Skocz do zawartości

Zdjęcie

Point Pleasant

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
251 odpowiedzi w tym temacie

#221 Gosiek

Gosiek

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 261 postów
  • MiastoWarszawka

Napisano 28.07.2005 - |16:59|

Bynajmniej kolego, u mnie wszysko w porządku. Przeczytaj uważniej mój post, to może zrozumiesz jego treść - nigdzie w nim nie jest powiedziane, że uważam, iż ktoś nie powinien ściągać seriali, mimo że jest to kradzież. Każdy działa na swoją odpowiedzialność. Natomiast wybrzydzanie, że "nie ma jeszcze kolejnych odcinków i to nie fair" jest dla mnie bezczelnością - skoro się już kradnie czyjąś własność intelektualną to nie wypada marudzić, że ktoś nie chce ściągającym w tym pomagać i że oni go nie interesują. Prędzej czy później kolejne epizody Point Pleasant i tak pojawią się w internecie, więc marudzenie, że ich nie ma a tym bardziej nazywanie tego "s[beeep]...wem" jest lekkim przegięciem.
  • 0
Blood is life
Blood is the truth...

Interesuje Cię Star Trek? Zapraszam na: www.trek.pl

#222 jurandzik

jurandzik

Starszy szeregowy

• Grupa Hatak
  • 131 postów
  • Miastopomorskie

Napisano 30.07.2005 - |14:54|

Kurczę, jakie tu są dziwne wypowiedzi, nie związane zbytnio z owym serialem, tylko czy można ściągać i czekać na dalsze odcinki czy nie. Takie wypowiedzi to zbytnio sensu nie mają :/. Nie zostaje nic innego niż czekać. No chyba, że mamy tu gdzieś jakiegoś nie chcącego się ujawnić Menagera z telewizji FOX :), który już widział wszystkie pozostałe 2 odcinki :P.
  • 0

#223 ujemny

ujemny

Starszy plutonowy

• VIP
  • 556 postów

Napisano 20.08.2005 - |09:22|

Mysle ze Ta informacja ucieszy wszystkich :)
Jeszcze tylko dwa miesiace :P

PEACE :)
  • 0

#224 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 20.08.2005 - |15:40|

Wreszcie jakiś good news na temat PP :).
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#225 jurandzik

jurandzik

Starszy szeregowy

• Grupa Hatak
  • 131 postów
  • Miastopomorskie

Napisano 26.08.2005 - |19:39|

No i to jest bardzo dobra wiadomość :D.
  • 0

#226 peterel

peterel

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 27.08.2005 - |16:33|

napiszcie jak sie juz pojawia!! nie mozge sie doczekac. pozdro dla fanow
  • 0

#227 kris.m

kris.m

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 112 postów

Napisano 23.09.2005 - |22:21|

właśnie przeskakiwałem po kanałach satelitarnych..a tu patrzę a na kanale TPS STAR (francuski pakiet TPS na hotbirdzie 13.0) leci Point Pleasant..w tej chwili 4 odcinek;)
  • 0

#228 cLoNe_xx

cLoNe_xx

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 83 postów
  • MiastoJelenia Góra

Napisano 25.09.2005 - |08:19|

Ciekawe czy dojdą do wyższego odcinka niż ostatnio. :D. Bo cos nikt sezonu zakończyć nie może.
  • 0

#229 Kenny

Kenny

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 02.10.2005 - |17:24|

Oglądnąłem tych 11 dostępnych odcinków i musze przyznać że mnie serial rozczarował, pierwsze 4 odcinki bardzo słabe, jakoś nie trzymały mnie w napięciu, w kolejnych było już coraz lepiej. Może te dwa ostatnie odcinki odmienią moje zdanie :)
  • 0

#230 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 23.10.2005 - |22:20|

SPOILERY!!!!

1x12

O MÓJ BOŻE!!!! Amerykanie to debile i idioci bez możliwości rehabilitacji :]

Końcówka tego odcinka po prostu piękna, aż żal bierze, że za jakieś 30 min ściągnie mi się ostatni odcinek tego serialu. W 12 akcja jak we wcześniejszych odcinakach szybka, sporo się dowiadujemy i poznajemu mamusię Christiny :clap: Boyd jak zwykle świetny, chyba w przekroju całego serialu jest najlepszą postacią. Jego sposób bycia mnie rozbraja, a reakcja na widok Mamusi po prostu rozrajająca. Mam też wrażenie, że Terry będzie miał jeszcze coś do powiedzenia (nie żeby pozostało jeszcze dużo okazji ;)). Mam tylko nadzieję, że nie będzie cliffa, bo się potnę ;)

PS. Za jakąś godzinkę będzie EDIT i wrażenie z ostatniego odcinka :)

EDIT ;)

No świetne zakończenie serialu, takie nieamerykańskie bez happy endu. Fakt, ze wyszło im to przez przypadek, ale efekt końcowy strasznie mi się podobał. Koniec co prawda po oczach wali chęcią na 2 sezon, ale coż... jak napisałem wcześniej "Amerykanie to debile i idioci bez możliwości rehabilitacji :]".
Jesse też mnie przekonał w trakcie jego rozmowy z Christiną, a jak ją dźgnął to prawie podskoczyłem w fotelu, miodzio. Gliniarz chyba zapobiegł śmierci Christiny, podejrzewam, że jeśli te 7 dusz było na miejscu, zabraliby jej duszę, a tak... Boyd miał prawo podziwiać widoki :D

Podsumowując trochę serial. Początek niemarawy, jednak wraz z postępem faguły robiło się coraz ciekawiej, pewnym przełomem, jak dla mnie, były odcinki ze Skandynawii, gdzie wszsytko wystartowało z ogromną prędkością. Początkowo wszsytko cukierkowe coraz bardziej "ciemniało", a kulminację mamy w 13 i ostatniej scenie z krukami. Postacie dobre, Boydowi należy się jednak palma pierwszeństwa, reszta raczej wyrównana, nikt nie schodził poniżej reszty :]

Powtarzam się niemiłosiernie, ale muszę. Idioci, ten serial miał potencjał i to ogromny, szkoda, że stacja patrzyła wyłącznie na słupki oglądalności... Przyznaję, że to co było w USA nie powalało, ale później jest tylko lepiej... Szkoda, szkoda, tak zmarnowana szansa na dobri i przyzwoity serial :(

Użytkownik _Neoo_ edytował ten post 23.10.2005 - |23:50|

• 0

->1019<-

#231 ujemny

ujemny

Starszy plutonowy

• VIP
  • 556 postów

Napisano 27.10.2005 - |16:38|

Jestem po 12 odcinku no i cale 40 minut sie ten odicnek rozkrecal byl na sam koniec mnie zaskoczyc i teraz z niecieplowoscia czekam na ostatni _Neoo_ :>

W sumie nie rozumiem amrykanow mogli przebolec te 5 odcinkow i puscic do konca mysle ze jakby dotrwali do 12 odcinka to musieliby dokrecic kolejnych 11 by zamknac sezon lub zrobic drugi :]

No a teraz czekam na osteni odcinek przy okazji przypomne sobie pozostale :P

PEACE :P
  • 0

#232 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 27.10.2005 - |20:11|

1. Nie pytać, się skąd można zassać odcinki, co najwyżej jeśli ktoś je znajdzie to może podać linka.

2. Napisy do 13 powinny być w niedzielę, plus-minus, zależy jak mi życie towarzyskie/praca pozwoli.
  • 0

->1019<-

#233 bedy

bedy

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 28.10.2005 - |07:40|

O MÓJ BOŻE!!!! Amerykanie to debile i idioci bez możliwości rehabilitacji

Co racja to racja, no ale co zrobić. Sytuacja podobna jak w przypadku serialu "Firefly" zakończonego na 13 odcinku, kto wie może doczekamy się jakiegoś pełnego Filmu :P

Odcinki 12 i 13 można ściągnąć z BitMeTV.ORG (Wymagana rejestracja)

point.pleasant.s01e12.dvdrip.ac3.xvid-SoE
point.pleasant.s01e13.dvdrip.ac3.xvid-SoE

Info tech.
===========
ViDEO...: XVID/2PASS/672x384/23.98FPS/908KBPS/1.75AR
AuDIO...: AC3 2.0/192KBPS/48KHZ
LaNGUAGE: ENGLISH/NO SUBS
RuNTiME.: 00:44:14.029
===========
P.S
Możliwe iż dzisiaj wrzuce odcinki od grupki MEDiEVAL na torrenta, jeśli tak się stanie dam wam znać :)

-----EDIT-----
Wrzucone, Odcinki 12 i 13 MEDiEVAL, http://torrent.net.p...08b14e71b690ddd

Użytkownik bedy edytował ten post 28.10.2005 - |12:22|

• 0

#234 ujemny

ujemny

Starszy plutonowy

• VIP
  • 556 postów

Napisano 28.10.2005 - |09:29|

Ja dodam ze napisy beda robione pod MEDiEVAL'a wiec lepiej sobie ta wersje sciagnijcie.
I jak sie jeszcze zapyta skad sciagnac to razem z _Neoo_ .... udusimy ladnie mowiac.

PEACE :P
  • 0

#235 Chavo

Chavo

Kapral

• Użytkownik
  • 162 postów
  • MiastoMazowieckie

Napisano 28.10.2005 - |18:50|

Proszę ;]

Point.Pleasant.S01E12&S01E13.WS.AC3.DVDRip.XviD-MEDiEVAL

http://www.torrentsp...d.asp?id=449211 (trzeba wpisać podany kod w okienko :hyhy: )

Użytkownik Chavo edytował ten post 28.10.2005 - |18:58|

• 0
Jeśli nie będziecie używać oczu waszych po to, aby widzieć, to będziecie używać ich po to, aby płakać.

#236 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 02.11.2005 - |13:51|

O MÓJ BOŻE!!!! Amerykanie to debile i idioci bez możliwości rehabilitacji

Wypada mi się tylko pod tym podpisać.

Epizod 1x13 wymiata. Jakby ocenić ten serial po końcówce to lepszy nawet od Losta ;).

Ciekawe rzeczy działyby się zapewne w 2 sezonie, no ale niestety debile z FOX nie dali nawet szansy temu serialowi. Fakt że początek nie był najlepszy ale dali ten serial na tą samą godzinę co CSI a potem się dziwili że PP nie ma oglądalności. Po prostu brak słów :angry: .
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#237 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 03.11.2005 - |03:37|

Bardzo się bałem, że końcówka mnie zawiedzie i skończy się jakimś debilnym i typowo amerykańskim zakończeniem, gdzie dobry bohater w ostatnich sekundach ratuje świat, jakimś w ostatniej chwili wymyślonym cheatem, czy czymś w tym stylu.
Tak się nie stało i dobrze.
Uważam zarazem, że po 12/13 epizodzie można było oczekiwać więcej. Ewidentnie kłuje w oczy ile wątków i spraw jest niezakończonych i jak wielkie skróty poszły na koniec. Potencjał w materiale z 13 odcinków jest znakomity. Więc szkoda, że pozostanie niewykorzystany.
Mam też silne wrażenie, że zabrakło nieco kaski na efekty i większy bałagan, który był w zasadzie mocno wskazany w wielu momentach. Ptaszki w końcówce jakoś mnie nie przekonały - o co właściwie im chodzi.
Niemniej było nieźle, a zakończenie mi w zasadzie bardzo odpowiada.

Nie rozumiem 1 rzeczy: jak to możliwe, że nasza laska przeżyłą pchnięcie i jak to możliwe, że ekipa watykanistów nie miała racji? Czy przeżyła dlatego, że szeryf przeszkodził w ceremonii czy dlatego, że właśnie nie miała być zabita a pokonana miłością etc... Szykowali się tyle zdaje się lat, mieli mądre texty. Przecież sami ich nie wymyślili tylko jakoś były pisane zapewne przez nawiedzonych ludzi - ktoś to rozumie? Przecież bez sensu, żeby nasz ratownik uznał radę jakieś dziwnej osoby w ostatniej chwili...? Poza tym jak ludzie kościoła mogą zabijać innych ludzi (tą 7kę) i kto takie bzdety powymyślał? Od kiedy to dobro żywi się ofiarami ludzkiej krwi? Hmmm? Oj, coś koledzy scenarzyści mocno zamieszali i niekoniecznie całkiem dobrze im to wyszło. Jaki wpływ na to wszystko miał spisek laski Boyda i jej nowego ucznia?
A nuż jeszcze ktoś skusi się na kontynuację i to dalej pociągnie? Przyznam, że kontynuacja z umocnioną bohaterką musiałby być dość kosztowną produkcją - z uwagi na niezbędne efekty, więc należy wątpić.

Użytkownik Gaj edytował ten post 03.11.2005 - |03:51|

• 0

#238 Gość_jooboo_*

Gość_jooboo_*
  • Gość

Napisano 06.11.2005 - |18:22|

Właśnie obejrzałem całość. Powiem, że serial jest KONKRETNY. Dobry scenariusz, ładne laski :hyhy: (przy okazji dobre aktorki, co nie zawsze idzie w parze), zakończenie świetne (nie ma obrzydliwego, amerykańskiego happy-endu :clap: ) a całość jest bardzo dobrze zrealizowana. Jeśli ktoś ma ochotę na horror w klimacie diaboliczno-młodzieżowym, z czystym sumieniem POLECAM. Niestety na ciąg dalszy raczej nie ma co liczyć :( .
  • 0

#239 matlas

matlas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 402 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 12.07.2006 - |12:13|

serial podobał mi się, ale nie uwazam tego za jakas rewelacje (troche niescislosci, troche za mlodziezowyo-amerykanski). Ale ogladalo calkiem sie przyjemnie (fajne laski :P) Co do zakonczenia za bardzo mi sie nie spodobalo o co jej chodzilo ze do tej rodzinki poszla a potem z tymi ptakami nie zczailem :D
  • 0
O serialach i nie tylko: matlas blog
--- > Mój ranking seriali < ---

#240 jazoss

jazoss

Szeregowy

• Użytkownik
  • 42 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 07.08.2006 - |09:17|

Hej. Nie wiecie czasem z jakiej stronki mozna sciagnac zwiastuny odcinków Point Pleasant oraz skad mozna sciagnac (bo szukałem ale nie moge znaleźć) dodatek który znajduje sie na DVD o tym jak krecili ten serial czyli Making of. Z góry dzieki za odp. POzdrawiam
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych