Co to znaczy przejąć miasto ? W jaki sposób ? Po co ?Zacznijmy od tego, że Zobelle jest handlarzem-biznesmenem, a nie żadnym Mafioso. Jego polityka jest prosta, dostarcza broń za bezcen, i tym samym dostaję w zamian ochronę, on nie jest żadnym pogromcą, po prostu uzbraja zwaśnione strony, żeby same się wykończyły, a potem chciał przejąć miasto, taki był jego plan.
Skoro jest jak twierdzisz jest "tylko" biznesmenem bez zaplecza organizacyjnego.
Sam będzie przejmował miasto ? I co z nim zrobi?
To zdecyduj się bo twierdzisz, że Zobelle to tylko biznesmen a potem ,że jest częścią jakiejś większej organizacji i pilnuje swojego terenu ?Uważasz, że do małego miasteczka (Charming) zjedzie się cały garnizon aryjczyków ? Każdy pilnuję swojego terenu, każdy ma swoje interesy i własne problemy, a poza tym można się przekonać, że tych aryjskich popaprańców w więzieniu siedziało bardzo dużo Odc 7 "Gilead" nie wszyscy są tacy mocni, za jakich ich uznałeś.
To co to za przeproszeniem do duupy organizacja która nie dba o swoje komórki, tereny, odnogi?
Jak mogła zawładnąć wszystkimi więzieniami w stanie skoro każdy sobie rzepkę skrobie ?
Czarni lub Latynosi by ich już dawno zjedli na śniadanie.
Najlogiczniejsze pytanie.Kto ich napadnie? Chyba nie uważnie oglądasz odcinki. Polecam jeszcze raz zapoznać się z odcinkiem numer 12.
Jak nie ma kto ich napadać to po co się schronili ?
Swoją drogą podoba mi się chłopaki, żeście się tak obruszyli i przynajmniej się tu ruch zrobił w temacie.
Bo ja nigdy nie twierdziłem, że SoA jest lipne bo gdyby tak było to bym przecież nie kupował z nimi dvd.
Tyle, że rozwaliły mnie te mistrzowskie ochy i achy i arcydzieła bo i ten serial ma swoje wpadki.
I takim czymś jest dla mnie np właśnie postać Zobelle i aryjskich popaprańców których nam tu zaczęto kreować na takich którzy w miarę trzęsą sporym terenem.
Nawet olali zakaz sonsów co do handlu w Charming narkotykami itd a tu nagle proszę, wyszło, że to ledwie 1 biznesmen plus kilka sztuk osiłków. ROTFL
Użytkownik biku1 edytował ten post 29.11.2009 - |14:29|