Skocz do zawartości

Zdjęcie

Stary serial - jaki tytuł?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
330 odpowiedzi w tym temacie

#221 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 15.09.2009 - |07:14|

Red Photon Zillion . albo jak kto woli po naszemu Wojownicy Maris . Jak chcesz , to poszukaj na torrentach z anime - nowa wersja wydawana przez grupę Anime-Classic .
I to jest anime .

Użytkownik Obi edytował ten post 15.09.2009 - |07:15|

Dołączona grafika
Dołączona grafika

#222 guillian

guillian

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 15.09.2009 - |09:08|

Red Photon Zillion . albo jak kto woli po naszemu Wojownicy Maris . Jak chcesz , to poszukaj na torrentach z anime - nowa wersja wydawana przez grupę Anime-Classic .
I to jest anime .

Dzieki. Wyglada na to, ze faktycznie o to chodzilo:
Ciekawe jest jak to odbieram teraz, a jak, jako 9 latek ;) No chyba, ze czesc z mojego opisu kojarzy sie komus z jeszcze jakims innym serialem?
  • 0

#223 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 15.09.2009 - |10:38|

[2] drugi to serial o mlodej kobiecie posiadajacej zdolnosci telepatyczne pozwalajace jej dostrzegac ducyh(własciwie to mroczne istoty) które isnieja potamtej stronie co okazuje sie dla niej dosc niebezpieczne bo oni wiedza ze on ich widzi a to zle. pomaga jej jakas grópa starszy ludzi , ktorzy probuja ja ostrzec i chronic. to lecialo na TVN w nocy (horrorek taki to był)

prosze bardzo pomoc , bo straciłem juz mnóstwo czasu szukajac ich w google i na imdb, z góry dziek :)

normalnie dopiero teraz w końcu wpadłam na tytuł tego czegoś, bo wiedziałam od razu o co Ci biega, tylko nie oglądałam tego, więc i tytułu nie znałam...

The Others - a AXN katuje to pod nazwą Na Granicy Światów, jakiś czas temu skończyli to nadawać na AXN Sci-Fi, przed SGA zawsze leciało (stąd parę razy o to zawadziłam), a teraz od niedzieli standardowy AXN znowu zaczyna od początku :D, pierwsze podejście o 20:00 :)

http://www.filmweb.p... %...iatów,2000
  • 0
Dołączona grafika

#224 Izydor Ingwar I

Izydor Ingwar I

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów
  • MiastoInąd

Napisano 03.10.2009 - |16:07|

Witam
Poszukuje nazwy serialu. Był on emitowany w tvp2 o tematyce fantasy. Opowiadał o angielskim rycerzu(krzyżowcu), który przeżywał różne przygody o tematyce legend arturiańskich( Np. poszukiwanie excalibura), pamiętam jeszcze, że czasem towarzyszył mu zabawny mnich na osiołku i chyba jakaś rudowłosa kobieta. Bardzo proszę o pomoc.

Brzmi trochę jak "Dark Knight" z Ivanhoe jako głównym bohaterem. Trudno znaleźć, bo rzecz nowozelandzka i ma pecha nazywać się tak samo, jak inny, znacznie popularniejszy film.

http://www.amazon.co...t/dp/B0009J2QM2

Witam może pamiętacie taki serial animowany walki w kosmosie ludzie kontra roboty głównymi bohaterami było 3 pilotów(chyba) walczących z tymi robotami i pewną grupą ludzi jaka do nich przystała dowodziła nimi. Było to było emitowane w latach 90 albo końcówce 80. Najbardziej pamiętam intro w którym właśnie główni bohaterowie biegli do swoich pojazdów i lecieli walczyć z tymi robotami(jeden z nich non stop latał z kotem w kokpicie było to w wejściówce zamieszczone zamieszczone) pamięta może ktoś ten serial i jego tytuł???
Pozdrawiam

Najprawdopodobniej chodzi Ci o "StarCom".

• 0
Bondage domination
Grizzly perforation
Satsuma combo

#225 reyden

reyden

Plutonowy

• Email
  • 410 postów
  • MiastoUSS Excalibur (Gliwice)

Napisano 05.10.2009 - |18:22|

Witam

Ostatnio przyszły mi do głowy dwa seriale których tytułów nie pamiętam .

Pierwszy to normalny serial z aktorami .

W jednym z odcinków był jakiś domek , mieszkał w nim jakiś gość ( biznesmen lub polityk ) .

Pod tym domem znajdowała się jaskinia , a w niej nowy gatunek pająków , miały one świecące na niebiesko odwłoki .

Gość z tego domku chyba zginął , pająki też pokąsały syna lub córkę jednego z głównych bohaterów lub bohaterek .

W innym odcinku ( a może to już inny serial - nie wiem ) bohaterowie walczą z inteligętnym wirusem , który przejmuje kontrolę nad ludźmi .

Drugi serial to w zasadzie anime - rzecz sie dzieje na Ziemii , możliwe że w niedalekiej przyszłości .

Jest mowa o jakiś robotach lub obcych , które znajdują się na Ziemi od bardzo dawna ( 10 000 lub więcej lat ) .

Zostały one przez ludzi odnalezione .

Serial leciał na jednym z kanałów starej platformy Polsatu ( przed Polsatem Cyfrowym - było tam 5-6 kanałów autorskich ) .
  • 0

We are Rangers
We walk in the dark places no others will enter
We do not break way from combat
We stand on the bridge and no one may pass
We do not retreat whateaver the reason
We live for the One
We die for the One

#226 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 05.10.2009 - |18:42|

Ten pierwszy to pewnie The Outer Limits, każdy odcinek opowiada nową historię z nowymi bohaterami i nie jest w żaden sposób powiązany z poprzednim ani następnym. Co do tego anime to nie wiem.
  • 0
don't try

#227 verl0c

verl0c

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 20.10.2009 - |12:35|

[2] drugi to serial o mlodej kobiecie posiadajacej zdolnosci telepatyczne pozwalajace jej dostrzegac ducyh(własciwie to mroczne istoty) które isnieja potamtej stronie co okazuje sie dla niej dosc niebezpieczne bo oni wiedza ze on ich widzi a to zle. pomaga jej jakas grópa starszy ludzi , ktorzy probuja ja ostrzec i chronic. to lecialo na TVN w nocy (horrorek taki to był)

prosze bardzo pomoc , bo straciłem juz mnóstwo czasu szukajac ich w google i na imdb, z góry dziek :)

normalnie dopiero teraz w końcu wpadłam na tytuł tego czegoś, bo wiedziałam od razu o co Ci biega, tylko nie oglądałam tego, więc i tytułu nie znałam...

The Others - a AXN katuje to pod nazwą Na Granicy Światów, jakiś czas temu skończyli to nadawać na AXN Sci-Fi, przed SGA zawsze leciało (stąd parę razy o to zawadziłam), a teraz od niedzieli standardowy AXN znowu zaczyna od początku :D, pierwsze podejście o 20:00 :)

DZIEKUJE BARDZO TO DOKŁADNIE THE OTHER'S , tag długo tego szukałem i tobył ostatni serial mojej młodosci jaki mi został do kompletnego obejzenia. jeszcze raz DZIEKI :)

Użytkownik psjodko edytował ten post 20.10.2009 - |12:54|
poprawka tagu

• 0

#228 mati100

mati100

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 24.10.2009 - |10:01|

Teraz ja mam pytanie o serial.
Leciał ten serial pare lat temu na tvp1.Był to serial o dzieciach których rodzice zgineli bądz zagineli przez wybuch pewnej bomby.Działo się to w mieście były 2 grupy dzieciaków jedne mieszkały w kanałąch a 2 grupa na powierzchni.Zależało by mi na nazwie tego serialu.
  • 0

#229 hancolek

hancolek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 01.11.2009 - |22:57|

poszukuje tytuł filmu:
prawdobobnie jest to s.f.
leciał on kiedys na rtl 7
był to serial puszczany w odcinkach
pamietam jedno tylko z tego filmu był tam taki koleś chyba murzyn i zawsze jak szedł w miasto wymierzać sprawiedliwość zakladał jakiś kombinezon czarny i maske podobną do maski gazowej
pomóżcie

aha troszke przypomniało mi sie ten koleś nosił coś podobnego jak batman z wyjątkiem maski oczywiście
  • 0

#230 Raistand

Raistand

Szeregowy

• Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 02.11.2009 - |09:00|

Teraz ja mam pytanie o serial.
Leciał ten serial pare lat temu na tvp1.Był to serial o dzieciach których rodzice zgineli bądz zagineli przez wybuch pewnej bomby.Działo się to w mieście były 2 grupy dzieciaków jedne mieszkały w kanałąch a 2 grupa na powierzchni.Zależało by mi na nazwie tego serialu.

Być może chodzi o "The Tribe" u nas było to chyba pod nazwą "Plemię"
http://en.wikipedia....ribe_(TV_series)

poszukuje tytuł filmu:
prawdobobnie jest to s.f.
leciał on kiedys na rtl 7
był to serial puszczany w odcinkach
pamietam jedno tylko z tego filmu był tam taki koleś chyba murzyn i zawsze jak szedł w miasto wymierzać sprawiedliwość zakladał jakiś kombinezon czarny i maske podobną do maski gazowej

M.A.N.T.I.S. - polskiej nazwy nie pamiętam
http://en.wikipedia....ki/M.A.N.T.I.S.

To był specjalny egzoszkielet bo bohater normalnie poruszał sie na wózku inwalidzkim.
  • 0

#231 hancolek

hancolek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 02.11.2009 - |11:42|

tak to film M.A.N.T.I.S dzieki ziomek
  • 0

#232 iovaa

iovaa

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów
  • MiastoLublin

Napisano 09.11.2009 - |15:28|

Witam wszystkich :)
Pozwolę sobie zacytować wypowiedź jednego z Użytkowników forum, zapisaną jeszcze w roku 2004:

macias

Ja poszukuje info na temat serialu lub filmu ( Ale raczej opcja pierwsza), ktory lecial kiedys w HBO ( z 8 lat temu)- Generalnie chodzilo o to, ze bylo miasto zabezpieczone bariera,gdyz swiat poza nim wygladal jak po wojnie atomowej. pamietam tez, ze byla jakas ekipa, ktora wyjezdzala specjalnym transporterem na obszary "skaozne". probowalem to pozniej dorwac,ale niestety HBO mi zakodowali ( iadomo o co chodzi;) )

użytkownik ten opisuje serial, którego i ja poszukuję od dawna i odnaleźć nie mogę. Również wujek google jakoś nie jest pomocny ;(
Stąd moja prośba: może ktoś z Was wie, o jaki serial chodzi?

Z tego co pamiętam, to poza miastem żyli jacyś zmutowani ludzie, których ta ekipa z opancerzonych wozów przywoziła na badania, żeby znaleźć lek na ten wirus czy cokolwiek to było, co podzieliło ludzkość. Żeby się dostać do miasta, wjeżdżali tak jakby pod ziemię, otwierały się takie drzwi w środku pustyni przed miastem, a wyjeżdżali po drugiej stronie bariery.
Poza miastem, mimo kombinezonów, musieli stosować jakąś szczepionkę, która działała przez jakiś czas i nie pozwalała im się zarazić.

Pamiętam też, że bohaterowie na szyi nosili jakieś kamyczki czy kryształki, które pokazywały, kto z kim może się parować, żeby wynikiem nie było dziecko-mutant, tylko normalny człowiek.

Jedna z bohaterek odnalazła swoją siostrę i ją oprowadza po tym mieście przyszłości, jeżdżą takimi szklanymi windami. I ta siostra się zakochuje w jednym z mieszkańców, ale zanim jej przydzielili ten kamyczek na szyję, to nie wie, czy będzie jej wolno się spotykać z tym facetem.

Poza tym jest scena jakiejś operacji czy czegoś takiego i chyba lekarz zostaje teleportowany z innego miejsca, żeby pomóc w tej operacji.

Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie...
  • 0

#233 Funky

Funky

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 29.11.2009 - |05:37|

Witam serdecznie
Chodza mi po glowie 3 seriale, ale tytulow nie moge sobie przypomniec ani znalezc gdziekolwiek jakis wskazowek, a wiec
1.Serial emitowany w latach poznych 80tych lub 90tych, wydaje mi sie ze w Soboty albo w Niedziele, po Teleranku - serial s-f, glownym elementem tego serialu byla 4 listna koniczynka chyba miedziana, byla ona chyba waznym elementem UFO, pamietam tez ze byli tam kosmici bardzo zli i wygladali jak ludzie z blota-wiem ze ten serial byl straszny:-)
2.Serial produkcji czechoslowackiej albo wegierskiej, pamietam scene gdzie w jakies chacie starszy pan, dziadek byl robotem i jakies dzieciaki go podgladaly, jak on probowal sie podladowac i odklejal kawalek skory na klatce piersiowej i mial tam gniazdko i wkladal wtyczke od pradu, chyba tez bylo widac stalowe stopy badz nogi.
3.A tu najwieksza zagadka, chodzi mi po glowie scena z serialu badz z filmu, gdzie jakis rudy badz ciemnowlosy ale chyba bardziej rudy chlopiec(wydawalo mi sie ze to aktor Artur Pontek ktory gral m.in. w filmie mow mi rockefeller) jest bardzo spocony na twarzy bo uzywa(ma wyciagnieta reke przed siebie) jakies mocy probujac cos wyjac badz kogos uratowac, daje rade ale pozniej ojciec go niesie na rekach - taki obraz mi stoi w glowie:-) wydawalo mi sie ze to polska produkcja, ale teraz nie jestem pewien
Pozdrawiam:-)
  • 0

#234 SoczekMD

SoczekMD

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 29.11.2009 - |16:57|

Witam.

Poszukuje bardzo starego serialu SF. Leciał w TV jakieś 15-20 lat temu.
Pamiętam z niego tylko tyle.
Był sobie jakiś statek kosmiczny który się gdzieś rozbił lub został przypadkiem odkopany z jakiegoś lodu.
Był na nim jakiś obcy który przypominał trochę Predatora.
Ten statek nie działał i ten obcy chciał go jakoś naprawić i odlecieć. W naprawach pomagał mu jakiż młody chłopak.
Pamiętam jeszcze ze do naprawienia tego statku musieli odnaleźć i połączyć ze sobą kilka elementów jakiejś małej piramidy czy czegoś takiego. Wydaje mi się ze było to jakieś źródło zasilania.
  • 0

#235 dzordz

dzordz

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 06.01.2010 - |08:51|

Witam,

Przypomniał mi się ostatnio serial sf, który leciał dawno temu (początek lat
90 chyba). Niestety nie pamiętam jego tytułu.

W skrócie serial był o tym (o ile dobrze pamiętam) że z ziemi wysłano jakiś
statek kosmiczny gdzieś daleko, i na tym statku byli sami nastolatkowie
zahibernowani żeby jak dolecą gdzieś tam daleko to już będą akurat w dobrym
dorosły wieku żeby coś tam chyba skolonizować i oczywiście coś się złego stało
i gdzieś w połowie drogi załoga został odhibernowana i musieli sobie radzić
jakoś zanim dolecą tam gdzei mieli dolecieć.

Czy ktoś może kojarzy co to za serial i jaki był jego tytuł ?
  • 0

#236 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 06.01.2010 - |11:24|

Nie był to czasem Earth*Star Voyager? http://wieza.org/fan...ziecinstwa-cz2/ - tu jest trailer i opis. Nie pamiętam jednak czy byli zahibernowani.
  • 0
http://magory.net - moja strona

#237 dzordz

dzordz

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 06.01.2010 - |11:47|

Wielkie dzięki to chyba było to :)
  • 0

#238 BloodyArashi

BloodyArashi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 09.01.2010 - |23:21|

Witam wszystkich :)
Pozwolę sobie zacytować wypowiedź jednego z Użytkowników forum, zapisaną jeszcze w roku 2004:

macias

Ja poszukuje info na temat serialu lub filmu ( Ale raczej opcja pierwsza), ktory lecial kiedys w HBO ( z 8 lat temu)- Generalnie chodzilo o to, ze bylo miasto zabezpieczone bariera,gdyz swiat poza nim wygladal jak po wojnie atomowej. pamietam tez, ze byla jakas ekipa, ktora wyjezdzala specjalnym transporterem na obszary "skaozne". probowalem to pozniej dorwac,ale niestety HBO mi zakodowali ( iadomo o co chodzi;) )

użytkownik ten opisuje serial, którego i ja poszukuję od dawna i odnaleźć nie mogę. Również wujek google jakoś nie jest pomocny ;(
Stąd moja prośba: może ktoś z Was wie, o jaki serial chodzi?

Z tego co pamiętam, to poza miastem żyli jacyś zmutowani ludzie, których ta ekipa z opancerzonych wozów przywoziła na badania, żeby znaleźć lek na ten wirus czy cokolwiek to było, co podzieliło ludzkość. Żeby się dostać do miasta, wjeżdżali tak jakby pod ziemię, otwierały się takie drzwi w środku pustyni przed miastem, a wyjeżdżali po drugiej stronie bariery.
Poza miastem, mimo kombinezonów, musieli stosować jakąś szczepionkę, która działała przez jakiś czas i nie pozwalała im się zarazić.

Pamiętam też, że bohaterowie na szyi nosili jakieś kamyczki czy kryształki, które pokazywały, kto z kim może się parować, żeby wynikiem nie było dziecko-mutant, tylko normalny człowiek.

Jedna z bohaterek odnalazła swoją siostrę i ją oprowadza po tym mieście przyszłości, jeżdżą takimi szklanymi windami. I ta siostra się zakochuje w jednym z mieszkańców, ale zanim jej przydzielili ten kamyczek na szyję, to nie wie, czy będzie jej wolno się spotykać z tym facetem.

Poza tym jest scena jakiejś operacji czy czegoś takiego i chyba lekarz zostaje teleportowany z innego miejsca, żeby pomóc w tej operacji.

Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie...

witam :)
sama szukałam odpowiedzi na to pytanie i ją znalazłam :) tytuł to "Island City" a.k.a "Pustynna wyspa"/ "Wyspa mutantów"
pozdrawiam
  • 0

#239 Mamorek

Mamorek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 12.02.2010 - |12:52|

Witam Wszystkich!!!

Poszukuję kilku odcinkowego serialu SF emitowanego około 15 lat temu (najprawdopodobniej w telewizji regionalnej). Jedyne co pamiętam to, że młody kosmita (łysy, niebieski, niezwykle spokojny, miał sine usta i palce zakończone metalowymi pazurami w kształcie stożków), którego statek rozbił się (bądź też został odkopany) na ziemi szukał elementów trójkąta (świecącego) i pomagał mu w tym młody mieszkaniec ziemi.Odnośnie fabuły kojarzy mi się, iż kosmita był ścigany przez "rodzaj strażnika" (wysłanego za nim bądź też razem z nim z jego planety) i że w ostatnim odcinku okazało się, że jedynym sposobem na powstrzymanie "strażnika" jest wsadzenie mu w klatkę piersiową skompletowanego trójkąta.

Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc!!! Pozdrawiam Wszystkich!!!
  • 0

#240 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 12.02.2010 - |14:46|

Może chodzi o serial TRACKER pl Łowca...? Tylko z tym mi się kojarzy, ale on był emitowany 10 lat temu.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych