Skocz do zawartości

Zdjęcie

Przewodnik amazon.com, co.uk

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
267 odpowiedzi w tym temacie

#221 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 17.04.2011 - |11:45|

1. Wiem, że głupie ale gdzie na niemieckim amazon jest rejestracja uzytkowinika?

U góry, mniej więcej po środku jest: Neukunde? Bitte hier starten., czyli Nowy klient? Proszę zacznij tu.
I pojawi się okno logowania,
Wpisujesz maila na którym chcesz się zarejestrować, a następnie na pytanie czy masz hasło, wybierasz Nein, ich bin ein neuer Kunde., nie, jestem nowym klientem.
A potem dalej, czyli Weiter.
I masz okno potem okno jak w pierwszym screenie.

#222 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 17.04.2011 - |16:09|

Z tego co pamiętam to login i hasło jest takie samo do US/UK/DE. Założyłem konto w US i gdy kupowałem Dextera i TSCC na DE jednocześnie robiłem zakupy na US. Rozkład stron jest identyczny.
  • 0

#223 harnas8

harnas8

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 19.04.2011 - |10:58|

Witam!!
móglibyście mi pomóc bo chciałbym kupić na amazon.com a dokładnie taki zestaw
http://www.amazon.co...03206602&sr=8-2
i się boje kupić sam bo nie wiem trochę o co chodzi z kupowaniem konto mam wpisany adres też mam tak jak jest na tej stronie
i mógłby mi ktoś wytłumaczyć z tymi bonami?? za bardzo nie wiem o co chodzi mam kartę płatniczą izyy mbank visa
czy lepiej kupić karta płatniczą?
  • 0

#224 sebfoto

sebfoto

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 12.05.2011 - |08:33|

@harnas8

Amazon nie wyśle tego zestawu do Polski.

Użytkownik johnass edytował ten post 12.05.2011 - |08:52|

• 0

#225 malakazar

malakazar

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 13.05.2011 - |17:00|

Cześć wszystkim! To mój pierwszy post na tym forum, więc bądźcie wyrozumiali jeśli coś będzie nie tak :). Niedawno zakupiłem sobie płytę na amazon.co.uk zachęcony ceną i przede wszystkim faktem, że w Polsce na pewno bym takiej nie dostał. No i właśnie. Jestem kolekcjonerem płyt (to chyba za dużo powiedziane, no ale) amazon to dla mnie prawdziwa kopalnia rarytasów. Z tymże mam pytanie. Zdarza mi się widzieć aukcje w których nowy przedmiot (płyta CD) kosztuje 0,01 Ł, a od innego sprzedawcy ta sama płyta kosztuje powiedzmy 30 Ł. Powiedzcie mi, skąd takie rozbieżności? Czy jeśli ktoś pisze że nowa płyta kosztuje jedną setną funta to jest sens się tym interesować? Gdzie tkwi haczyk? Druga sprawa, czy kwota którą widzę tuż przed kliknięciem place order jest ostateczna? Tzn, czy zdarzaja sie potem nagle doplaty itd?

Z góry dzięki Wam za odpowiedź :).
  • 0

#226 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 13.05.2011 - |17:49|

Podobnie bywa na serwisach aukcyjnych gdzie wystawiony przedmiot kosztuje "grosze" ze względu na opłaty/prowizje ale tak na prawdę to potem prawdziwą cenę płacisz za tzw "koszta przesyłki". Czyli towar kosztuje 0,5 plus np. 30 za przesłanie i na końcu Ci wychodzi i tak 30,5.
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#227 malakazar

malakazar

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 13.05.2011 - |21:17|

Podam jakiś przykład, będzie mi łatwiej wyjaśnić.
http://www.amazon.co...5&condition=new
Powiedzmy ta płyta. Koszt niej wynosi 0,01 Ł, przy czy koszty dostawy 1,28 Ł. Więc nie takie bardzo wysokie. I o co może chodzić? Jest bardzo dużo takich przypadków, a nie wierzę, by płyta kosztowała mniej niż 10 zł :D
  • 0

#228 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 17.05.2011 - |17:02|

Ano o to chodzi, że Polacy nie mogą kupować niczego z tzw Amazon Market, to są rzeczy sprzedawane przez osoby trzecie, na zasadzie portalu giełdowego podpiętego pod amazon, sprzedający jeśli ma kaprys, to może sobie sprzedawać za 0,01 funta, ale my i tak możemy sobie tylko pooglądać i iść dalej :D Nie zmieni się to, dopóki amazon nie doda Polski do tzw Amazon Payment Countries, a oni się do tego wybitnie nie kwapią.
  • 0
Dołączona grafika

#229 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 19.05.2011 - |20:25|

Szukam i szukam i nie mogę znaleźć. Gdzie na amazon.com jest jakiś adres mailowy na który mogę napisać, że mi przesyłka nie dotarła i czy mogą to jakoś sprawdzić, gdzie ona jest?

Generalnie sprawa jest taka, że 21 marca wysłali mi płyty, do dzisiaj tego nie ma i w sumie zacząłem się zastanawiać, że coś jest nie ok. Cło jakby mi dowalili to chyba już by się z tym obudzili? Delivery estimate było 28 kwietnia, więc wydaje mi się, że coś jest nie tak.

Toudi pomógł i już mi nawet odpisali ;)

Co mnie rozbawiło "I understand that waiting for additional days can be frustrating but based on our historical knowledge of delivery times to Poland; majority of the packages will reach before a replacement order would."

Na razie zwracają mi koszt przesyłki ;)
  • 0

->1019<-

#230 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 19.05.2011 - |20:31|

Ja obstawiam jakiś zonk po naszej stronie, ale kto wie... mnie ani razu niczego nie wcięło, kiedyś musi być ten pierwszy raz, ale... Miesiąc poślizgu to trochę dużo, ale poczekaj jeszcze ciut i potem skrobnij maila, żeby wysłali ponownie :D
  • 0
Dołączona grafika

#231 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 19.05.2011 - |20:38|

No już właśnie to załatwione, jak próbowałem pisać, tylko mi system scalił posty :D

"Toudi pomógł i już mi nawet odpisali ;)

Co mnie rozbawiło "I understand that waiting for additional days can be frustrating but based on our historical knowledge of delivery times to Poland; majority of the packages will reach before a replacement order would."

Na razie zwracają mi koszt przesyłki ;) " I proszą o poczekanie do 3 czerwca i wtedy, albo zwrot kasy, albo ponowna wysyłka :)

Użytkownik _Neoo_ edytował ten post 19.05.2011 - |20:40|

• 0

->1019<-

#232 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 20.06.2011 - |17:29|

Problemik z amerykańskim amazonem. Zamówiłem ostatnio trzy paczki (wszystkie szybką przesyłką 8-16 dni):
1. Wysłana 31 maja
2. Wysłana 2 czerwca
3. Wysłana 10 czerwca

Te z 2 i 10 czerwca doszły po tygodniu. Tej wysłanej z 31 maja nie ma do dziś. Nie mam pojecia co jest grane... Ileż można czekać? Miał ktoś już kiedyś taki problem?
  • 0

#233 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 21.06.2011 - |17:19|

Przecież przed Tobą Neoo opisał podobną sytuację.

#234 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 21.06.2011 - |19:36|

Ileż można czekać? Miał ktoś już kiedyś taki problem?

U mnie to się nazywa "kradzież na poczcie" i trwa od 4 lat. Dosłownie wszystko co przypomina wymiarami płytę DVD ginie na poczcie. Amazon był tak miły i coś takiego

http://www.amazon.co...08681454&sr=8-5

wysłał ponownie.
  • 0

#235 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 21.06.2011 - |23:12|

Napisałem do nich, kazali mi poczekać do poniedziałku (27 czerwca) i albo zwrot kasy, albo wyślą jeszcze raz. Też się obawiam, że mogli ukraść. Ale z drugiej strony, dwie pozostałe paczki doszły bez problemu... Miałeś tylko raz taką sytuację, że ci to nie przyszło i wysłali jeszcze raz? (mowa o tej trylogii X-Men). W sumie widze, że to zamawiałeś z UK, z UK zawsze zamawiam pow. 25 funtów kurierem i wtedy mam pewność, że dojdzie, a za przesyłke nic nie płace.

Użytkownik sephia edytował ten post 21.06.2011 - |23:13|

• 0

#236 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 22.06.2011 - |06:56|

Na razie jeszcze czekam na tą drugą paczkę ;) Generalnie problemów nie było, nawet jestem do przodu kilka złotych, już po uwzględnieniu tej szybszej przesyłki ;)
  • 0

->1019<-

#237 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 22.06.2011 - |15:25|

Miałeś tylko raz taką sytuację, że ci to nie przyszło i wysłali jeszcze raz? (mowa o tej trylogii X-Men). W sumie widze, że to zamawiałeś z UK, z UK zawsze zamawiam pow. 25 funtów kurierem i wtedy mam pewność, że dojdzie, a za przesyłke nic nie płace.

To było jeszcze przed wprowadzeniem kuriera. Z tego co wiem z innych forów Amazon nie robi problemu z takimi sytuacjami. Wysyła ponownie jedynie po pewnym czasie prosi o potwierdzenie czy przesyłka dotarła.
  • 0

#238 grakhel

grakhel

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 22.06.2011 - |20:34|

Witam, chcę kupić na Amazon książki z wysyłką do Niemiec lub Hiszpanii. Mam część bezpośrednio z Amazona, a cześć od "these sellers" :). Jak będzie z przesyłką? Czy przesyłka darmowa obejmuje te od sprzedających na Amazonie?

Mam 1 książkę od pewnego sprzedającego, a drugą od innego + z Amazona ( jak to jest rozwiązane z wysyłką, będą 3 paczki? ).
  • 0

#239 przecinek

przecinek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 06.07.2011 - |16:47|

Witam.
03.06.2011 dostałem informację od sprzedającego z amazon.co.uk,że dostali pieniądze za książkę i że ją właśnie wysłali. Minął ponad miesiąc i książka nadal nie dotarła!
Co mogę zrobić?
Ile wy czekaliście na książkę z Amazon.co.uk ?
  • 0

#240 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 06.07.2011 - |18:10|

Zamawiał ktoś z włoskiego Amazona? Jakoś połapać się tam specjalnie nie mogę, a chcę filmik zamówić :unsure:

Użytkownik Inuki edytował ten post 06.07.2011 - |18:11|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych