Skocz do zawartości

Zdjęcie

Seriale na DVD i Blu-ray

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3851 odpowiedzi w tym temacie

#2361 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 15.09.2009 - |20:40|

To czemu TiM twierdził, że już wydali? :blink:

Chyba niedługo dostaniemy "Dynastię Tudorów" - sezon 3 (wiem, że to w przyszłym roku, ale zawsze fajnie wiedzieć, na co kasę odkładać) :lol:

http://www.filmcity....emplatesDir=dvd

Użytkownik Inuki edytował ten post 15.09.2009 - |20:41|

• 0

#2362 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 16.09.2009 - |18:45|

To czemu TiM twierdził, że już wydali? :blink:

Chyba niedługo dostaniemy "Dynastię Tudorów" - sezon 3 (wiem, że to w przyszłym roku, ale zawsze fajnie wiedzieć, na co kasę odkładać) :lol:

Czesi pojechali po bandzie. Premiera za rok, mało tego okładka z sezonu drugiego. Ale miło wiedzieć że planują wydać u nas.
  • 0

#2363 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 16.09.2009 - |20:44|

Na tvshowsondvd.com pojawiło się info, że prawdopodobnie w USA niedługo trafi na półki 3 i za razem ostatni sezon Kyle XY i że to wydanie będzie zawierało jakiegoś rodzaju zamknięcie serialu, które nie było emitowane normalnie w TV.

Tak sobie myślę, że pewnie albo jakieś extended finale albo może coś w stylu końcowego webisoda :) DObre i to :D
  • 0
Dołączona grafika

#2364 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 16.09.2009 - |21:09|

Tak sobie myślę, że pewnie albo jakieś extended finale albo może coś w stylu końcowego webisoda :) DObre i to :D

Pamiętam jak czekałem na extended season finale z wydania DVD S1. Myślałem, że dadzą jakieś odpowiedzi, czy coś, okaże się coś wiecej kim jest Kyle, a wyszło na to, że dodali 15-sekundową scenę jak rodzinka Tragerów (czy jak tam się oni zwali) wychodzi z domu i macha Kyle'owi na do widzenia.
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#2365 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 17.09.2009 - |05:42|

No tak, extended finale S1 to w sumie nic nie wnosiło, ale 1. tam nie było takiej potrzeby, żeby aż tak coś rozszerzać, skoro był s2; 2. tam to było nazwane extended finale, a tu użyto sformułowania "mini wrap-up" i w tym przypadku to i tak wszelkie mini nie pozbiera tego burdelu po finale S3, ale lepszy rydz niż nic :D Obaczymy

Dobrze, że w ogóle się wzięli za te DVD, bo niedawno nawet rozmawiałam na ten temat, że stoją sobie samotnie dwa sezony, a o trzecim cisza...
  • 0
Dołączona grafika

#2366 baku

baku

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 552 postów

Napisano 17.09.2009 - |06:07|

Wiadomo coś może o wydaniu serialu Eleventh Hour na DVD? Wprawdzie serial anulowano, ale oglądalność miał wysoką i pewnie sporo ludzi kupiłoby płytki.
  • 0

#2367 mffk

mffk

Kapral

• Użytkownik
  • 195 postów

Napisano 17.09.2009 - |09:15|

I kolejne wydanie Przyjaciół :

http://www.galapagos.../film-5406.html
  • 0

#2368 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 17.09.2009 - |09:20|

Spadłem z krzesła...

Oni są dobrzy w oferowaniu tego samego od lat w różnych pudełkach.
  • 0
Dołączona grafika

#2369 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 17.09.2009 - |10:10|

Oni są dobrzy w oferowaniu tego samego od lat w różnych pudełkach.

LOL a tymczasem w UK wychodzi właśnie wersja uncut i do tego W KOŃCU na 1 stronnych płytkach + nowe dodatki. :)
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#2370 M@rtinez

M@rtinez

Szeregowy

• Użytkownik
  • 36 postów
  • MiastoElbląg

Napisano 17.09.2009 - |13:51|

Witam forumowiczów

jakiś czas nie byłem na bieżąco, zwracam się z pytaniem ... może ktoś wie
czy w ogóle ktoś wyda
- 3 sezon Millennium
- dalsze sezony Buffy
i kiedy będzie zapowiadany Battlestar Galactica odłożyłem kopkę pieniążków a tu kicha ...

a może ktoś zna kraj Europejski gdzie można kupić te seriale z polskimi napisami
  • 0

#2371 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 17.09.2009 - |18:45|

Jak dla mnie, to ta nowa edycja "Przyjaciół" będzie w wersji UNCUT. Zobaczcie na spis dodatków sezonu 3; mamy w nich rozszerzone wersje odcinków. W dodatku dźwięk jest w DD 5.0, więc to nie będą te same płyty, które sprzedawali do tej pory

http://www.galapagos.../film-5408.html
  • 0

#2372 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 17.09.2009 - |19:24|

Hm raz piszą, w poprzednim linku, że płyty są 2 stronne (sezon 1) a teraz, że 1 stronne (sezon 3) czyli dopóki to nie stanie na półce w sklepie to nie wiadomo co wydadzą.
Nawet nie wiadomo jak będą skonstruowane rozszerzone odcinki czy tylko osobny zbiór "deleted/uncut scenes" na płycie dodatkowej czy normalnie odcinki będą wydłużone. W linku do nowego wydania sezonu 1 nic nie napisali o rozszerzonych wersjach odcinków tylko poszli na łatwiznę i napisali dodatki. :huh:

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#2373 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 17.09.2009 - |19:43|

Galapagos już tak ma; mnóstwo informacji na ich stronie jest nie prawdziwych. Na przykład w przypadku wydania Blu-ray "Gwiezdne Wojny: Wojny Klonów" pisało, że dodatki są w wersji oryginalnej. Tymczasem okazało się, że WSZYSTKIE dodatki są w wersji PL. W przypadku tego samego filmu na 2DVD, te same dodatki są już bez wersji PL, a na stronie pisało, że są w PL. Tak więc jest tak jak mówisz; dopóki te wydania nie trafią do sprzedaży nie będziemy wiedzieli co i jak, no chyba, że jakąś informację prasową dadzą. Jeżeli to będzie wersja UNCUT to łykam bez zastanowienia ;)
  • 0

#2374 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 17.09.2009 - |21:19|

Wiadomo coś może o wydaniu serialu Eleventh Hour na DVD? Wprawdzie serial anulowano, ale oglądalność miał wysoką i pewnie sporo ludzi kupiłoby płytki.

Baku, niestety na razie cisza :( :( :( Ale możesz być pewien, że jak tylko się ktoś zdecyduje, to od razu zapodam njusa, bo również uważam, że to znakomity serial i warto mieć go na półce :D

-------------
Edit odnośnie Kyle'a:

zapowiedź 3 sezonu na DVD prawdpodobnie zostanie ogłoszona do końca miesiąca, a to mini wrap-up to raczej będą wywiady ze scenarzystami i reżyserami na temat tego, co planowali na ewentualny 4 i 5 sezon... i tak twierdzę, że lepsze to niż nic :D

Swoją drogą, to tylko 10 epów, to cena za s3 nie powinna przekroczyć 25 $

Użytkownik SliderOh edytował ten post 18.09.2009 - |06:00|

• 0
Dołączona grafika

#2375 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 18.09.2009 - |18:26|

LOL a tymczasem w UK wychodzi właśnie wersja uncut i do tego W KOŃCU na 1 stronnych płytkach + nowe dodatki. :)

Kiedy przeczytałem nowe dodatki serce mi zamarło (FRIENDS to mój najnajnajnajulubieńszy serial :D) - nowe dla Brytyjczyków, czy nowe dla całego świata?
  • 0
Dołączona grafika

#2376 Cr@sH

Cr@sH

Starszy kapral

• VIP
  • 258 postów
  • MiastoBournemouth

Napisano 18.09.2009 - |20:11|

Kiedy przeczytałem nowe dodatki serce mi zamarło (FRIENDS to mój najnajnajnajulubieńszy serial :D) - nowe dla Brytyjczyków, czy nowe dla całego świata?

tu na amzonie jest wypisana lista dodatkow
kiedys mialem pierwsze dwa sezony z usa w wersji uncut i nie bylo tam komentarzy do odcinkow, moze pozniej w wydaniu zbiorowym w usa byly nie wiem bo nie posiadam a juz jakis czas temu omalo nie kupilem z amazon.com bo byla ladna promocja, teraz tylko czekam na promocie w angli 50 funtow i kupuje
  • 0
15.05.2012 Diablo 3

#2377 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 19.09.2009 - |15:59|

W MM można już kupić za 99zł 3 sezon doktorka Housa. Wydane dokładnie tak samo jak sezon 2 i nawet bok się zgadza więc jest dobrze. :D

Co do innych seriali to zauważyłem, że nie ma sensu kupować - jak ktoś to robi - wydań "gazetowych" seriali Miami Vice, Drużyna A czy Knight Rider bo to wszystko można dostać potem w boksie.
I tak Knight Rider był po 98zł, Miami Vice po 89zł a Drużyna coś koło 45zł. [ceny pamiętam orientacyjnie bo to było rano a od tego czasu wiele się działo ;)].
Na minus tych wydań trzeba powiedzieć, w przypadku dwóch pierwszych seriali, że królują slimy przez co wydanie jest strasznie grube normalnie coś ze 4 cm. :huh: A w środku z jakieś 6-7 pudełek typu slim, już dokładnie nie pamiętam.
Natomiast Drużyna ma fajne rozmiarowo pudełko takiego typu jak Supernatural s.1 czy OTH s.3.
Choć osobiście za nimi nie przepadam ze względu na często spotykane "zbyt solidne" zapięcie płyty przez co trzeba ją nierzadko wyciągać używając siły. :(
W każdym razie zamiast kupować to co tydzień można kupić odrazu za jednym razem cały sezon.

Widziałem, że z Angelem zeszli z ceny do 119zł z początkowych 170zł.
Były jeszcze jakieś dwie pozycje na które zwróciłem uwagę ale teraz za nic nie mogę sobie przypomnieć może później się uda.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#2378 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 19.09.2009 - |18:10|

Ja dzisiaj w empiku pierwszy raz na żywo zobaczyłem polskie wydanie 2 sezonu Futuramy (4 pudełka 14 mm w boksie) i od razu poprawił mi się humor. Jeszcze obok dla kontrastu leżał 1 sezon (3 slimy w boksie).

W Saturnie widziałem House'a za ok. 109 zł...

Użytkownik johnass edytował ten post 19.09.2009 - |18:11|

#2379 boscorelli

boscorelli

Redakcja GHN

• VIP
  • 264 postów
  • MiastoBielsko-Biała/Ustroń

Napisano 21.09.2009 - |18:54|

Sezon 3 "Dr. House" do kupienia w Empiku Sarni Stok w Bielsku uwaga za 79.90, to chyba najlepsza cena jaka powinna obowiązywać.
  • 0

#2380 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 21.09.2009 - |19:30|

Zapowiedzi:

24: Redemption
24 - Sezon 7 (6 DVD)

Prison Break - Sezon 4 (4 DVD)
Prison Break: The Final Break