Breaking Bad
Napisano 27.09.2011 - |19:08|
foe (małpa) cinet (kropa) pl
Napisano 28.09.2011 - |10:18|
Genialny odcinek. Ten serial naprawdę podnosi poprzeczkę bardzo wysoko innym produkcjom. Niszczy aktualną konkurencję na każdym kroku mimo że początek był niemrawy i nie wzbudzał aż takich emocji jak to ma miejsce od kilku ostatnich odcinków.
Gus jest jednak mściwym sukin... i nie zapomina żadnej wyrządzonej sobie krzywdy. Scena spotkania z Hectorem w szpitalu podobnie jak to było w poprzednich odcinkach - mocna.
Nie było w tym odcinku ani jednego zbędnego momentu, wszystko ładnie się układa w całość. Świetne połączenie wątku Teda z główną akcją. No i ładnie też to wszystko zakończyli, twórcy błysnęli nam tu czarnym humorem.
No a końcówka mega mocna i podkreślająca jak bardzo Walt ma przerąbane.
Również sytuacja Hanka i jego żonki robi się nieciekawa.
Aż się boję co to będzie w kolejnych odcinkach, no i w finale. Może dojść do jakiejś istnej masakry.
Użytkownik johnass edytował ten post 28.09.2011 - |11:06|
Napisano 29.09.2011 - |14:43|
i to jest git serial, można go oglądać w nieskończoność, w ogóle mnie nie nudzi ani nie męczy. Postać Walta to majstersztyk aktorski, do tego cała akcja, toczona w nieśpiesznym tempie, klimatyczna muzyka i taki wyrazisty smutek szarości życia z ciężką chorobą. Zarazem jednak pokazuje też jasne strony takiego życia - nie dba się już praktycznie o nic, Walt staje się niezwykle odważny i jego produkcja mety dobiega do ilości hurtowych.
Dla mnie jeden z najlepszych seriali ever. (póki co)
Użytkownik Macmax edytował ten post 29.09.2011 - |14:44|
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails
Napisano 29.09.2011 - |14:59|
I tak już pozostanie.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 29.09.2011 - |16:49|
Jak dojdziesz do końca to na pewno dodasz go do sygnatury w 1 linijce.
Napisano 29.09.2011 - |21:17|
Podpisuję się pod tym co napisał delta.
Myślę, że końcówkę sezonu "zgarnie" Jessie.
Napisano 03.10.2011 - |15:59|
Napisano 03.10.2011 - |17:53|
Po ostatnim niewiadomojakdobrym odcinku znowu niewiadomojakdobry.
Napisano 03.10.2011 - |21:05|
Kolejny mocarny odcinek.
Nie wiem jak oni to robią ale normalnie każdy kolejny odcinek w tej drugiej połowie tego sezonu coraz bardziej wgniata w fotel i szczęka opadają coraz niżej a emocje sięgają zenitu.
Jak już robią odcinek, że wydaje się, że już lepszego nie da się zrobić to kolejnym udowadniają nam, że się da i znowu myślimy, że to ten najlepszy i wtedy emitują kolejny odcinek.
A przed nami finał, ostatni odcinek.
Po końcówce tego odcinka na parkingu z bombą aż boję się robić jakieś założenia i mieć oczekiwania co do tego ostatniego.
Oj pewnie będę musiał schodzić do piwnicy po swoją szczękę i przyda się też zwolnienie w pracy na podreperowanie nerwów.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 03.10.2011 - |22:57|
edit:
obejrzalem jeszcze raz niektore sceny i widze, ze kiedy Walt kreci bronia, ta w koncu wskazuje na doniczkę z konwalia i widac, ze cos mu to mówi.... Konwalia jest trująca, objawy podobne do zatrucia rycyna, tyle ze rycyna jest smiertalna. Zatrucie konwalia rzadko...
Pytanie brzmi, tylko jak Walt zabral rycyne z paczki fajek Jessiego? Raczej nie widze szans by grubas byl takim magikiem by w tej szamotaninie zdolala mu to buchnac.
Użytkownik the_foe edytował ten post 03.10.2011 - |23:46|
Napisano 04.10.2011 - |00:28|
a co jak to Walt otruł dzieciaka?
edit:
obejrzalem jeszcze raz niektore sceny i widze, ze kiedy Walt kreci bronia, ta w koncu wskazuje na doniczkę z konwalia i widac, ze cos mu to mówi.... Konwalia jest trująca, objawy podobne do zatrucia rycyna, tyle ze rycyna jest smiertalna. Zatrucie konwalia rzadko...
Pytanie brzmi, tylko jak Walt zabral rycyne z paczki fajek Jessiego? Raczej nie widze szans by grubas byl takim magikiem by w tej szamotaninie zdolala mu to buchnac.
W życiu bym nie przypuszczał, że to konwalia i że może być trująca. W scenie, której gruby przeszukuje Jessiego wyraźnie widać, że gruby chowa rękę do kieszeni. Walter jest geniuszem.
Napisano 04.10.2011 - |01:24|
W życiu bym nie przypuszczał, że to konwalia i że może być trująca. W scenie, której gruby przeszukuje Jessiego wyraźnie widać, że gruby chowa rękę do kieszeni. Walter jest geniuszem.
jest niebezpieczna szczegolnie dla dzieci - kilka nasion moze zabić. wypita woda z flakonu gdzie byly konwalie u dziecka powoduje mocne zatrucie wymgajace hospitalizacji, ale w szpitalu nic mu nie grozi - zrobili mu na pewno plukanie zoladka i trzymaja pod repiratorem - bedzie zyl.
Jeszcze jedna poszlaka, ze to nie Gus - gdyby otrul dzieciaka rycyna to wsiadlby do samochodu bo przeciez wszytko szlo by wg planu, gdy jednak uslyszal o tym, ze Brock zostal otruty wzbudzilo to jego czujnosc.
Napisano 05.10.2011 - |15:22|
cymrean, już go dopisałem do pierwszej linijki w sygnaturze.
Absolutnie genialny odcinek, zaczął się od trzesięnia ziemi, a później było już tylko dramatyczniej, mroczniej i oglądało się z zapartym tchem, dla mnie serial lepszy niż Sons of Anarchy, o którym więcej się nasłuchałem. A jest zaledwie bardzo dobry, BB to za to najwyższa światowa półka, klimat, akcja, gra aktorska, scenariusz - wszystko na 6 w skali uczniowskich ocen.
Użytkownik Macmax edytował ten post 05.10.2011 - |15:22|
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
Napisano 05.10.2011 - |20:55|
bedzie sie dzialo!
Napisano 06.10.2011 - |13:30|
Napisano 06.10.2011 - |21:26|
Rozstawianie pionków i figur przed finałem, na który czekam z niecierpliwością.
Napisano 09.10.2011 - |15:08|
nic dodać nic ująć - fenomenalny serial, końcówka sezonu II i wydarzyło się tyle, że starczyłoby na kilka innych odcinków, Walter i jego całkowita przemiana, to już nie jest niedorajda życiowy, uczciwy do bólu człowiek to kiler z krwi i kości, bezwzględny i zimny, scena z dziewczyną Jessego była wstrząsająca, ale w tym serialu przeżyłem już tyle wstrząsów jak w żadnym innym, świetna jest narracja BB, aż mi żal jak się skończyło - 10/10.
P.S. Mam nadzieję, że w III i IV sezonie poziom jest utrzymany:)
Napisano 10.10.2011 - |08:38|
Kolejny megamocny odcinek. Jeśli się okaże że to Walt stoi za tym otruciem Brocka to biję pokłony dla scenarzystów.
Rozmowa Jessiego z Waltem po prostu brak słów. Normalnie nie mogłem wysiedzieć na miejscu. Ileż tam było dramatu i jak to wszystko zostało zagrane. Jednym słowem mistrzostwo.
No a ostatnia scena, tam to napięcie sięgnęło zenitu. Niestety bez wybuchu, a szkoda.
Normalnie nie mogę się doczekać co nam zaserwują w finale.
Napisano 10.10.2011 - |17:12|
Chyba nigdy nie byłem tak usatysfakcjonowany finałowymi odcinkami serialu.
Kolejny pomysł Walta tym razem zakończony sukcesem. Broń w końcu się Waltowi przydała.
Dziś nawet sekretarka Saula dała popis.
Oczywiście wyraz twarzy Gusa na końcu najlepszy.
Użytkownik Dinsdale edytował ten post 10.10.2011 - |17:44|
Napisano 10.10.2011 - |17:16|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Logowanie »