Skocz do zawartości

Zdjęcie

Fringe

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
531 odpowiedzi w tym temacie

#221 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 25.04.2009 - |23:30|

1x17

Znakomity nowy odcinek.

Zgadzam się w końcu bardzo dobry odcinek i szczęka opada :o na początku jak Olivia morduje tę kobietę wpychając ją pod nadjeżdżające metro.
Nawet nie przeszkadzało mi tym razem to, że - .....znowu Walter.... - dalej już wiadomo. :)
Oby więcej takich dobrych odcinków.

Wcale nie zdziwilbym sie gdyby sie okazalo, ze Olivia jest siostra Petera.

A fu..... ;) to by się Peter zdziwił , bo w końcu leci na nią.

Peter - Tell me why I got a filling that you are not telling us everything.
Walter - Becouse I don't know everything.

A mi się coś wydaje ,że Walter właśnie wie więcej, albo się domyśla niż mów.

Użytkownik biku1 edytował ten post 25.04.2009 - |23:31|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#222 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 26.04.2009 - |00:31|

Peter - Tell me why I got a filling that you are not telling us everything.
Walter - Becouse I don't know everything.

A mi się coś wydaje ,że Walter właśnie wie więcej, albo się domyśla niż mów.

Napewno wie wiecej, na przyklad nie powiedzial im ze manuskryt ktory maja w swoim posiadaniu byl napisany z jego maszyny do pisania.
Moim zdaniem to on jest tworca tego manuskrytpu i to on prowadzil pierwszy etap przygotowan "armii" przeciw obcym.
  • 0

#223 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 27.04.2009 - |13:55|

Wypowiem się na tą chwilę o 1x16, bo najnowszego odcinka (1x17) jeszcze nie widziałem. Niestety 1x16 kompletnie mi nie leżał. Dość powiedzieć, że po 10 minutach przerwałem oglądanie by powrócic do epizodu dopiero kilka dni później. Taki typowy zapychacz bez żadnych większych powiązań z fabułą. Trzeba się jednak do tego przyzwyczajać, ot własnie takim serialem jest Fringe. Mam jednak nadzieję, że z czasem kiedy będziemy zbliżać się do końca sezonu, zagadki które poznawaliśmy w większości odcinków pierwszego sezonu zaczną układać się w logiczną całość.

Edytując i nie nabijając niepotrzebnie. 1x17 miał jedną bardzo istotną rzecz, której nie miały poprzednie odcinki - ciekawość! Zainteresował mnie od pierwszej sceny i coś w tym było, że chciało się go oglądać do końca. Dowiedzieć się, jak to wszystko się rozstrzygnie. No i końcówka rzuca nam nieco jaśniejszego światła na głównych bohaterów. Zapowiada się interesująca końcówka (oby w końcu połączyli wątki...).

Użytkownik sephia edytował ten post 30.04.2009 - |00:02|

• 0

#224 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 01.05.2009 - |14:19|

Stacja TVN przeniosła emisję FRINGE na jesień i co jest pewne, że serial nie dostanie dobrego miejsca w ramówce na jesieni. W miejsce FRINGE od 2.06. TVN wstawił 2 sezon CALIFORNICATION na emisje o 23.30.

Użytkownik zagubiony4 edytował ten post 01.05.2009 - |14:28|

• 0

#225 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 06.05.2009 - |11:51|

powyższa informacja już jest nieaktualna --> http://www.popcorner...ast_Fringe.html

i dodatkowe info dla fanów Treka --> Leonard Nimoy, który jest najbardziej znany z roli Spocka w pierwszym serialu ''Star Trek'', pojawi się w finałowym odcinku ''Fringe'', który Fox pokaże 12 maja.
  • 0

#226 elpaco

elpaco

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 12.05.2009 - |21:38|

1x19

bardzo dobry w mojej opinii ;)

ciesze się, że już harissa nie ma bo mnie ostro wkurzał jak utrudniał te wszystkie śledztwa choć nie spodziewałem się, że będzie pracował dla wrogów... choć można się było tego w sumie domyśleć :D

a gdzie to zabierał waltera , nasz obserwator.. ? :(
  • 0

#227 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 13.05.2009 - |12:16|

W ostatnich odcinkach wreszcie ukształtowało się z tego coś większego. Ostatnie dwa były szczególie grube. I bardzo dobrze, że serial dostał przedłużkę.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#228 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 13.05.2009 - |13:02|

1x20

Ożesz w mordkę. Teleportacja to przy tym pikuś :P Świetny odcinek , po którym widać, że mają na serial pomysł.
  • 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#229 zis279

zis279

Kapral

• Użytkownik
  • 213 postów

Napisano 13.05.2009 - |16:23|

1x20

Moim zdaniem jak to by był kolejny zwykły odcinek to powiedział bym że świetny ale skoro jest to odcinek finałowy to mam takie mieszane uczucia ...wiec moim zdaniem 7/10 choć nie było źle...
  • 0

Zapraszam (jesli chcesz) na mojego bloga o serialach - http://scianadziwnyc...i.blogspot.com/

#230 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 13.05.2009 - |21:42|

WTC hoho tego się nie spodzeiwał chyba nikt... odważnie podeszli do tematu
  • 0

#231 elpaco

elpaco

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 13.05.2009 - |22:47|

1x20

no zgadzam się :) maja pomysł na serial , chociaż ten odcinek jakoś mniej mnie trzymał w napięciu niż 1x19 chociaż i tak bardzo ciekawy :)
ciekawe co się dzieję w tym alternatywnym świecie i mam nadzieję, że pokażą go więcej.. to wg 1x19 w bostonie coś wybiło czy tam zniszczyło pół miasta? jakiś ostry sajgon tam mają ?

i czy dobrze rozumiem , że Walterowi w młodości umarł Peter a ten skoczył do alternatywnego świata, zabrał stamtąd Petera i to ten którego znam dziś ?

jeśli tak to ostro :) a te podróże w czasie nie jakoś mega głupokowato wyjaśniono tylko ciekawie więc + dla Fringe i czekamy na sezon nr 2 !
  • 0

#232 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 13.05.2009 - |22:55|

To są podróże bardziej między alter Wszechświatami niż w czasie, no ale idea podobna (wormhole). No i chyba dobrze rozumiesz. Ja chwilę wcześniej w scenie w samochodzie z monetą myślałem, że było odwrotnie: Walterowi umiera syn, więc ten skacze do innego Wszechświata, po czym mu od...la ;]. No ale w sumie scenariusz okazał się lepszy niż myślałem i było odwrotnie, a zkończenie to samo :).
A co do Bostonu - nie ma nic za darmo, jak nie walnęło w WTC, to chociaż Święci z Bostonu nie dali rady :D
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#233 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 13.05.2009 - |22:57|

Dla mnie najlepsze z tego odcinka to "wyjaśnienie" deja vu z tymi przebiciami świadomości z rzeczywistości alternatywnych.
No i nieźle namieszali z tym grobem Petera.

ps. nikt tam nic nie mówił o podróżach w czasie tylko między alternatywnymi rzeczywistościami.

Użytkownik biku1 edytował ten post 13.05.2009 - |22:59|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#234 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 13.05.2009 - |23:15|

Łohoo...ależ końcówka. Ostatnie dwa epy wyjątkowo interesujące jak na Fringe. Działo się naprawdę sporo i podejście do tematyki - czyli alternatywnej rzeczywistości ukazanej w TAKI sposób jest dla mnie sporym zaskoczeniem. Widać, że scenarzyści mają na ten serial pomysł. To jest najważniejsze, ponieważ zapowiada nam świetny drugi sezon, jak i być może kolejne. Istotne jest również to, że na przestrzeni tych 20 odcinków pod koniec większość wątków pojedyńczych zaczynało się łączyć w jedną, logiczną całość. Wszystko bardzo ładnie wyjasnili i zadali mnóstwo nowych, fascynujących jakby nie patrzeć pytań.

Szczerze przyznam, że jestem pozytywnie zaskoczony kierunkiem, w jaki idzie ten serial. Póki co kupuje w 100 procentach, zobaczymy jak będzie we wrześniu.
  • 0

#235 elpaco

elpaco

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 13.05.2009 - |23:44|

no tak tak nie podróże w czasie tylko alternatywna rzeczywistość , to miałem na myśli a napisałem co innego :)
  • 0

#236 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 14.05.2009 - |13:32|

spodziewalem sie czegos lepsze, ale po obejrzeniu odcinkow 15-20 wlasciwie na raz, uwazam ze serial calkiem niezly, ale final... jakos tak nic sie nie wyjasnilo, a z pewnoscia na pcozatku sezonu 2 nadal sie nie wyjsni
  • 0
You are what you believe yourself to be

#237 misiokles

misiokles

Plutonowy

• Użytkownik
  • 404 postów

Napisano 14.05.2009 - |13:46|

Odcinek prześwietny, ale także uważam, że właściwie nic się nie wyjaśniło... Dalej nie wiemy czym jest ta złowróżbna organizacja, po co jest wzorzec, jaki cel mają eksperymenty pokazywane w wcześniejszych odcinkach. Jaka jest rola Obserwatorów? Jak w tym wszystkim ważny jest Walter? Pytania bez odpowiedzi można by mnożyć.

Druga kwestia: co w drugim sezonie? Domyślam się, że kwestia przejścia do świata alternatywnego nie będzie specjalnie rozbudowana bo i po co? William Bell sobie w niej siedzi, przecież wątek główny nie skoncentruje się na tym, że teraz FBI będzie tropiło ludzi, którzy za wszelką cenę chcą się tam dostać (poza dorwaniem Bella innych powodów oprócz turystycznych nie widzę). Tak więc agentka Dunham dalej będzie tropić tą organizację i przeszkadzać im w planach.

Choć nie - jest jeden wątek powiązany ze światem alternatywnym, który może się ciągnąć. Wydaje mi się, że Walter stworzył zatyczkę by przejście przyblokować od tamtej strony, nie od naszej. Prawie jesteśmy na 100% pewni, że w naszym świecie Peter umarł, a Walter ukradł chłopka z alternatywnej rzeczywistości. Tak więc rzeczą oczywistą jest, że tamten Walter szuka sposobu na przejście do naszego świata, by zabrać Petera na nowo. Oczywiście zatyczka jest tylko utrudnieniem, miejsc miękkich jest wiele.

Poza tym światy alternatywne to grząska sprawa i nie pamiętam by gdzieś logicznie z niej wyszli. Założę się, że w pewnym momencie dołożą szereg alternatywnych innych światów - ciekawie będzie na pewno. Logicznie - obawiam się, ze nie bardzo :)
  • 0

#238 elpaco

elpaco

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 14.05.2009 - |14:01|

taka mała odpowiedź na to co będzie w drugim sezonie jest tutaj: http://www.popcorner..._sezonie_2.html
  • 0

#239 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 14.05.2009 - |18:51|

Dziwne to zakończenie 1 sezonu.
Sprawa Petera pokazuje, że szaleństwo i zanik pamięci Waltera są nie bez powodu. Widac, że stoi za tym jego osbista tragedia sprzed lat. No, ale poza tym nieco sensacyjnym odkryciem niczego sie interesującego nie dowiedzialiśmy. No jest ten 2 alternatywny wszechświat, ale niestety zapewne skoro istnieje takowy to istnieja tez kolejne niezliczone ich wersje. Ta teoria choć chwytliwa jednak prowadzi do absurdów, a nie da sie niestety powiedziec, że sa tylko 2 wszechświaty i fajnie kręcić serial.

Atak na zastępczynię Bella i jej postrzelenie nie wypadł zbyt przekonywujaco i podobnie fakt wyciagania jej z reki jakiegos super mocnego power source :) . Niby po cholerę jej taki powefull power source w sztucznej cybernetycznej ręce?Chyba, ze ona w ogóle byłaby androidem, a jeśli nie to nie pojmuję genialności scenarzystów.

Nasza agentka sopotkała Bella i pewnie z nim pogada sobie o niczym ciekawym i będą ciagnąć w 2 sezonie dalej formułę experiment freak of the day.
W sumie nie jest to takie złe. Ja Fringe umiarkowanie lubię, ale szału nie ma i raczej nie będzie.
  • 0

#240 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 14.05.2009 - |21:58|

Niewiem, Niewiem, jak dla mnie to ten serial jest dosyc przewidywalny. Przewidywalny jesli chodzi o glowna fabule oczywiscie, poniewaz poszczegolnych jednoodcinkowych watkow nikt nie jest wstaneio przewidziec.
Juz duzo wczesniej przewidywalem ze Bell jest w alternatywnej rzeczywisctosci, przewidywalem ze nasdz Peter to nie ten Peter ktory sie Walterowi urodzil (chodz myslalem bardziej ze jest on jakims eksperymentalnym klonem albo cos w tym stylu). W momencie kiedy Olivia odwraca sie w strone okna i widac odbicie manhatanu to bylo dla mnie oczywiste ze ona znajduje sie na WTC.

Fringe to dobry serial, troche dlugo rozkrecali go ale to jest bardziej na plus niz na minus ale z powodu tego ze mam wrazenie iz jest on zbyt przewidywalny nie moge dac pierwszemu sezonowi wiecej niz 6/10.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych