Skocz do zawartości

Zdjęcie

Spartacus

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
254 odpowiedzi w tym temacie

#221 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 12.09.2011 - |12:26|

[*]

Andy zdecydowanie zaimponował mi jako aktor, po pilocie nie spodziewałem się, że jego postać i rola będzie aż tak dobra. Wielka szkoda, wielkie rzeczy były przed nim.
  • 0

#222 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 12.09.2011 - |15:08|

Orzesz k...a, fajny aktor, gladiator, niepokonany na arenie przegrał życie w tak młodym wieku.
2 sezon pewnie nie powstanie za szybko, chyba że znajdą godnego następcę.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#223 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 12.09.2011 - |18:09|

Następcę znaleziono już jakiś czas temu, po tym jak Andy dostał nawrót choroby i postanowił na stałe wycofać się z serialu. Nowy Spartakus to Liam McIntyre, a premiera drugiego sezonu to bodajże styczeń 2012.

Użytkownik Inuki edytował ten post 12.09.2011 - |18:09|

• 0

#224 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 13.09.2011 - |08:41|

Jak już przedmówca wspomniał, zdjęcia do 2 sezonu już od dłuższego czasu trwają z nowym aktorem. Także 2 sezon będzie w 2012 roku.

A co do samej wiadomości to szkoda aczkolwiek skoro już jakiś czas temu Starz zdecydowało się jednak znaleźć nowego aktora, to można było przypuszczać, że sytuacja ze zdrowiem Andy'ego była niezbyt ciekawa.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#225 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 13.09.2011 - |11:05|

Wracam z wakacji, a tu taki news na start. Andy na zawsze już zostanie zapamiętany jako Spartacus.
RIP
  • 0

#226 Jinn

Jinn

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 319 postów

Napisano 14.09.2011 - |08:50|

Właśnie przeczytałam news'a. Nie sądziłam, że sytuacja była aż tak zła.
Mdeem, dokładnie, jak obuchem.
RIP
  • 0

#227 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 16.09.2011 - |10:49|

http://www.starz.com...field-1971-2011
  • 0

#228 katja

katja

Grupa Hatak

• Grupa Hatak
  • 704 postów
  • MiastoArrakis

Napisano 21.09.2011 - |17:58|

w końcu przemogłam się i łyknęłam hurtem całość.

pierwszy odcinek szału nie robi (i dlatego musiałam się "przemóc" po dłuższym czasie), ale im dalej w las, tym lepiej, wystarczyło tylko trochę przymknąć oko na komiksowe efekty wisceralnego wypruwania flaków. na finale siedziałam ze szczęką w okolicach podłogi. nie dość, że FANTASTYCZNIE zamknięto wszystkie przewijające się w tle wątki, to jeszcze skala mordobicia zdołała mnie zaskoczyć -- i to po paru godzinach ze spartakusem.

wielkie yay i kawał porządnej telewizji.
  • 0
GG/L/MC/SS d+x s: a--- C+++(++++) !U--- P L---@ !E W+++ N- !o K--? w+ !O !M !V
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**

I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.

#229 ASX76

ASX76

Szeregowy

• Użytkownik
  • 51 postów

Napisano 23.09.2011 - |14:34|

Początkowo też mnie irytowały hektolitry krwi tryskającej we wszystkie strony świata, ale... ten serial ma mocne/ostre pier..., a co nie mniej ważne - jest bardzo emocjonujący/potrafi trzymać w napięciu. :)
  • 0
Najlepsze seriale: Deadwood, Carnivale, The Wire, The Shield, Nip/Tuck, Rome, Rubicon, Breaking Bad, The Shadow Line, Marchlands, Boardwalk Empire, Boss, Black Mirror, Dead Set, Homeland, Big C, Mad Men.

#230 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 08.11.2011 - |10:15|

Spartacus z 3 sezonem jeszcze przed premierą drugiego. To mi się podoba!
  • 0

#231 no1special

no1special

Kapral

• Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 08.11.2011 - |10:23|

Widać są pewni swego, czyli że ten sezon będzie równie dobry co poprzedni + prequel. Oznacza to również że nie mamy co się spodziewać zakończenia rebelii w nadchodzącym sezonie, przez co możemy być pewni pojawienia się jakiś nowych intryg nie związanych bezpośrednio z powstaniem gladiatorów przeciwko Rzymowi. Mam tylko nadzieję że luka bo Batiatusie zostanie solidnie wypełniona.
  • 0

#232 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 08.11.2011 - |10:55|

Mam tylko nadzieję że luka bo Batiatusie zostanie solidnie wypełniona.

Nikt znany w zapowiedziach się nie pojawiał. Powróci Claudius Glaber, ten który schwytał Spartacusa w pilocie i jego żonka Ilytia, czy jak jej tam było. To mają być przeciwnicy naszych dzielnych powstańców. Pojawić ma się chyba jeszcze Gannicus z Gods of the Arena no i Xena.

Może warto by temu serialowi poświęcić jakieś subforum. Wielu oglądających, w naszym konkursie na najlepszy serial sezonu zawsze jest w czołówce, a teraz dodatkowo dwa sezony zapowiedziano.

Użytkownik delta1908 edytował ten post 08.11.2011 - |11:12|

• 0

#233 no1special

no1special

Kapral

• Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 08.11.2011 - |11:49|

John Hannah (Batiatus) był dla mnie całkowicie nieznanym aktorem, do czasu jego genialnej roli w Spartacusie. Zazwyczaj to HBO jest dobre w obsadzaniu bardzo dobrych, ale nie znanych szerszej publiczności, aktorów w swoich produkcjach. W tym przypadku Starz również się udało, ale oprócz Batiatusa było również kilka innych świetnie zagranych postaci. Co do tego kto wróci, to w sumie jak czytało się powierzchownie newsy na temat tej serii to wiadomo kogo zobaczymy.
I mała poprawka, z tego co wiem to zapowiedziano jeden sezon, a nie dwa.

Użytkownik no1special edytował ten post 08.11.2011 - |11:49|

• 0

#234 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 08.11.2011 - |12:21|

Od czasów "Cztery wesela i pogrzeb" i trylogii Mumii, nie nazwałbym Johna Hannah aktorem nieznanym szerszej publiczności. :)
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#235 no1special

no1special

Kapral

• Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 08.11.2011 - |12:26|

@biku1, właśnie sam napisałeś że Hannah jest aktorem nieznanym szerszej publiczności, bo te 2 tytuły które wymieniłeś to tak naprawdę kropla w morzu w porównaniu z listą ról którymi mogą pochwalić się naprawdę znani aktorzy.
  • 0

#236 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 08.11.2011 - |12:47|

:) Nie ma co toczyć tego "sporu o pietruszkę".

W każdym razie te filmy są hitami i ciężko ich nie znać ale na pewno nie ma go co porównywać do Toma Cruise i ilości jego hitów.
Podsumowując, nie twierdze, że to gwiazdor pierwszej ligi ale też nie ktoś tak anonimowy wcześniej jak choćby Andy grający Spartakusa.

Użytkownik biku1 edytował ten post 08.11.2011 - |12:50|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#237 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 08.11.2011 - |13:01|

Hannah to aktor brytyjski i w większości grał w ichniejszych produkcji dlatego ktoś mógł go nie kojarzyć. Jednak jak wspomniał @biku pojawiał się i w holywoodzkich hitach więc taki znowu anonimowy to on nie jest.

I mała poprawka, z tego co wiem to zapowiedziano jeden sezon, a nie dwa.

No tak użyłem małego skrótu myślowego. Chodziło mi o to, że w styczniu 2012 jeden sezon i kolejny w przyszłości.
  • 0

#238 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 06.12.2011 - |23:37|

Dołączona grafika
  • 0

#239 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 07.12.2011 - |09:28|

A dlaczego Ashur jest po stronie rzymian bo nie kojarzę? Aż tak się zeszmacił, że sprzedał braci, a tak mu zależało aby być jednym z nich (przynajmniej w prequelu)?

Użytkownik delta1908 edytował ten post 07.12.2011 - |10:02|

• 0

#240 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 07.12.2011 - |09:48|

Ashur w prequelu może i chciał zostać gladiatorem, marzył o tym, ale później po tej poważnej kontuzji stał się zakompleksionym, zakłamanym cwanym "lisem", co to każdego by sprzedał za parę srebrników. Jak mnie pamięć nie myli to przez niego zginął Barca, wodził za nos Gannicusa i Soloniusa.
To taki człowiek który lubi mendzić i staje po korzystnej dla siebie stronie.
Ten aktor zastępujący Andy'ego całkiem dobrze się prezentuje. Grał gdzieś wcześniej?
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych