Skocz do zawartości

Zdjęcie

NIE BÓJ SIĘ ZAPYTAĆ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
764 odpowiedzi w tym temacie

#221 Cholek

Cholek

Sokole Oko

• VIP
  • 494 postów
  • MiastoGrudziądz / Doncaster

Napisano 23.04.2005 - |12:34|

w ostatnią sobote widziałem odcinek z pierwszej albo drugiej seri byłto odcinek w ktorym Teal'c był sądzony za zabicie kogos na tej planeci jak jeszcze był przybocznym

Witam, zapewne chodzi o odcinek 1x15 The Cor-ai.

Pozdrawiam.

Użytkownik SGTokar edytował ten post 19.01.2007 - |13:54|

• 0
Name:Cholek
Height/Weight:Unknown
Last seen:Wojnówko 2007, Poland
Whereabouts: Duty on Deadalus, Mission to England

Member of SG-NORTH TEAM?

#222 Garil

Garil

Szeregowy

• Użytkownik
  • 39 postów
  • MiastoGdynia\Trojmiasto

Napisano 25.04.2005 - |10:51|

Siemanko :D Mam takie pytanie bo niedawno kupilem se wypalare DVD i zapytuje sie jakiego programu moge uzyc aby zgrac serial(SG1 :D :D) na plytka aby posiadal napisy i odtwarzal sie na zwyczajnym odtwarzaczu DVD dziaki za odpowiedz pozdrawiam :D

Ps. Kitana Dzieki za Stargate :D
  • 0

#223 Wróbel

Wróbel

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 10.05.2005 - |22:34|

Stargate Atlantis Rising znalazłem takie cos w sieci nie wiecie co to jest
  • 0

#224 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 10.05.2005 - |22:43|

Pierwsze 2 odcinki SGA, zobacz na głownym forum w StarGate-Atlantis, Tam jest wszsytko i wiecej,
W ogóle to drugi serial po SG1

Użytkownik Toudi edytował ten post 10.05.2005 - |22:44|

#225 BII

BII

Szeregowy

• Email
  • 9 postów

Napisano 11.05.2005 - |11:19|

Witam wiem ze off top i moze gdzies juz to bylo ale meci mnie caly czas jedna rzecz:

Co to byl za statek i kogo w odcinku w ktorym Carter zostaje sama na Prometeuszu (Reszta zalogi trafia na obcy statek) i zaczyna hmmm rozmawiac z tym wielki obłokiem gazowym ^^w ktorym sie znajduje.

Post przeniesiono we właściwe miejsce. Pozdrawiam - Katharn

Użytkownik Katharn edytował ten post 11.05.2005 - |13:20|

• 0

#226 Cholek

Cholek

Sokole Oko

• VIP
  • 494 postów
  • MiastoGrudziądz / Doncaster

Napisano 11.05.2005 - |13:35|

Co to byl za statek i kogo w odcinku w ktorym Carter zostaje sama na Prometeuszu

Podpowiem tylko, że chodzi ci o odcinek 7x13 Grace.

Pozdrawiam.
  • 0
Name:Cholek
Height/Weight:Unknown
Last seen:Wojnówko 2007, Poland
Whereabouts: Duty on Deadalus, Mission to England

Member of SG-NORTH TEAM?

#227 BII

BII

Szeregowy

• Email
  • 9 postów

Napisano 11.05.2005 - |14:31|

Podpowiem tylko, że chodzi ci o odcinek 7x13 Grace.

Pozdrawiam.

Wyświetl post

O Dokładnie tylko co to za statek kosmiczny i skąd sie wzial,
Bo nie moge sobie przypomienc aby cos z tym statkiem ( rasa) było zwiazane
oprocz tego ze mieli technologie jak Azgard ( teleportacja) za duzo o nich nie ma .
  • 0

#228 Zarathos

Zarathos

Kapral

• Użytkownik
  • 241 postów
  • MiastoGrudziądz

Napisano 12.05.2005 - |21:06|

Ja mam pytania :)

Jestem calkowici nieoswiecony w kwestii SG wiec sie nie smiac nawet jak beda glupie, a potrzebuje paru informacji do mojego fan fica.

1) Jaki jest poziom technologicznych tych calych starozytnych i jakie maja "mozliwosci" mentalne, paranormalne i jakie tam jeszcze? Widzialem gdzies kiedys te swietliki z antarktydy, bron niszczaca niezniszczalne (sic!) pajeczaki z lego, i... no wlasnie to wszystko. Wiem ze zrobili sie istotami z "energii", moga sie przenosic z miejsca na miejsce i wywolywac burze.
I jaki jest ich poziom w porownaniu np do tych dzieciakow z galeziami na glowie (Noxowie chyba) i Asgardczykow?

2) Byl taki odcinek z piramida majow i quetcacoatlem (no to akurat strzelilem) - taka krysztalowa czaszka. I obcym ktory wygladal jak przerosnieta wersja Vorlona (duzy, bialy, swiecil) - kim oni sa i co potrafia?? Poza budowaniem czaszek zmieniajacych faze ludzi przez nia napromieniowanych i przenoszeniu ich gdzie indziej.

3) Asgardczycy - czytalem na jekiejs stronie, ze sa tak madrzy, ze potrzebowali glupich ludzi zeby za nich mysleli i wymyslili prosty sposob pokonania replikatorow. Na jakim poziomie jest technologia Asgardu?? Znaja antymaterie (z tego co wiem, replikatory nie uzywaja pol oslonnych wiec antymateria powinna cudakow zalatwic)?? I czy ich transportery dzialaja tylko w prostej linii, czy mga tez dzialac poza "horyzontem"?

4) Noxowie - potrafia siebie i innych ukrywac - to naturalna zdolnosc, czy jakas technologia?

5) Dlaczego Tollanczycy nie poprosili Asgardczykow o pomoc jak im guldowie planete niszczyli (albo wczesniej)?? Nie lubili sie?

6) Czy powiedziano kiedys co sie stalo z Tollnczykami??

7) Jak stala wojna Asgardu z pajeczakami w czasie gdy tollanczycy zostali odparowani??

8) Czy sa jeszcze jakies rasy pza Furlingami, tymi od czaszek o ktorych nic nie wiadomo. I czy sa rasy bedace na poziomie technologicznym tollan albo wyzej?? A jak tak to co to za jedni i w jakim odcinku mozna ich obejrzec??

Chyba wszystko :D Z gory dziekuje za cierpliwosc i odpowiedzi.
  • 0
I Kruk wcale nie odlata, jakby myślał siedzieć lata
Na Pallady biuście przy drzwiach, pośród dwóch kamiennych króż,
Krwawo lśni mu wzrok ponury, jak u diabła, spod rzęs chmury;
Światło lampy rzuca z góry jego cień na pokój wzdłuż,
A ma dusza z tego cienia, co komnatę zaległ wzdłuż,
Nie powstanie - nigdy już!

#229 Petronius

Petronius

Starszy szeregowy

• Email
  • 92 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 12.05.2005 - |21:32|

Kurczę, zadajesz bardzo szczegółowe pytania. Na większość nie ma chyba konkretnej odpowiedzi. To co ja wiem to:
1) Oprócz tego, co napisałeś, Pradawnym udało się skonstruować maszynę czasu i miasto-statek kosmiczny. Porównanie ich do Nox jest trudne, dlatego że o Nox dosyć mało wiemy. Na mój gust, Pradawni byli ekspansywni, a Nox - skryci. Obie razy rozwinęły umiejętności pchające ich w tych kierunkach.
2) Wiele o tych obcych nie wiadomo. Większość to spekulacje. Fakt, że są wrogami Goa'uld wydaje się teraz być mniej znaczący.
...
4) Maskowanie to raczej naturalna zdolność Nox, o ile dobrze pamiętam.
5) Może Tollanie prosili, ale należy pamiętać, że ochrona zapewniana przez Asgard innym planetom była politycznym blefem. Mieli już spore problemy z replikatorami.
6) Jedyne co wiadomo o Tollanach, to że byli atakowani i ślad po nich zaginął, a wrota zostały najpewniej zniszczone lub pogrzebane. W praktyce oznacza to ich śmierć w serialu, ale zostawia furtkę na powrót, jakby co. Tak jest najbezpieczniej dla scenariusza.
  • 0
Crede, quad habes, et habes

#230 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 12.05.2005 - |21:43|

6) Jedyne co wiadomo o Tollanach, to że byli atakowani i ślad po nich zaginął, a wrota zostały najpewniej zniszczone lub pogrzebane. W praktyce oznacza to ich śmierć w serialu, ale zostawia furtkę na powrót, jakby co. Tak jest najbezpieczniej dla scenariusza.

Wyświetl post

Na pewno nie jest to ich śmierć w serialu, nalezy pamiętać, że planeta na której osiedli nie miała wrót, i że sami sobie je zbudowali (z pomocą Noxów). Więc jeśli są jacyć niedobitkowe tej rasy to na pewno jeszcze powrócą.

3 (niepełna) Asgard nigdy nie znał prochu, i to właśnie zapewniło zgubę (za mocne słowo, bardziej spowolniło) replikatory. Replikatory znały cała wiedzę Asgardu, i wszystkie chwyty jakie mogli zostosować (identyczna adaptacja jak u Borg :) )
Ziemianie natomiast dzięki swej "prymitywnej" taktyce i bronii zdołali odeprzeć atak Replikatór. I tu znowu pokazane jest ze ołów jest mocniejscy jest od energi :)

4 Myślę że kamuflarz Noxów jest wynikiem ich wiedzy, a nie naturalnej zdolności.

#231 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów
  • MiastoWarszawa / Częstochowa

Napisano 12.05.2005 - |22:47|

Ja mam pytania :)

2) Byl taki odcinek z piramida majow i quetcacoatlem (no to akurat strzelilem) - taka krysztalowa czaszka. I obcym ktory wygladal jak przerosnieta wersja Vorlona (duzy, bialy, swiecil) - kim oni sa i co potrafia?? Poza budowaniem czaszek zmieniajacych faze ludzi przez nia napromieniowanych i przenoszeniu ich gdzie indziej.

Wyświetl post

Tu akurat pomyliłeś odcinki

Ten obcy który skojarzył Ci się z Vorlonem to właśnie Pradawny - na podstawie opisu wnioskuję iż była to OmaDesala (takie białe coś latajace w powietrzu, białe macki itp :D)

Natomiast obcy od kryształowej czaszki to Giganci zamieszkujący olbrzymią piramidę na P7X-377 (odc 3x21). Nie wiemy o nich nic poza tym. że są wrogami Goa'uldów i że został z nimi dziadek Daniela by dokonac wymiany informacji (podzielić się wiedzą) oraz to że jeden z nich zwie się Quetlezcoatl.

Użytkownik Katharn edytował ten post 12.05.2005 - |22:48|

Gdybym mial niebios haftowane szaty,
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...

#232 BII

BII

Szeregowy

• Email
  • 9 postów

Napisano 13.05.2005 - |10:37|

Hmmm widze ze wbiłem klina z tym statkiem z odcinka 713 "Grace" gdyz nikt o nim nic nie wie. Przypomina troche statek romulanski z seri ST, ale co to do cholery jest za rasa O_o spac to mi nie daje po nocach ^^

Użytkownik BII edytował ten post 13.05.2005 - |11:13|

• 0

#233 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 13.05.2005 - |10:44|

Hmmm widze z ewbiłem klina z tym statkiem z odcinka 713 "Grace" gdyz nikt o nim nic nie wie

Wyświetl post

Żadnego klina, po prostu o nim nie ma ŻADNYCH informacji, które byłyby przedstawione s erialu. Spoza serialu zreztą też nie ma.
  • 0

->1019<-

#234 Zarathos

Zarathos

Kapral

• Użytkownik
  • 241 postów
  • MiastoGrudziądz

Napisano 13.05.2005 - |17:00|

Mam jeszcze dwa pytania

1) Czy jest jakis wzor imion dla obcych (obcych obcych a nie kolejnych przesiedlencow ludzkich) - ci od piramid to bogowie poludniowo-amerykanscy, asgardczycy to polnoc europy, guldowie chiny, poludnie europy i egipt. starozytni i nox to nie wiem a reszta obcych?? (duzo ich nie bylo, ale zawsze :D)

2) Jakie odcinki warto obejrzec, zeby dowiedziec sie czegos o walkach w kosmosie, taktyce, technologii etc - glownie guldow, ale reszta ras tez mile widziana. mam sezony od 1 do 7 i troche 8.
  • 0

#235 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów
  • MiastoWarszawa / Częstochowa

Napisano 13.05.2005 - |18:18|

2) Jakie odcinki warto obejrzec, zeby dowiedziec sie czegos o walkach w kosmosie, taktyce, technologii etc - glownie guldow, ale reszta ras tez mile widziana. mam sezony od 1 do 7 i troche 8.

Wyświetl post

Może zabrzmi to bardzo boleśnie - ale najlepiej obejrzeć wszystko po kolei - wtedy będziesz miał dobre pojęcie o sposobach zachowań Gauldow i innych ras. :D
Gdybym mial niebios haftowane szaty,
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...

#236 marcinssdd

marcinssdd

Plutonowy

• Email
  • 496 postów
  • MiastoJawornik

Napisano 13.05.2005 - |18:45|

Mam jeszcze dwa pytania

1) Czy jest jakis wzor..

Wyświetl post

A czy musi takowy istnieć?
Zupełnie nie jest to wymagane, a nazwy i imiona nie zaczerpnięte z różnych mitologii ziemskich są najczęściej efektem pracy scenarzystów, producentów itd.
  • 0

Zapraszam do obejrzenia moich zdjęć: digart.pl
Dołączona grafika

#237 Zarathos

Zarathos

Kapral

• Użytkownik
  • 241 postów
  • MiastoGrudziądz

Napisano 13.05.2005 - |18:47|

widzialem calosc jak bylem modszy :) na pro7, potem na sat1 i paru innych niemieckich tv, nawet kiedys chyba na jakims polskim kanale puszczali. wiec ogolnie rzecz biorac mam pojecie o co chodzi :) I pewnie calosc ogladne... odcine dziennie, 8 sezowno po 20-pare odcinkow za rok zaczne pisac druga czesc mitow :P

dlatego sie pytam o odcinki z "praniem sie" - reszte z czasem, powolutku obejrze :)
  • 0

#238 tomry

tomry

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 30.05.2005 - |12:19|

Czy ktos moze mi powiedziec co to jest "Stargate Infinity" ?? Napisy do odcinkow są na stronie

Użytkownik SGTokar edytował ten post 19.01.2007 - |13:59|

• 0

#239 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 30.05.2005 - |12:41|

Look around you :>

http://forum.gwrota....p?showtopic=453
http://gwrota.com/po.../page.php?id=70 (trzecia pozycja od góry)

Użytkownik SGTokar edytował ten post 19.01.2007 - |13:59|

Log65: Happy camper

#240 q84

q84

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 31.05.2005 - |06:42|

Witam!
Od jakiegos czasu poszukuje w sieci informacji na temat gry StarGate.

Moje pytanie brzmi czi istnieje jaka kolwiek gra oficjalna SG????

Pozdrawiam
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych