Skocz do zawartości

Zdjęcie

Californication

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
295 odpowiedzi w tym temacie

#221 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 15.12.2009 - |21:19|

Ale w innym kontekście. Wtedy dowiedział się, że spał z nieletnią. Niektóre pytania i wnioski wskazują na to, że chyba niektórzy nieuważnie oglądają ten serial...

#222 suluf

suluf

Szeregowy

• Użytkownik
  • 37 postów
  • MiastoMieszkanie

Napisano 15.12.2009 - |21:21|

Nie wiedziała o tym, blisko odkrycia w czasie ślubu, ale Mia dała sobie spokój i w 2 sezonie i Lew Ashby wziął to na siebie
  • 0

#223 Gawith

Gawith

Szeregowy

• Użytkownik
  • 62 postów
  • MiastoPosen

Napisano 15.12.2009 - |21:57|

za czynną napaść na oficera policji?

To mu mogą dołożyć, ale przyjechali z innego powodu. Albo Paul zwyczajnie oskarżył go o napaść, albo pójdą na całość i aresztują Hanka za Mię.

albo tylko zobaczyli szarpaninę i podjechali (tam w hollywodzie się roi od szkieł),a zakuli dopiero jak przysolił policjantowi. W dodatku czarnemu, za co się dostaje dodatkowe dwa lata.
  • 0

#224 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 15.12.2009 - |22:17|

Nie przysolił mu, tylko chciał - gość zrobił unik. Ale raczej szukasz piątego dna...

#225 Gawith

Gawith

Szeregowy

• Użytkownik
  • 62 postów
  • MiastoPosen

Napisano 15.12.2009 - |22:52|

Nie przysolił mu, tylko chciał - gość zrobił unik. Ale raczej szukasz piątego dna...

Nieważne, zamachniesz się na glinę - wnętrze suki wita. Proste jak ciastko.
A wy myślicie, że Mia go podkablowała i to był taki Polanski-Bust-Stajl? Jeśli tak, to słaba ona, ta wolta.
  • 0

#226 suluf

suluf

Szeregowy

• Użytkownik
  • 37 postów
  • MiastoMieszkanie

Napisano 15.12.2009 - |23:19|

A wy myślicie, że Mia go podkablowała

Litości, przecież dopiero co pobił się z jej managerem, więc manager go oskarżył i nasłał policję.
  • 0

#227 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 16.12.2009 - |10:00|

Strasznie dziwnie się oglądało ten odcinek. Kręcony jakby film, uczucie jakby to był ostatni odcinek serialu.
Świetne ujęcia na basenie. A ja mam nadzieję, że jak Hank wyjdzie z pierdla, to trochę czasu minie, bo to może trochę namieszać.
  • 0

#228 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 16.12.2009 - |15:51|

Polański i wszystko jasne.

Na 100% pociągną ten wątek czyli seksu z osobą kwalifikującą się na gwałt z urzędu.
Kolejne wynaturzenie poprawności politycznej nie mające nic wspólnego z rzeczywistością.

Jak na razie w tym sezonie mamy niezaprzeczalny nr1 czyli Sons of Anarchy i potem wielką trójkę czyli Californication, Supernatural i Dexter.
Mimo końcówki i familijnego klimatu stawiam na C jako nr2 i tylko SN może go zwalić przegonić.
No chyba że być Big Love błysnął :D
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#229 AndrevLG

AndrevLG

Szeregowy

• Użytkownik
  • 56 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 02.01.2010 - |15:23|

O ile 2 poprzednie sezonu jakos bez serce oglądałem, to ten autentycznie mi sie podobał.

Co to za nutka leci podczas kłotni Hanka z Karen?
  • 0

#230 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 11.04.2010 - |13:56|

Dwa pierwsze sezony genialne zaskakujące świetnymi pomysłami podane lekko i przyjemnie. Zacząłem oglądać 3 sezon i narazie mam mieszane uczucia, niby jest dobrze, ale trochę przebija nastrój doliniasty, smutny że życie takie jakie prowadzi Hank na dłuższą metę jest po prostu żałosne.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#231 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 08.06.2010 - |20:28|

Od 13 czerwca 3 sezon serialu "Californication" będzie można oglądać na TVN! Emisja w każdą niedzielę po północy... Pierwszy odcinek równo o północy 00:00.
  • 0

#232 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 09.06.2010 - |08:52|

Kolejna rewelacyjna godzina w TVN, to już kolejny serial, który poprzez tak idiotyczną godzinę będzie miał znikomą widownię.
Co do serialu obejrzałem wczoraj 6 odcinek i niestety był to chyba pierwszy odcinek Californication, który był po prostu nudny. Owszem to nie była totalna nuda w jak niektórych serialach, ale jak na doskonały poziom do tej pory było słabo, przeklinająca Karen, Hank jakiś taki bezbarwny, no i para Runkle i smerfetka - zbyt już przerysowana.
7 odcinek odrobinę lepszy, ciekawa sytuacja Hank kontra 3 laski i ta czwarta - Karen, ale to już wszystko gdzieś wcześniej było. 7/10.
Ale to i tak mój jeden z najlepszych seriali jakie kiedykolwiek oglądałem.
To zdanie powyżej w pełni potwierdza odcinek 8 - genialny, prześmieszny, cudo!~ 10/10
9 już trochę gorzej, ale w dalszym ciągu bardzo wysoki poziom. 8,5/10.
10 nawet całkiem dobry, natomiast 11 mnie rozczarował jakoś te przebrania w żołnierzy z minionych epok, pojedynek na pistolety, mało śmieszny Bates - 7/10.
Czas na finałowy odcinek.

Użytkownik Macmax edytował ten post 06.07.2010 - |12:24|

• 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural

#233 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 07.07.2010 - |09:55|

Finał podsumuję osobnym postem, smutny odcinek, ale zakończony idealną sytuacją do wykorzystania w kolejnym sezonie. Tak jak cały sezon III, tak i ostatni odcinek wyraźnie pokazał jak w gruncie rzeczy smutne i przygnębiające jest życie Hanka, kiepskie relacje z żoną, oddalenie się od córki, brak uporządkowania i regularności w życiu. To wszystko doprowadziło go do prawdziwego dramatu, praktycznie stanął na krawędzi życia. Cały sezon uważam za naprawdę świetny, choć gorszy niż 1 i 2. Ale to bezapelacyjnie jeden z moich ulubionych seriali.
  • 0

#234 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 12.07.2010 - |19:36|

No to sobie poczekamy. Showtime przesunęło premierę Californication z września na styczeń 2011.
  • 0

#235 boscorelli

boscorelli

Redakcja GHN

• VIP
  • 264 postów
  • MiastoBielsko-Biała/Ustroń

Napisano 15.07.2010 - |00:37|

Wytrzymamy "Weeds" skończy się w końcówce Listopada, później finał "Dextera" i co mamy Styczeń z "Californication".
  • 0

#236 Lcsh

Lcsh

Szeregowy

• Użytkownik
  • 55 postów

Napisano 13.08.2010 - |13:58|

Showtime tym serialem sie dosc neizle popisalo. 2 pierwsze sezony cud miod, choc z 3 sezonem jak dla mnei bylo troche gorzej. Przede wszystkim dalosie zauwazyc, ze motyw szkoly dzialal ale takdo polowy sezonu, pozniej wydawalsie byc dosc naciagany. Dotego taniby szermierka miedzy Hankiem a profesorem, niebardzo do mnie trafilo. Natomiast gorzki final byl milym zaskoczeniem, i pewnego rodzaju odmiana. Szkoda ze trzeba czekac az do przyszlego roku na ten serial, ale jednak uwazam ze warto. Zdecydowanie warto.
  • 0
Mistrz: The Sopranos, Tell me you love me, The Wire, Oz
Bardzo dobre: Carnivale, Deadwood, Six Feet Under
Przyzwoite:Apparitions, Jericho, My Name is Earl, Odwroceni,
Ok, ale: Day Break, Happy Town, Heroes, Numb3rs, The Pacific, Prison Break, Twin Peaks

#237 Metalfish

Metalfish

Plutonowy

• Użytkownik
  • 406 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 17.08.2010 - |21:31|

3 sezon świetny! O wiele lepszy od przecenianego według mnie drugiego. Ostatnio dopiero niemal w całości oglądałem. Wątki Charliego prześmieszne. Zwłaszcza wszelkie akcje (pomimo swej obrzydliwości) z Sue Colini. Uśmiałem się prawie do łez. :D Pomysł z zrobieniem z Hanka nauczyciela rzeczywiście dobry i odpowiednio poprowadzony czego kulminacją był odcinek w którym każde kolejne otwarcie drzwi podnosiło napięcie i powodowało większy uśmiech na twarzy. :)Dobrze też, że większość czasu Karen byłą nieobecna, a pojawiała się faktycznie tylko wtedy kiedy była taka potrzeba. Zakończenie też bardzo dobre i daje szanse na jakieś dalsze rozwinięcie tego serialu. Chociaż obawiam się, że może się on już powoli wypalać.
  • 0
...and Justice for All!

#238 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 17.08.2010 - |22:12|

Metalfish, oficjalnie to serial przesunęli, bo Showtime stwierdziło, że Californication jest w stanie utrzymać się samemu bez pomocy Dextera i teraz Californication ma pomagać nowemu serialowi. Nieoficjalnie mówi się o tym, że twórca poprosił o więcej czasu na pisanie scenariuszy do potencjalnego 5-ego sezonu. Californication nie wydaje się serialem z potencjałem na dłuższą metę więc wydaje się to zrozumiałe. Oby nie wpadł on na ten pomysł po potencjalnie gorszym 4-tym.
  • 0

#239 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 29.08.2010 - |23:50|

No Ja skończyłem właśnie oglądać 3 sezon CALIFORNICATION (na TVN, przed chwilą skończył się ostatni odcinek)... i co tu powiedzieć. Sezon był super, nie tak jak poprzednie, ale nie ważne. Końcówka ostatniego odcinka po prostu wgniotła mnie w fotel!!! Z niecierpliwością czekam na 4 sezon!!!
  • 0

#240 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 17.11.2010 - |21:12|

zapowiedź sezonu 4
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych