I to jest anime .
Użytkownik Obi edytował ten post 15.09.2009 - |07:15|
Napisano 15.09.2009 - |09:08|
Dzieki. Wyglada na to, ze faktycznie o to chodzilo:Red Photon Zillion . albo jak kto woli po naszemu Wojownicy Maris . Jak chcesz , to poszukaj na torrentach z anime - nowa wersja wydawana przez grupę Anime-Classic .
I to jest anime .
Napisano 15.09.2009 - |10:38|
[2] drugi to serial o mlodej kobiecie posiadajacej zdolnosci telepatyczne pozwalajace jej dostrzegac ducyh(własciwie to mroczne istoty) które isnieja potamtej stronie co okazuje sie dla niej dosc niebezpieczne bo oni wiedza ze on ich widzi a to zle. pomaga jej jakas grópa starszy ludzi , ktorzy probuja ja ostrzec i chronic. to lecialo na TVN w nocy (horrorek taki to był)
prosze bardzo pomoc , bo straciłem juz mnóstwo czasu szukajac ich w google i na imdb, z góry dziek
Napisano 03.10.2009 - |16:07|
Brzmi trochę jak "Dark Knight" z Ivanhoe jako głównym bohaterem. Trudno znaleźć, bo rzecz nowozelandzka i ma pecha nazywać się tak samo, jak inny, znacznie popularniejszy film.Witam
Poszukuje nazwy serialu. Był on emitowany w tvp2 o tematyce fantasy. Opowiadał o angielskim rycerzu(krzyżowcu), który przeżywał różne przygody o tematyce legend arturiańskich( Np. poszukiwanie excalibura), pamiętam jeszcze, że czasem towarzyszył mu zabawny mnich na osiołku i chyba jakaś rudowłosa kobieta. Bardzo proszę o pomoc.
Najprawdopodobniej chodzi Ci o "StarCom".Witam może pamiętacie taki serial animowany walki w kosmosie ludzie kontra roboty głównymi bohaterami było 3 pilotów(chyba) walczących z tymi robotami i pewną grupą ludzi jaka do nich przystała dowodziła nimi. Było to było emitowane w latach 90 albo końcówce 80. Najbardziej pamiętam intro w którym właśnie główni bohaterowie biegli do swoich pojazdów i lecieli walczyć z tymi robotami(jeden z nich non stop latał z kotem w kokpicie było to w wejściówce zamieszczone zamieszczone) pamięta może ktoś ten serial i jego tytuł???
Pozdrawiam
Napisano 05.10.2009 - |18:22|
Napisano 05.10.2009 - |18:42|
Napisano 20.10.2009 - |12:35|
[2] drugi to serial o mlodej kobiecie posiadajacej zdolnosci telepatyczne pozwalajace jej dostrzegac ducyh(własciwie to mroczne istoty) które isnieja potamtej stronie co okazuje sie dla niej dosc niebezpieczne bo oni wiedza ze on ich widzi a to zle. pomaga jej jakas grópa starszy ludzi , ktorzy probuja ja ostrzec i chronic. to lecialo na TVN w nocy (horrorek taki to był)
prosze bardzo pomoc , bo straciłem juz mnóstwo czasu szukajac ich w google i na imdb, z góry dziek
normalnie dopiero teraz w końcu wpadłam na tytuł tego czegoś, bo wiedziałam od razu o co Ci biega, tylko nie oglądałam tego, więc i tytułu nie znałam...
The Others - a AXN katuje to pod nazwą Na Granicy Światów, jakiś czas temu skończyli to nadawać na AXN Sci-Fi, przed SGA zawsze leciało (stąd parę razy o to zawadziłam), a teraz od niedzieli standardowy AXN znowu zaczyna od początku, pierwsze podejście o 20:00
Użytkownik psjodko edytował ten post 20.10.2009 - |12:54|
poprawka tagu
Napisano 24.10.2009 - |10:01|
Napisano 01.11.2009 - |22:57|
Napisano 02.11.2009 - |09:00|
Teraz ja mam pytanie o serial.
Leciał ten serial pare lat temu na tvp1.Był to serial o dzieciach których rodzice zgineli bądz zagineli przez wybuch pewnej bomby.Działo się to w mieście były 2 grupy dzieciaków jedne mieszkały w kanałąch a 2 grupa na powierzchni.Zależało by mi na nazwie tego serialu.
poszukuje tytuł filmu:
prawdobobnie jest to s.f.
leciał on kiedys na rtl 7
był to serial puszczany w odcinkach
pamietam jedno tylko z tego filmu był tam taki koleś chyba murzyn i zawsze jak szedł w miasto wymierzać sprawiedliwość zakladał jakiś kombinezon czarny i maske podobną do maski gazowej
Napisano 02.11.2009 - |11:42|
Napisano 09.11.2009 - |15:28|
macias
Ja poszukuje info na temat serialu lub filmu ( Ale raczej opcja pierwsza), ktory lecial kiedys w HBO ( z 8 lat temu)- Generalnie chodzilo o to, ze bylo miasto zabezpieczone bariera,gdyz swiat poza nim wygladal jak po wojnie atomowej. pamietam tez, ze byla jakas ekipa, ktora wyjezdzala specjalnym transporterem na obszary "skaozne". probowalem to pozniej dorwac,ale niestety HBO mi zakodowali ( iadomo o co chodzi;) )
Napisano 29.11.2009 - |05:37|
Napisano 29.11.2009 - |16:57|
Napisano 06.01.2010 - |08:51|
Napisano 06.01.2010 - |11:24|
Napisano 06.01.2010 - |11:47|
Napisano 09.01.2010 - |23:21|
Witam wszystkich
Pozwolę sobie zacytować wypowiedź jednego z Użytkowników forum, zapisaną jeszcze w roku 2004:macias
Ja poszukuje info na temat serialu lub filmu ( Ale raczej opcja pierwsza), ktory lecial kiedys w HBO ( z 8 lat temu)- Generalnie chodzilo o to, ze bylo miasto zabezpieczone bariera,gdyz swiat poza nim wygladal jak po wojnie atomowej. pamietam tez, ze byla jakas ekipa, ktora wyjezdzala specjalnym transporterem na obszary "skaozne". probowalem to pozniej dorwac,ale niestety HBO mi zakodowali ( iadomo o co chodzi;) )
użytkownik ten opisuje serial, którego i ja poszukuję od dawna i odnaleźć nie mogę. Również wujek google jakoś nie jest pomocny ;(
Stąd moja prośba: może ktoś z Was wie, o jaki serial chodzi?
Z tego co pamiętam, to poza miastem żyli jacyś zmutowani ludzie, których ta ekipa z opancerzonych wozów przywoziła na badania, żeby znaleźć lek na ten wirus czy cokolwiek to było, co podzieliło ludzkość. Żeby się dostać do miasta, wjeżdżali tak jakby pod ziemię, otwierały się takie drzwi w środku pustyni przed miastem, a wyjeżdżali po drugiej stronie bariery.
Poza miastem, mimo kombinezonów, musieli stosować jakąś szczepionkę, która działała przez jakiś czas i nie pozwalała im się zarazić.
Pamiętam też, że bohaterowie na szyi nosili jakieś kamyczki czy kryształki, które pokazywały, kto z kim może się parować, żeby wynikiem nie było dziecko-mutant, tylko normalny człowiek.
Jedna z bohaterek odnalazła swoją siostrę i ją oprowadza po tym mieście przyszłości, jeżdżą takimi szklanymi windami. I ta siostra się zakochuje w jednym z mieszkańców, ale zanim jej przydzielili ten kamyczek na szyję, to nie wie, czy będzie jej wolno się spotykać z tym facetem.
Poza tym jest scena jakiejś operacji czy czegoś takiego i chyba lekarz zostaje teleportowany z innego miejsca, żeby pomóc w tej operacji.
Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie...
Napisano 12.02.2010 - |12:52|
Napisano 12.02.2010 - |14:46|
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych