Skocz do zawartości

Zdjęcie

Seriale na DVD i Blu-ray

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3851 odpowiedzi w tym temacie

#2261 mortis4321

mortis4321

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 139 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 06.08.2009 - |17:01|

Witam. Może ktoś się podzielić opinią na temat polskiego wydania serialu "Studio 60" ? Spotkałem się z komentarzem, że podobno fatalne polskie napisy, potwierdzi ktoś ?

[...]

Tak, potwierdzam, napisy sa fatalne i w najlepszym przypadku tlumacza jakies 70-80% tekstów przy czym te najsmieszniejsze (jak dla mnie) przetlumaczone nie sa.
  • 0

#2262 Fenx01

Fenx01

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 315 postów
  • MiastoLublin

Napisano 07.08.2009 - |16:56|

A Czesi wydają Jasia Fasolę z polskimi napisami, choć tej produkcji nie są konieczne.
http://www.filmcity....a...2&level=104

U nas też wychodzi Jaś Fasola (3 dvd). TIM Film Studio zapowiada premierę na 03.09.2009.
Dołączona grafika

Widzieliście gdzieś już może polskie wydanie PRZYGODY MERLINA sezon 1 (4 dvd) ?, jak wygląda box na żywo i czy są jakieś dodatki ?

Użytkownik Fenx01 edytował ten post 12.08.2009 - |12:19|

• 0

#2263 adriano17

adriano17

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 07.08.2009 - |17:04|

Czy ktoś z was spotkał się z serialem dostępnym na amazon.com albo amazon.co.uk który by miał polskie suby ?
  • 0

#2264 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 07.08.2009 - |17:29|

Na .com na pewno nie bo co w USA obchodzi kogoś jakiś regionalny język i do tego z innego Regionu. Tam najczęściej jest dodany francuski [ m in dla Kanady], hiszpański i portugalski [czyli tak na prawdę obie ameryki od południowej granicy US].
A na co.uk można sobie poszukać i coś się znajdzie ale najczęściej są to filmy które mają polskie napisy. [daleko nie szukając dwa pierwsze przykłady z brzegu "Chain Reaction" czy "Double Jeopardy" ].
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#2265 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 07.08.2009 - |18:10|

Czy ktoś z was spotkał się z serialem dostępnym na amazon.com albo amazon.co.uk który by miał polskie suby ?

Amazon.uk: Szklana Półapka 1-2, część 4 ma napisy tylko w dodatkach. Naga Broń 1-3, Gattaca, Predator Definitive Edition, Kompania Braci, Blade Runner 5DVD (drugi dysk bez napisów pl).
Amazon.de to 24 s01, Przyjaciele, Deadwood s01 oraz The Goonies.
Powyższe info pewne w 100%. Wszystko, za wyjątkiem Przyjaciół i Blade Runnera, kupiłem właśnie tam.
  • 0

#2266 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 07.08.2009 - |18:26|

A przypomniało mi się z seriali to np ten ma pl napisy --> http://www.amazon.co...e...5956&sr=1-2
A filmów na uk z pl napisami to można sobie na prawdę sporo znaleźć jak się komuś chce szukać. Ja sam tak kupiłem kilka i do tego bywają filmy które w Polsce są już dawno niedokupienia a do tego były jako wydania 1 płytowe a tu mamy 2 płytowe.

OK, ale na tym koniec wątku o filmach bo to temat o serialach. :ph34r:

Użytkownik biku1 edytował ten post 07.08.2009 - |18:29|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#2267 Cr@sH

Cr@sH

Starszy kapral

• VIP
  • 258 postów
  • MiastoBournemouth

Napisano 07.08.2009 - |18:56|

co do seriali to posiadam dwa z polskimi napisami tak jak biku1 napisal Big Bang Theory season 1 oraz Nightmares & dreamscapes (na podstawie Stephena Kinga) i jakos nie rzucilo mi sie cos innego w oczy z polskimi napisami w uk chodzi oczywiscie o seriale bo jest troche filmow na dvd i blu ray z polskimi napisami a nawet z lektorem
  • 0
15.05.2012 Diablo 3

#2268 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 07.08.2009 - |21:08|

Według serwisu blu-ray.com "Rzym" na BR będzie miał polskie napisy; żeby tylko nie było tak jak w przypadku "Kompanii Braci" :angry:

http://www.blu-ray.c...ies.php?id=5501
  • 0

#2269 M@rtinez

M@rtinez

Szeregowy

• Użytkownik
  • 36 postów
  • MiastoElbląg

Napisano 08.08.2009 - |09:12|

Pojawiło się w końcu inne wydanie Battlestar Galactica: Complete Series , kosztuje £95.39 i ukaże się 21 września ---> http://www.amazon.co..._rd_i=342350011
I ma całkiem ciekawą zawartość :
-- poza tym co dotychczasowe wydania czyli wszystkie sezony
-- dodatkowy dysk z niepokazywanymi wcześniej materiałami
-- książkę "Battlestar Galactica"
-- niedostępną osobno w sklepach figurkę Centuriona
-- 2 książki 32 stronicowe "So say we all" oraz "By Your command".

Obecnie wygląda tak a po prawej starsze wydanie [moim zdaniem brzydsze] :

eh żeby byly napisy po polsku .. bylo by zajefajnie..

.. tak przy okazji może ktoś orientuje się co do dat premier

- Buffy sezon 4
- Millennium sezon 3
i oczywiście StarGate SG1 (zapowiadane jakiś rok temu przez Imperial)

będę wdzięczny za jakieś informacje

A tak przy okazji...... to nie pisze się co pół godziny posta pod sobą tylko edytuje poprzedni.
Bo za takie coś można dostać upominek od moderatora.
//biku

sorrki .. jakoś nie pomyślałem

Użytkownik M@rtinez edytował ten post 08.08.2009 - |11:00|

• 0

#2270 boscorelli

boscorelli

Redakcja GHN

• VIP
  • 264 postów
  • MiastoBielsko-Biała/Ustroń

Napisano 08.08.2009 - |16:57|

Sa już dostępne jak na razie w Saturnie Arkadia drugie sezony "Deadwood" i "The Dead Zone" w cenie 99 za box. Wydania tak jak dwa poprzednie. Ciekawe czy wkrótce ujrzą światło dzienne kolejne sezony?
  • 0

#2271 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 08.08.2009 - |20:03|

A propos nowości... tak sobie właśnie zerknęłam na amazon.co.uk na SGA s5 i normalnie cycki mi opadły...LOL

43 funty za sezon??!!

http://www.amazon.co...-...7666&sr=8-1

kogoś tam solidnie porąbało... licząc bardzo optymistycznie to wyjdzie z 250 zł za ten sezon (nie chce mi się szczegółowo liczyć :D)

a na amazon.com SGA s5 kosztuje niecałe 23$, razem z przesyłką wychodzi niecałe 90 zł !!!

http://www.amazon.co...o...7912&sr=8-1

w tej chwili, kiedy do dyspozycji jest cała masa zmodyfikowanych firmware do najprzeróżniejszych DVD playerów i kiedy nawet byle dysk przenośny z przystawką potrafi odtworzyć pliki DVD olewając zupełnie regiony, to taka cena za to, żeby mieć R2 to jest mega MEGA przegięcie :|
  • 0
Dołączona grafika

#2272 Cr@sH

Cr@sH

Starszy kapral

• VIP
  • 258 postów
  • MiastoBournemouth

Napisano 09.08.2009 - |10:35|

no niestety scifi jest drogie a przegieciem jest wydawanie kazdej plyty oddzielnie (za 20 funtow teraz na amazonie za 12 czyli wychodzi 60funtow za sezon czy ktos to wogole kupuje??) i wlasnie nie wie mczemu tak sie na scifi uparli zeby sezony w czesciach wydawac (inne seriale tez dziele ale przewaznie na dwie czesci)
no wiem zeby kase wyciagac od ludzi
  • 0
15.05.2012 Diablo 3

#2273 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 09.08.2009 - |12:13|

to jest prawdziwa masakra, ja jakoś nigdy aż tak się temu nie przyglądałam, bo i tak zaopatruję się w USA, ale widząc takie ceny i to już z obniżką - wołami by mnie tam nie zaciągnęli :D

tyle, co bym tu musiała dać za ten s5, to w USA mam już połowę complete series :D
  • 0
Dołączona grafika

#2274 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 11.08.2009 - |11:26|

Nie wiem, czy jeszcze pamiętacie, jak przed rokiem pisałem o kolekcjonerskim wydaniu filmów Star Treka...
ten post i ten
Przez pewien czas próbowałem uzupełnić brakującą płytę z dodatkami do ST9, ale wszelkie próby zamówienia tego w Polsce kończyły się anulowaniem zamówienia po tygodniu lub dwóch, z powodu braku płyt u wydawcy. W UK znikły wszystkie starsze wydania, na rzecz nowych okładek i tylko jednopłytowe teraz są. Ale z pomocą przyszli nasi południowi sąsiedzi - Czesi. Cały czas mają u siebie wydania dwupłytowe. I to dosyć w przystępnej cenie - około 300 koron za film (daje to niecałe 50zł - a z tego co pamiętam, to dwupłytowe w Polsce były po 60+ zł). Są nasze napisy.

Wspominam o tym, bo widziałem fanów szukających pojedynczych wydań z tych edycji. Także jak znacie czeski (:)) lub kogoś kto zna, to śmiało można u sąsiadów zamawiać (z tego co widzę, to chyba tylko 3 film nie ma polskiej wersji napisów - co jest dosyć dziwne).
Filmy na pewno są na filmcity.cz.

Ps. Mam teraz dwie dodatkowe płyty Star Trek Insurrection z filmem, bez polskich napisów. O takie:
Dołączona grafika
Na zlocie mogę oddać za "piwo lub 2" w zainteresowane ręce :)

#2275 Cr@sH

Cr@sH

Starszy kapral

• VIP
  • 258 postów
  • MiastoBournemouth

Napisano 11.08.2009 - |21:42|

niedawno wsumie skompletowalem 10 filmow star treka w wersji specjalnej dwu plytowych
nie ma polskich napisow w dwoch filmach:
Star Trek: Pierwszy kontakt (Star Trek: First Contact, 1996)
Star Trek: Rebelia (Star Trek: Insurrection, 1998)
najbardzie dziwne w Star Trek: First Contact plyta z dodatkami ma polskie napisy (dlaczego nie ma w filmi chyba nigdy nie zrumiem)

wiekszosc uzywana bo nowe na amazonie(i nie wszystkie filmy) po 25 funtow stoja to ja dziekuje 1 z 3 kupionych na ebayu byl nowy reszte w komisie znalazlem (po 2 funty za kazdy no i dlatego reszte dozbieralem z ebaya)

wlasnie natknelem sie na Star Trek: Films I - X - Remastered Special Edition Box Set w wersji dvd i blu ray
http://www.amazon.co...e...2888&sr=1-1

http://www.amazon.co...r...2888&sr=1-4

to by juz mogli dac wersjie 2 plytowe a to pewnie wersje niedawno wydane zebrane w jeden box
no i czy dvd takie tanie czy blu ray taki drogi bo rozbierznosc bardzo duza w cenie
  • 0
15.05.2012 Diablo 3

#2276 mffk

mffk

Kapral

• Użytkownik
  • 195 postów

Napisano 12.08.2009 - |09:39|

I pojawił się już w zapowiedziach 3 sezon House na merlinie ;) :

http://merlin.pl/Dr-...t/2,686054.html

Materiały dodatkowe:

• Sesja muzyczna z udziałem telewizyjnego zespołu.
• Anatomia odcinka: Gnojek
• Krew, strzykawki i części ciała: Rekwizytornia doktora House
• Otwarty House: Biuro producenta
• Wpadki na planie

DANE TECHNICZNE:

Czas: 1008 min
Region 2
5 x DVD9
Format obrazu: 16:9,1.78:1
Ścieżka dźwiękowa: polska 5.1, angielska 5.1
Napisy: polskie

Użytkownik mffk edytował ten post 12.08.2009 - |09:41|

• 0

#2277 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 13.08.2009 - |18:46|

Nie wiem czy ktoś informował, ale Imperial wrzucił do siebie na strone zapowiedź 7. sezonu "24": http://www.imperial-...godziny-Sezon-7

Data: Październik (podobnie jak i Redemption).
  • 0

#2278 mffk

mffk

Kapral

• Użytkownik
  • 195 postów

Napisano 14.08.2009 - |11:12|

Galapagos planuje wydać naszą BrzydUle :P
1 część serialu już we wrześniu :P
  • 0

#2279 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 14.08.2009 - |17:18|

I pojawił się już w zapowiedziach 3 sezon House na merlinie ;) :

Widać, że konsekwentnie jadą z Housem jak go już zaczęli. I tak człowiek może kupować sezony jak wie, że co jakieś pół roku ma kolejny. :)

Nie wiem czy ktoś informował, ale Imperial wrzucił do siebie na strone zapowiedź 7. sezonu "24"
Data: Październik (podobnie jak i Redemption).

Ciekawe czy się wyrobią z tym przed grudniowymi żniwami zakupowymi.

Przy okazji, dostałem maila reklamowego z Galapagos gdzie zapowiadają pierwszy sezon TRUE BLOOD na 2010. Poczekamy zobaczymy czy nie wyjdzie jak z Stokrotkami , że już chyba z 1,5 roku mają opóźnienie.
Ja tam nie mam zamiaru czekać na takie chyba/może będzie i niebawem jak tylko wyjdzie w amazon.com 18 sierpnia Sons of Anarchy to dokładam do nich pierwszy sezon True Blood. :D

Użytkownik biku1 edytował ten post 14.08.2009 - |17:56|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#2280 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 15.08.2009 - |14:17|

Tak sobie przeglądam czeski sklep filmcity.cz i zauważyłem, że Czesi dostają "Star Trek: TOS" w wersji remasterowanej. Jest tylko jedno "ale": nie ma polskich napisów :( Albo Imperial wyda ten serial z napisami PL tylko w naszym kraju, albo zrezygnowali z wydania u nas (tfu, tfu, tfu, wypluwam te słowa). Nie ukrywam, że trochę mnie to martwi :( No ale może najnowszą część dostaniemy na 2 płytach BR a DVD w metalowym pudle, bo Czesi takie wydania właśnie mają mieć ;)

http://www.filmcity....emplatesDir=dvd
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych