Skocz do zawartości

Zdjęcie

The 4400

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
598 odpowiedzi w tym temacie

#221 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 10.05.2006 - |12:36|

DVDRIP sezonu 2 wyszedł kilka dni temu.

A co do sezonu 3 to:
The 4400 - S03E01 - The New World - 11-Jun-2006
The 4400 - S03E02 - Being Tom Baldwin - 18-Jun-2006
The 4400 - S03E03 - Gone - 25-Jun-2006
The 4400 - S03E04 - Gone (Part 2) - 02-Jul-2006
The 4400 - S03E05 - Graduation Day - 09-Jul-2006
The 4400 - S03E06 - ??? - 16-Jul-2006
The 4400 - S03E07 - ??? - 23-Jul-2006
The 4400 - S03E08 - ??? - 30-Jul-2006
The 4400 - S03E09 - ??? - 06-Aug-2006
The 4400 - S03E10 - ??? - 13-Aug-2006
The 4400 - S03E11 - ??? - 20-Aug-2006
The 4400 - S03E12 - ??? - 27-Aug-2006

S03E01 będzie podwójny tak jak był S02E01 :)
  • 0
Master of possimpible ;)

#222 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 10.05.2006 - |12:57|

O fajnie że chociaż the 4400 poleci w czerwcu bo teraz się kończy większośc seriali w maju i myslałem że nic nie poleci w czerwcu. Extra uwielbiam ten serial. :D
  • 0

#223 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 16.05.2006 - |21:01|

poczatek drugiego sezonu jeszcze ciekawy, ale potem imho poziom spada.
zaczelam sie gubic w tym wszystkim pod koniec...
no nic, moze zrozumiem cos wiecej, jak obejrze go po polsku :)

imho troche zbyt zakrecona historia o podrozy w czasie, moze nie bede mowic wiecej, zeby nie spojlerowac, :) ale do mnie to w ogole nie przemowilo...
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#224 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 16.05.2006 - |21:04|

spoilery? przecież 90% czytających ten tamat na tej stronie czeka już na 3 sezon :D

#225 moses

moses

Szeregowy

• Email
  • 2 postów

Napisano 06.06.2006 - |12:33|

No to mam pytanko ostatnio znalazlem ciekwego torrenta
The.4400.Special.Unlocking.The.Secrets.HDTV.XviD-TBS
Czy ktos wie co to moze być?? Pytam bo moze ktos juz to sciagnal...

Użytkownik moses edytował ten post 06.06.2006 - |12:38|

• 0

#226 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 06.06.2006 - |12:44|

moses to jest to http://sajfaj.net/sfn2.php?t=2007

#227 Nestirt

Nestirt

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 11.06.2006 - |21:26|

Ot, takie streszczenie najwazniejszych watkow z dwoch pierwszych sezonow, ogolny rys glownych bohaterow itp. - cos dla tych ktorzy sie jeszcze z serialem nie zetkneli lub chca sobie co nieco odswiezyc pamiec.
A na koncu krotki trailer trzeciego sezonu.
  • 0

#228 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 12.06.2006 - |08:00|

Oglądając ten film miałem nadzieję na większą ilość trailerów trzeciego sezonu. Nio niestety trochę się zawiodłem :(. Ale podsumowanko super. Szkoda, że nie robiątakich podsumowń w innych serialach.
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#229 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 12.06.2006 - |12:04|

panie i panowie, sezon 3 zaczał się wielkim hukiem:

wpier małe info, nie ściągajcie wersji CRiMSON, pierwsza jest nie pełna, druga ma dublujace się sceny...

a teraz o odcinki:

pokrecili bardziej niż BSG i rok skoku.

Lily nie żyje (a zastanawiałem się czemu spoilery o niej nic nie mówią, właściwie, to zabiją ją jej własna córka, ale jak, tego już wam nie zdradzę, zobaczcie sami..

Isabelle, włąściwie to Xmeni w jednym, ma wszystko, czyta w umysłach, kontoluje je, zdolność do gwałtownej regeneracji... i ... co jeszcze...

Richard, ma dylematy

Shawn, jeszcze większe

Nova Group, terroryzuje świat, po to by zaspokoić głód...

Ogólnie akcja, bardzo nawijała, zastanawiam się jak oni mogli tak nagle upchnąć tyle informacji do jednego odcinka? (ehh skrajne przeciwnieństwo Invasion :))

Co by tu jeszcze móc dodać na szybko? Może, hmm, sporo nowych twarzy Powracających, choć za pewne, większości już nie zobaczymy :/

#230 jesteMTu

jesteMTu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 47 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 12.06.2006 - |12:08|

wpier małe info, nie ściągajcie wersji CRiMSON, pierwsza jest nie pełna, druga ma dublujace się sceny...

To jest release innej grupy już dostępny, czy oglądałeś wersję CRiMSON ?
  • 0

#231 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 12.06.2006 - |12:18|

To jest release innej grupy już dostępny, czy oglądałeś wersję CRiMSON ?

oglądałem CRiMSONa, stąd wiem, żeby nie oglądać... NIe mam jeszcze innego
Ponoć, brakuje tam jakiś scen, choć ja myśle, ze tylko się dublują, ale lepiej poczkać na wersję PROPER, szczegółnie jeśli ktoś ma limity...

#232 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 12.06.2006 - |14:47|

OK, miałem na dysku to sobie obejrzałem (swoją drogą jak jutro obleję egzamin to będę dosyć niezadowolony ;)). No ale co do odcinka...

SPOILERY

Zakombinowali strasznie, jakoś na początku mi się za bardzo to nie podobało. Dalej już jednak coraz lepiej, radykałowie 4400 pokazali na co ich stać (zarówno w sensie pozytywnym jak i nie), a "mała" Iza koniec końców jednak przestraszyła się możliwej śmierci. Swoją drogą uważam, że ten środek by jej nie zabił, IMO było to jakieś placebo, albo środek podkręcający jej możliwości. Przy tej okazji należy sobie zadać pytanie kim jest ten doradca Shawna (muszę chyba gdzieś karteczkę z imionami sobie przykleić :] ), bo wydawałoby się, że pierwszym z brzegu człowieczkiem nie jest.

Iza to taki superwoman wśród Powracających, ale na razie widać, że dziecko w niej króluje. Może po śmierci matki (i przejęciu całych... sił witalnych, chyba można tak to określić) coś się ruszy... No i na razie aktorka mi się za bardzo nie podoba, chyba muszę się z nią opatrzyć ;)

Ogólnie po mocnej końcówce 2x13 (pamiętam tą "masakrę" w poście kwiatka :D ), teraz lekkie zwolnienie, ale nie ma co się temu dziwić, nagromadzenie wątków okropne, więc nie wsyzstko gra jak powinno.

PS. Na razie myślę, że ten CRiMSON nie ma brakujących scen, jakby odjąć czas tych zdublowanych scen to w sumie wyszedłby standardowy czas 2 odcinków.

Użytkownik _Neoo_ edytował ten post 12.06.2006 - |14:49|

• 0

->1019<-

#233 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 12.06.2006 - |19:57|

oglądałem CRiMSONa, stąd wiem, żeby nie oglądać... NIe mam jeszcze innego
Ponoć, brakuje tam jakiś scen, choć ja myśle, ze tylko się dublują, ale lepiej poczkać na wersję PROPER, szczegółnie jeśli ktoś ma limity...

Sa dwie wersje jak zauważyłeś. A wersja proper zawiera 2 odcinki 3.01 i 3.02. Co to znaczy?
  • 0

#234 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 12.06.2006 - |20:02|

jack są już trzy wersję :)

Crimson który zje...ł totalnie sprawę, najpierw wydał połowę odcinka, potem źle zrobił drugi, połaczył, złe synchro (ładnie zjechali go SAINTS)

teraz wyszło PROPER od SAINTS jest mniejsze 570mb, ściągam, mam nadzieje że będzie dobre.

a co do dwóch odcinków.

to pilot składa się z dwóch 3x01 i 3x02, ale w My (SajFaj i Hatak) przyjeliśmy, tak jak w poprzednich dwóch sezonach, zę pierwszy odcinek jest jeden. czyli podwójny 3x01, bo ma taki sam tytuł, nie ma przerwy w nim itd...

nie wiem czemu CRIMSON zróbił 2, tez powinien przyjąć 1, choć np na zachodzie, na siłe chcą zrobić numerację do 13 odcinka...

edit:
ale jeśli weźmiemy 13, wówczas 3x02 jest pustym numerem występującym po 3x01 i razem z nim....

Użytkownik Toudi edytował ten post 12.06.2006 - |20:03|

#235 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 12.06.2006 - |20:08|

To co zciągać. Ciekawy jestem do jakiego odcinka są robione tłumaczenia. Chyba poczekam i wtedy zciągnę.
  • 0

#236 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 12.06.2006 - |20:14|

Ale SAiNTS pojechał swoich poprzedników :D Normalnie piękny pliczek nfo :D

Co do mniejszego rozmiaru, to nie martwić się tym, grupa nie chciała bezsensowanie rozdymać pliku tak, żeby miał te 700 MB. Dużo mało jasnych scen, nie było z czego zrobić normalnego rozmiaru.

EDIT: A tłumaczenie będzie do SAiNTS.

Użytkownik _Neoo_ edytował ten post 12.06.2006 - |20:14|

• 0

->1019<-

#237 Gość_jooboo_*

Gość_jooboo_*
  • Gość

Napisano 13.06.2006 - |03:32|

3x01-02
8,5
Odcinek (odcinki?) dobry, ale nie jakiś rewelacyjny. Nie podoba mi się, że:
» Click to show Spoiler - click again to hide... «

Ogólnie historia się rozwija, ale też skręca w pewnym dość niepokojącym kierunku. Może się mylę, ale zapowiada się, że dostaniemy w 3-cim sezonie takich jakby X-MENów w wersji serialowej. Wojna 4400 z "normalsami" może łatwo przerodzić się w serię głupawych epizodzików o kolejnej bitwie superludzi z resztą świata i serial straci klimat. Obym się mylił. Ogólnie jest nieźle, ale mogłoby być lepiej. Na koniec jeden DUŻY plus - Isabel. Naprawdę jest na co popatrzeć :hyhy: .
  • 0

#238 mortis4321

mortis4321

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 139 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 13.06.2006 - |10:14|

Ja jestem zawiedziony tymi dwoma odcinkami, w sumie to po koncowce 2 sezonu (a zwlaszcza po slowach, ktore powiedziala Maia, ze wojna dopiero sie rozpoczela) spodziewalem sie podkrecenia tempa a w calym odcinku jest budowane napiecie, ze niby ma sie wydarzyc cos wielkiego a tu nic. Nie wspominajac, ze watek Coliera nie zostal wogole poruszony, usmiercenie Lilly oraz pominiecie roli Isabel w tym wszystkim (mogli chociaz oruszyc ten temat zeby troche smaku narobic).
Ogilnie slabo, i jakos wcale nie mam jakiegos wielkiego cisnienia aby kolejny odcinek obejzec (oczywscie obejze, ale nie spedza mi snu z powiek czekanie na niego :) ), mam tylko nadzieje, ze w nastepnym odcinku cos sie juz "ruszy".
I nie chodzi mi o jakies tam efekty bo wiadomo, ze to nie jest tego typu serial (nie ten budzet), ale o sama historie, co? jak? dlaczego? po co? (chodzi mi oczywiscie o samych 4400 i ich role w "naszym" swiecie).
  • 0

#239 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 14.06.2006 - |01:22|

Myślę, że serial ruszył dość mocno z kopyta. Niestety podejrzewam, że teraz zacznie zwalniać i ruszy ponownie w okolicy 3-4 ostatnich odcinków. Obym się mylił.
Zirytowało mnie jak ten koleś 2 razy przeżył dość konkretne ataki/ zamachy, bo wygląda to teraz, że Isabelle przynim to pryszcz.

Wątków jest sporo i trudno dziś spekulować dokąd to zmierza. Nieprawda, że jak ktoś wspomniał nie ruszono Colliera, bo widać było jego zdjęcie i jego postać niedwuznacznie się przewijała w tle...

Niewątpliwie Maia zagra tu jeszcze szalenie ważną rolę, ale to raczej pod koniec serialu. Isabelle niby atrakcyjna, ale mogło być też ciut lepiej wg mnie. No i z tą nieśmiertelnością to wg mnie lekkie przegięcie pały, a chwilami czułem się jakbym oglądał patrząc na Izkę motyw z Point Pleasant - wcielony szatan i zło walczące z dobrocią i własnym przeznaczeniem w samym sobie czyli w ciele człowieka. Szkoda mi tylko Liby bo ona była wdzięcznym akcentem w serialu.

No i wreszcie było co obejrzeć w czerwcu.
  • 0

#240 Old Death

Old Death

Szeregowy

• Użytkownik
  • 43 postów

Napisano 15.06.2006 - |08:31|

Wiadomo może ile będzie jeszcze sezonów?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych