Skocz do zawartości

Zdjęcie

Seriale na DVD i Blu-ray

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3851 odpowiedzi w tym temacie

#2321 Dontlk

Dontlk

Szeregowy

• Użytkownik
  • 69 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 09.09.2009 - |17:22|

Wiadomo coś o Stargate i star trek? Wysłałem w tej sprawie do imperial 4 wiadomości z różnych adresów ale na żaden nie raczyli odpowiedzieć, a żadnych informacji kiedy ani za ile nie znalazłem, po za tym że planują wydać.

Ja ostatnio do nich pisałem i oto co mi odpowiedzieli:

"Witam,

Nie mamy informacji w tym względzie.

Pozdrawiam"

Odpowiedź była raczej do przewidzenia.
  • 0

#2322 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 09.09.2009 - |19:24|

Ja maili do Imperialu nie wysyłam już dobre pół roku, odkąd mi "delikatnie" zasugerowali że mam spadać na drzewo i im pupy nie zawracać, bo to co wydadzą to ich sprawa i mi nic do tego :angry: A po tym co zrobili ze "Strażnikami" na Blu-ray i nadchodzącym "Star Trekiem" chyba w ogóle przestanę od nich filmy kupować; nie będę wdawać kasy na leni i partaczy, którzy potrafią tylko kasę z ludzi zdzierać a nic w zamian nie dawać. W listopadzie ściągam "Star Treka" z UK, albo z Czech i niech się Imperial buja na bambusie. Dobrze, że CD Projekt odebrał im licencję na Disney'a; teraz powinniśmy dostawać porządne wydania z tej wytwórni.

Użytkownik Inuki edytował ten post 09.09.2009 - |19:24|

• 0

#2323 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 09.09.2009 - |19:46|

W listopadzie ściągam "Star Treka" z UK, albo z Czech i niech się Imperial buja na bambusie.

Nie Ty jeden. :)
W Czechach na pewno są pl napisy i lektor w wydaniu 2 płytowym i to steelbox ---> http://www.filmcity....emplatesDir=dvd ciekawe jak będzie w UK.
Znajoma też pewnie będzie chciała więc mi koszta przesyłu spadną a Imperial niech próbuje wciskać to 1 płytowe wydanie innym.

Użytkownik biku1 edytował ten post 09.09.2009 - |19:53|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#2324 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 09.09.2009 - |20:18|

ciekawe jak będzie w UK.

się okaże, bo osobiście będę brał z UK, razem z TNG...

#2325 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 09.09.2009 - |20:26|

W przypadku "Star Treka" ja będę brał wydanie Blu-ray; wolałbym wersję UK (bo w Czechach to też Imperial jest z tego co wiem), ale najpierw zobaczę czy będą polskie napisy. Jak nie to pomyślę jak ściągnąć to wydanie z Czech, bo coś widzę, że do Polski nie chcą wysyłać :( . Tak w ogóle to napaliłem się na wersję z Amazonu, z repliką "Enterprise'a", ale widzę, że już wyprzedana :( Swoją drogą, czy tylko ja mam wrażenie, że finalna wersja okładki jest tragiczna? :o

Żeby oftopa nie robić; wiecie może co z serialem "Sar Wars: Wojny Klonów"? Mój kontakt w Galapagos chyba już nie pracuje, a z tego oficjalnego formularza nie odpisują :(

Użytkownik Inuki edytował ten post 09.09.2009 - |20:29|

• 0

#2326 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 09.09.2009 - |20:40|

W przypadku "Star Treka" ja będę brał wydanie Blu-ray; wolałbym wersję UK (bo w Czechach to też Imperial jest z tego co wiem), ale najpierw zobaczę czy będą polskie napisy. Jak nie to pomyślę jak ściągnąć to wydanie z Czech, bo coś widzę, że do Polski nie chcą wysyłać :( . Tak w ogóle to napaliłem się na wersję z Amazonu, z repliką "Enterprise'a", ale widzę, że już wyprzedana :( Swoją drogą, czy tylko ja mam wrażenie, że finalna wersja okładki jest tragiczna? :o

Masz na myśli to wydanie ?

Dołączona grafika

W amazon.com jest a w uk jakoś mi umknęło aby to w ogóle wystawili ?
Co do okładek to właśnie jakieś takie jak dla mnie są niedorobione kolorystycznie

Żeby oftopa nie robić; wiecie może co z serialem "Sar Wars: Wojny Klonów"? Mój kontakt w Galapagos chyba już nie pracuje, a z tego oficjalnego formularza nie odpisują :(

Miał być jakoś koło grudnia więc trzeba czekać. A ktoś już w ogóle widział te pojedyncze płyty SW CW ?

się okaże, bo osobiście będę brał z UK, razem z TNG...

Ło matko w końcu się zdecydowałeś na TNG. :P Slimline Edition ?

Użytkownik biku1 edytował ten post 09.09.2009 - |20:43|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#2327 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 09.09.2009 - |20:44|

Ło matko w końcu się zdecydowałeś na TNG.

w końcu zebrałem fundusze ;) i jak nic nie wyskoczy... a nie powinno :)

#2328 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 09.09.2009 - |20:46|

No właśnie to wydanie mam na myśli :lol: Wczoraj jak patrzyłem, to nie można było zamawiać, ale skoro teraz jest muszę zobaczyć co i jak.

A pojedynczych płyt "SW:CW" nie ma i nie wiem czy będą; niepokoi mnie to, że serial ten usunęli z katalogu Galapagos :(
  • 0

#2329 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 09.09.2009 - |20:52|

Jest jeszcze takie wydanie blu-ray ST z Niemiec gdzie w spodku mieszczą się 2 płyty ----> http://www.amazon.de...HTFJ9HGQQWZJW1J
Ale na szczegóły techniczne jest jeszcze za wcześnie.

Dołączona grafikaDołączona grafika

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#2330 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 09.09.2009 - |21:01|

Kurcze ale mi smaka biku1 narobiłeś :lol: Teraz mam chrapkę na oba wydania ;) No, ale to drugi wydanie jakieś ładniejsze jest jak dla mnie :lol: To kto zamawia w Niemczech? ;) Takie piękne wydania na świecie są, a u nas co? G...O :angry:

Użytkownik Inuki edytował ten post 09.09.2009 - |21:06|

• 0

#2331 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 09.09.2009 - |21:17|

Inuki, jeśli szukasz kogoś, do kogo można się podpiąć, to w sumie mnie brakuje jeszcze dwóch pozycji ze stajni Miyazakiego, więc w sumie mogłabym zrobić zamówionko w Germanii... chociaż przed ostatecznym zamówieniem polecam zerknąć na niemiecki eBay, ja tam większość tych filmów Miyazakiego kupowałam, bo zawsze taniej chociażby o VAT :)

no i polecam ceny posprawdzać, bo amazon.co.uk i de to już desperackie opcje :D
  • 0
Dołączona grafika

#2332 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 09.09.2009 - |21:38|

SliderOh dzięki za propozycję; poczekam jednak trochę z zamówieniem, aż podadzą specyfikacje płyt i poszukam jeszcze po innych sklepach. Napaliłem się jak dzieciak :P Śliczne te "stateczki" są ;) Jak się konkretnie zdecyduję, to dam znać ;) Kto wie? Może Imperial zmądrzeje (wiem Prima Aprilis w kwietniu jest :lol: )?

No i chyba zrezygnuję z wydania Blu-ray "Terminatora", bo nasz kofany dystrybutor będzie sprzedawać takie cuś:

http://www.imperial-...kolekcjonerskie

Swoją drogą niezły paradoks; "Terminator" - świetne wydanie kiepskiego filmu, a "Star Trek" - bardzo dobry film, a wydanie wręcz żałosne :(
  • 0

#2333 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 10.09.2009 - |10:47|

Mnie się również nie spieszy z zamawianiem, daję tylko znać, że taka możliwość istnieje :D (tak to jest, jak człowiek jest nauczony oglądać anime tylko po germańsku :D)

a dzisiaj na amazon.com w goldboxie -60% na King of Queens Complete series :D

http://www.amazon.co...430ZYV34MZ9ZSK2
  • 0
Dołączona grafika

#2334 hallass

hallass

Szeregowy

• VIP
  • 45 postów
  • MiastoOpole

Napisano 10.09.2009 - |11:02|

Dowiedziałem się dzisiaj kilku ciekawych rzeczy na temat dystrybucji w naszym kraju, z dość wiarygodnego źródła (tak mi się wydaje).
Otóż katalog WARNERA przejmuje IMPERIAL, katalog UNIVERSALA - GALAPAGOS natomiast TIM przejmie SPI. Jeśli te przetasowania dojdą do skutku najprawdopodobniej w listopadzie nastąpi cała zmiana. Ale dowiedziałem się jeszcze jednego. Ponoć TIM chce zdążyć przed tym całym zamieszaniem wydać Battlestar Galactica Sezon 1.
  • 0

#2335 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 10.09.2009 - |11:21|

O tych zmianach plotki krążą kilka miesięcy i raczej skończy się to chaosem i brakiem wydań, niż poprawą...

Ponoć TIM chce zdążyć przed tym całym zamieszaniem wydać Battlestar Galactica Sezon 1.

No chyba chciał, skoro na ten temat istniała tylko jedna informacja (ta na stopklatce) i data już przeszła, to wątpię by wydali. A jesli wydadzą jeden sezon, to co potem? W tym kraju to jest takie dziwne, że szkoda słów...

#2336 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 10.09.2009 - |11:30|

natomiast TIM przejmie SPI

Już raczej przejął. Włatców móch wydali jako TiM/SPI, a np. w merlinie filmy SPI już od jakiegoś czasu są opisane jako TiM (najśmieszniejsze jest to, że ich cena od razu poszła w górę).

BrzydUlę zaczął wydawać Galapagos, a przecież seriale tvn-u zawsze były od TiM Film Studio, więc jest coś na rzeczy.

W ogóle przy serialach fajnie będzie. 2 sezony od TiM Film Studio, 1 od Galapagos, potem może kolejna zmiana i 3 od Imperiala - ładnie się będzie prezentować. :D

Użytkownik johnass edytował ten post 10.09.2009 - |11:37|

#2337 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 10.09.2009 - |13:55|

Ja się zastrzelę! Imperial przejmuje katalog Warner Bros; to będzie trzeba jak najszybciej uzupełnić kolekcję o tytuły wydane przez Galapagos (głównie seriale i edycje kolekcjonerskie), bo Imperial na 100% ich nie wznowi. Dobrze, że udało mi się uzbierać w całości "Rodzinę Soprano". W sobotę wybieram się na duże zakupy. Co gorsza, możemy już zapomnieć o wydaniach kolekcjonerskich, takich jak "Władca Pierścieni", "300", "Quo Vadis", czy też "Czarnoksiężnik z krainy OZ". O 4-płytowej wersji reżyserskiej "Harrego Pottera" też można zapomnieć :( "Supernatura", "Nikita" i "Chuck", pewnie też zostały już spisane na straty :( Oby tylko Galapagos zdążył wydać drugi sezon "Terminatora"; to "Wojny Klonów" wyda pewnie (o ile wyda) już Imperial :angry: "W przypadku "Czystej krwi" można już zapomnieć o digipacku <_< Oładnych, estetycznych grzbietach też można zapomnieć :angry:

Co do przejęcia katalogu Universal przez Galapagos, to właśnie anulowałem zamówienie na trzeci sezon "House'a". Galapagos pewnie pociągnie ten serial dalej, ale najpierw z pewnością przepakują wydane już sezony :angry: . I niech lepiej TiM nie wydaje już BSG, bo też w przepakowywanie pewnie będą się bawić.

To dzień dzisiaj spartolony już mam całkowicie :(
  • 0

#2338 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 10.09.2009 - |14:55|

Jeśli chodzi o dopracowanie grzbietów House'a, to raz jest dobrze:

Dołączona grafika,

ale z drugiej strony już nie do końca:

Dołączona grafika,

więc może jest cień szansy na pełną satysfakcję. ;)

#2339 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 10.09.2009 - |15:16|

Niby racja, ale z tego co się orientuję pierwszy sezon w UK (albo w USA, nie pamiętam) też odstaje od reszty; sezon 3 już będzie pasować do drugiego na 99,9% ;) Pewnie TiM korzystał z tego samego wzoru co zagranicą.
  • 0

#2340 mffk

mffk

Kapral

• Użytkownik
  • 195 postów

Napisano 10.09.2009 - |15:57|

Dowiedziałem się ostatnio ciekawych wieści: Jakoś na jesień Tim Film Studio Przejmie od Galapagos dystrybucję Warnera Natomiast straci możliwość dystrybuowania Uniwersala, który ponoć dostanie sie w łapy IMPERIAL-cinepix. Jest to nieoficjalna i nie potwierdzona wiadomość

Dowiedziałem się dzisiaj kilku ciekawych rzeczy na temat dystrybucji w naszym kraju, z dość wiarygodnego źródła (tak mi się wydaje).
Otóż katalog WARNERA przejmuje IMPERIAL, katalog UNIVERSALA - GALAPAGOS natomiast TIM przejmie SPI. Jeśli te przetasowania dojdą do skutku najprawdopodobniej w listopadzie nastąpi cała zmiana. Ale dowiedziałem się jeszcze jednego. Ponoć TIM chce zdążyć przed tym całym zamieszaniem wydać Battlestar Galactica Sezon 1.

Pewnie jesienią będzie jeszcze inna zamiana :P W każdym razie zobaczymy co z tego wyjdzie.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych