Skocz do zawartości

Zdjęcie

Breaking Bad

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
477 odpowiedzi w tym temacie

#221 the_foe

the_foe

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 276 postów
  • Miastodolnośląskie

Napisano 27.09.2011 - |19:08|

Walter zadarł z Gusem bo chronił jessiego kiedy ten wykradał mete a potem toczyl wojenki z dealarami Gusa. To Jessie spowodowal ten cały pasztet i Gus o tym pamieta i wie ze Jessie jest slabym ogniwem. Jedynym pwoodem proby zabica Waltera bylo to, ze miał slabosc do Pinkmana i nie chcial go wydac. Jesli Pinkman jest teraz takim cool pracownikiem to czemu Gus chce wyeliminowac Walta? Nie mialoby to sensu. Logiczne jest to, ze po usunieciu White'a Jessie bedzie latwy do odstzrelenia. Jak tylko ktos nauczy sie gotowac jak Pinkman.
  • 0
..::THE_FOE::..
foe (małpa) cinet (kropa) pl

#222 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 28.09.2011 - |10:18|

04x11
Genialny odcinek. Ten serial naprawdę podnosi poprzeczkę bardzo wysoko innym produkcjom. Niszczy aktualną konkurencję na każdym kroku mimo że początek był niemrawy i nie wzbudzał aż takich emocji jak to ma miejsce od kilku ostatnich odcinków.
Gus jest jednak mściwym sukin... i nie zapomina żadnej wyrządzonej sobie krzywdy. Scena spotkania z Hectorem w szpitalu podobnie jak to było w poprzednich odcinkach - mocna.
Nie było w tym odcinku ani jednego zbędnego momentu, wszystko ładnie się układa w całość. Świetne połączenie wątku Teda z główną akcją. No i ładnie też to wszystko zakończyli, twórcy błysnęli nam tu czarnym humorem.
No a końcówka mega mocna i podkreślająca jak bardzo Walt ma przerąbane.
Również sytuacja Hanka i jego żonki robi się nieciekawa.
Aż się boję co to będzie w kolejnych odcinkach, no i w finale. Może dojść do jakiejś istnej masakry.

Użytkownik johnass edytował ten post 28.09.2011 - |11:06|

• 0

#223 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 29.09.2011 - |14:43|

II.01-09
i to jest git serial, można go oglądać w nieskończoność, w ogóle mnie nie nudzi ani nie męczy. Postać Walta to majstersztyk aktorski, do tego cała akcja, toczona w nieśpiesznym tempie, klimatyczna muzyka i taki wyrazisty smutek szarości życia z ciężką chorobą. Zarazem jednak pokazuje też jasne strony takiego życia - nie dba się już praktycznie o nic, Walt staje się niezwykle odważny i jego produkcja mety dobiega do ilości hurtowych.
Dla mnie jeden z najlepszych seriali ever. (póki co)

Użytkownik Macmax edytował ten post 29.09.2011 - |14:44|

• 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#224 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 29.09.2011 - |14:59|

I tak już pozostanie. B)
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#225 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 29.09.2011 - |16:49|

Jak dojdziesz do końca to na pewno dodasz go do sygnatury w 1 linijce. ;)
  • 0

#226 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 29.09.2011 - |21:17|

4x11
Podpisuję się pod tym co napisał delta.
Myślę, że końcówkę sezonu "zgarnie" Jessie.
  • 0

#227 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 03.10.2011 - |15:59|

Pora na finał, który z pewnością wgniecie w fotel.

#228 Dinsdale

Dinsdale

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 317 postów

Napisano 03.10.2011 - |17:53|

:o
Spoiler

Po ostatnim niewiadomojakdobrym odcinku znowu niewiadomojakdobry.
  • 0

#229 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 03.10.2011 - |21:05|

4x12

Kolejny mocarny odcinek.
Nie wiem jak oni to robią ale normalnie każdy kolejny odcinek w tej drugiej połowie tego sezonu coraz bardziej wgniata w fotel i szczęka opadają coraz niżej a emocje sięgają zenitu.

Jak już robią odcinek, że wydaje się, że już lepszego nie da się zrobić to kolejnym udowadniają nam, że się da i znowu myślimy, że to ten najlepszy i wtedy emitują kolejny odcinek.
A przed nami finał, ostatni odcinek.
Po końcówce tego odcinka na parkingu z bombą aż boję się robić jakieś założenia i mieć oczekiwania co do tego ostatniego.
Oj pewnie będę musiał schodzić do piwnicy po swoją szczękę i przyda się też zwolnienie w pracy na podreperowanie nerwów.
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#230 the_foe

the_foe

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 276 postów
  • Miastodolnośląskie

Napisano 03.10.2011 - |22:57|

a co jak to Walt otruł dzieciaka?

edit:
obejrzalem jeszcze raz niektore sceny i widze, ze kiedy Walt kreci bronia, ta w koncu wskazuje na doniczkę z konwalia i widac, ze cos mu to mówi.... Konwalia jest trująca, objawy podobne do zatrucia rycyna, tyle ze rycyna jest smiertalna. Zatrucie konwalia rzadko...
Pytanie brzmi, tylko jak Walt zabral rycyne z paczki fajek Jessiego? Raczej nie widze szans by grubas byl takim magikiem by w tej szamotaninie zdolala mu to buchnac.

Użytkownik the_foe edytował ten post 03.10.2011 - |23:46|

• 3

#231 emot

emot

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 04.10.2011 - |00:28|

a co jak to Walt otruł dzieciaka?

edit:
obejrzalem jeszcze raz niektore sceny i widze, ze kiedy Walt kreci bronia, ta w koncu wskazuje na doniczkę z konwalia i widac, ze cos mu to mówi.... Konwalia jest trująca, objawy podobne do zatrucia rycyna, tyle ze rycyna jest smiertalna. Zatrucie konwalia rzadko...
Pytanie brzmi, tylko jak Walt zabral rycyne z paczki fajek Jessiego? Raczej nie widze szans by grubas byl takim magikiem by w tej szamotaninie zdolala mu to buchnac.

W życiu bym nie przypuszczał, że to konwalia i że może być trująca. W scenie, której gruby przeszukuje Jessiego wyraźnie widać, że gruby chowa rękę do kieszeni. Walter jest geniuszem.
  • 1

#232 the_foe

the_foe

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 276 postów
  • Miastodolnośląskie

Napisano 04.10.2011 - |01:24|

W życiu bym nie przypuszczał, że to konwalia i że może być trująca. W scenie, której gruby przeszukuje Jessiego wyraźnie widać, że gruby chowa rękę do kieszeni. Walter jest geniuszem.

jest niebezpieczna szczegolnie dla dzieci - kilka nasion moze zabić. wypita woda z flakonu gdzie byly konwalie u dziecka powoduje mocne zatrucie wymgajace hospitalizacji, ale w szpitalu nic mu nie grozi - zrobili mu na pewno plukanie zoladka i trzymaja pod repiratorem - bedzie zyl.

Jeszcze jedna poszlaka, ze to nie Gus - gdyby otrul dzieciaka rycyna to wsiadlby do samochodu bo przeciez wszytko szlo by wg planu, gdy jednak uslyszal o tym, ze Brock zostal otruty wzbudzilo to jego czujnosc.
  • 1

#233 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 05.10.2011 - |15:22|

II.11 Mandala
cymrean, już go dopisałem do pierwszej linijki w sygnaturze.
Absolutnie genialny odcinek, zaczął się od trzesięnia ziemi, a później było już tylko dramatyczniej, mroczniej i oglądało się z zapartym tchem, dla mnie serial lepszy niż Sons of Anarchy, o którym więcej się nasłuchałem. A jest zaledwie bardzo dobry, BB to za to najwyższa światowa półka, klimat, akcja, gra aktorska, scenariusz - wszystko na 6 w skali uczniowskich ocen.

Użytkownik Macmax edytował ten post 05.10.2011 - |15:22|

• 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural

#234 the_foe

the_foe

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 276 postów
  • Miastodolnośląskie

Napisano 05.10.2011 - |20:55|

bedzie sie dzialo!
  • 0

#235 no1special

no1special

Kapral

• Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 06.10.2011 - |13:30|

Oho. Zapowiada się świetny finał, jednak znając życie zapewne dostaniemy mega cliffhangera :)
  • 0

#236 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 06.10.2011 - |21:26|

4x12
Rozstawianie pionków i figur przed finałem, na który czekam z niecierpliwością.
  • 0

#237 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 09.10.2011 - |15:08|

II.12-13
nic dodać nic ująć - fenomenalny serial, końcówka sezonu II i wydarzyło się tyle, że starczyłoby na kilka innych odcinków, Walter i jego całkowita przemiana, to już nie jest niedorajda życiowy, uczciwy do bólu człowiek to kiler z krwi i kości, bezwzględny i zimny, scena z dziewczyną Jessego była wstrząsająca, ale w tym serialu przeżyłem już tyle wstrząsów jak w żadnym innym, świetna jest narracja BB, aż mi żal jak się skończyło - 10/10.
P.S. Mam nadzieję, że w III i IV sezonie poziom jest utrzymany:)
  • 0

#238 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 10.10.2011 - |08:38|

04x12
Kolejny megamocny odcinek. Jeśli się okaże że to Walt stoi za tym otruciem Brocka to biję pokłony dla scenarzystów.
Rozmowa Jessiego z Waltem po prostu brak słów. Normalnie nie mogłem wysiedzieć na miejscu. Ileż tam było dramatu i jak to wszystko zostało zagrane. Jednym słowem mistrzostwo.
No a ostatnia scena, tam to napięcie sięgnęło zenitu. Niestety bez wybuchu, a szkoda.
Normalnie nie mogę się doczekać co nam zaserwują w finale.
  • 0

#239 Dinsdale

Dinsdale

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 317 postów

Napisano 10.10.2011 - |17:12|

No i jestem po obejrzeniu finałowego odcinka.
Chyba nigdy nie byłem tak usatysfakcjonowany finałowymi odcinkami serialu. :) Są seriale dobre, bardzo dobre i jest Breaking Bad.
Kolejny pomysł Walta tym razem zakończony sukcesem. Broń w końcu się Waltowi przydała.

Dziś nawet sekretarka Saula dała popis.
Oczywiście wyraz twarzy Gusa na końcu najlepszy.

Użytkownik Dinsdale edytował ten post 10.10.2011 - |17:44|

• 0

#240 rasdel

rasdel

Orion-Tokra

• Orion-Tokra
  • 341 postów

Napisano 10.10.2011 - |17:16|

Perfekcja w każdym calu, co tu dużo mówić. Finał jak dla mnie 10/10. Ten sezon troszkę wolno (w moim odczuciu) się rozkręcał ale im bliżej ku końcowi tym było lepiej wręcz znakomicie.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych