Procent z głosów: 16.67%

4. 8.5 (9 głosów [3.66%])

Procent z głosów: 3.66%

5. 8 (8 głosów [3.25%])

Procent z głosów: 3.25%

6. 7.5 (3 głosów [1.22%])

Procent z głosów: 1.22%

7. 7 (11 głosów [4.47%])

Procent z głosów: 4.47%

8. 6.5 (1 głosów [0.41%])

Procent z głosów: 0.41%

9. 6 (1 głosów [0.41%])

10. 5.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

11. 5 (3 głosów [1.22%])

Procent z głosów: 1.22%

12. 4.5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3.5 (1 głosów [0.41%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2.5 (1 głosów [0.41%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0.5 (1 głosów [0.41%])

21. 0 (1 głosów [0.41%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#221 Zar-an

Zar-an

Kapral

• Użytkownik
  • 153 postów

Napisano 19.03.2006 - |20:42|

widocznie trzeba je bylo powiekszyc. jakis cel w tym byl, wkoncu tak sobie by tego nie zrobili :)
moze przekonamy sie o tym w 10x01 ? :)

Moje przekonanie jest takie, ze chcieli pokazac wielkośc i wyższośc Ori nad nami, pokazac jacy jestesmy malutcy, ze nasze połączone siły są bezradne wobec Ori; równie walcząc razem czy osobno.Chcieli wykontrastowac podział pomiedzy "My" a "Oni".
Swoją droga w 9x19 nie były az tak wielkie te statki Ori aby prawie cala srednice superwrot zajmowały, ale to tylko moje prywatne odczucie.

No jeżeli dla ciebie wieksze znaczy bardziej zaawansowane technologicznie , tp jesteś w błędzie . Co za problem przemodelować pod względem rozmiaru istniejące plany lub opracowac coś nowego . Do tego niepotrzebny jest rozwój technologiczny tylko chęć .

A jednak wielkośc przy statkach kosmicznych ma znaczenie przy postepie technologicznym. Aby taki wielki statek zbudowac, trzeba go odpowiednio zasilic, większa wielkośc musi byc lepsze zasilanie na samą elektryke. Dostępnośc materiałow, wiemy ze 303 bylo budowane ze stopy trinium , tytanu i czegos tam jeszcze. Do tego dochodzi szczelonośc i integralnośc kadłuba, im wieksze poszycie tym wieksza trwalosc materialow musi byc, ich łączenie (nie wiem, spawanie, nitowanie) jakos je łączą. Do teog budowa odpowiednuch hangarów i zakamuflowac je tak aby niepostrzezenie je wysłac na orbite. A widzielismy jaki duzy byl hangar do bc-303 i jaki maluski jest przy Oneillu, to jaki musialby byc do dedala:))

A co do typu statku jaki był w 9x20 to tu macie zdjecie Daniela Jacksona, statku naukowego.
Posted Image

A tu jest Oneill i to ten byl w 9x20
Posted Image

Użytkownik Zar-an edytował ten post 19.03.2006 - |20:50|

• 0

#222 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 19.03.2006 - |20:56|

Chce tylko dodać, że HS można bardzo łatwo porónać do 304, w docinku sga 2x20 jak planują atak, tam jest ładnie na ekranie przedstawiona proporacja, jakby ktoś był miły i wrzucił tu screena (niestety awaria sprżętu, zablokowała mi dostępd do archiw na dysku...)

#223 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 19.03.2006 - |21:19|

jejq, Asgard wyslalo jeden statek, wojenny, klasy O'Neill. koniec kropka. przypomnijcie sobie odcinek gdzie statek klasy O'Neill zawisl nad Prometeuszem (to byl chyba odcinek z pierwszymi ludzkimi replikatorami). wielkosciowo to porownalbym to jak slonia do zaby (slon - asgard, zaba - prometeusz).
a tu nagle okazuje sie ze Dedal jest wiekszy niz statek Asgardu wiec ja sie zastanawiam jak wielki musi byc Dedal? a co dopiero statki Ori? jak napisal Zar-an, w 9x19 statki Ori nie byly takie wielkie, powiedzialbym ze byly wielkosci wezowych cargoshipow :)
wiec widac tu ze producentom, czy ludziom od efektow specjalnych sie bardzo nudzilo, albo dorwali nowy program do zwiekszania obiektow na ekranie :P
  • 0

#224 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 19.03.2006 - |22:46|

szymcio: Dedal jest tej samej wielkosci co prometeusz + troszke wiekszy (wiekszy hangar i troszke inna budowa). Skad to wiadomo? Poniewaz jedynym przyczyna dla budowania wiekszych okretow jest zamontowanie w nich lepszych wiekszych dzial (lub jesli sluzy on jako lotniskowiec, ale jak widzielismy dedal nie jest klasa lotniskowca) a takowych BC-304 nie posiada.
Wielkosc BC-304 w 920 jest bledem, bledem gosci od grafiki, nie zdziwilbym sie gdyby w 1001 bylo to sprostowane.

Co do statkow ORI w 919 to jak dla mnie one wygladaja dokladnie tak jak powinny, jak Vala patrzala z gory na statki to tam nawet glow ludzi nie bylo widac a wiemy ze tam byla calawioska zgromadzona.
  • 0

#225 Hakson

Hakson

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 86 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 20.03.2006 - |00:26|

Przejrzałęm sobie jeszcze raz odcinek i faktycznie jak byk widac że to statek klasy O'Neill.

Coś namieszali na stronie Gateworld, dziwne - w sumie to chyba jedna z największych jak nie największa strona o serialu. A tu taki błąd.
  • 0

#226 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 20.03.2006 - |00:46|

Hakson - errare humanum est :)
tylko nie powinno czegos takiego byc w odcinku ktory w zasadzie powinien byc jednym z lepszych w calym sezonie :/
ja mam nadzieje ze w 10x01 wszystkie rasy w naszej galaktyce zrozumieja ze Ori to trudny do pokonania przeciwnik i wysla wiecej a co za tym idzie bedzie jeszcze jedna bitwa :)
  • 0

#227 slaweeek

slaweeek

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 86 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 20.03.2006 - |09:25|

Jako, że Wraith też lecą na ziemię to 10 sezon będzie wyglądał tak:
1. Orai wybiją wszystkich za wyjątkiem SG-1
2. Nadlecą Wraith i zobaczą jakie to zagony wyżerki nadleciały a Samanta powie im skąd odsyłając ich jednocześnie do galaktyki Orai.
3. Wraith i Orai będą sie tłuc przez cały sezon bo nikt nie lubi jak ktoś zjada im wyznawców. Zaś z punktu widzenia Wraitch krucjata Orai wygląda jak wielkia dostawa konserw mięsnych (statki orai).
4. Wszyskie cywilizacje skorzystają z chwili ciszy i założą federację.
5. w opracie o połączone technologie wszystkich cywilizaji powstanie pierwszy statek klasy Enterprise, który wyruszy na poszukiwanie pradawnych aby pomogli.

Użytkownik slaweeek edytował ten post 20.03.2006 - |09:30|

• 0

#228 San-Rall

San-Rall

Kapral

• Użytkownik
  • 172 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 20.03.2006 - |12:09|

widocznie trzeba je bylo powiekszyc. jakis cel w tym byl, wkoncu tak sobie by tego nie zrobili :)
moze przekonamy sie o tym w 10x01 ? :)

Taaak :clap: dobry dobór słów "powiększyć" i "cel". Tak powiększyli by nawet nie wprawna Ori załoga nie mogła spódłować !

Może małe sprostowanie .......

No i co z tego że znalazła, jak przyjdą kapłani to i ich nie oszczędzą .

A tego nie wiemy ja jeszcze nie widziałem wyznawców Ori innych jak Ludzie i Jaffa a zwierząt Ori nie mordują ... nie wiadomo za co Ori wezmą Asgardczyków :P
Ps : nie jest moją intencją obrażenie rasy Asgardu bo bardzo ich lubię i cenię. To powyżej to tylko złośliwa dywagacja.

Pozatym te 5 czy 7 statków które jeszcze pamiętasz to tylko te które Asgardczycy zdążyli ściągnąć na szybko :] Szkoda że nie pamiętasz że walczyli z nimi na wielu frontach (słowa Thora). Co nie usprawiedliwia faktu, że przysłali tylko jeden statek, kiedy waży się los całej naszej galaktyki. NAWET gdyby mieli tylko kilka statków powinni przysłać większość. Wybacze im jeśli w prezencie dadzą nam statek klasy O'Neill :clap:

Pamiętam , że Asgard ma najszybsze silniki i może przebywać całe galaktyki w kilka chwil ... ponadto pamiętam , że chociaż ziemia była zagrożona to Thor zabrał Carter i poleciał ratować swoją nową Ojczyznę wniąskuję z tąd , ze ich nowa planeta była dość cenna by zaprzestać walk na wielu frontach i ściągnąć wszystko co mieli do obrony planety ... Jeśli zaś moja teorja o szybkości statków Asgardu jest błędna to może nie zdążyli dolecieć na bitwę o "los całej naszej galaktyki" A ten co doleciałbył najbliżej.

Że nie dali nam O`Nealów wybaczam ;) ale skąd mieli dać jak sami nie mieli ich za dużo.

Rozumiem że poprzez słowo '' wytrzymał '' masz na myśli to iż nie rozwalił się na kawałki ? - Zresztą po drugim też nie :] Jak napisałem uważam, że większe znaczenie ma tutaj iż w satelicie jego wiązka jest ciągła, dlatego osłony nie wytrzymały. Po wystrzale ze statku Ori pierwszy pocisk nie przebił osłon Odyseji - w przeciwieństwie do Hataków :( (podejrzewam, że drugi też nie) dlatego uważam że jest to inny typ broni.

Obejżałem 9x15 i 9x20 jeszcze raz i nasunął mi się inny wniąsek ... Zarówno satelita jak i statek Ori strzelali bronią o ciągłej wiązce fakt , że statek posiadał dodatkowe działka ale w "Dedale" trafiły wiązki ciągłe i nie przebiły osłony a zatym raczej jestem skłonny przypuszczać, że "Dedale" mają mocniejszą osłonę jak Prometeusz który po pierwszym strzale miał przebitą i osłonę i kadłób.

Jak dla mnie statek biorący udział w bitwie to na 100% Daniel Jackson - ale kraty piwa nie postawie :P (myśle też że statek klasy O'Neill wyrządził by troche większe szkody... chociaż po tej bitwie możemy się już chyba wszystkiego spodziewać :D )
Musicie wziąźć troche dystansu od tych wielkości - wątpie żeby scenarzyści mieli w planach ustaloną z góry wielkość każdego statku i stosowali ją w każdej bitwie :P (mówie tutaj o jakiś dokładnych wartościach, wiadomo że Glider nie jest większe od Hataka :P ) P.S Skąd Sam wiedziała, że ten Asgardczyk to Kvasir ? - rozumiem, że rozmawiali wcześniej i mogli się umówić że jak znajdą Super Wrota to tam się spotkają... ale :lol: by był gdyby Sam powiedziała '' cześć Kvasir '' a on na to, '' nie jestem Kvasir tylko Thor '' :P

Tu też nie mogę się zgodzić ... Kaształtem przypominał mi bardziej O`Neala tylko wielkość się zupełnienie nie zgadzała. Co do "wzięcia dystansu" to nie mówię , że scenarzści mają podać dokładną wielkość statku i mierzyć ją od miary co do centymetra ... ale jakieś proporcje mogli by zachować.
  • 0

#229 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 20.03.2006 - |14:32|

San-Rall - twoja teoria o szybkich silnikach Asgardu jest sluszna, bo jakby inaczej wyjasnic odcinek gdzie SG1 nie miala pojecia gdzie jest (polozenie w kosmosie) a przylecial Thor i w sekunde czy dwie znalezli sie znowu na orbicie ziemskiej ? to chyba byl odcinek z pierwszymi ludzkimi replikatorami czy cos :)
zgadzam sie tez ze proporcje powinny zostac zachowane. przeciez nie wolno traktowac widza jako idioty - powiekszyc statek i myslec ze nikt sie nie skapnie. ja nie mam o to pretensji bo zrobili to zrobili ale nie wolno obrazac inteligencji widza i myslec ze "i tak beda widzowie ogladac wiec nie ma znaczenia co zrobimy" :)
  • 0

#230 Jason

Jason

Kapral

• VIP
  • 172 postów

Napisano 20.03.2006 - |22:01|

A tego nie wiemy ja jeszcze nie widziałem wyznawców Ori innych jak Ludzie i Jaffa a zwierząt Ori nie mordują ... nie wiadomo za co Ori wezmą Asgardczyków Ps : nie jest moją intencją obrażenie rasy Asgardu bo bardzo ich lubię i cenię. To powyżej to tylko złośliwa dywagacja.

Hehe tu się zgadzam ciekawie za kogo by ich wzięli ? :hyhy: Chociaż mają postać humanoidalną... może jednak załapali by się na wyznawców :clap:

Pamiętam , że Asgard ma najszybsze silniki i może przebywać całe galaktyki w kilka chwil ... ponadto pamiętam , że chociaż ziemia była zagrożona to Thor zabrał Carter i poleciał ratować swoją nową Ojczyznę wniąskuję z tąd , ze ich nowa planeta była dość cenna by zaprzestać walk na wielu frontach i ściągnąć wszystko co mieli do obrony planety ... Jeśli zaś moja teorja o szybkości statków Asgardu jest błędna to może nie zdążyli dolecieć na bitwę o "los całej naszej galaktyki" A ten co doleciałbył najbliżej.
Że nie dali nam O`Nealów wybaczam ale skąd mieli dać jak sami nie mieli ich za dużo.

Powiem tak, jako że bardzo mnie to nurtowało dotarłem do '' New Order '' i oto co mówi Thor ...

All available ships ...

Czyli wszystkie statki jakimi dysponują... Mój błąd, trudno zdaża się... przyznaje się bez bicia :] Widocznie lubie ich tak bardzo że staram się pokazać ich w dobrym świetle w każdej sytuacji... tak to jest jak się coś strasznie lubi :D Ale teraz nasuwam sobie pytanie czy od tego czasu nie wybudowali żadnego nowego statku ... ? - Chyba już troche za bardzo się czepiam ale czy rozbudowa nie wiąże się również z rozbudowaniem floty kosmicznej ... ?

Że nie dali nam O`Nealów wybaczam ale skąd mieli dać jak sami nie mieli ich za dużo

A tu się nie zgodze zgadnij jakie statki rozwaliły statek Replikatorów nad Orillą ? :D - Dla podpowiedzi dodam że było ich 6 :hyhy:

Zarówno satelita jak i statek Ori strzelali bronią o ciągłej wiązce fakt , że statek posiadał dodatkowe działka ale w "Dedale" trafiły wiązki ciągłe i nie przebiły osłony a zatym raczej jestem skłonny przypuszczać, że "Dedale" mają mocniejszą osłonę jak Prometeusz który po pierwszym strzale miał przebitą i osłonę i kadłób.

Hmmm... chyba mamy trochę inną definicje słowa '' ciągła '' :D Satelita Ori strzelał wiązką ciągłą... strzelił trafił w osłony i nie przestał dopóki ich nie przebił. Statki Ori strzelają pojedyńczymy pociskami - fakt są one długie, ale nie oznacza to że jest to wiązka ciągła :) Chociaż i tak pewnie nie robi nam to wielkiej różnicy skoro ich osłony jak na razie okazały się nie do przebicia ... :]

Tu też nie mogę się zgodzić ... Kaształtem przypominał mi bardziej O`Neala tylko wielkość się zupełnienie nie zgadzała. Co do "wzięcia dystansu" to nie mówię , że scenarzści mają podać dokładną wielkość statku i mierzyć ją od miary co do centymetra ... ale jakieś proporcje mogli by zachować.

Zwracam honor i przyznaje w 100% to jest statek klasy O'Neill i nie będe więcej poddawał tego w wątpliwość :P Ja też nie powiedziałem że statki powinny być mierzone co do centymetra :hyhy: Ale zgadzam się z tym że ogólny ich zarys nie powinien się zmieniać, wiadomo że fani uchwycą wszystko :)
  • 0
" Kiedy w mieście ginie Inkwizytor, czarne płaszcze ruszają do tańca "

Mordimer Madderin licencjonowany Inkwizytor jego Ekscelencji Biskupa Hez Hezronu

#231 Sam

Sam

Szeregowy

• Użytkownik
  • 24 postów
  • MiastoRuda Śląska

Napisano 20.03.2006 - |23:26|

Odcinek PRZEsuper, :clap:
końcówkę oglądałam 3 razy...
z ogromna niecierpliwościa muszę teraz czekać na premierę sezonu 10 by zobaczyc pomysłowość twórców i jak to się dalej potoczy. Na moje oko Ori zniszczyli wszystkie wielkie statki, wiec co pozostaje? Cofnięcie w czasie? Bo jeśli okaże się ze tylko SG1 w jakiś cudowny sposób przezyla to.... :/
Aż mi się łezka kręci w oku że tyle trzeba czekać, tym bardziej że oglądam SG1 dopiero od listopada, codziennie po kilka odcinków od sezonu 1 i od dzis będzie mi ich bbbb brakować. :(
  • 0

#232 San-Rall

San-Rall

Kapral

• Użytkownik
  • 172 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 21.03.2006 - |11:33|

Jason : Widocznie lubie ich tak bardzo że staram się pokazać ich w dobrym świetle w każdej sytuacji... tak to jest jak się coś strasznie lubi Ale teraz nasuwam sobie pytanie czy od tego czasu nie wybudowali żadnego nowego statku ... ? - Chyba już troche za bardzo się czepiam ale czy rozbudowa nie wiąże się również z rozbudowaniem floty kosmicznej ... ?

Kto z nas nie lubi Szarych Ludków też ich bardzo lubię. I bardzo się cieszę , ze w Cameleot "wrócili do akcji". Czy wybudowali nowy statek ? Mam nadzieję , że tak :D i że zobaczymy go w 10 sezonie :D Może będzie to jakiś unowocześniony O`Neal :D a jeśli nie będzie unowocześnień to może będzie to flota "starych" dobrych O`Nealów :D . Jednak wiedząc , że mają zniszczoną całą dawną infrastrukturę nie spodziewał bym sie go w początkowych odcinkach.

Jason : A tu się nie zgodze zgadnij jakie statki rozwaliły statek Replikatorów nad Orillą ? - Dla podpowiedzi dodam że było ich 6

:D niech zgadnę O`Neale :D i cieszy mnie , że Asgard ma ich 6 tyle , że dalej nie jestem pewny czy to jest AŻ 6 czy TYLKO 6 ? Patrząc z punktu widzenia obrony 1 planety to jest ich dużo ale patrząc że Asgardowie chronią wiele palnet do tego nie swoich ... to ta liczba niestety bardziej pasuje do słowa TYLKO :( .

Jason :Satelita Ori strzelał wiązką ciągłą... strzelił trafił w osłony i nie przestał dopóki ich nie przebił. Statki Ori strzelają pojedyńczymy pociskami - fakt są one długie, ale nie oznacza to że jest to wiązka ciągła Chociaż i tak pewnie nie robi nam to wielkiej różnicy skoro ich osłony jak na razie okazały się nie do przebicia ...

Co do wiązki masz rację. Może satelita ma mocniejsze kondensatory niż statek i jest w stanie dłużej utrzymać wiązkę. Co do osłon Ori :/ to winę za ich nie przebijalność ponosi brak inwencji naszej galaktyki w wymyślaniu broni :/ (odkąd zabrakło Anubisa) Asgardowie są pokojowi mają osłony i wrogowie się ich boją zatym do teraz nie potrzebowali super broni. Ludzie khem dalej używają swoich nieskutecznych rakiet ... oraz działek których zadaniem jest ładnie wyglądać i nie uszkodzić wrogiego statku ... , Hattaki Jaffa nie są modernizowane bo i po co i za co ? Jaffa mają problemy wewnętrzne a ilościowo ich flota jest dla ich potrzeb wystarczająca ... Tak więc mam nadzieję , że odezwą się Furblingowie :D i że była to najbardziej krwiożercza rasa przymierza bo albo dostaniemy z kądś działa ... albo biedna SG-1 będzie musiała się nieźle naganiać :D

Sam (...)Na moje oko Ori zniszczyli wszystkie wielkie statki, wiec co pozostaje? Cofnięcie w czasie? Bo jeśli okaże się ze tylko SG1 w jakiś cudowny sposób przezyla to....
Aż mi się łezka kręci w oku że tyle trzeba czekać, tym bardziej że oglądam SG1 dopiero od listopada, codziennie po kilka odcinków od sezonu 1 i od dzis będzie mi ich bbbb brakować.

Gorąco wierzę , że statek Asgardu przetrzymał bitwę, pozbiera SG-1 i dokona taktycznego odwrotu w obliczu przeważającej siły wroga :P Ja też nie mogę się doczekać następnych odcinków ... to co powiem może zabżmi jak herezja ale ... gdyby wydawali odcinek raz na 2 tygodnie nie było by aż takiej przerwy.
  • 0

#233 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 21.03.2006 - |12:58|

Wiecie, właśnie sobie uświadomilem, że broń Anubisa przebiła osłony Asgardu...
A Asgard nie umiał przebić jego osłon... hmm coś mi mówi że jego statek matkę jeszcze zobaczymy w walce z ORI

pytaniem jest tylko, co Ba'al będzie chciał wzamian za plany. I czy ziemiania i Asgard na to pójdą...

#234 San-Rall

San-Rall

Kapral

• Użytkownik
  • 172 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 21.03.2006 - |13:39|

Wiecie, właśnie sobie uświadomilem, że broń Anubisa przebiła osłony Asgardu...
A Asgard nie umiał przebić jego osłon... hmm coś mi mówi że jego statek matkę jeszcze zobaczymy w walce z ORI

pytaniem jest tylko, co Ba'al będzie chciał wzamian za plany. I czy ziemiania i Asgard na to pójdą...

Broń Anubisa przebiła osłony Asgardu jednak były to osłony strszego typu ... a Ozyrys nie zaryzykowała starcia z 3 statkami które były "more superior" ;) Asgard zaś nie strzelił i nie wiemy do końca czy by przebił czy nie. Stateku klasy statku matki anubisa raczej nie spodziewam sie zobaczyć Ball moim zdaniem zginął wraz z wszystkimi swoimi kopiami choć mam nadzieję , że mylę się w obu kwestjach bo Ball moim ulubionym Goauldem był !!
  • 0

#235 sot

sot

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 492 postów
  • MiastoNibylandia

Napisano 21.03.2006 - |14:00|

San-Rall a na ziemi nie zostal przypadkow jakis klon ktory zacza robic jaka karierke:D
a co do oslon na statku anubisa to one byly sciagniete od pradawnych, zapewne ORI dysponuja identyczna technologia. przydalo by sie troche dron bo one zapewne by sie porzez to przebily i to jest zapewne najlepsza mozliwa bron bo po co by ja pradawni montowali na swojich statkach :).
  • 0
To miejsce na twoją reklamę.

#236 San-Rall

San-Rall

Kapral

• Użytkownik
  • 172 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 21.03.2006 - |14:07|

Sot. Oby został może ich być nawet kilka :D ale na ziemi raczej było by to tródne bo i Ludzie i Jaffa Garika polowali na niego dość uparcie. Ale ... zawsze mogli coś przegapić :D.

Drony taaak to jest bezsprzecznie najlepsza broń na Ori , jednak jak już pisałem ludzie wolą swoje nieskuteczne rakiety i świecące działka ... a może poprostu nie są w stanie zaimplantować technologi dron na swoje statki. Jednak jest to rozmowa na inny dział forum.
  • 0

#237 Hakson

Hakson

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 86 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 21.03.2006 - |20:45|

Obejrzałem sobie samą końcówkę jeszcze raz i powiem jedno muzyka jest super w trakcie bitwy a zwłaszcza w momencie przejścia statków Ori przez wrota.

Ale jakoś dziwnie często pudłowali strzelając do Ori, nie dość że te statki są wielkie jak stodoła więc ciężko spudłować to przecież celowanie jest na pewno komputerowe czy jak to nazwać, a jak widać w trakcie strzelaniny bardzo często pociski uderzają w osłonę poniżej lub powyżej statków więc jakby nie było osłony to by sobie przelatywały dalej.

Co do tego który statek ziemski został zniszczony, to jak ktoś jeszcze nie wiem a chce wiedzieć niech zajrzy na gwrota.com i przeczyta spoilerek do 10x01.
  • 0

#238 Zar-an

Zar-an

Kapral

• Użytkownik
  • 153 postów

Napisano 21.03.2006 - |20:51|

Drony taaak to jest bezsprzecznie najlepsza broń na Ori , jednak jak już pisałem ludzie wolą swoje nieskuteczne rakiety i świecące działka ... a może poprostu nie są w stanie zaimplantować technologi dron na swoje statki. Jednak jest to rozmowa na inny dział forum.

Chciałbym tylko dodac ze w SGA 1x20 widzimy nowe działka magnetyczne (te ktore dawały fajny niebieski efekt) i była mowa ze są one pierwotnie przeznaczone na Prometeusza, mialo zastapic obecne uzbrojenie. Logiczne by bylo gdyby przy nowej generacji statków jakim jest BC-304 umiescili takie działka, ale jak widac zapomnieli o tym pomysle.

Pozdrawiam
  • 0

#239 Jason

Jason

Kapral

• VIP
  • 172 postów

Napisano 21.03.2006 - |22:07|

Czy wybudowali nowy statek ? Mam nadzieję , że tak i że zobaczymy go w 10 sezonie Może będzie to jakiś unowocześniony O`Neal a jeśli nie będzie unowocześnień to może będzie to flota "starych" dobrych O`Nealów . Jednak wiedząc , że mają zniszczoną całą dawną infrastrukturę nie spodziewał bym sie go w początkowych odcinkach.

Oooo to by było najlepsze rozwiązanie... Gdyby załatwił ich jeden statek Asgardczyków to już wogóle byśmy Ori lipe zrobili :hyhy: Ale z całej floty O'Neillów też bym się cieszył, napewno bardzo by pomogły w walce. Myśle, że Asgard już troche się odbudował i mam nadzieje że szykują nam WIELKIEGO SUPRIESA :clap:

niech zgadnę O`Neale i cieszy mnie , że Asgard ma ich 6 tyle , że dalej nie jestem pewny czy to jest AŻ 6 czy TYLKO 6 ? Patrząc z punktu widzenia obrony 1 planety to jest ich dużo ale patrząc że Asgardowie chronią wiele palnet do tego nie swoich ... to ta liczba niestety bardziej pasuje do słowa TYLKO .

No dokładnie te statki to O'Neille już nawet dla pewności porównałem fotki :> W sumie to nie wiem jak na to patrzeć to była ilość na dany odcinek, wtedy kiedy Replikatory zagroziły ich nowej ojczyźnie, nie wiemy ile się zmieniło od tego czasu... Jak dla mnie 6 statków do obrony całej ojczyzny to kpina, ale wiadomo że strasznie ucierpieli podczas wojny z replikatorami, szkoda że zainfekowane statki musieli niszczyć a nie dało się ich jakoś '' odratować '' były by mniejsze problemy z odbudową. Było również do przewidzenia, że prowadząc wojne z takim wrogiem nie będą w stanie chronić wszystkich planet, skoro nawet ledwo uratowali własne podwórko...

Co do osłon Ori to winę za ich nie przebijalność ponosi brak inwencji naszej galaktyki w wymyślaniu broni (odkąd zabrakło Anubisa) Asgardowie są pokojowi mają osłony i wrogowie się ich boją zatym do teraz nie potrzebowali super broni. Ludzie khem dalej używają swoich nieskutecznych rakiet ... oraz działek których zadaniem jest ładnie wyglądać i nie uszkodzić wrogiego statku ... , Hattaki Jaffa nie są modernizowane bo i po co i za co ? Jaffa mają problemy wewnętrzne a ilościowo ich flota jest dla ich potrzeb wystarczająca ... Tak więc mam nadzieję , że odezwą się Furblingowie i że była to najbardziej krwiożercza rasa przymierza bo albo dostaniemy z kądś działa ... albo biedna SG-1 będzie musiała się nieźle naganiać

Zgadzam się, Asgardczycy pomyśleli że jak mają Replikatorki z głowy to mogą sobie odpuścić jeśli chodzi o technologie bojowe... A tu nie ma lekko :hyhy: Jeśli chodzi o broń ziemian to ... :censored: Po co nam statek kosmiczny z osłonami Asgardku skoro strzelamy śrutem ? To tak jakby zaprojektować najlepszy na świecie karabin i nie mieć do niego naboi... Po prostu bomba ;) Jeśli chodzi o te działka to nie wiem może one mają za zadanie odstraszać przeciwnika ... ? :lol: Tak jak już pisałem Jaffa tak się zainteresowali tematem, że aż Tealc wylądował u przymnierza Lucjan na dywaniku... Kurde przecież widzieli możliwości Kapłanów, odrzucili ich wiare... naprawdę nie widzą, że przy nich Gouldowie to pikuś ? Ja jednak licze na Asgardczyków - co jak co ale szaraki muszą coś wymyśleć :hyhy:

Ja też myśle, że SG-1 JAKIMŚ cudem się uratowało... Co jak co ale jakoś dziwnym trafem zawsze mają farta :P :P :P Zresztą za jakiś czas się dowiemy... pozostaje czekać :angry:

Znowu o czymś zapomniałem... Tak sobie myśle, tak jak było powiedziane broń zaprojektowana przez Merlina działa nawet na istote które Ascendowały... to co nam to daje w tej sytuacji ? Jeśli go użyjemy i wyślemy do galaktyki Ori to Ori stracą moc ok... Kapłani też ją stracą bo czerpią od nich moc. Ale co z tysiącami fanatykó gotowych iść na śmierć w imię Księgi Źródła ...? Możemy mieć chyba tylko nadzieje, że dadzą sobie spokój jak zobaczą upadek kapłanów... No i jeśli Kapłani prowadzą statki to pójdziemy nam już chyba troche łatwiej :hyhy:

Użytkownik Jason edytował ten post 21.03.2006 - |22:16|

• 0
" Kiedy w mieście ginie Inkwizytor, czarne płaszcze ruszają do tańca "

Mordimer Madderin licencjonowany Inkwizytor jego Ekscelencji Biskupa Hez Hezronu

#240 aranel

aranel

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 22.03.2006 - |10:55|

A Jack O'Neill pewnie sobie siedzi rybki łowi i ma wszystko w [beeep]e ...mógłby ten świat jeszcze z raz uratować <_<
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych