Przecież nie mówię aby pokazywali co odcinek np. inny kraj, a jedynie żeby nie upraszczali tego tak jak to jest teraz.
Sorry, ale jak dla mnie zbytnim uproszczeniem jest to co jest teraz czyli, że kilku dzielnych herosów walczy z całą chmarą Przybyszów. Jak dla mnie naturalną sprawą powinno być szukanie sprzymierzeńców w innych krajach. Przecież nie muszą tego pokazywać w odcinku. Wystarczy że o tym wspomną. Że co jakiś czas usłyszymy np. o zamach u na statki Przybyszów dokonane w innych krajach czy o tym, że jakiś kraj całkowicie nie chce mieć nic wspólnego z Przybyszami. Dla mnie to naturalna sprawa, że gdyby nagle jacyś kosmici się pojawili i pokazali pokojowe zamiary to i tak znalazły by się kraje, które nie chciałyby mieć z nimi nic wspólnego.
I w takich krajach ruch oporu mógłby szukać ludzi do walki czy nawet broni. Ale to już jest zbyt niepoprawne politycznie. Takie rzeczy tylko w kablówkach by przeszły.
A tak BTW
Ale masz rację, gdyby serial robiliby Polacy - pewnie nakręciliby studiów psychologiczne obejmujące reakcję całego świata na obecność Kosmitów. Byłoby miejsce na reperkusje polityczne, ideologiczne, biologiczne, religijne, ekonomiczne, psychofizyczne, socjologiczne, fizjologiczne itd.
Gdyby zrobili to dobrze to mógłby to być najlepszy serial sci fi jaki powstał.
Użytkownik Pawel edytował ten post 10.05.2010 - |09:04|